Home > Hyötyajoneuvot > TRANSIT COURIER > Ominaisuudet > Turvallisuus

TURVALLISUUS- JA SUOJAUSOMINAISUUDET, JOIHIN VOIT LUOTTAA

Transit Courierin uudet teknologiat on suunniteltu parantamaan turvallisuutta ja lisäämään matkustusmukavuutta. Teknologioita ovat mm. luistonestojärjestelmä ja elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä sekä Ford SYNC.

Blue Ford Transit Courier showing the Traction Control System

Luistonestojärjestelmä

Fordin luistonestojärjestelmä jakaa moottorin vääntömomentin pyörien pidon mukaan. Näin varmistetaan paras pito kiihdytettäessä ja liikkeellelähdössä.

Rengaspaineen valvontajärjestelmä

Oikean rengaspaineen avulla voidaan parantaa polttoainetaloudellisuutta, estää renkaita liialliselta kulumiselta sekä säilyttää ajo-ominaisuudet hyvinä. Jokaisen renkaan venttiilissä on anturi, joka valvoo rengaspainetta ja sytyttää tarvittaessa varoitusmerkkivalon mittaristoon, jotta renkaat voidaan tarkastaa.

Tyre Pressure Monitoring
Blue Ford Transit Courier in motion on a street

Ajovakauden hallintajärjestelmä ESC

ESC-ajovakaudenhallintajärjestelmän avulla parannetaan ajettavuutta ja lisätään turvallisuutta. Anturit valvovat jatkuvasti esimerkiksi jokaisen pyörän nopeutta, auton kallistusta (sen kulmaa ja suuntaa) ja ohjauskulmaa.

 

Hätäjarrutehostin

Hätäjarrutehostimen avulla saavutetaan paras mahdollinen jarrutusteho hätäjarrutustilanteessa. Järjestelmä tunnistaa jarrupolkimen painamisnopeuden ja päättelee siitä onko kyseessä hätäjarrutustilanne. Järjestelmä nostaa hätäjarrutustilanteessa jarrujärjestelmän paineen mahdollisimman suureksi, jotta jarrutusmatka olisi mahdollisimman lyhyt.

Blue Ford Transit Courier front shot
Red Ford Transit Courier rear of the car in detail

Hätäjarruvalot

Jos kuljettaja jarruttaa voimakkaasti, hätäjarruvalotoiminto varoittaa takana tulevia kuljettajia suuntavilkkuja vilkuttamalla.

Kaatumisenesto

Kaatumisenesto tarkkailee ajoneuvon liikkeitä ja tunnistaa vaaratilanteet. Järjestelmän tunnistaessa vaaratilanteen, korjaa se ajolinjaa elektronisen ajovakaudenhallintajärjestelmän avulla.

Transit Custom Protection against roll-over
Red Ford Transit Courier showing the airbags

Turvatyynyjärjestelmä

Transit Courierissa on vakiona kuljettajan ja matkustajan turvatyynyt sekä sivuturvatyynyt. Anturit on sijoitettu kohtiin, joissa ne takaavat nopean ja hallitun reagoinnin.

 

Lukkiutumattomat jarrut

Lukkiutumattomat jarrut (ABS) ja elektroninen jarruvoiman jako varmistavat hallitun jarrutuksen.

 

Blue Ford Transit Courier cornering
Blue Ford Transit Courier showing the alarm options

Murtohälytin

Valinnaisvarusteena saatava murtohälytin suojaa autoasi hälyttämällä, jos ovet tai konepelti avataan väkisin.

Top