Home > Henkilöautot > KUGA > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Suorituskyky ja taloudellisuus

Saatavana on valikoima hybridi-, bensiini- ja dieselvaihtoehtoja, joten löydät varmasti tarpeisiisi sopivan Kugan. Edistyksellinen ladattava hybridi tarjoaa saumattoman yhdistelmän bensiini- ja sähkövoimaa, EcoBlue-hybridissä on pieni sähkömoottori taloudellisuuden parantamiseksi ja vuoden 2020 lopulla saatavana oleva täyshybridi tuo tarjolle itselatautuvan hybridivaihtoehdon.

Puhdas. Hiljainen. Suorituskykyinen

Ford Kugan edistyksellinen ladattava hybriditeknologia yhdistää akkukäyttöisen sähkömoottorin 2,5-litraiseen bensiinimoottoriin. Tuloksena on 225 hv:n yhdistetty teho, pieni polttoaineenkulutus sekä pienet CO2-päästöt: vain 32 g/km (WLTP).

Käytettävissä on useita sähköautotiloja: voit käyttää sähkömoottoria, bensiinimoottoria tai näiden yhdistelmää. EV Now -tilassa ajoneuvo voi kulkea jopa 56 km pelkällä sähköllä. Näin matkanteko on vaivatonta kaikissa olosuhteissa ja kaupunkiajo puhdasta, hiljaista ja tyylikästä.

Vaivatonta lataamista

Uudessa ladattavassa Kuga-hybridissä tulee mukana kaksi latausjohtoa – yksi tavalliseen kotilataukseen ja toinen julkisia latausasemia varten.

Haluatko ladata plug-in-hybridin mahdollisimman nopeasti kotona? Voit asentaa lisävarusteena myytävän kiinteän Ford-latauspisteen kotiisi asiantuntevien asennuskumppaniemme avulla. Kiinteä Ford-latauspiste on merkittävästi tehokkaampi kuin tavallinen pistorasia ja kykenee lataamaan Kugan akun tyhjästä täyteen alle 3,5 tunnissa.

Jarrutusenergian talteenoton ja moottoritehon yhdistelmä auttaa akun lataamisessa ajon aikana. Jos tarvitset latausta tien päällä, jatkuvasti kasvava julkisten latausasemien verkosto on helposti käytettävissäsi.

Home Charging Wall Box
EcoBoost engine close up

Tinkimätöntä suorituskykyä

1,5 litran Ford EcoBoost -bensiinimoottori käyttää polttoaineen suoraruiskutusta, turboahdinta ja sylinterin lepuutusteknologiaa. Tuloksena on erinomainen tehokkuus ja taloudellisuus. 150 hv:n versiona saatava moottori tarjoaa tinkimättömän suorituskyvyn. Siinä on kuitenkin pienempi polttoaineenkulutus ja matalammat CO2-päästöt.

Auto-Start-Stop-järjestelmä pienentää polttoaineenkulutusta

Kun pysähdyt esimerkiksi liikennevaloihin tai ruuhkaan, tämä teknologia voi sammuttaa moottorin automaattisesti. Se antaa kuitenkin edelleen virtaa tärkeille toiminnoille. Kun haluat lähteä liikkeelle, paina kytkintä ja valitse ensimmäinen vaihde tavalliseen tapaan (tai jos käytössä on automaattivaihteisto, paina kaasua), niin moottori käynnistyy uudelleen. Auto-Start-Stop on erityisen tehokas kaupunkiajossa, jossa se voi vähentää polttoaineenkulutusta jopa 10 % (kaupunkiajo).

All new Red Kuga with woman crossing road
Ford 6-speed manual gearbox detail

Nopeat manuaaliset vaihteiden vaihdot

Kugan 6-vaihteisessa manuaalivaihteistossa on suuri vääntökapasiteetti sekä sujuvat, nopeat ja täsmälliset vaihteiden vaihdot. Vaihteen merkkivalo mittaristossa kertoo, milloin on polttoaineenkulutuksen kannalta paras hetki vaihtaa vaihdetta.

Saumaton vaihteen valinta

Automaattivaihteistolla varustetuissa Kuga-malleissa on pyöreä vaihteenvalitsin, joka mahdollistaa edistyksellisen 8-vaihteisen vaihteiston täydellisen hallinnan. Sen ansiosta voit valita vaihteen yksinkertaisesti kääntämällä valitsinta. Kun perinteistä vaihdekeppiä ei ole, tilaa säästyy ja sisätilat ovat siistimmät sekä viimeistellymmät.

All new Ford Kuga interior with control panel
All New Ford Kuga selectable drive modes close up

Täydellistä hallintaa joka maastossa

Tasaisia kaupungin katuja tai mutkittelevia maanteitä: missä tahansa ajatkin, Kuga tarjoaa parhaan hallinnan. Voit valita viidestä ajotilasta, jotka mukauttavat auton suorituskyvyn täydellisesti olosuhteisiin nähden. Järjestelmä muuttaa kiihdytystä, ohjausta ja jousituksen herkkyyttä sekä optimoi pidon ja vakauden kaikissa olosuhteissa. 

Käytettävissä on seuraavat ajotilat: Normal, Sport, Liukas, Pehmeä maasto ja taloudellisuuden maksimoiva Eco-tila. Ajotilojen tärkeimmät tiedot näytetään Kugan 12,3 tuuman digitaalimittaristossa, ja niiden väriteema vaihtuu ajotilan mukaan.

Matalammat päästöt

Vaikuttavilla CO2-päästöarvoillaan – vain 32 g/km (WLTP) – Ford Kugan ladattava hybridimoottori täyttää tiukat Euro 6.2 -päästöstandardit, jotka on suunniteltu parantamaan ilmanlaatua ja vähentämään pakokaasupäästöjä.

reduced emissions blue bubble
Top