Home > Hyötyajoneuvot > UUSI TRANSIT CONNECT > Ominaisuudet > Turvallisuus

Murtosuojaus

Uudessa Ford Transit Connectissa on kattavat turvallisuus- ja murtosuojausominaisuudet, jotka suojaavat kuljettajaa, matkustajia ja kuljetettavia tavaroita. Jotkin teknologiat, kuten törmäyksenestoavustin jalankulkijoiden tunnistuksella ja EBA-hätäjarrutehostin, auttavat lieventämään onnettomuuden vaikutuksia tai jopa välttymään niiltä. Lukot ovat murtosuojatut.

Ford Transit in front of zebra crossing with pedestrian

Törmäyksenestoavustin jalankulkijatunnistuksella

Törmäyksenestoavustin jalankulkijatunnistuksella parantaa turvallisuutta. Jalankulkijatunnistus tunnistaa jopa ne jalankulkijat jotka mahdollisesti ovat astumassa ajotielle. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa ja tarvittaessa jarruttaa, ellei kuljettaja tee sitä itse, jotta vältytään törmäykseltä. Järjestelmä toimii alle 50 km/h nopeuksilla.

Elektroninen ajonvakauden hallintajärjestelmä – ESC

Ajovakauden hallintajärjestelmä valvoo jatkuvasti auto kulkusuuntaa. Järjstelmä tunnistaa, kun auto on menettämässä pitoa tai ajautumassa pois ajolinjalta, ja jarruttaa automaattisesti yksittäisiä pyöriä jotta ajosuunta pysyy oikeana. 

Ford Transit with ESC diagram
Ford Transit driving net to glass building

Luistonestojärjestelmä – TCS

Järjestelmä jakaa pitoa parhaiten pitäville pyörille jolloin suorituskyky ja ajettavuus ovat aina erinomaiset. Järjestelmä tarkkailee jatkuvasti auton yksittäisiin pyöriin välitettävää tehoa ja säätää sitä tarpeen mukaan. Erinomainen pito ja hallittavuus mm. liikkeellelähdöissä.

Perävaunun hallintajärjestelmä – TSC

Perävaunun hallintajärjestelmä tunnistaa perävaunun heilumisen ja järjestelmä hidastaa auton nopeutta palauttaakseen perävaunun hallinnan. Järjestelmä hidastaa auton vauhtia alentamalla moottorin vääntöä ja lisäämällä vähitellen pyöriin kohdistuvaan jarruvoimaa.

Ford Transit Trailer Sway Control detail
Ford Transit behind red car with emergency brake assist indicators

Lukkiutumatton jarrujärjestelmä – ABS

ABS-jarrut ja elektroninen jarruvoimantasaus toimivat yhdessä tehden jarruttamisesta tehokkaampaa. EBA-hätäjarrutehostin auttaa autoa saavuttamaan parhaan jarrutustehon hätätilanteessa. Järjestelmä tunnistaa elektronisen ajovakauden hallintajärjestelmän avulla, kuinka paljon kuljettaja on painanut jarrua ja lisää painetta tarvittaessa. Voimakkaassa jarrutuksessa hätäjarruvalot vilkkuvat varoitukseksi muille autoilijoille.

Top