Home > Henkilöautot > TOURNEO CUSTOM > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Suorituskykyä ja taloudellisuutta

2.0 Ford EcoBlue -moottori on taloudellinen ja suorituskykyinen. Auto-Start-Stop-järjestelmä parantaa polttoainetaloudellisuutta entisestään.

Tällä sivulla esitellyt ominaisuudet saattavat olla saatavilla vain valikoiduissa malleissa. Ne saattavat olla valinnaisvarusteita, jotka ovat saatavilla lisämaksusta. Lisätietoja vakio- ja valinnaisvarusteista saat hinnastosta.

Huoltoväli

Edistyksellinen 2.0 Ford EcoBlue -moottori on erittäin luotettava ja suorituskykyinen. Huoltoväli on jopa 60 000 kmTooltip tai kaksi vuotta sen mukaan, kumpi täyttyy ensin. 

Entistä puhtaampaa suorituskykyä

2.0 Ford EcoBlue -moottori on edistyksellinen dieselmoottori, joka täyttää erittäin tiukat Euro 6.2 -päästötason vaatimukset. Vaatimukset on saavutettu edistyksellisen katalysaattorijärjestelmän ansiosta suorituskyvystä tinkimättä.

Ford EcoBlue 2.0-litre engine
Close-up of Ford Tourneo AdBlue tank

Päästöjä vähentävä lisäaine

SCR-järjestelmä (Selective Catalytic Reduction) muuntaa pakokaasun NOx-päästöt typeksi ja vedeksi käyttämällä urea- ja vesipohjaista AdBlue®nestettä. Tämän jälkeen hiukkassuodatin poistaa yli 99 % ajoneuvon pakokaasupäästöjen kiinteistä hiukkasista. Jotta Ford EcoBlue -dieselmoottorin AdBlue®-tankki toimisi oikein, siinä täytyy olla AdBlue®-nestettä. Jos neste on loppumassa, mittaristossa näkyy varoitus. 

Auto-Start-Stop-järjestelmä pienentää polttoaineenkulutusta

Kun pysähdyt esimerkiksi liikennevaloihin tai ruuhkaan, tämä teknologia voi sammuttaa moottorin automaattisesti. Se antaa kuitenkin edelleen virtaa ajovalojen, ilmastoinnin, radion ja Ford SYNC -järjestelmän kaltaisille tärkeille toiminnoille. Kun haluat lähteä liikkeelle, paina kytkintä ja valitse ensimmäinen vaihde tavalliseen tapaan (tai jos käytössä on automaattivaihteisto, paina kaasua), niin moottori käynnistyy uudelleen. Auto-Start-Stop on erityisen tehokas kaupunkiajossa, jossa se voi vähentää polttoaineenkulutusta jopa 10 prosenttia (kaupunkiajo).

New Ford Tourneo Auto Start-Stop indicator close up
Smart regenerative charging Ford Tourneo Custom

Älykäs latausjärjestelmä

Älykäs latausjärjestelmä lataa akkua vain tarvittaessa. Järjestelmä välttää mahdollisuuksien mukaan akun latausta silloin kun painetaan kaasua. Näin polttoaineenkulutusta ja päästöjä voidaan vähentää entisestään.

SelectShift-automaattivaihteisto

130 hv:n ja 170 hv:n moottoreihin on saatavilla kuusivaihteinen SelectShift-automaattivaihteisto. Automaattivaihteisto on erinomainen valinta niin maantie- kuin kaupunkiajoonkin. Vaihdetta voi  vaihtaa myös manuaalisesti vaihteenvaihtopainikkaista. Lisäksi voidaan lukita vaihteita haastavissa ajo-olosuhteissa, kuten ajettaessa liukkailla pinnoilla tai jyrkissä mäissä.

Close-up of New Ford Tourneo shift gear
Trip computer Ford Tourneo Custom

Ajotietokone

Ajotietokoneesta saat hyödyllisiä tietoja ajokilometreistä, polttoaineenkulutuksesta, nopeudesta ja ulkolämpötilasta. Ajotietokone kertoo myös, kuinka pitkälle polttoaine arviolta riittää.

Top