KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Henkilöautot > TOURNEO CUSTOM > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Suorituskykyä ja taloudellisuutta

2.0 Ford EcoBlue -moottori on taloudellinen ja suorituskykyinen. Auto-Start-Stop-järjestelmä parantaa polttoainetaloudellisuutta entisestään.

Tällä sivulla esitellyt ominaisuudet saattavat olla saatavilla vain valikoiduissa malleissa. Ne saattavat olla valinnaisvarusteita, jotka ovat saatavilla lisämaksusta. Lisätietoja vakio- ja valinnaisvarusteista saat hinnastosta.

Parhaat puolet samassa paketissa

Ladattavassa Tourneo Custom -hybridissä (PHEV) on kaksi erillistä moottoria. Akkukäyttöinen sähkömoottori välittää voiman vetäville pyörille. 1.0 l Ford EcoBoost -bensiinimoottori lataa hybridiakkua ja laajentaa näin auton toimintasädettä, mutta se ei ole suoraan yhteydessä vetäviin pyöriin. Kuljettaja voi valita kolmesta eri EV- eli sähköautotilasta, mukaan lukien EV Now, jolla saavutetaan jopa 56 km:n toimintasäde pelkällä sähkövoimalla. PHEV-auton akun voi myös ladata useimmissa vaihtovirtaverkon latauspisteissä.

Uusi Ford Tourneo Custom ladattava hybridi (PHEV) - sähkömoottori ja Ford EcoBoost -bensiinimoottori
Uusi Ford Tourneo Custom ladattava hybridi (PHEV) latauksessa

Helposti ladattava

Tourneo Custom ladattava hybridi (PHEV) kulkee yhdellä latauksella n. 56 km pelkän sähkömoottorin avulla. Varsinkin kaupunkiajossa ladattava hybridi on erittäin taloudellinen. Pidemmillä ajomatkoilla käytetään myös 1.0 Ford EcoBoost -bensiinimoottoria. Se toimii yhdessä Regenerative Braking -jarrutusjärjestelmän kanssa, joka lataa akkua. Sähkömoottoria voidaan taas käyttää, kunhan se on latautunut riittävästi.

Edistyksellistä moottoriteknologiaa

Tourneo Custom on entistäkin tehokkaampi ja taloudellisempi. Edistyksellinen 2.0 -litrainen Ford EcoBlue -dieselmoottori on saatavilla neljänä eri tehoversiona, joista tehokkain tuottaa 185 hv. Löydät siis varmasti tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon. Kaikki moottorit täyttävät tiukat Euro 6.2 -päästöstandardit. Auto on saatavilla myös kevythybridiversiona (mHEV), jonka polttoaineenkulutus ja päästöt ovat vieläkin pienemmät.

Huoltoväli

Edistyksellinen 2.0 Ford EcoBlue -moottori on erittäin luotettava ja suorituskykyinen. Huoltoväli on jopa 60 000 kmTooltip tai kaksi vuotta sen mukaan, kumpi täyttyy ensin. 

Entistä puhtaampaa suorituskykyä

2.0 Ford EcoBlue -moottori on edistyksellinen dieselmoottori, joka täyttää erittäin tiukat Euro 6.2 -päästötason vaatimukset. Vaatimukset on saavutettu edistyksellisen katalysaattorijärjestelmän ansiosta suorituskyvystä tinkimättä.

Ford EcoBlue 2.0-litre engine
Close-up of Ford Tourneo AdBlue tank

Päästöjä vähentävä lisäaine

SCR-järjestelmä (Selective Catalytic Reduction) muuntaa pakokaasun NOx-päästöt typeksi ja vedeksi käyttämällä urea- ja vesipohjaista AdBlue®nestettä. Tämän jälkeen hiukkassuodatin poistaa yli 99 % ajoneuvon pakokaasupäästöjen kiinteistä hiukkasista. Jotta Ford EcoBlue -dieselmoottorin AdBlue®-tankki toimisi oikein, siinä täytyy olla AdBlue®-nestettä. Jos neste on loppumassa, mittaristossa näkyy varoitus. 

Auto-Start-Stop-järjestelmä pienentää polttoaineenkulutusta

Kun pysähdyt esimerkiksi liikennevaloihin tai ruuhkaan, tämä teknologia voi sammuttaa moottorin automaattisesti. Se antaa kuitenkin edelleen virtaa ajovalojen, ilmastoinnin, radion ja Ford SYNC -järjestelmän kaltaisille tärkeille toiminnoille. Kun haluat lähteä liikkeelle, paina kytkintä ja valitse ensimmäinen vaihde tavalliseen tapaan (tai jos käytössä on automaattivaihteisto, paina kaasua), niin moottori käynnistyy uudelleen. Auto-Start-Stop on erityisen tehokas kaupunkiajossa, jossa se voi vähentää polttoaineenkulutusta jopa 10 prosenttia (kaupunkiajo).

New Ford Tourneo Auto Start-Stop indicator close up
Smart regenerative charging Ford Tourneo Custom

Älykäs latausjärjestelmä

Älykäs latausjärjestelmä lataa akkua vain tarvittaessa. Järjestelmä välttää mahdollisuuksien mukaan akun latausta silloin kun painetaan kaasua. Näin polttoaineenkulutusta ja päästöjä voidaan vähentää entisestään.

SelectShift-automaattivaihteisto

130 hv:n ja 170 hv:n moottoreihin on saatavilla kuusivaihteinen SelectShift-automaattivaihteisto. Automaattivaihteisto on erinomainen valinta niin maantie- kuin kaupunkiajoonkin. Vaihdetta voi  vaihtaa myös manuaalisesti vaihteenvaihtopainikkaista. Lisäksi voidaan lukita vaihteita haastavissa ajo-olosuhteissa, kuten ajettaessa liukkailla pinnoilla tai jyrkissä mäissä.

Close-up of New Ford Tourneo shift gear
Trip computer Ford Tourneo Custom

Ajotietokone

Ajotietokoneesta saat hyödyllisiä tietoja ajokilometreistä, polttoaineenkulutuksesta, nopeudesta ja ulkolämpötilasta. Ajotietokone kertoo myös, kuinka pitkälle polttoaine arviolta riittää. Uuden seurantatoiminnon avulla pysyt ajan tasalla auton kuntotiedoista ja tulevista huolloista. Tourneo Customin tila näkyy mittaristossa. Mahdollisia ilmoituksia ovat esimerkiksi ”vettä polttoaineessa” tai ”matala öljytaso”. Tämä voi auttaa estämään suuret ja kalliit korjaukset ja lyhentää auton seisonta-aikaa, kun mahdolliset ongelmat tunnistetaan ajoissa.

Top