Home > Henkilöautot > GALAXY > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Täysin uusi Galaxy – ajoteknologia ja -ominaisuudet

Innovatiiviset tekologiat, nokkelat ominaisuudet ja älykkäät järjestelmät tekevät jokaisesta matkasta vaivattoman. Tutustu tarkemmin.

Havaitsee sivuilta tulevan liikenteen

Auton etuosassa on pieni ja huomaamaton kamera. Sen jaettu kuva näkyy auton monitoiminäytöllä, jotta näet kummaltakin sivulta tulevat ajoneuvot, pyöräilijät ja jalankulkijat. Tämä valinnainen uusi tekniikka on korvaamaton, kun ajat pois kapeasta pysäköintiruudusta tai vilkkaalle kadulle, ja sivuttaisnäkyvyys on rajallinen.

Entistä helpompaa pysäköintiä

Aktiivinen pysäköintiavustin osaa ohjata auton parkkipaikkoihin, jotka ovat vain 20 prosenttia sitä pidempiä tai leveämpiä. Painat vain painiketta, niin innovatiivinen järjestelmä etsii sopivan paikan, kun ajat sellaisen ohi. Sitten se ohjaa sinut automaattisesti pysäköintipaikkaan. Käytät vain kaasua, vaihteita ja jarrua noudattaen näyttöön tulevia ohjeita ja merkkiääniä.

Active Park Assist system showing reversing car in a parking place amongst other cars

Ohjaustehostin reagoi kaikkiin tilanteisiin

Sähköinen ohjaustehostin (EPAS) mukautuu automaattisesti nopeuteen ja olosuhteisiin. Matalilla nopeuksilla järjestelmä saa ratin kääntymään kevyemmin ja helpommin, mikä parantaa ohjattavuutta. Korkeammilla nopeuksilla, joilla tarvitaan enemmän hallintaa, se vakauttaa ohjausta. EPAS-ohjaustehostimessa on nyt suunnanhallinta, ja se huomioi sivutuulen ja muut ajo-olosuhteet, kun taas aktiivinen tärinänhallinta vähentää ohjauspyörän tärinää.

Varmuutta vaihtelevissa olosuhteissa

Älykäs nelivetojärjestelmä osaa määrittää sopivan pidon, kaarretasapainon ja reagoivuuden märissä, kuivissa tai jäisissä olosuhteissa ja vaihtelevassa maastossa. Se pystyy välittämään vetoa etu- tai taka-akseliin tarpeen mukaan. Lisäksi tämä vääntöä tarpeen mukaan välittävä järjestelmä tarjoaa poikkeuksellisen hyvän ohjattavuuden ja on taloudellinen

Aktiivinen vakionopeudensäädin

Aktiivisen vakionopeudensäätimen ansiosta voit valita ajonopeuden, ja järjestelmä ylläpitää sen. Jos sisäänrakennettu anturi havaitsee edessä ajoneuvon, se hidastaa, jotta asetettu ajoetäisyys säilyy. Kun tie on selvä, järjestelmä kiihdyttää valitsemaasi nopeuteen.

White Ford Galaxy exterior cruising in the country front view
Grey Ford Galaxy in motion with a traffic sign in the background

Helpottaa nopeusrajoitusten noudattamista

Aktiivinen vakionopeudensäädin helpottaa nopeuden hallintaa, jolloin voit keskittyä ajamiseen. Ensin liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän kamera tunnistaa nopeusrajoituksen (ollessaan aktivoituna), jonka jälkeen se asettaa enimmäisnopeuden kyseiseen rajoitukseen.

Järjestelmä, joka auttaa lieventämään onnettomuuksia tai estämään ne

Törmäyksenestoavustin havaitsee reitilläsi olevat tai sinne mahdollisesti pyrkivät autot ja jalankulkijat ja varoittaa niistä. Jos et reagoi, järjestelmä jarruttaa automaattisesti. Tämä lieventää onnettomuuksia tai jopa estää ne (toimii enintään 80 km:n tuntinopeudella).

Silver Ford Galaxy cruising trough the city showing the Pre-collision Assist
Grey Ford galaxy reversing from the parking spot, showing the Cross Traffic Alert

Huomaa vaikeasti havaittavat ajoneuvot

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä kuuluu kuolleen kulman valvontajärjestelmään. Kun peruutat pois pysäköintiruudusta ja näkyvyys muuhun liikenteeseen on rajallinen, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä havaitsee lähestyvät autot ja antaa äänimerkin. Lisäksi järjestelmä sytyttää valon sivupeiliin (vasemmalle tai oikealle lähestyvän auton suunnasta riippuen).

Peilit huomaavat sen, mitä sinulta jää pimentoon

Kuolleen kulman valvontajärjestelmä auttaa vaihtamaan kaistaa turvallisemmin, sillä tutka-anturit tarkistavat kuolleet kulmat auton molemmilla puolilla. Jos ne havaitsevat ajoneuvon, jota et itse huomaa, vastaavan puolen sivupeiliin syttyy oranssi merkkivalo. Kuolleen kulman valvontajärjestelmässä on myös täysin uusi Cross Traffic Alert -teknologia.

Ford Galaxy left wing mirror in detail
Ford SYNC with Emergency Assistance

Ford-hätäaputoiminto

HätäaputoimintoFord Emergency Assistance on Ford SYNC -järjestelmän tärkeä ominaisuus, joka voi osoittautua elintärkeäksi. Onnettomuustilanteessa tämä teknologia voi automaattisesti soittaa järjestelmän kanssa paritetulla ja siihen yhdistetyllä Bluetooth®Bluetooth Trademark-matkapuhelimella hätäkeskukseen, jos turvatyyny laukeaa tai polttoainepumppu sammuu. Voit halutessasi lopettaa puhelun tai keskustella hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Mikä tärkeintä, järjestelmä antaa elintärkeitä tietoja, kuten GPS-koordinaatit, vaikka olisit tajuton.

Top