Home > Henkilöautot > FOCUS > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Suorituskyky ja taloudellisuus

Moottoriteknologia on avainasemassa uudessa Focuksessa: pienemmät käyttökustannukset ja päästöt sekä ajonautintoa lisäävä, parempi suorituskyky.

Mallistossa on nyt myös 1,5-litrainen EcoBoost-bensiinimoottori ja 1,5-litrainen TDCi-dieselmoottori. Kummassakin on Auto-Start-Stop-järjestelmä, ja koko moottorimallistossa on entistäkin pienempi polttoaineenkulutus.

Kaikki uudet moottorit täyttävät tiukat Euro 6 -päästöstandardit. Yksi tehokkaista 1,0-litraisista EcoBoost-moottoreista jää alle 100 g/km hiilidioksidipäästöissä.

1,0 l EcoBoost

Fordin 3-sylinterinen 1,0 EcoBoost-moottori on voittanut Kansainvälinen Vuoden Moottori -palkinnon (International Engine of the Year) kuusi vuotta peräkkäin vuodesta 2012 alkaen, kun moottori ensimmäisen kerran julkistettiin.

Enemmän tehoa ilman kompromissejä

Mullistava 1,5-litrainen EcoBoost-bensiinimoottori tarjoaa tehoa ja taloudellisuutta – eikä sinun tarvitse tinkiä tehosta.

EcoBoost Engine
Diesel Engine

Täysin uusi vaihtoehto

1,5 litran TDCi on uusi moottori. Se perustuu 1,6-litraiseen TDCi-moottoriin, ja sen 95 hv:n perusmalli tarjoaa saman tehon, kun taas tehokkaammassa mallissa on 120 hv:ta entiseen 115 hv:hen verrattuna. Samalla polttoaineenkulutus ja päästöt on pyritty saamaan mahdollisimman pieniksi. Moottoriin on tällä hetkellä saatavilla 6-vaihteinen manuaalivaihteisto. Nyt 120 hv:n malli on saatavilla myös automaattivaihteistolla.

Maksimoi hallinta kaarteissa

Dynaaminen kaarreajon hallinta reagoi tiehen 100 kertaa sekunnissa. (Se on 33 kertaa nopeampi kuin silmänräpäys.) Saamillaan tiedoilla järjestelmä tasapainottaa etupyöriin välitettävää tehoa. Tämä maksimoi pidon ja terävöittää käsiteltävyyttä, jolloin selviydyt kaarteista ja tien töyssyistä helpommin.

Focus on the road
Ford Focus steering wheel with control buttons in detail

Vaihda vaihteita nopeasti sormilla

Kun valitset automaattivaihteiston, valinnaisvarusteena on saatavilla urheilullisista autoista tutut vaihtopainikkeet. Painikkeet ovat ohjauspyörän molemmilla puolilla: oikealla painikkeella voit vaihtaa isommalle ja vasemmalla pienemmälle vaihteelle. Niiden avulla vaihteiden vaihto onnistuu nopeasti sormilla jopa kaarteessa.

Top