Home > Henkilöautot > UUSI TOURNEO COURIER > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Erinomainen ajettavuus ja muunneltavuus

Uuden Ford Tourneo Courierin sisätilat ovat monipuolisesti muunneltavissa. Saatavissa on runsaasti edistyksellisiä teknologioita, kuten peruutuskamera ja parkkitutkat.

Emergency Assistance SYNC logo

Ford SYNC -hätäaputoiminto

HätäaputoimintoTooltip on Ford SYNC -järjestelmän tärkeä ominaisuus. Onnettomuustilanteessa tämä teknologia voi auttaa soittamaan järjestelmän kanssa paritetulla ja siihen yhdistetyllä Bluetooth®-matkapuhelimella hätäkeskukseen, jos turvatyyny laukeaa tai polttoainepumppu sammuu. Voit halutessasi lopettaa puhelun tai keskustella hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Mikä tärkeintä, järjestelmä voi antaa elintärkeitä tietoja, kuten GPS-koordinaatit, vaikka et itse pystyisi siihen.

Parempi hallinta mäkilähdöissä

Mäkilähtöapu estää tilapäisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2,5 sekuntia pidempään, mikä antaa lisää aikaa ja hallintaa, kun siirrät jalan jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Se on hyödyllinen myös liukkailla pinnoilla pysähtyessä ja liikkeelle lähtiessä.

Ford Tourneo Courier driving up hill in forest
Cruise Control with Adjustable Speed Limiter Device

Vakionopeudensäädin säädettävällä nopeudenrajoittimella

Vakionopeudensäädin säädettävällä nopeudenrajoittimella toimii kuten tavallinen vakionopeudensäädin, mutta kuljettaja voi lisäksi asettaa ajonopeuden jota ei voida ylittää. Varuste tekee pitkistä ajomatkoista mukavampia.

Peruutuskamera

Peruutuskamera on saatavissa valinnaisvarusteena. Kun peruutusvaihde on kytketty, näyttää järjestelmä kuvan auton takaa. Kuvassa näkyvät myös virtuaaliset apuviivat, joiden avulla peruuttaminen onnistuu helposti.

Ford Tourneo Courier front interior with rear camera close up
Ford Tourneo Courier indicating parking sensors

Parkkitutka

Parkkitutka – anturit edessa ja takana auttavat arvioimaan auton ja sen edessä tai takana olevien esteiden välistä välimatkaa. Kun järjestelmä havaitsee esteen kuuluu varoitusmerkkiääni joka voimistuu, kun estettä lähestytään. Varoitusmerkkivalon väri ilmaiseen etäisyyden esteestä.

Sähköisesti tehostettu ohjaus

Sähköinen ohjaustehostin (EPAS) mukauttaa automaattisesti ohjaustehostuksen nopeuden ja ajo-olosuhteiden mukaisesti. Hitaassa nopeudessa ohjauspyörän kääntäminen on kevyttä, koska ohjausta tehostetaan enemmän. Suuremmissa nopeuksissa ohjausta tehostetaan vähemmän, jolloin ohjaus on tunnokkaampaa. EPAS-ohjaustehostin pystyy huomioimaan ja kompensoimaan mm. sivutuulen vaikutukset ohjaukseen ja aktiivinen tärinänhallinta vähentää ohjauspyörän tärinää.

Ford Tourneo Courier front with assisted steering detail
Ford Tourneo Courier front automatic headlights detail

Ajovaloautomatiikka (vakiovaruste)

Integroitu anturi tunnistaa valon määrän vähenemisen hämärän tullessa tai äkkinäisen muutoksen valon määrässä esim. ajettaessa tunneliin. Tällöin automaattiset ajovalot kytkeytyvät päälle, ja ajaminen hämärässä on helpompaa ja turvallisempaa.

Top