Home > Henkilöautot > UUSI TOURNEO CUSTOM > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ylellinen henkilöautomainen ajonautinto

Uudessa Tourneo Customissa on ominaisuuksia, jotka parantavat ajettavuutta ja ajomukavuutta. Sähkötoimisesti säädettävä lämmitettävä kuljettajanistuin ja säädettävä ohjauspyörä mahdollistavat ergonomisen ajoasennon. Lisäksi autossa on lukuisia kuljettajaa avustavia teknologioita, kuten mäkilähtöapu, dynaaminen kaarreajon hallinta ja sivutuulen tunnistujärjestelmä. 

Speed Assist close up

Älykäs nopeudenrajoitin

Älykäs nopeudenrajoitin helpottaa ajonopeuden hallintaa. Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän kamera tunnistaa nopeusrajoituksen, jonka jälkeen se asettaa enimmäisnopeuden kyseisen rajoituksenTooltip mukaan. (Valinnaisvaruste yhdessä Aktiivisen vakionopeudensäätimen ja navigointijärjestelmän kanssa.)

Aktiivinen
vakionopeudensäädin törmäyksenesto-
järjestelmällä

Valinnaisvarusteena saatavilla olevan aktiivisen vakionopeudensäätimen ansiosta voit valita ajonopeuden, ja järjestelmä ylläpitää sen. Jos sisäänrakennettu anturi havaitsee edessä ajoneuvon, se hidastaa, jotta asetettu ajoetäisyys säilyy. Kun tie on selvä, järjestelmä kiihdyttää valitsemaasi nopeuteen. 

Törmäyksenestojärjestelmä sisältyy aktiiviseen vakionopeudensäätimeen, ja se varoittaa, jos ajat vahingossa liian lähelle edessä ajavaa autoa.

New Ford Tourneo side door mirror close up

Kuolleen kulman varoitusjärjestelmä

Kuolleen kulman valvontajärjestelmä tunnistaa tutka-anturien avulla muut autot, jotka voivat jäädä katveeseen jommallekummalle puolelle autoasi. Järjestelmä varoittaa oranssilla merkkivalolla sivupeilissä. Järjestelmän kanssa tulee risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä. (Valinnaisvaruste)

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä on osa kuolleen kulman valvontajärjestelmää. Kun peruutetaan pois pysäköintiruudusta ja näkyvyys on rajallinen, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä havaitsee lähestyvät autot ja antaa tarvittaessa varoitusäänimerkin. Lisäksi järjestelmä sytyttää varoitusmerkkivalon sivupeiliin (vasemmalle tai oikealle lähestyvän auton suunnasta riippuen) sekä näyttää varoituksen monitoiminäytössä. (Valinnaisvaruste)

New Ford Tourneo driving on a country lane

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa vakiomuotoiset nopeusrajoitus- ja ohituskieltomerkit. Nopeusrajoitus tai ohituskielto näkyy mittaristossa kuvakkeena, joka muuttuu aina rajoitusten mukaan. (Valinnaisvaruste yhdessä Aktiivisen vakionopeudensäätimen kanssa.)

Xenon-ajovalot  

Xenon-ajovalojen kanssa tulevat LED-päiväajovalot ja kääntyvät ajovalot. (Valinnaisvaruste)

Ford Tourneo close-up of the new signature HID headlamps
Ford Tourneo centre console display close-up

Helpompaa ja turvallisempaa peruuttamista

Betoniporsaita, polkupyöriä, matalia muureja… Peruutuskamera näyttää näkymän auton takaa kojelautaan integroidulla näytöllä. Järjestelmä näyttää kohteet, jotka voisivat muuten jäädä huomaamatta, ja lisäksi se näyttää virtuaaliset apuviivat, joiden avulla peruuttaminen pienimpiinkin tiloihin onnistuu huolettomammin. Kamera aktivoituu automaattisesti, kun valitset peruutusvaihteen.

Ilmajousitus takana

Takana olevan ilmajousituksen ansiosta järjestelmä mukautuu automaattisesti pitäen alustan korkeuden samana kuormasta riippumatta. Näin kyyti on tasaisempaa, ajoitpa sitten yksin, matkustajien kanssa tai täydellä kuormalla.

Ford SYNC logo

Ford SYNC ja hätäaputoiminto

HätäaputoimintoTooltip on osa Ford SYNC -järjestelmää. Onnettomuustilanteessa hätäaputoiminto soittaa järjestelmän kanssa paritetulla Bluetooth®-matkapuhelimella hätäkeskukseen, jos turvatyyny laukeaa tai polttoaineensyöttö katkaistaan. Voit halutessasi lopettaa puhelun tai keskustella hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Mikä tärkeintä, järjestelmä voi antaa elintärkeitä tietoja, kuten GPS-koordinaatit, vaikka et itse pystyisi siihen. 

Top