Home > Henkilöautot > UUSI TOURNEO CUSTOM > Ominaisuudet > Turvallisuus

Turvallisuus ja varmuus

Tourneo Custom on saanut viiden tähden Euro NCAP -luokituksen. Autossa on vakiona runsaasti uusia teknologioita ja turvallisuusvarusteita.

Tällä sivulla esitellyt ominaisuudet saattavat olla saatavilla vain valikoiduissa malleissa. Ne saattavat olla valinnaisvarusteita, jotka ovat saatavilla lisämaksusta. Lisätietoja vakio- ja valinnaisvarusteista saat hinnastosta.

Ford Tourneo Pre-Collision Assist detects slower vehicle

Törmäyksenestoavustin – parempaa turvaa jalankulkijoille

Törmäyksenestoavustin havaitsee edessä hitaammin ajavat ajoneuvot sekä jalankulkijat ja varoittaa niistä. Jos kuljettaja ei reagoi, järjestelmä jarruttaa automaattisesti. Tämän teknologian avulla onnettomuus voidaan joissain tapauksiaa jopa estää. Järjestelmä toimiin enintään 80 km:n tuntinopeudella (olettaen, että tieolosuhteet ja ajoneuvon kunto ovat normaalit).

Euro NCAP – viiden tähden turvallisuutta

Erinomaisista turvaominaisuuksista kertoo se, että uusi Tourneo Custom on saanut viiden tähden Euro NCAP -luokituksen. 

EURO NCAP logo
Ford Tourneo aerial view indicating sway control

Perävaunu turvallisesti samassa linjassa

Perävaunun hallintajärjestelmä havaitsee perävaunun heittelehtimisen ja hidastaa auton nopeutta palauttaakseen perävaunun hallinnan. Järjestelmä hidastaa auton vauhtia pienentämällä moottorin vääntöä ja lisäämällä vähitellen jarruvoimaa kaikkiin pyöriin.

Kuormantunnistus

Kuormantunnistus säätää ajovakauden hallintajärjestelmää kuorman painon ja sijainnin mukaan. Näin varmistetaan erinomainen ajettavuus ja hallittavuus kuorman painosta riippumatta.

Ford Tourneo close up with inflated airbags

Turvatyynyt

Uudessa Tourneo Customissa on vakiovarusteena kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt, sivuturvatyynyt ja turvaverhot.

Vahvempi korirakenne

Uuden Tourneo Customin entistä vankempi korirakenne parantaa törmäyskestävyyttä ja korijäykkyyttä. Entistä jäykempi rakenne myös parantaa merkittävästi ajokokemusta ja ohjattavuutta sekä vähentää melua ja tärinää ajoneuvon sisällä.

Ford Tourneo optimised body structure
Fort Tourneo ISOFIX child seat

ISOFIX – lasten matkustusturvallisuus

Uudessa Tourneo Customissa pienten lasten on turvallista matkustaa. Siinä on takaistuimien reunapaikoilla sekä 2. että 3. rivillä lastenistuimen ISOFIX-kiinnikkeet ISOFIX-turvaistuimia varten.

Rengaspaineen varoitusjärjestelmä

Jos rengaspaineen valvontajärjestelmä havaitsee renkaan paineen laskevan alle esiasetetun arvon, se varoittaa sytyttämällä varoitusmerkkivalon mittaristossa.

Close up of Ford Tourneo wheel
Top