KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Hyötyajoneuvot > RANGER RAPTOR > Ominaisuudet > Turvallisuus

Edistyksellistä turvateknologiaa

Raptorissa on edistyksellisiä turvajärjestelmiä, joiden avulla parannetaan matkustajien ja muiden tienkäyttäjien turvallisuutta. Edistyksellinen kaatumisenestojärjestelmä ja ajovakauden hallintajärjestelmä pitävät auton vakaana kaikissa ajo-olosuhteissa. Törmäyksenestoavustin ja hätäjarrutus puolestaan auttavat ennaltaehkäisemään onnettomuuksia.

Törmäyksenestoavustin

Törmäyksenestoavustin tarkkailee tietä tutkan ja kamerateknologian avulla. Järjestelmä varoittaa törmäysvaarasta ajoneuvoon, jalankulkijaan tai pyöräilijään. Jos kuljettaja ei reagoi varoitukseen ajoissa, järjestelmä voi automaattisesti jarruttaa täydellä voimalla. Tämä auttaa lieventämään tai jopa välttämään auton etuosaan kohdistuvia törmäyksiä. 

Luistonestojärjestelmä

Edistyksellinen luistonestojärjestelmä estää pyöriä pyörimästä liikaa ja antaa parhaan pidon, suorituskyvyn ja vakauden juuri oikealla hetkellä. Järjestelmä tarkkailee jatkuvasti auton yksittäisiin pyöriin välittyvää tehoa ja säätää sitä. Näin varmistetaan paras kontakti ja pito, kun kiihdytät.

Ford Ranger off road in desert
Ford Ranger Raptor with scuba diving bottles in the bed

Kuormantunnistusjärjestelmä

Järjestelmä tunnistaa kuorman painon ja sijainnin, ja varmistaa elektronisen ajovakaudenhallintajärjestelmän avulla parhaan ajettavuuden. 

Perävaunun hallintajärjestelmä

Perävaunun hallintajärjestelmä tunnistaa perävaunun heittelehtimisen ja hidastaa auton nopeutta palauttaakseen perävaunun hallinnan. Järjestelmä hidastaa auton vauhtia pienentämällä moottorin vääntöä ja lisäämällä vähitellen jarruvoimaa kaikkiin pyöriin.

Ford Ranger driving next to lake and towing boat
Ford Ranger Raptor on racer track

Kaatumisenestojärjestelmä

Järjestelmä tunnistaa tilanteet joissa auto voisi kaatua. Järjestelmä käyttää elektronista ajovakauden hallintajärjestelmään palauttamaan ajoneuvon ajovakauden.

Rengaspaineen valvontajärjestelmä

Jos renkaan paine laskee, rengaspaineen valvontajärjestelmä varoittaa tästä välittömästi näyttämällä merkkivalon mittaristossa.

Ford Ranger Raptor tyre close up
Top