Home > Hyötyajoneuvot > TRANSIT CUSTOM > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ajo-ominaisuudet

Transit Customin ajettavuus on erinomainen riippumatta siitä onko se kuormattu vai kuormaamaton.

Älykkäät teknologiat kuten kuormantunnistus ja kaatumisenesto varmistavat ajettavuuden kaikissa olosuhteissa.

Edistyksellinen järjestelmä pitää auton kaistalla

Jos järjestelmä havaitsee, että autosi on vahingossa ajautumassa väärälle kaistalle, kaistavahti varoittaa tärisyttämällä ohjauspyörää ja näyttämällä merkkivalon mittaristossa. 

new six-speed SelectShift automatic transmission

SelectShift-automaattivaihteisto

Kuusivaihteisen SelectShift-automaattivaihteiston ajaminen on tasaisen rentouttavaa varsinkin ruuhkaisessa liikenteessä. Kuljettaja voi halutessaan vaihtaa vaihdetta manuaalisesti vaihteenvalitsimesta. Lisäksi kuljettava voi lukita vaihteita pois käytöstä haastavissa ajo-olosuhteissa, kuten liukkailla pinnoilla tai jyrkissä mäissä.

Ajovalot, jotka kytkeytyvät automaattisesti päälle tarvittaessa

Automaattisissa ajovaloissa on anturit, jotka tunnistavat valon määrän vähenemisen hämärän tullessa tai äkkinäisen muutoksen valon määrässä esimerkiksi kun ajat tunneliin. Tällöin automaattiset ajovalot kytkeytyvät päälle, ja ajaminen hämärässä on helpompaa ja turvallisempaa.

Sensors detect fading light and switch the headlights on automatically to make driving at dusk easier

Parkkitutkat poistavat pysäköintistressiä

Parkkitutkat auttavat arvioimaan auton ja sen takana olevien esteiden välistä etäisyyttä. Havaitessaan esteen tutkat laukaisevat merkkiäänen, joka voimistuu, kun estettä lähestytään.

Helpompaa ja turvallisempaa peruuttamista

Betoniporsaita, polkupyöriä, matalia muureja… Peruutuskamera näyttää näkymän auton takaa kojelautaan integroidulla näytöllä. Järjestelmä näyttää kohteet, jotka voisivat muuten jäädä huomaamatta, ja lisäksi se näyttää virtuaaliset apuviivat, joiden avulla peruuttaminen pienimpiinkin tiloihin onnistuu huolettomammin. Kamera aktivoituu automaattisesti, kun valitset peruutusvaihteen.

Traffic Sign Recognition

Havaitsee liikennemerkit, jotka voivat jäädä huomaamatta

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa pysyvät ja väliaikaiset liikennemerkit, olivatpa ne sitten tien sivussa tai yläpuolella. Liikennemerkin nopeusrajoitus tai ohituskielto näkyy mittaristossa kuvakkeena, joka muuttuu aina rajoitusten mukaan.

Kuljettajan vireystilan valvonta tunnistaa väsymyksen

Kuljettajan vireystilan valvonta, Driver Alert -toiminto, tarkkailee jatkuvasti ajokäyttäytymistä ja havaitsee mahdollisesti väsymyksestä johtuvat poikkeamat. Jos järjestelmä havaitsee kuljettajan valppaustason heikkenevän, mittaristoon tulee varoitusmerkki, joka ehdottaa taukoa. Jos valppaustaso heikkenee entisestään, viesti toistuu äänimerkin kera.

Driver Alert
Transit Custom Adjustable speed limiter

Vakionopeudensäädin tekee pitkistä matkoista miellyttävämpiä

Jos ajat moottoritiellä, voit asettaa auton nopeuden käyttämällä ohjauspyörässä olevia vakionopeudensäätimen painikkeita. Tämän jälkeen järjestelmä säilyttää kyseisen nopeuden, joten jalkaa ei tarvitse pitää kaasupolkimella. Jos haluat ajaa hitaammin tai nopeammin, voit käyttää samoja säätimiä.

Hyvä näkyvyys muita häikäisemättä

Automaattiset kaukovalot helpottavat pimeällä ajamista. Ominaisuus vaihtaa tilapäisesti lähivaloille, kun se havaitsee vastaantulevaa liikennettä tai edessä ajavan auton. Näin valot eivät häikäise muita kuljettajia. Sen jälkeen kaukovaloihin palataan automaattisesti, jotta näkyvyys olisi paras mahdollinen. 

Auto High Beam
Transit Custom Easier manoeuvring at night

Kulmavalot

Kulmavalot toimivat alle 30 km/h nopeuksilla, kun ohjauspyörää käännetään tai käytetään vilkkua. Tämä parantaa näkyvyyttä ja turvallisuutta etenkin kaupunkiajossa.

Automaattisesti sateeseen mukautuvat pyyhkijät

Sateen tunnistavat tuulilasinpyyhkijät kytkeytyvät automaattisesti päälle heti kun ne havaitsevat kosteutta tuulilasissa. Sitten ne säätävät nopeuttaan sääolosuhteiden mukaan. Voit jopa valita useasta herkkyystasosta, jotka määrittävät, kuinka paljon kosteutta voi kertyä, ennen kuin pyyhkijät käynnistyvät.

Rain-sensing wipers
Controlled fun with a finely tuned chassis

Alustan muutokset

Etu- ja taka-akselirakenteita on jäykistetty ja näin ajo-ominaisuudet ovat entistä paremmat.

Maksimoi hallinta kaarteissa

Dynaaminen kaarreajon hallinta reagoi tiehen 100 kertaa sekunnissa. (Se on 33 kertaa nopeampi kuin silmänräpäys.) Saamillaan tiedoilla järjestelmä tasapainottaa etupyöriin välitettävää tehoa. Tämä maksimoi pidon ja terävöittää käsiteltävyyttä, jolloin selviydyt kaarteista ja tien töyssyistä helpommin.

Transit Custom Extra control on hill starts

Mäkilähtöapu

Mäkilähtöapu estää tilapäisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2–3 sekuntia pidempään ja auto pysyy paikallaan, kun jalka siirretään jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Mäkilähtöapu on erittäin hyödyllinen liikkeellelähtötilanteessa.

Kuormantunnistus

Kuormantunnistus säätää ajovakaudenhallintajärjestelmää sen mukaan, onko Transit Customissa kuormaa vai ei. Näin varmistetaan ajoneuvon parempi hallinta ja ajovakaus kaikilla kuormilla.

Side Wind Stabilisation

Sivutuulen vakautusjärjestelmä

Järjestelmä tunnistaa sivutuulen vaikutukset ja tarvittaessa käyttää tuulenpuoleisia jarruja erinomaisen ajovakauden säilyttämiseksi.

Ford-hätäaputoiminto

HätäaputoimintoFord Emergency Assistance on Ford SYNC -järjestelmän tärkeä ominaisuus, joka voi osoittautua elintärkeäksi. Onnettomuustilanteessa tämä teknologia voi automaattisesti soittaa järjestelmän kanssa paritetulla ja siihen yhdistetyllä Bluetooth®Bluetooth Trademark-matkapuhelimella hätäkeskukseen, jos turvatyyny laukeaa tai polttoainepumppu sammuu. Voit halutessasi lopettaa puhelun tai keskustella hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Mikä tärkeintä, järjestelmä antaa elintärkeitä tietoja, kuten GPS-koordinaatit, vaikka olisit tajuton.

Ford SYNC logo
Top