KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Henkilöautot > TOURNEO CUSTOM > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ylellinen henkilöautomainen ajonautinto

Uudessa Tourneo Customissa on ominaisuuksia, jotka parantavat ajettavuutta ja ajomukavuutta. Sähkötoimisesti säädettävä lämmitettävä kuljettajanistuin ja säädettävä ohjauspyörä mahdollistavat ergonomisen ajoasennon. Lisäksi autossa on lukuisia kuljettajaa avustavia teknologioita, kuten mäkilähtöapu, dynaaminen kaarreajon hallinta ja sivutuulen tunnistujärjestelmä. 

Driver Assist

Ajotilavalinnat

Valittavissa olevien ajotilojen ansiosta voit mukauttaa Tourneo Customin ajo-ominaisuuksia tiettyyn tehtävään tai maastoon. Ajotilat ovat Normal, Slippery, Mud/Rut, Tow ja polttoainetaloudellisuuden maksimoiva EcoMode. Järjestelmä mukauttaa suorituskykyä säätämällä mm. kaasun vastetta, ohjauksen tuntumaa sekä automaattivaihteistolla varustetuissa autoissa myös vaihteiden vaihtoja.

Älykäs nopeudenrajoitin

Älykäs nopeudenrajoitin helpottaa ajonopeuden hallintaa. Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän kamera tunnistaa nopeusrajoituksen, jonka jälkeen se asettaa enimmäisnopeuden kyseisen rajoituksenTooltip mukaan. (Valinnaisvaruste yhdessä Aktiivisen vakionopeudensäätimen ja navigointijärjestelmän kanssa.)

Aktiivinen
vakionopeudensäädin törmäyksenesto-
järjestelmällä

Valinnaisvarusteena saatavilla olevan aktiivisen vakionopeudensäätimen ansiosta voit valita ajonopeuden, ja järjestelmä ylläpitää sen. Jos sisäänrakennettu anturi havaitsee edessä ajoneuvon, se hidastaa, jotta asetettu ajoetäisyys säilyy. Kun tie on selvä, järjestelmä kiihdyttää valitsemaasi nopeuteen. 

Törmäyksenestojärjestelmä sisältyy aktiiviseen vakionopeudensäätimeen, ja se varoittaa, jos ajat vahingossa liian lähelle edessä ajavaa autoa.

Aktiivinen pysäköintiavustin

Pysäköinti vilkkaalla kadulla tai ahtaaseen ruutuun voi olla hankalaa. Aktiivinen pysäköintiavustin tekee pysäköinnistä helppoa. Kun järjestelmä on aktivoitu, se tunnistaa sopivan tasku- tai rinnakkaispysäköintiruudun ja ohjaa auton siihen. Kuljettajan tarvitsee vain käyttää jarrua tai kaasua ohjeiden mukaisesti. Järjestelmä osaa myös ohjata auton pois pysäköintiruudusta. (Saatavilla valinnaisvarusteena)

Park Assist
New Ford Tourneo side door mirror close up

Kuolleen kulman varoitusjärjestelmä

Kuolleen kulman valvontajärjestelmä tunnistaa tutka-anturien avulla muut autot, jotka voivat jäädä katveeseen jommallekummalle puolelle autoasi. Järjestelmä varoittaa oranssilla merkkivalolla sivupeilissä. Järjestelmän kanssa tulee risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä. (Valinnaisvaruste)

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä on osa kuolleen kulman valvontajärjestelmää. Kun peruutetaan pois pysäköintiruudusta ja näkyvyys on rajallinen, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä havaitsee lähestyvät autot ja antaa tarvittaessa varoitusäänimerkin. Lisäksi järjestelmä sytyttää varoitusmerkkivalon sivupeiliin (vasemmalle tai oikealle lähestyvän auton suunnasta riippuen) sekä näyttää varoituksen monitoiminäytössä. (Valinnaisvaruste)

New Ford Tourneo driving on a country lane

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa vakiomuotoiset nopeusrajoitus- ja ohituskieltomerkit. Nopeusrajoitus tai ohituskielto näkyy mittaristossa kuvakkeena, joka muuttuu aina rajoitusten mukaan. (Valinnaisvaruste yhdessä Aktiivisen vakionopeudensäätimen kanssa.)

