Home > Henkilöautot > TOURNEO CUSTOM > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ylellinen henkilöautomainen ajonautinto

Uudessa Tourneo Customissa on ominaisuuksia, jotka parantavat ajettavuutta ja ajomukavuutta. Sähkötoimisesti säädettävä lämmitettävä kuljettajanistuin ja säädettävä ohjauspyörä mahdollistavat ergonomisen ajoasennon. Lisäksi autossa on lukuisia kuljettajaa avustavia teknologioita, kuten mäkilähtöapu, dynaaminen kaarreajon hallinta ja sivutuulen tunnistujärjestelmä. 

Älykäs nopeudenrajoitin

Älykäs nopeudenrajoitin helpottaa ajonopeuden hallintaa. Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän kamera tunnistaa nopeusrajoituksen, jonka jälkeen se asettaa enimmäisnopeuden kyseisen rajoituksenTooltip mukaan. (Valinnaisvaruste yhdessä Aktiivisen vakionopeudensäätimen ja navigointijärjestelmän kanssa.)

Aktiivinen
vakionopeudensäädin törmäyksenesto-
järjestelmällä

Valinnaisvarusteena saatavilla olevan aktiivisen vakionopeudensäätimen ansiosta voit valita ajonopeuden, ja järjestelmä ylläpitää sen. Jos sisäänrakennettu anturi havaitsee edessä ajoneuvon, se hidastaa, jotta asetettu ajoetäisyys säilyy. Kun tie on selvä, järjestelmä kiihdyttää valitsemaasi nopeuteen. 

Törmäyksenestojärjestelmä sisältyy aktiiviseen vakionopeudensäätimeen, ja se varoittaa, jos ajat vahingossa liian lähelle edessä ajavaa autoa.

New Ford Tourneo side door mirror close up

Kuolleen kulman varoitusjärjestelmä

Kuolleen kulman valvontajärjestelmä tunnistaa tutka-anturien avulla muut autot, jotka voivat jäädä katveeseen jommallekummalle puolelle autoasi. Järjestelmä varoittaa oranssilla merkkivalolla sivupeilissä. Järjestelmän kanssa tulee risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä. (Valinnaisvaruste)

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä on osa kuolleen kulman valvontajärjestelmää. Kun peruutetaan pois pysäköintiruudusta ja näkyvyys on rajallinen, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä havaitsee lähestyvät autot ja antaa tarvittaessa varoitusäänimerkin. Lisäksi järjestelmä sytyttää varoitusmerkkivalon sivupeiliin (vasemmalle tai oikealle lähestyvän auton suunnasta riippuen) sekä näyttää varoituksen monitoiminäytössä. (Valinnaisvaruste)

New Ford Tourneo driving on a country lane

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa vakiomuotoiset nopeusrajoitus- ja ohituskieltomerkit. Nopeusrajoitus tai ohituskielto näkyy mittaristossa kuvakkeena, joka muuttuu aina rajoitusten mukaan. (Valinnaisvaruste yhdessä Aktiivisen vakionopeudensäätimen kanssa.)

Erinomainen käsiteltävyys

Uuden Tourneo Customin kääntöympyrä on vain 11,6 metriä. Mm. pysäköinti ja käsiteltävyys on sen ansiosta helppoa.

Ford Tourneo Custom turning circle
Ford Tourneo close-up of the new signature HID headlamps

Xenon-ajovalot  

Xenon-ajovalojen kanssa tulevat LED-päiväajovalot ja kääntyvät ajovalot. (Valinnaisvaruste)

Kaistavahti

Jos järjestelmä tunnistaa, että auto on vahingossa ajautumassa väärälle kaistalle, se varoittaa ohjauspyörää tärisyttämällä ja sytyttämällä merkkivalon mittaristoon.

Ford Tourneo Custom driving through desert
Ford Tourneo in front of house

Mäkilähtöapu

Mäkilähtöapu estää tilapäisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2–3 sekuntia pidempään ja auto pysyy paikallaan, kun jalka siittetään jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Mäkilähtöapu on erittäin hyödyllinen liikkeellelähtötilanteessa.

Kuljettajan vireystilan valvonta tunnistaa väsymyksen

Kuljettajan vireystilan valvonta, Driver Alert, tarkkailee jatkuvasti ajokäyttäytymistä ja havaitsee mahdollisesti väsymyksestä johtuvat poikkeamat. Jos järjestelmä havaitsee kuljettajan vireystason heikkenevän, syttyttää se mittaristoon varoitusmerkkivalon, joka suosittelee taukoa. Jos vireystaso heikkenee entisestään, kuuluu myös varoitusmerkkiääni.

Ford Tourneo Custom driver alert
Ford Tourneo centre console display close-up

Helpompaa ja turvallisempaa peruuttamista

Betoniporsaita, polkupyöriä, matalia muureja… Peruutuskamera näyttää näkymän auton takaa kojelautaan integroidulla näytöllä. Järjestelmä näyttää kohteet, jotka voisivat muuten jäädä huomaamatta, ja lisäksi se näyttää virtuaaliset apuviivat, joiden avulla peruuttaminen pienimpiinkin tiloihin onnistuu huolettomammin. Kamera aktivoituu automaattisesti, kun valitset peruutusvaihteen.

Ilmajousitus takana

Takana olevan ilmajousituksen ansiosta järjestelmä mukautuu automaattisesti pitäen alustan korkeuden samana kuormasta riippumatta. Näin kyyti on tasaisempaa, ajoitpa sitten yksin, matkustajien kanssa tai täydellä kuormalla.

Ford Tourneo rear air suspension detail

Sivutuulen vakautusjärjestelmä

Järjestelmä tunnistaa ajovakauden hallintajärjestelmän avulla sivutuulen vaikutuksen ajettavuuteen. Ajovakauden hallintajärjestelmän avulla järjestelmä vakauttaa ajoneuvon liikkeet ja ajettavuus säilyy erinomaisena.

Ford SYNC ja hätäaputoiminto

HätäaputoimintoTooltip on osa Ford SYNC -järjestelmää. Onnettomuustilanteessa hätäaputoiminto soittaa järjestelmän kanssa paritetulla Bluetooth®-matkapuhelimella hätäkeskukseen, jos turvatyyny laukeaa tai polttoaineensyöttö katkaistaan. Voit halutessasi lopettaa puhelun tai keskustella hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Mikä tärkeintä, järjestelmä voi antaa elintärkeitä tietoja, kuten GPS-koordinaatit, vaikka et itse pystyisi siihen. 

Ford SYNC logo
Top