Home > Hyötyajoneuvot > TRANSIT LINJA-AUTO > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ajo-ominaisuudet

Kaupunkien kadut, moottoritiet, maantiet… Transitissa matkustat mukavasti, minne tahansa työsi sinut viekään. 

Lisäksi useat uudet teknologiat tekevät ajamisesta entistä mukavampaa ja turvallisempaa.

Eri järjestelmät esimerkiksi avustavat pysäköinnissä, havaitsevat ajoreitillä olevat esteet, varoittavat väärälle kaistalle ajautumisesta ja havaitsevat väsymyksen merkit ajokäyttäytymisessä. Transit on työpäivän älykäs yhteistyökumppani.

Aktiivinen vakionopeudensäädin

Aktiivisen vakionopeudensäätimen ansiosta voit valita ajonopeuden, ja järjestelmä ylläpitää sen. Jos sisäänrakennettu anturi havaitsee edessä ajoneuvon, se hidastaa, jotta asetettu ajoetäisyys säilyy. Kun tie on selvä, järjestelmä kiihdyttää valitsemaasi nopeuteen.

Helpompaa ja turvallisempaa peruuttamista

Betoniporsaita, polkupyöriä, matalia muureja… Peruutuskamera näyttää näkymän auton takaa kojelautaan integroidulla näytöllä. Järjestelmä näyttää kohteet, jotka voisivat muuten jäädä huomaamatta, ja lisäksi se näyttää virtuaaliset apuviivat, joiden avulla peruuttaminen pienimpiinkin tiloihin onnistuu huolettomammin. Kamera aktivoituu automaattisesti, kun valitset peruutusvaihteen.

Rear View Camera
Ford Minibus going uphill

Mäkilähtöapu

Mäkilähtöapu estää tilapäisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2–3 sekuntia pidempään ja auto pysyy paikallaan, kun jalka siirretään jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Mäkilähtöapu on erittäin hyödyllinen liikkeellelähtötilanteessa.

Ford-hätäaputoiminto

HätäaputoimintoFord Emergency Assistance on Ford SYNC -järjestelmän tärkeä ominaisuus, joka voi osoittautua elintärkeäksi. Onnettomuustilanteessa tämä teknologia voi automaattisesti soittaa järjestelmän kanssa paritetulla ja siihen yhdistetyllä Bluetooth®Bluetooth Trademark-matkapuhelimella hätäkeskukseen, jos turvatyyny laukeaa tai polttoainepumppu sammuu. Voit halutessasi lopettaa puhelun tai keskustella hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Mikä tärkeintä, järjestelmä antaa elintärkeitä tietoja, kuten GPS-koordinaatit, vaikka olisit tajuton.

Ford SYNC with Emergency Assistance

Parkkitutkat poistavat pysäköintistressiä

Parkkitutkat auttavat arvioimaan auton ja sen takana olevien esteiden välistä etäisyyttä. Havaitessaan esteen tutkat laukaisevat merkkiäänen, joka voimistuu, kun estettä lähestytään.

Hyvä näkyvyys muita häikäisemättä

Automaattiset kaukovalot helpottavat pimeällä ajamista. Ominaisuus vaihtaa tilapäisesti lähivaloille, kun se havaitsee vastaantulevaa liikennettä tai edessä ajavan auton. Näin valot eivät häikäise muita kuljettajia. Sen jälkeen kaukovaloihin palataan automaattisesti, jotta näkyvyys olisi paras mahdollinen. 

Auto High Beam
Parking sensors detail on Ford Transit

Kuljettajan vireystilan valvonta tunnistaa väsymyksen

Kuljettajan vireystilan valvonta, Driver Alert -toiminto, tarkkailee jatkuvasti ajokäyttäytymistä ja havaitsee mahdollisesti väsymyksestä johtuvat poikkeamat. Jos järjestelmä havaitsee kuljettajan valppaustason heikkenevän, mittaristoon tulee varoitusmerkki, joka ehdottaa taukoa. Jos valppaustaso heikkenee entisestään, viesti toistuu äänimerkin kera.

Kuormantunnistus

Kuormantunnistus säätää ajovakaudenhallintajärjestelmää sen mukaan, onko Transitissa kuormaa vai ei. Näin varmistetaan ajoneuvon parempi hallinta ja ajovakaus kaikilla kuormilla.

Auto High Beam
Auto-headlights

Ajovalot, jotka kytkeytyvät automaattisesti päälle tarvittaessa

Automaattisissa ajovaloissa on anturit, jotka tunnistavat valon määrän vähenemisen hämärän tullessa tai äkkinäisen muutoksen valon määrässä esimerkiksi kun ajat tunneliin. Tällöin automaattiset ajovalot kytkeytyvät päälle, ja ajaminen hämärässä on helpompaa ja turvallisempaa.

Top