Home > Henkilöautot > UUSI MUSTANG > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Tehokkaampi. Tyylikkäämpi. Uusi Mustang.

Magneettisesti ohjattu iskunvaimennus. Uusi mukautettava 12 tuuman digitaalinen mittaristo. Edistykselliset ajoteknologiat, kuten valittavissa olevat ajotavat ja aktiivinen vakionopeudensäädin. Näiden ominaisuuksien ansiosta jokainen ajomatka uudella Mustangilla on unohtumaton kokemus.

New Ford Mustang exterior by coast

Esittelyssä MagneRide™ -iskunvaimennus

Uusi edistyksellinen iskunvaimennus tarjoaa sekä varmuutta että poikkeuksellista ajonautintoa. Järjestelmä tarkkailee jatkuvasti tietä ja kuljettajan ajotapaa säätäen vaimentimia jopa tuhat kertaa sekunnissa. Kun vaihdat ajotapaa, järjestelmä kalibroituu automaattisesti. Tuloksena on erinomainen ajomukavuus, vakaus, ja hallinta kaikissa olosuhteissa. 

12 tuuman digitaalinen mittaristo ja valittavissa olevat ajotavat

Mustangissa on ensimmäistä kertaa saatavilla12 tuuman täysin digitaalinen mittaristo. Näytössä näkyy tietoja valitsemasi ajotilan (Normal, Sport+, Snow/Wet, Track ja Drag) mukaan, ja voit myös mukauttaa sitä. Se on nopea. Se on reagoiva. Ja kuten kaikki muukin uudessa Mustangissa, se suorastaan hivelee silmiä.

LCD instrument cluster display
New Ford Mustang LED lights close-up

Uudet LED-ajovalot ja päiväajovalot

Mustangissa on nyt kokonaan LED-teknologiaa hyödyntävät  ajovalot. Ne tuottavat tarkan ja erittäin kirkkaan valokeilan, joka mukautuu automaattisesti eri ajo-olosuhteisiin. Automaattiset kaukovalot helpottavat pimeällä ajamista. Ominaisuus vaihtaa myös tilapäisesti lähivaloille, kun se havaitsee vastaantulevaa liikennettä tai edessä ajavan auton. Näin valot eivät häikäise muita kuljettajia. Sen jälkeen kaukovaloihin palataan automaattisesti, jotta näkyvyys olisi paras mahdollinen.  Kolmepalkkiset päiväajovalot paitsi näyttävät upeilta, myös parantavat havaittavuutta. 

Ohjaustehostin reagoi kaikkiin tilanteisiin

Sähköinen ohjaustehostin (EPAS) mukautuu automaattisesti nopeuteen ja olosuhteisiin. Matalilla nopeuksilla järjestelmä saa ratin kääntymään kevyemmin ja helpommin, mikä parantaa ohjattavuutta. Korkeammilla nopeuksilla, joilla tarvitaan enemmän hallintaa, se vakauttaa ohjausta. EPAS-ohjaustehostimessa on nyt suunnanhallinta, ja se huomioi sivutuulen ja muut ajo-olosuhteet, kun taas aktiivinen tärinänhallinta vähentää ohjauspyörän tärinää.

 

New Ford Mustang leather steering wheel
New Ford Mustang trailing another car

Automaattisesti mukautuva vakionopeudensäädin

Aktiivisen vakionopeudensäätimen ansiosta voit valita ajonopeuden, ja järjestelmä pitää sen. Jos sisäänrakennettu tutka-anturi havaitsee edessä ajoneuvon, se hidastaa ajoneuvoasi, jotta asetettu etäisyys säilyy. Kun tie on selvä, järjestelmä kiihdyttää valitsemaasi nopeuteen.

 

Edistyksellinen järjestelmä auttaa pysymään kaistalla

Kaistavahti havaitsee eteenpäin suunnatun kameran avulla, jos autosi on vahingossa ajautumassa väärälle kaistalle. Tämän jälkeen se varoittaa tärisyttämällä ohjauspyörää ja näyttämällä merkkivalon mittaristossa. Jos reagoit hitaasti tai et ollenkaan, kaistanpitoavustin kääntää ohjauspyörää, jotta pääset oikealle kaistalle. Teknologia on käytössä maantienopeuksissa ja poistuu automaattisesti käytöstä alle 70 km:n tuntinopeuksilla. Kaistavahdin ja –avustimen voi myös poistaa käytöstä manuaalisesti.

New Ford Mustang side-view on coastal road
Ford SYNC logo

Ford SYNC hätäaputoiminnolla

Hätäaputoiminto on Ford SYNC -tietoviihdejärjestelmän tärkeä ominaisuus. Kun turvatyyny laukeaa tai polttoainepumppu sammuu onnettomuustilanteessa, autosi soittaa järjestelmään yhdistetyllä Bluetooth®-matkapuhelimella hätäkeskukseen. Voit halutessasi lopettaa puhelun tai keskustella hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Mikä tärkeintä, järjestelmä antaa hätäkeskukselle elintärkeitä tietoja, kuten GPS-koordinaatit.

 

Top