Home > Henkilöautot > TÄYSIN UUSI FOCUS > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Tehoa ja taloudellisuutta samassa paketissa

Täysin uuden Focuksen moottorivaihtoehdot ovat tehokkaita ja erittäin polttoainetaloudellisia. Niihin on saatavilla 8-vaihteinen automaattivaihteisto pyöritettävällä vaihteenvalitsimella tai 6-vaihteinen manuaalivaihteisto. Korin atleettisessa muotoilussa on huomioitu aerodynamiikka, mikä parantaa taloudellisuutta entisestään.

Ford Focus 8-Speed automatic transmission with Rotary gear shifter

Edistyksellinen uusi 8-vaihteinen automaattivaihteisto pyöreällä vaihteenvalitsimella

Täysin uusi Focus on ensimmäinen Ford, jossa on tämä edistyksellinen uusi automaattivaihteisto. Kuljettajan tarpeiden perusteella suunnitellussa vaihteistossa on maksimoitu ajonautinto ja suorituskyky, ja siinä on entistä parempi kiihdytys ja erittäin tasaiset vaihteiden vaihdot. Perinteinen vaihdekeppi on korvattu konsoliin asennetulla pyöreällä vaihteenvalitsimella, mikä tekee sisätilojen asettelusta selkeämmän ja modernimman. Lisäksi siinä on uusi hyödyllinen ominaisuus: kun pysäköit auton, valitsin asettuu automaattisesti pysäköintitilaan.

Tehot irti moottorista

Uusien ja entistä parempien 1.0 ja 1.5 Ford EcoBoost -bensiinimoottorien teho vastaa huomattavasti suuremman moottorin tehoa. Ford EcoBoost -teknologia tuottaa tasaisen, reagoivan ja palkitsevan suorituskyvyn, ja molemmat moottorit ovat nyt vieläkin taloudellisempia sylinterin lepuutuksen ansiosta. Ominaisuus kytkee yhden sylinterin pois käytöstä, kun vääntöä tarvitaan vähän, esimerkiksi moottoritiellä. Kun vääntöä tarvitaan enemmän, sylinteri aktivoituu ja tuottaa tarvittavan tehon.

Ford Focus EcoBoost engine

Dieselmoottorien uusi standardi

Edistykselliset turboahdetut 1.5 ja 2.0 Ford EcoBlue -dieselmoottorit ovat merkittävästi taloudellisempia, suorituskykyisempiä ja viimeistellympiä. Nämä uudet moottorit voivat parantaa polttoainetaloudellisuutta ja ovat entistä reagoivampia ja myös hiljaisempia.

6-vaihteinen manuaalivaihteisto

Focuksen 6-vaihteinen manuaalivaihteisto on optimoitu tekemään vaihteen valinnasta helpompaa, täsmällisempää ja hiljaisempaa. Vaihteiston suunnittelussa on myös kiinnitetty erityistä huomiota ajettavuuden parantamiseen ja polttoaineenkulutuksen vähentämiseen. Näin ajaminen on entistä miellyttävämpää, etkä joudu tankkaamaan yhtä usein.

Ford Focus 6-speed manual transmission
Ford Focus eco mode display detail

Jotta voisit ajaa taloudellisemmin

Innovatiivinen Ford Eco Mode -järjestelmä arvioi jatkuvasti ajotapasi vaikutusta polttoaineenkulutukseen. Järjestelmä analysoi nopeutta, vaihteiden vaihtoa, jarruvoimaa ja ennakointia sekä lyhyiden ja pitkien matkojen määrää.

Top