Home > Henkilöautot > KUGA > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Uudenlainen tapa matkustaa

Täysin uusi Ford Kuga tarjoaa uudenlaisia taloudellisempia tapoja nauttia katumaasturilla ajamisesta, sillä saatavilla on täysin uusia hybridimalleja sekä edistyksellisiä bensiini- ja dieselvaihtoehtoja.

Red All New Ford Kuga PHEV close crop on recharging point

Puhdas. Hiljainen. Suorituskykyinen

Sopii yhtä lailla kaupungin ruuhkiin kuin mutkitteleville maanteillekin. Ford Kugan edistyksellinen ladattavan hybridin teknologia yhdistää akkukäyttöisen sähkömoottorin 2,5 litraiseen Duratec-bensiinimoottoriin. Tuloksena on 225 hv:n yhdistetty hybriditeho, pieni polttoaineenkulutus sekä pienet CO2-päästöt: vain 32 g/km (WLTP).

Käytettävissä on neljä sähköautotilaa: voit käyttää sähkömoottoria (EV Now), bensiinimoottoria (EV Later) tai näiden yhdistelmää (EV Auto) tai käyttää moottoria hybridiakun lataamiseen ajon aikana (EV Charge). Näin matkanteko on vaivatonta ja kaupunkiajo puhdasta, hiljaista ja tyylikästä.

Vaivaton lataus

Täysin uuden Ford Kuga ladattavan hybridin toimintasäde pelkällä sähköllä on jopa 56 kilometriä. Järjestelmä käyttää jarrutusenergian talteenottoa ja bensiinimoottoria taloudellisuuden ja akkuvirran maksimointiin. 

Hybridiakku voidaan ladata useimmilla julkisilla latausasemilla. Auton mukana toimitetaan myös kotikäyttöön sopiva latausjohto, joka sopii kaikkiin tavallisiin pistorasioihin. Valinnaisvarusteena on saatavilla kiinteä Ford-latauspiste, joka mahdollistaa nopeamman lataamisen kotona. Sen avulla tyhjä akku voidaan ladata täyteen alle 3,5 tunnissaKuga battery

Home Charging Wall Box
Ford Kuga mHEV engine diagram

Lisätukea moottorille

Täysin uuden Kugan Ford EcoBlue -hybrididieselmallissa on pieni sähkömoottori 48 voltin akulla, mikä parantaa moottorin taloudellisuutta. 

Kyseessä on kevythybridisähkömoottori, joten se ei toimi pelkällä sähköllä. Sähkömoottori tukee polttomoottoria tarpeen mukaan, mikä pienentää sekä polttoaineenkulutusta että päästöjä. 

Autoa ei tarvitse kytkeä ulkoiseen virtalähteeseen, sillä sähkömoottorille virtaa antava erillinen 48 voltin akkuyksikkö latautuu ajon aikana. Jarrutusenergian talteenotto ohjaa energiaa jarruista kevythybridiakkuun. 

Fiksumpi dieselvaihtoehto

Suositko dieseliä? Ford Kugaan on saatavilla 1,5 tai 2,0 litran EcoBlue-moottori, jossa käytetään uusinta dieselteknologiaa tehon, väännön ja taloudellisuuden parantamiseksi sekä päästöjen pienentämiseksi. Näiden moottorien tehot ovat vaikuttavat 120 tai 190 hv, ja kumpaankin on saatavilla manuaalivaihteisto tai edistyksellinen automaattivaihteisto.

1.5L & 2.0L EcoBlue engines detail
Ford 6-speed manual gearbox detail

Nopeat vaihteiden vaihdot

Kugan 6-vaihteisessa manuaalivaihteistossa on suuri vääntökapasiteetti sekä sujuvat, nopeat ja täsmälliset vaihteiden vaihdot. Vaihteen merkkivalo mittaristossa kertoo, milloin on polttoaineenkulutuksen kannalta paras hetki vaihtaa vaihdetta.

Saumaton vaihteen valinta 

Automaattivaihteistolla varustetuissa Kuga-malleissa on pyöritettävä vaihteenvalitsin, joka mahdollistaa edistyksellisen 8-vaihteisen vaihteiston täydellisen hallinnan. Sen ansiosta voit valita vaihteen yksinkertaisesti kääntämällä valitsinta. Kun perinteistä vaihdekeppiä ei tarvita, sisätilat ovat siistimmät ja viimeistellymmät.

All new Ford Kuga interior with control panel
All New Ford Kuga selectable drive modes close up

Täydellistä hallintaa joka maastossa

Tasaisia kaupungin katuja tai mutkaisia maanteitä: missä tahansa ajatkin, Kuga tarjoaa parhaan hallinnan. Voit valita viidestä ajotilasta, jotka mukauttavat auton suorituskyvyn täydellisesti olosuhteisiin nähden. Järjestelmä muuttaa kiihdytystä, ohjausta ja jousituksen herkkyyttä sekä optimoi pidon ja vakauden kaikissa olosuhteissa. 

Käytettävissä on seuraavat ajotilat: Normal, Sport, Wet/Slippery, Trail ja taloudellisuuden maksimoiva Eco-tila. Ajotilojen tärkeimmät tiedot näytetään Kugan 12,3" digitaalimittaristossa, ja niiden väriteema vaihtuu ajotilan mukaan. 

Top