KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Hyötyajoneuvot > TRANSIT CUSTOM > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ajo-ominaisuudet

Ford Transit Customin ajettavuus on erinomainen. Lisäksi siinä on paljon uutta teknologiaa jotka parantavat ajettavuutta sekä turvallisuutta. 

Tällä sivulla esitellyt varusteet saattavat olla saatavilla vain joissakin malleissa. Ne saattavat olla valinnaisvarusteita, jotka ovat saatavilla lisämaksusta. Lisätietoja vakio- ja valinnaisvarusteista saat hinnastosta.

Mekaaninen Tasauspyörästön Lukko (mLSD)

Transit Custom Trail on suunniteltu selviytymään hankalammastakin maastosta vaivattomasti. Manuaalivaihteistolla varustetun Transit Custom Trail -mallin mekaaninen tasauspyörästön lukko vähentää pyörien ei-toivottua pyörimistä erityisesti irtonaisilla tai epätasaisilla pinnoilla välittämällä voimaa pyörälle, jolla on eniten pitoa. Näin eteenpäin pääsy helpottuu ja pakettiauton vakaus paranee silloin, kun tarve on suurin.

Älykäs nopeudenrajoitin

Älykäs nopeudenrajoitin helpottaa ajonopeuden hallintaa. Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän kamera tunnistaa nopeusrajoituksen, jonka jälkeen se asettaa enimmäisnopeuden kyseisen rajoituksenTooltip mukaan. (Valinnaisvaruste yhdessä Aktiivisen vakionopeudensäätimen ja navigointijärjestelmän kanssa.)

 

Aktiivinen vakionopeudensäädin

Aktiivinen vakionopeudensäädin on saatavissa valinnaisvarusteena. Jos tutka-anturi havaitsee edessä ajoneuvon, se hidastaa, jotta esiasetettu turvaväli säilyy. Kun tie on taas vapaa, järjestelmä kiihdyttää takaisin valittuun ajonopeuteen. Törmäyksenvaroitusjärjestelmä sisältyy aktiiviseen vakionopeudensäätimeen, ja se varoittaa, jos ajetaan vahingossa liian lähelle edessä ajavaa autoa. Lisäksi aktiivisen vakionopeudensäätimen kanssa tulee liikennemerkkien tunnitusjärjestelmä. (Valinnaisvaruste)

 

New Ford Transit Custom with Blind Spot Information System

Kuolleen kulman varoitusjärjestelmä

Kuolleen kulman valvontajärjestelmä tunnistaa tutka-anturien avulla muut autot, jotka voivat jäädä katveeseen jommallekummalle puolelle autoasi. Järjestelmä varoittaa oranssilla merkkivalolla sivupeilissä. Järjestelmän kanssa tulee risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä. (Valinnaisvaruste)

 

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä on osa kuolleen kulman valvontajärjestelmää. Kun peruutetaan pois pysäköintiruudusta ja näkyvyys on rajallinen, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä havaitsee lähestyvät autot ja antaa tarvittaessa varoitusäänimerkin. Lisäksi järjestelmä sytyttää varoitusmerkkivalon sivupeiliin (vasemmalle tai oikealle lähestyvän auton suunnasta riippuen) sekä näyttää varoituksen monitoiminäytössä. (Valinnaisvaruste)

 

New Transit Custom with Traffic Sign Recongition

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa vakiomuotoiset nopeusrajoitus- ja ohituskieltomerkit. Nopeusrajoitus tai ohituskielto näkyy mittaristossa kuvakkeena, joka muuttuu aina rajoitusten mukaan. (Valinnaisvaruste yhdessä Aktiivisen vakionopeudensäätimen kanssa.)

Ajovaloautomatiikka ja kaukovaloautomatiikka

Anturit, jotka tunnistavat valon määrän vähenemisen hämärän tullessa tai esim. kun ajetaan tunneliin. Tällöin ajovaloautomatiikka kytkee ajovalot päälle. 

Lisäksi kaukovaloautomatiikka vaihtaa automaattisesti lähivaloille havaitessaan vastaantulevaa liikennettä tai edessä ajavan auton. Näin valot eivät häikäise muita kuljettajia.

 

New Orange Ford Transit Custom LED headlights
New White Ford Transit Custom with black sport stripes and headlights

Kulmavalot

Kulmavalot toimivat alle 30 km/h nopeuksilla, kun ohjauspyörää käännetään tai käytetään vilkkua. Tämä parantaa näkyvyyttä ja turvallisuutta etenkin kaupunkiajossa.

Kaistavahti

Jos kaistavahti havaitsee, että auto on vahingossa ajautumassa väärälle kaistalle, se varoittaa ohjauspyörää tärisyttämällä ja sytyttämällä varoitusmerkkivalon mittaristoon.

 

New Blue Ford Transit Custom scanning the road
New Blue Ford Transit Custom on hill start

Mäkilähtöapu

Mäkilähtöapu estää tilapäisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2–3 sekuntia pidempään ja auto pysyy paikallaan, kun jalka siirretään jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Mäkilähtöapu on erittäin hyödyllinen liikkeellelähtötilanteessa.

Kuljettajan vireystilan valvonta tunnistaa väsymyksen

Kuljettajan vireystilan valvonta, Driver Alert, tarkkailee jatkuvasti ajokäyttäytymistä ja havaitsee mahdollisesti väsymyksestä johtuvat poikkeamat. Jos järjestelmä havaitsee kuljettajan vireystason heikkenevän, syttyttää se mittaristoon varoitusmerkkivalon, joka suosittelee taukoa. Jos vireystaso heikkenee entisestään, kuuluu myös varoitusmerkkiääni.

Driver alert coffee logo
New Ford Transit Custom rear view camera

Peruutuskamera

Peruutuskamera näyttää näkymän auton takaa audiojärjestelmän näytössä. Kuvassa näkyvät virtuaaliset apuviivat, joiden avulla peruuttaminen on entistä helpompaa. Kamera aktivoituu automaattisesti, kun valitaan peruutusvaihde. (Valinnaisvaruste)

 

Parkkitutka – anturit edessä ja takana

Parkkitutkat edessä ja takana auttavat arvioimaan auton ja sen edessä tai takana olevien esteiden välistä välimatkaa. Kun este havaitaan, kuuluu varoitusmerkkiääni, joka voimistuu, kun estettä lähestytään.

New Red Ford Transit Custom parking sensors
New Ford Transit Custom with side wind stabilisation

Sivutuulen vakautusjärjestelmä

Järjestelmä vakauttaa ajoneuvon ajovakauden ajovakauden hallintajärjestelmän avulla.

 

Ford SYNC ja hätäaputoiminto

HätäaputoimintoTooltip on osa Ford SYNC -järjestelmää. Onnettomuustilanteessa hätäaputoiminto soittaa järjestelmän kanssa paritetulla Bluetooth®-matkapuhelimella hätäkeskukseen, jos turvatyyny laukeaa tai polttoaineensyöttö katkaistaan. Voit halutessasi lopettaa puhelun tai keskustella hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Mikä tärkeintä, järjestelmä voi antaa elintärkeitä tietoja, kuten GPS-koordinaatit, vaikka et itse pystyisi siihen. 

Ford SYNC logo
Top