Home > Hyötyajoneuvot > TRANSIT CUSTOM > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Suorituskyky ja taloudellisuus

Uuden Transit Customin suorituskyky on erinomainen sekä se on erittäin pieni polttoainetaloudellinen. 

Tällä sivulla esitellyt ominaisuudet saattavat olla saatavilla vain tietyissä malleissa. Ne saattavat olla valinnaisvarusteita, jotka ovat saatavilla lisämaksusta. Lisätietoja vakio- ja valinnaisvarusteista saat hinnastosta.

2.0 TDCi Ford EcoBlue -moottori

Transit Customin moottorina on 2.0 Ford EcoBlue -moottori, joka on erittäin tehokas ja suorituskykyinen. Moottori täyttää tiukat Euro 6.2 -päästötason standardit, ja ajoneuvossa on runsaasti uutta teknologiaa, joka parantaa ajettavuutta sekä lisää turvallisuutta.

 

Tehokkaat ja taloudelliset Ford EcoBlue -moottorit

Uuden Transit Customin 2.0 Ford EcoBlue TDCi -moottori täyttää tiukat Euro 6 -päästötason standardit. Tehovaihtoehtoja on kolme: 105 hv / 360 Nm, 130 hv / 385 Nm ja 170 hv / 405 Nm. Kaikissa malleissa on erinomainen suorituskyky ja teho yhdistyvät erinomaiseen polttoainetalouteen ja mataliin päästöihin. Tarkemmat mallitiedot hinnastosta.

New Ford Transit Custom EcoBlue engine
New Ford Transit Custom fuel cap

AdBlue-lisäaine

SCR-järjestelmä (Selective Catalytic Reduction) muuntaa pakokaasun NOx-päästöt typeksi ja vedeksi käyttämällä urea- ja vesipohjaista AdBlue®-lisäainetta. Tämän jälkeen hiukkassuodatin poistaa yli 99 % ajoneuvon pakokaasupäästöjen kiinteistä hiukkasista. Jos AdBlue®-lisäaine on loppumassa, mittaristossa näkyy varoitus.

 

Auto-Start-Stop-järjestelmä parantaa polttoainetaloudellisuutta

Kun pysähdytään esimerkiksi liikennevaloihin tai ruuhkaan, tämä teknologia sammuttaa moottorin automaattisesti, kun vaihde on vapaalla ja kytkinpoljin on vapautettu. Se antaa kuitenkin edelleen virtaa ajovalojen, ilmastoinnin, radion ja Ford SYNC -järjestelmän kaltaisille tärkeille toiminnoille. Kun halutaan lähteä liikkeelle, painetaan kytkintä ja valitaan vaihde tavalliseen tapaan (tai jos käytössä on automaattivaihteisto, paina kaasua), niin moottori käynnistyy uudelleen. Auto-Start-Stop on erityisen tehokas kaupunkiajossa, jossa se voi vähentää polttoaineenkulutusta jopa 10 prosenttia (kaupunkiajo).

New Ford Transit Custom with Auto Start-Stop
New Ford Transit Custom battery re-charge

Älykäs latausjärjestelmä

Älykäs latausjärjestelmä lataa akkua vain tarvittaessa. Järjestelmä välttää mahdollisuuksien mukaan akun latausta silloin kun painetaan kaasua. Näin polttoaineenkulutusta ja päästöjä voidaan vähentää entisestään.

Kiihdytyksenhallinta taloudellisempaan ajoon

Kiihdytyksenhallinta on saatavissa valinnaisvarusteena. Järjestelmä tunnistaa, onko ajoneuvo tyhjä vai kuormattu ja estää kiihdyttämästä tyhjää autoa nopeammin kuin kuormattua. Järjestelmän ansiosta polttoaineenkulutus voi pienentyä jopa 15 prosentilla ajotavasta riippuen. Tämä teknologia voi vähentää myös moottorin, jarrujen ja renkaiden sekä muiden osien kulumista.

 

New Ford Transit Custom pedals
New Ford Transit Custom with SelectShift automatic transmission

SelectShift-automaattivaihteisto

130 hv:n ja 170 hv:n moottoreihin on saatavilla kuusivaihteinen SelectShift-automaattivaihteisto. Automaattivaihteisto on erinomainen valinta niin maantie- kuin kaupunkiajoonkin. Vaihdetta voi  vaihtaa myös manuaalisesti vaihteenvaihtopainikkaista. Lisäksi voidaan lukita vaihteita haastavissa ajo-olosuhteissa, kuten ajettaessa liukkailla pinnoilla tai jyrkissä mäissä.

Ajotietokone

Ajotietokoneesta saat hyödyllisiä tietoja ajokilometreistä, polttoaineenkulutuksesta, nopeudesta ja ulkolämpötilasta. Ajotietokone kertoo myös, kuinka pitkälle polttoaine arviolta riittää. 

New Ford Transit Custom driving board close up
New Ford Transit Custom smart engine technology

Huoltovälit

Älykkään moottoriteknologian ansiosta parannetaan taloudellisuutta. Järjestelmä tarkkailee öljyn määrää ja laatua, moottorin kuormitusta, lämpötilaa ja nopeutta, ja ilmoittaa kun öljynvaihto on ajankohtainen. 

Top