Home > Hyötyajoneuvot > UUSI TRANSIT CONNECT > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ford Transit Connect – kuljetusten ammattilainen

Transit Connect on suunniteltu yritystoiminnan vaatimusten mukaisesti. Edistykselliset teknologiat, kuten liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä ja kaistavahti parantavat turvallisuutta ja tekevät ajamisesta entistä varmempaa. 

New Ford Transit Connect interior with Speed Assist

Aktiivinen vakionopeudensäädin

Aktiivinen vakionopeudensäädin helpottaa nopeuden hallintaa, jolloin voidaan välttyä mm. ylinopeudelta. Ensin liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa nopeusrajoituksen, jonka jälkeen järjestelmä asettaa enimmäisnopeuden kyseisen rajoituksen mukaisestiTooltip.

Aktiivinen pysäköintiavustin

Aktiivinen pysäköintiavustin auttaa tasku- tai rinnakkaispysäköinnissä. Nappia painamalla auto etsii sopivan paikan, ja ohjaa automaattisesti pysäköintipaikkaan. Käytät vain kaasua, vaihteita ja jarrua noudattaen näytön ohjeita ja merkkiääniä. Pysäköintipaikasta poistuminen onnistuu samaan tapaan.

Red Ford Transit Connect parking with park assist indicators on
Ford Transit parked with Auto High Beam HD Headlamps on

Ajovaloautomatiikka

Valinnaisvarusteena on saatavissa ajovaloautomatiikka, kaukovaloautomatiikka ja Xenon-valot (sis. LED-päiväajovalot. Integroitu anturi tunnistaa valon määrän vähenemisen hämärän tullessa tai äkkinäisen muutoksen valon määrässä esim. ajettaessa tunneliin. Tällöin automaattiset ajovalot kytkeytyvät päälle, ja ajaminen hämärässä on helpompaa ja turvallisempaa.

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa vakiomuotoiset nopeusrajoitus- ja ohituskieltomerkit. Liikennemerkin nopeusrajoitus tai ohituskielto näkyy mittaristossa kuvakkeena, joka muuttuu aina rajoitusten mukaan.

New Transit Connect with Traffic Sign Recognition
Ford Transit driving in country lane

Kaistanpitoavustin ja kaistavahti kuljettajan vireystason valvonnalla 

Kaistavahti havaitsee etukameran avulla, jos auto on vahingossa ajautumassa väärälle kaistalle. Järjestelmä varoittaa tästä ohjauspyörää tärisyttämällä ja sytyttämällä varoitusmerkkivalon mittaristoon. Jos kuljettaja reagoi hitaasti tai ei ollenkaan, ohjaa kaistanpitoavustin auton takaisin omalle kaistalleen. Järjestelmä toimii monikaistaisilla teillä kuten moottoriteillä. Järjestelmä toimii alle 70 km/h nopeuksissa ja sen toiminnon voi myös poistaa käytöstä manuaalisesti.

Parkkitutka

Parkkitutka – anturit edessä ja takana auttavat arvioimaan auton ja sen edessä tai takana olevien esteiden välistä välimatkaa. Kun järjestelmä havaitsee esteen, kuuluu varoitusmerkkiääni, joka voimistuu, kun estettä lähestytään. Varoitusmerkkivalon väri ilmaisee etäisyyden esteestä.

New Red Ford Transit Connect parking sensors
Top