Erinomainen käsiteltävyys

Uuden Tourneo Customin kääntöympyrä on vain 11,6 metriä. Mm. pysäköinti ja käsiteltävyys on sen ansiosta helppoa.

Ford Tourneo Custom turning circle
Ford Tourneo close-up of the new signature HID headlamps

Väärän ajosuunnan varoitus

Väärän ajosuunnan varoitus varoittaa merkkivalolla ja -äänellä, jos ohitat kielletyn ajosuunnan merkin ja jos ajat väärään suuntaan. Toiminto toimii yhdessä liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän kanssa.

Xenon-ajovalot  

Xenon-ajovalojen kanssa tulevat LED-päiväajovalot ja kääntyvät ajovalot. (Valinnaisvaruste)

Ford Tourneo close-up of the new signature HID headlamps
Ford Tourneo Custom driving through desert

Kaistavahti

Jos järjestelmä tunnistaa, että auto on vahingossa ajautumassa väärälle kaistalle, se varoittaa ohjauspyörää tärisyttämällä ja sytyttämällä merkkivalon mittaristoon.

Mäkilähtöapu

Mäkilähtöapu estää tilapäisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2–3 sekuntia pidempään ja auto pysyy paikallaan, kun jalka siittetään jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Mäkilähtöapu on erittäin hyödyllinen liikkeellelähtötilanteessa.

Ford Tourneo in front of house
Ford Tourneo Custom driver alert

Kuljettajan vireystilan valvonta tunnistaa väsymyksen

Kuljettajan vireystilan valvonta, Driver Alert, tarkkailee jatkuvasti ajokäyttäytymistä ja havaitsee mahdollisesti väsymyksestä johtuvat poikkeamat. Jos järjestelmä havaitsee kuljettajan vireystason heikkenevän, syttyttää se mittaristoon varoitusmerkkivalon, joka suosittelee taukoa. Jos vireystaso heikkenee entisestään, kuuluu myös varoitusmerkkiääni.

Helppoa peruuttamista

Peruutuskamera aktivoituu automaattisesti, kun valitset peruutusvaihteen. Se näyttää SYNC-näytöllä näkymän takaasi, ja auttaa sinua huomaamaan niin tolpat, pyörät kuin matalat muuritkin. Sen lisäksi järjestelmä avustaa sinut pieniinkin pysäköintipaikkoihin virtuaalisten apuviivojen avulla.

Ford Tourneo centre console display close-up

Ilmajousitus takana

Takana olevan ilmajousituksen ansiosta järjestelmä mukautuu automaattisesti pitäen alustan korkeuden samana kuormasta riippumatta. Näin kyyti on tasaisempaa, ajoitpa sitten yksin, matkustajien kanssa tai täydellä kuormalla.

Ford Tourneo rear air suspension detail

Sivutuulen vakautusjärjestelmä

Järjestelmä tunnistaa ajovakauden hallintajärjestelmän avulla sivutuulen vaikutuksen ajettavuuteen. Ajovakauden hallintajärjestelmän avulla järjestelmä vakauttaa ajoneuvon liikkeet ja ajettavuus säilyy erinomaisena.

Ford SYNC ja hätäaputoiminto

HätäaputoimintoTooltip on osa Ford SYNC -järjestelmää. Onnettomuustilanteessa hätäaputoiminto soittaa järjestelmän kanssa paritetulla Bluetooth®-matkapuhelimella hätäkeskukseen, jos turvatyyny laukeaa tai polttoaineensyöttö katkaistaan. Voit halutessasi lopettaa puhelun tai keskustella hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Mikä tärkeintä, järjestelmä voi antaa elintärkeitä tietoja, kuten GPS-koordinaatit, vaikka et itse pystyisi siihen. 

Ford SYNC logo
Top