Home > Henkilöautot > KUGA > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Kaupungin kaduilla tai mutkaisilla maanteillä

Yhdistelmä eleganttia tyyliä ja katumaasturin erinomaista suorituskykyä: Uuden Ford Kugan älykkään aktiivisen vakionopeudensäätimen ja viiden valittavissa olevan ajotilan ansiosta voit mukauttaa ajo-ominaisuuksia tieolosuhteisiin nähden.

Henkilökohtainen avustajasi ajomatkoilla

Fordin kuljettajaa avustavat teknologiat tekevät ajamisesta miellyttävämpää ja nautinnollisempaa. Aktiivinen vakionopeudensäädin mukauttaa nopeuttasi automaattisesti edessä olevan auton nopeuden perusteella. Järjestelmä jopa tunnistaa nopeusrajoitusmerkit ja voi säätää vakionopeudensäätimeen asetettua nopeutta niiden perusteella. Ajolinja-avustin helpottaa ohjausta ja auttaa pysymään kaistan keskellä tiemerkintöjä seuraamalla. Nämä edistykselliset teknologiat ovat auttaneet saavuttamaan 5 tähteä EuroNCAP-törmäysturvallisuustestissä.

Auttaa pysymään kaistalla

Kaistavahti havaitsee eteenpäin suunnatun kameran avulla, jos autosi on vahingossa ajautumassa väärälle kaistalle. Kaistanpitoavustin auttaa ohjauksen väännössä, jotta pääset takaisin omalle kaistalle. Jos auton pyörä koskettaa keskiviivaa tai tien reunaa, kaistavahti varoittaa tärisyttämällä ohjauspyörää ja näyttämällä merkkivalon. Tämä teknologia poistuu automaattisesti käytöstä alle 64 km:n tuntinopeuksilla, ja sen voi myös poistaa käytöstä manuaalisesti.

Ford Kuga interior close up of dashboard

Anna Kugan huolehtia pysäköinnistä

Pysäköinti vilkkaalla kadulla tai ahtaaseen ruutuun voi olla hankalaa. Uudessa Ford Kugassa on parannettu aktiivinen pysäköintiavustin, joka tekee pysäköinnistä entistäkin helpompaa. Tämä automaattivaihteistolla varustettuihin malleihin saatavilla oleva järjestelmä tunnistaa sopivan pysäköintiruudun ja ohjaa auton puolestasi ruutuun ja siitä pois. Järjestelmä aktivoidaan pitämällä pysäköinti-painiketta pohjassa, etkä joudu ohjaamaan tai käyttämään polkimia – auto hoitaa kaiken puolestasi.

Havaitsee liikennemerkit, jotka voivat jäädä huomaamatta 

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa niin pysyvät kuin tilapäisetkin liikennemerkit, olivatpa ne sitten tien sivussa tai yläpuolella. Liikennemerkkien nopeusrajoitukset ja ohituskiellot näkyvät mittaristossa kuvakkeina, jotta huomaat rajoitusten muuttumisen.

All new Ford Kuga driving on road with road sign

Parempi näkyvyys kaarteissa

Kugan mukautuvat ajovalot tarjoavat erinomaisen näkyvyyden eri olosuhteissa. Nämä huomiota herättävät LED-ajovalot käyttävät kameroita tien tarkkailuun, jotta valokeiloja voidaan mukauttaa erilaisiin tilanteisiin, kuten mutkiin tiellä tai lähestyttäessä liikenneympyröitä. Häikäisemättömät kaukovalot säätävät ajovalojen kulmaa maksimoidakseen valaistuksen ja minimoidakseen häikäisyn, kun järjestelmä havaitsee vastaantulevaa liikennettä.

Tärkeät tiedot yhdellä silmäyksellä

Heijastusnäyttö heijastaa tärkeitä tietoja näkökenttään, jotta voit pitää katseen tiessä. Selkeä ja kirkas näkymä on yhteensopiva polarisoitujen aurinkolasien kanssa, ja siinä voidaan näyttää haluamaasi sisältöä, kuten auton nopeus, reittiohjeet, vakionopeudensäätimen ilmoitukset ja liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän tietoja.

All new Ford Kuga interior with head up display close up
All new Ford Kuga reverisng into bay

Parkkitutkat poistavat pysäköintistressiä

Parkkitutkat auttavat arvioimaan auton ja sen ympärillä olevien esteiden välistä välimatkaa. Havaitessaan esteen ne laukaisevat merkkiäänen, joka voimistuu, kun estettä lähestytään.

Ylimääräinen silmäpari

Kuolleen kulman valvontajärjestelmä tunnistaa tutka-anturien avulla muut autot, jotka voivat jäädä katveeseen jommallekummalle puolelle autoasi. Kun toinen auto tulee kuolleeseen kulmaan, järjestelmä varoittaa hillityillä varoitusvaloilla, jotka on sijoitettu sivupeileihin. Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä toimii yhdessä kuolleen kulman valvontajärjestelmän kanssa ja varoittaa lähestyvistä autoista, kun peruutat pois pysäköintiruudusta ja näkyvyys on rajallinen. Järjestelmä havaitsee lähestyvät autot ja varoittaa niistä äänimerkillä.

All new Ford Kuga driving up hill

Parempi hallinta mäkilähdöissä

Mäkilähtöapu estää tilapäisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2–3 sekuntia pidempään, mikä antaa lisää aikaa ja hallintaa, kun siirrät jalan jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Se on hyödyllinen myös liukkailla pinnoilla pysähtyessä ja liikkeelle lähtiessä.

Auttaa ajamaan oikeaan suuntaan

Väärän suunnan varoitus tunnistaa eteenpäin suunnatun kameran ja navigointijärjestelmän tietojen avulla, ajatko väärään suuntaan muuhun liikenteeseen nähden. Jos ajat väärään suuntaan, järjestelmä näyttää merkkivalon ja antaa merkkiäänen, jotta voit pysähtyä ja korjata tilanteen.

All new Ford Kuga interior close crop on dashboard showing wrong way alert
Top