KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Henkilöautot > TOURNEO CUSTOM > Ominaisuudet > Turvallisuus

Turvallisuus ja varmuus

Tourneo Custom on saanut viiden tähden Euro NCAP -luokituksen. Autossa on vakiona runsaasti teknologioita ja turvallisuusvarusteita.

Tällä sivulla esitellyt ominaisuudet saattavat olla saatavilla vain valikoiduissa malleissa. Ne saattavat olla valinnaisvarusteita, jotka ovat saatavilla lisämaksusta. Lisätietoja vakio- ja valinnaisvarusteista saat hinnastosta.

Törmäyksenestoavustin – parempaa turvaa jalankulkijoille

Törmäyksenestoavustin havaitsee edessä hitaammin ajavat ajoneuvot sekä jalankulkijat ja varoittaa niistä. Jos kuljettaja ei reagoi, järjestelmä jarruttaa automaattisesti. Tämän teknologian avulla onnettomuus voidaan joissain tapauksiaa jopa estää. Järjestelmä toimiin enintään 80 km:n tuntinopeudella (olettaen, että tieolosuhteet ja ajoneuvon kunto ovat normaalit).

Euro NCAP – viiden tähden turvallisuutta

Erinomaisista turvaominaisuuksista kertoo se, että Tourneo Custom on saanut viiden tähden Euro NCAP -luokituksen. 

EURO NCAP logo
Ford Tourneo aerial view indicating sway control

Perävaunu turvallisesti samassa linjassa

Perävaunun hallintajärjestelmä havaitsee perävaunun heittelehtimisen ja hidastaa auton nopeutta palauttaakseen perävaunun hallinnan. Järjestelmä hidastaa auton vauhtia pienentämällä moottorin vääntöä ja lisäämällä vähitellen jarruvoimaa kaikkiin pyöriin.

Luistonestojärjestelmä 

Luistonestojärjestelmä estää pyörien luistamisen ja varmistaa parhaan pidon, suorituskyvyn ja ajovakauden. Järjestelmä tarkkailee jatkuvasti pyörille välitettävää vääntöä suhteessa pyörien pitoon.

Ford Tourneo Custom driving traction
Ford Tourneo rear driving on road

Elektroninen ajovakaudenhallintajärjestelmä (ESC)

Ajovakaudenhallintajärjestelmä tarkkailee jatkuvasti ajoneuvon liikkeitä ja tunnistaa poikkeamat ajolinjasta (esimerkiksi auton luisumisen) ja korjaa automaattisesti ajoneuvon suunnan. Järjestelmä parantaa hallittavuutta ja turvallisuutta ja lisäksi lyhentää jarrutusmatkaa hätätilanteessa.

Kaatumisenestojärjestelmä

Kaatumisenestojärjestelmä varmistaa ajovakauden kaarreajossa ja estää ajoneuvoa kaatumasta vaikka painopiste olisikin korkealla. 

Ford Tourneo Custom driving past lake

Kuormantunnistus

Kuormantunnistus säätää ajovakauden hallintajärjestelmää kuorman painon ja sijainnin mukaan. Näin varmistetaan erinomainen ajettavuus ja hallittavuus kuorman painosta riippumatta.

Jarruta tehokkaasti

ABS-jarrut ja elektroninen jarrutuvoimantasain toimivat yhdessä tehden jarruttamisesta tehokkaampaa. EBA-hätäjarrutehostin auttaa saavuttamaan parhaan jarrutustehon hätätilanteessa. Ajovakauden hallintajärjestelmä tunnistaa, kuinka paljon kuljettaja on painanut jarrua itse ja järjestelmä lisää painetta tarvittaessa. Voimakkaassa jarrutuksessa hätäjarruvalot vilkkuvat varoitukseksi muille autoilijoille.

Ford Tourneo wheel close up
Ford Tourneo close up with inflated airbags

Turvatyynyt

Uudessa Tourneo Customissa on vakiovarusteena kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt, sivuturvatyynyt ja turvaverhot.

Vahvempi korirakenne

Uuden Tourneo Customin entistä vankempi korirakenne parantaa törmäyskestävyyttä ja korijäykkyyttä. Entistä jäykempi rakenne myös parantaa merkittävästi ajokokemusta ja ohjattavuutta sekä vähentää melua ja tärinää ajoneuvon sisällä.

Ford Tourneo optimised body structure

Kauko-ohjattava keskuslukitus

Uuden Tourneo Customin kauko-ohjattava keskuslukitus on varmempi kuin koskaan, sillä voit halutessasi avata vain tietyn oven. Muut ovet pysyvät lukossa, kunnes aktivoit kuljettajan ovessa olevan kytkimen. Samalla kytkimellä voit hallita kaikkien auton ovien lukitusta ja avaamista.

Fort Tourneo Custom remote control locking
Top