KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Hyötyajoneuvot > TRANSIT CUSTOM > Ominaisuudet > Turvallisuus

Turvallisuus

Vaaratilanteissa apuna ovat edistykselliset kuljettajaa avustavat teknologiat, kuten törmäyksenestoavustin jalankulkijoiden tunnistuksella. Lisäksi autossa on erittäin vahva korirakenne ja kaatumisenestojärjestelmä. Murtohälytin on saatavissa valinnasvarusteena. 

Tällä sivulla esitellyt varusteet saattavat olla saatavilla vain valikoiduissa malleissa. Ne saattavat olla valinnaisvarusteita, jotka ovat saatavilla lisämaksusta. Lisätietoja vakio- ja valinnaisvarusteista saat hinnastosta.

 

New Blue Ford Transit Custom with tow

Perävaunun hallintajärjestelmä

Perävaunun hallintajärjestelmä tunnistaa perävaunun heittelehtimisen ja hidastaa auton nopeutta palauttaakseen perävaunun hallinnan. Järjestelmä hidastaa auton vauhtia alentamalla moottorin vääntöä ja jarruttamalla.

Kaatumisenesto-

järjestelmä

Kaatumisenestojärjestelmä varmistaa ajettavuuden ja ajoneuvon hallinan vaikeissa ja haastavissa ajo-olosuhteissa.

Törmäyksenestoavustin - parempaa turvaa jalankulkijoille

Törmäyksenestoavustin havaitsee edessä hitaammin ajavat ajoneuvot sekä jalankulkijat ja varoittaa niistä. Jos kuljettaja ei reagoi, järjestelmä jarruttaa automaattisesti. Tämän teknologian avulla onnettomuus voidaan joissain tapauksiaa jopa estää. Järjestelmä toimiin enintään 80 km:n tuntinopeudella (olettaen, että tieolosuhteet ja ajoneuvon kunto ovat normaalit).

Euro NCAP – viiden tähden turvallisuutta

Erinomaisista turvaominaisuuksista kertoo se, että tämä auto on saanut viiden tähden Euro NCAP -luokituksen.

New Ford Transit Custom Euro NCAP
New Ford Transit Custom driving next to glass building

Luistonestojärjestelmä

Luistonestojärjestelmä estää pyörien luistamisen ja varmistaa parhaan pidon, suorituskyvyn ja ajovakauden. Järjestelmä tarkkailee jatkuvasti pyörille välitettävää vääntöä suhteessa pyörien pitoon.

Elektroninen ajovakaudenhallintajärjestelmä (ESC)

Ajovakaudenhallintajärjestelmä tarkkailee jatkuvasti ajoneuvon liikkeitä ja tunnistaa poikkeamat ajolinjasta (esimerkiksi auton luisumisen) ja korjaa automaattisesti ajoneuvon suunnan. Järjestelmä parantaa hallittavuutta ja turvallisuutta ja lisäksi lyhentää jarrutusmatkaa hätätilanteessa.

New Ford Transit Custom driving in countryside

Aliohjautuvuuden hallintajärjestelmä

Järjestelmä tunnistaa, jos kaarteeseen ajetaan liian kovaa. Järjestelmä alentaa silloin moottorin vääntöä ja välittää jarruvoimaa yksittäisiin pyöriin, jotta auto pysyy turvallisesti hallinnassa.

Kuormantunnistus

Kuormantunnistus säätää ajovakauden hallintajärjestelmää kuorman painon ja sijainnin mukaan. Näin varmistetaan erinomainen ajettavuus ja hallittavuus kuorman painosta riippumatta.

New Blue Ford Transit Custom wheel close up

Jarruta tehokkaasti

ABS-jarrut ja elektroninen jarrutusvoimantasain toimivat yhdessä tehden jarruttamisesta tehokkaampaa. EBA-hätäjarrutehostin auttaa saavuttamaan parhaan jarrutustehon hätätilanteessa. Ajovakauden hallintajärjestelmä tunnistaa, kuinka paljon kuljettaja on painanut jarrua itse ja järjestelmä lisää painetta tarvittaessa. Voimakkaassa jarrutuksessa hätäjarruvalot vilkkuvat varoitukseksi muille autoilijoille.

Turvatyynyt

Uudessa Transit Customissa on vakiona kuljettajan turvatyyny. Valinnaisvarusteena on saatavissa matkustajan turvatyyny, sivuturvatyynyt ja turvaverhot.

New Blue Ford Transit Custom airbags
New Blue Ford Transit Custom key fob detail

Kauko-ohjattava keskuslukitus

Uuden Transit Customin kauko-ohjattava keskuslukitus on varmempi kuin koskaan, sillä voit halutessasi avata vain tietyn oven. Muut ovet pysyvät lukossa, kunnes aktivoit kuljettajan ovessa olevan kytkimen. Samalla kytkimellä voit hallita kaikkien auton ovien lukitusta ja avaamista.

Murtosuojatut lukot

 

Kaikissa ovien lukoissa on murtosuojaus, joka estää niiden avaamisen väkisin.

New Ford Transit Custom door shielding detail
New Ford Transit Custom wheel detail

Rengaspaineen valvontajärjestelmä

Jos rengaspaineen valvontajärjestelmä havaitsee renkaan paineen laskevan matkan aikana alle esiasetetun arvon, varoittaa järjestelmä sytyttämällä merkkivalon mittaristossa.

Murtohälytin

Uuteen Transit Customiin on saatavilla valinnaisvarusteena murtohälytin, joka hälyttää, jos ovet tai konepelti avataan väkisin. 

New Ford Transit Custom parked against brick building
Top