Home > Henkilöautot > UUSI TOURNEO CUSTOM > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Suorituskykyä ja taloudellisuutta

2.0 Ford EcoBlue -moottori on taloudellinen ja suorituskykyinen. Auto-Start-Stop-järjestelmä parantaa polttoainetaloudellisuutta entisestään.

Tällä sivulla esitellyt ominaisuudet saattavat olla saatavilla vain valikoiduissa malleissa. Ne saattavat olla valinnaisvarusteita, jotka ovat saatavilla lisämaksusta. Lisätietoja vakio- ja valinnaisvarusteista saat hinnastosta.

Huoltoväli

Edistyksellinen 2.0 Ford EcoBlue -moottori on erittäin luotettava ja suorituskykyinen. Huoltoväli on jopa 60 000 kmTooltip tai kaksi vuotta sen mukaan, kumpi täyttyy ensin. 

Entistä puhtaampaa suorituskykyä

2.0 Ford EcoBlue -moottori on edistyksellinen dieselmoottori, joka täyttää erittäin tiukat Euro 6 -päästötason vaatimukset. Vaatimukset on saavutettu edistyksellisen katalysaattorijärjestelmän ansiosta suorituskyvystä tinkimättä.

Ford EcoBlue 2.0-litre engine
Close-up of Ford Tourneo AdBlue tank

Päästöjä vähentävä lisäaine

SCR-järjestelmä (Selective Catalytic Reduction) muuntaa pakokaasun NOx-päästöt typeksi ja vedeksi käyttämällä urea- ja vesipohjaista AdBlue®nestettä. Tämän jälkeen hiukkassuodatin poistaa yli 99 % ajoneuvon pakokaasupäästöjen kiinteistä hiukkasista. Jotta Ford EcoBlue -dieselmoottorin AdBlue®-tankki toimisi oikein, siinä täytyy olla AdBlue®-nestettä. Jos neste on loppumassa, mittaristossa näkyy varoitus. 

Auto-Start-Stop-järjestelmä pienentää polttoaineenkulutusta

Kun pysähdyt esimerkiksi liikennevaloihin tai ruuhkaan, tämä teknologia voi sammuttaa moottorin automaattisesti. Se antaa kuitenkin edelleen virtaa ajovalojen, ilmastoinnin, radion ja Ford SYNC -järjestelmän kaltaisille tärkeille toiminnoille. Kun haluat lähteä liikkeelle, paina kytkintä ja valitse ensimmäinen vaihde tavalliseen tapaan (tai jos käytössä on automaattivaihteisto, paina kaasua), niin moottori käynnistyy uudelleen. Auto-Start-Stop on erityisen tehokas kaupunkiajossa, jossa se voi vähentää polttoaineenkulutusta jopa 10 prosenttia (kaupunkiajo).

New Ford Tourneo Auto Start-Stop indicator close up
Close-up of New Ford Tourneo shift gear

SelectShift-automaattivaihteisto

130 hv:n ja 170 hv:n moottoreihin on saatavilla kuusivaihteinen SelectShift-automaattivaihteisto. Automaattivaihteisto on erinomainen valinta niin maantie- kuin kaupunkiajoonkin. Vaihdetta voi  vaihtaa myös manuaalisesti vaihteenvaihtopainikkaista. Lisäksi voidaan lukita vaihteita haastavissa ajo-olosuhteissa, kuten ajettaessa liukkailla pinnoilla tai jyrkissä mäissä.

Top