Home > Henkilöautot > TÄYSIN UUSI FORD FOCUS > Ominaisuudet > Ajo ominaisuudet

Edistyksellistä teknologiaa

Täysin uusi Focus on suunniteltu parantamaan ajokokemusta entisestään.
Tässä uuden sukupolven autossa on runsaasti älykkäitä kuljettajaa avustavia teknologioita ja muita edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten aktiivinen vakionopeudensäädin, sekä automaattinen pysäköintiavustin (automaattivaihteiston kanssa).

Ford Focus Ford Co-Pilot 360

Henkilökohtainen avustajasi ajomatkoilla

Ford Co-Pilot360:ssa yhdistyvät useat teknologiat, jotka tekevät ajamisesta entistäkin miellyttävämpää. Esimerkiksi aktiivinen vakionopeudensäädin Stop and Go -toiminnolla mukauttaa asettamaasi vakionopeutta automaattisesti edessä olevan auton nopeuden perusteella. Jos liikenne pysähtyy ruuhkassa, moottori sammuu ja sitten käynnistyy uudelleen, kun tie on selvä. Järjestelmä jopa tunnistaa nopeusrajoitusmerkit ja voi säätää vakionopeudensäätimeen asetettua nopeutta niiden perusteella. Myös Lane Centring -teknologia helpottaa ohjausta: se seuraa tiemerkintöjä ja auttaa pysymään kaistan keskellä.

Vaivatonta pysäköintiä

Aktiivisen pysäköintiavustimen uusin sukupolvi tekee muutakin kuin ohjaa auton pysäköintiruutuun: se hallitsee myös kiihdytystä, vaihteiden vaihtoa ja jarrutusta. Tämä älykäs teknologia tekee pysäköinnistä vaivatonta ja on saatavilla automaattivaihteistolla varustettuihin Focus-malleihin. Aktivoinnin jälkeen valitset vain jommankumman puolen tiestä ja tasku- tai rinnakkaispysäköinnin. Sitten painat painiketta, niin auto pysäköi puolestasi.

Ford Focus Active Park Assist
Ford Focus dynamic LED headlights

Ajovalot, jotka parantavat näkyvyyttä kaarteissa

Mukautuvat LED-ajovalot ja päiväajovalot tuottavat tarkat ja intensiivisen kirkkaat valokeilat, jotka mukautuvat automaattisesti erilaisiin tie- ja ajo-olosuhteisiin. Lisäksi häikäisemättömät kaukovalot säätyvät automaattisesti, jotta muut autoilijat eivät häikäisty. Uusi järjestelmä jopa tunnistaa tien kaartumisen valaisten kaarteet ja risteykset hyvissä ajoin. 

Yksilöllistä ajodynamiikkaa

Voit mukauttaa ajokokemusta muuttamalla Focuksen kaasun vastetta, ohjausta ja jopa vaihteiden vaihtoa ajotapasi mukaan. Valittavia ajotiloja ovat Normal, Eco ja Sport.

Ford Focus selectable drive mode
Ford Focus Electronic Handbrake

Fiksu, kätevä ja tilaa säästävä

Sähkötoiminen seisontajarru on yksinkertainen ominaisuus, joka tarjoaa yllättäviä etuja. Se esimerkiksi vapauttaa tilaa ohjaamosta ja on helppokäyttöisempi, eikä jarruja tarvitse huollattaa yhtä usein. Seisontajarrun voi laittaa päälle yksinkertaisesti painamalla keskikonsolissa olevaa painiketta.

Tärkeät tiedot yhdellä silmäyksellä

Heijastusnäyttö heijastaa auton mittariston tiedot näkökenttääsi, joten et joudu vilkuilemaan mittaristoa. Lisäksi voit muokata värinäytön tietoja täysin tarpeidesi mukaisiksi.

Ford Focus Heads-up display
Ford Focus Traffic Sign Recognition

Havaitsee liikennemerkit, jotka voivat jäädä huomaamatta

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa pysyvät ja väliaikaiset liikennemerkit, olivatpa ne sitten tien sivussa tai yläpuolella. Liikennemerkkien nopeusrajoitukset ja ohituskiellot näkyvät mittaristossa kuvakkeena, jotta huomaat rajoitusten muuttumisen.

keep me informed icon

Tilaa uutiskirje

download a brochure icon

Lataa esite ja hinnasto

Top