Home > Henkilöautot > KUGA > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Suorituskyky ja taloudellisuus

Vahva suorituskyky ja saumaton reagoivuus yhdistyvät pieneen polttoaineenkulutukseen ja mataliin päästöihin: uusi Kuga tarjoaa kaiken tämän samassa tarkasti suunnitellussa paketissa.

Ford EcoBoost Petrol Engine render

Enemmän tehoa ilman kompromissejä

Mullistava 1,5-litrainen EcoBoost-bensiinimoottori tarjoaa tehoa ja taloudellisuutta – eikä sinun tarvitse tinkiä tehosta.

Erilaisia dieselvaihtoehtoja

 

Suositko dieseliä? 2,0-litraisessa TDCi-moottorissa käytetään viimeisintä moottoriteknologiaa, joka parantaa tehoa, vääntöä ja taloudellisuutta, mutta pienentää päästöjä. 2,0-litraisesta TDCi-moottorista on saatavilla 150 hv:n tai vieläkin tehokkaampi 180 hv:n versio.

 

Ford TDCi engine

Auto-Start-Stop-järjestelmä pienentää polttoaineenkulutusta

Kun pysähdyt esimerkiksi liikennevaloihin tai ruuhkaan, tämä teknologia voi sammuttaa moottorin automaattisesti. Se antaa kuitenkin edelleen virtaa ajovalojen, ilmastoinnin, radion ja Ford SYNC -järjestelmän kaltaisille tärkeille toiminnoille. Kun haluat lähteä liikkeelle, paina kytkintä ja valitse ensimmäinen vaihde tavalliseen tapaan (tai jos käytössä on automaattivaihteisto, paina kaasua), niin moottori käynnistyy uudelleen. Auto-Start-Stop on erityisen tehokas kaupunkiajossa, jossa se voi vähentää polttoaineenkulutusta jopa 10 prosenttia (kaupunkiajo).

Nopeat manuaaliset vaihteiden vaihdot

6-vaihteisessa manuaalivaihteistossa on suuri vääntökapasiteetti sekä sujuvat, nopeat ja täsmälliset vaihteiden vaihdot. Vaihteen merkkivalo mittaristossa kertoo, milloin on polttoaineenkulutuksen kannalta paras hetki vaihtaa vaihdetta.

Ford manual gearbox detail
Ford PowerShift gearbox in detail

Edistyksellinen uusi 8-vaihteinen automaattivaihteisto pyöritettävällä vaihteenvalitsimella

Kuljettajan tarpeiden perusteella suunnitellussa vaihteistossa on maksimoitu ajonautinto ja suorituskyky, ja siinä on entistä parempi kiihdytys ja erittäin tasaiset vaihteiden vaihdot. Perinteinen vaihdekeppi on korvattu konsoliin asennetulla pyöritettävällä vaihteenvalitsimella, mikä tekee sisätilasta selkeämmän ja modernimman.

Automaattiset vaihtopainikkeet: nopeat vaihteiden vaihdot automaattivaihteistolla

Automaattisia vaihtopainikkeita näkee tavallisesti vain huippuluokan urheiluautoissa, mutta nyt ne ovat saatavilla uuden Kugan 6-nopeuksisten automaatti- ja PowerShift-vaihteistojen kanssa. Kilpa-autoilusta innoituksensa saaneen teknologian ansiosta vaihteiden vaihto on sujuvaa ja vaivatonta. Koska painikkeet ovat ohjauspyörässä, vaihteiden vaihto onnistuu nyt tehokkaammin kaarteissa.

Ford paddle shift controls
Grey Ford Kuga in the mountains from a side rear view

Tiukat standardit täyttävät moottorit

Valitsitpa Kugaasi minkä tahansa moottorin, se täyttää Euro 6.2 -päästöstandardit.

Top