Home > Useful Information > Yksityisyydensuoja
Privacy Policy

Yksityisyyden suoja

Verkkosivuston tietosuojailmoitus

Tässä verkkosivuston tietosuojailmoituksessa (“tietosuojailmoitus”) kuvataan, kuinka Oy Ford Ab (”Ford” tai ”me”) käyttää ja luovuttaa sinusta tietoja (”henkilötietosi”), jotka on kerätty vieraillessasi tällä verkkosivustolla (”Verkkosivusto”), tai kun otat meihin yhteyttä käyttämällä Verkkosivustolla olevia tietoja. Tietosuojailmoituksessa kuvataan myös, kuinka käytämme ajoneuvosi huollon tai korjauksen aikana keräämiämme henkilötietoja.

Joissain Verkkosivuston osissa Forso Finance Oy (”Ford Credit”) saattaa kerätä henkilötietojasi (esimerkiksi kun otat yhteyttä Ford Creditiin käyttämällä Ford Creditin ”Ota yhteyttä”-sivustoa). Tässä tietosuojailmoituksessa kuvataan myös, kuinka Ford Credit käyttää näitä tietoja.

Sinulla voi olla mahdollisuus ostaa tuotteita ja palveluita, kuten ajoneuvovakuutus, ajoneuvoliisaus tai -vuokraus tai lisävarusteet, tai pyytää niistä tarjous Verkkosivuston kautta. Jotkut näistä tuotteista ja/tai palveluista ovat Fordin kumppaneiden tarjoamia, ja kyseiset kumppanit voivat kerätä sinulta lisää henkilötietoja pyyntöjesi täyttämiseksi. Kumppanimme käyttävät keräämiään henkilötietoja omien tietosuojailmoitustensa mukaisella tavalla tai sinulle henkilötietojesi luovutustilanteessa selittämällään tavalla.

Tämän tietosuojailmoituksen lisäksi joillain Fordin tuotteilla ja palveluilla (mukaan lukien joitain Fordin sovelluksia) on oma tietosuojakäytäntönsä, joka kuvaa tarkemmin, miten henkilötietojasi käytetään tietyssä tilanteessa. Lisätietoja siitä, mitä tietoa ajoneuvosi kerää ja käyttää, saat myös tutustumalla tarkemmin omistajan oppaaseen tai sen mukana tulevaan sovellukseen (jos sellainen on saatavilla).

Huomioithan, että sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä (mukaan lukien profilointia), joka perustuu oikeutettuun etuumme. Lisäksi sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä suoramarkkinointia varten, mukaan lukien profilointia silloin kun se liittyy tällaiseen suoramarkkinointiin (ks. ’Mihin laillisiin perusteisiin nojaamme käyttäessämme henkilötietojasi’ ja ’Oikeutesi’).

Kenelle henkilötietojasi voidaan luovuttaa?

Henkilötietosi saatetaan luovuttaa:

  • yrityksille tai muille organisaatioille, jotka tarjoavat puolestamme palveluita, kuten web-hosting-yritykset, postitusyritykset, analytiikkatoimittajat, tapahtumanjärjestäjät ja informaatioteknologian tarjoajat;
  • yrityksille tai muille organisaatioille silloin, kun olet pyytänyt meitä jakamaan henkilötietojasi tai suostunut henkilötietojesi jakamiseen niiden kanssa;
  • jälleenmyyjille ja kumppaneillemme silloin, kun se on tarpeellista tuotteen tai palvelun tarjoamiseksi;
  • neuvonantajille;
  • lainvalvontavirastolle, tuomioistuimelle, valvojalle, viranomaiselle tai muulle kolmannelle osapuolelle silloin, kun uskomme sen olevan tarpeellista lain tai säädöksen noudattamiseksi, tai muutoin oikeuksiemme, kolmannen osapuolen oikeuksien tai yksilöiden henkilökohtaisen turvallisuuden suojaamiseksi, tai tunnistaaksemme, estääksemme tai muutoin käsitelläksemme petoksia tai turvallisuusuhkia; tai
  • kolmannelle osapuolelle, joka ostaa tai jolle siirrämme kaikki varamme ja liiketoimintamme tai olennaisen osan varoistamme ja liiketoiminnastamme. Tällaisen kaupan tai siirron tapahtuessa pyrimme varmistamaan, että henkilötietojasi käytetään tämän ilmoituksen sisällön kanssa yhteensopivalla tavalla.

Ford voi myös luovuttaa henkilötietojasi Ford Creditille, Ford Motor Companylle tai muille Ford-konserniyrityksille maailmanlaajuisesti, sekä niiden palveluntarjoajille. Kun luovutamme henkilötietojasi, varmistamme, että tietoja käytetään tämän ilmoituksen mukaisiin tarkoituksiin. Lista Ford-konserniyrityksistä löytyy osoitteesta http://corporate.ford.com/global-links.html#s1f13

Henkilötietojesi kansainvälinen siirto

Henkilötietojasi käsitellään Suomen tietosuojalainsäädännön mukaisesti ja tietojasi voidaan luovuttaa Euroopan talousalueen ("ETA") sisällä sekä ETA:n ulkopuolisiin maihin (mukaan lukien Yhdysvallat). Siirtäessämme tietojasi ETA:n ulkopuolelle otamme käyttöön tarvittavat suojatoimet laillisten velvoitteidemme mukaisesti varmistaaksemme henkilötietojesi suojan, riippumatta siitä, mihin maahan tiedot siirretään. Nämä suojatoimet saattavat sisältää sopimusperusteisia varmistuksia henkilötietoihisi pääsevältä kolmannelta osapuolelta siitä, että henkilötietojesi suoja on ETA:n tasoa vastaava. Jos haluat tietää lisää siitä, kuinka Ford suojaa henkilötietojasi siirtäessään niitä ETA:n ulkopuolella, tai haluat saada kopion suojatoimista, ota yhteyttä alla olevaan osoitteeseen. 

Mitä henkilötietoja käytetään?

Ford kerää henkilötietojasi Verkkosivustosta:

  • täyttäessäsi lomakkeita (esimerkiksi rekisteröityessäsi MyFord-palveluun tai pyytäessäsi koeajoa; ja
  • automaattisesti evästeiden tai muiden vastaavien teknologioiden kautta. Lisätietoja tästä saat Fordin evästekäytännöstä.
  • Voit toimittaa henkilötietojasi Verkkosivustolla, mukaan lukien:
  • nimesi ja yhteystietosi (kuten osoitteesi, matkapuhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi) sekä tietoja yrityksestäsi tai työnantajastasi, mikäli toimit kaupallisessa tarkoituksessa;
  • tietoja ajoneuvostasi (mukaan lukien ajoneuvon tunnistenumero (”VIN-numero”), ajoneuvon rekisteröintinumero, malli, ikä ja kilometrimäärä);
  • tuotteet ja palvelut, joista olet kiinnostunut tai jotka olet ostanut; ja
  • yhteystieto- ja markkinointimieltymyksesi.

Lisäksi

  • keräämme henkilötietosi, jos otat meihin yhteyttä Verkkosivustolla olevia tietoja käyttämällä (pidämme esimerkiksi kirjaa tiedoista, jotka toimitat kirjoittaessasi meille tai ollessasi yhteydessä asiakaspalveluumme); ja
  • saatamme yhdistää hallussamme olevat tiedot sekä kolmansien osapuolten, kuten markkinointitoimistojen, keräämät tiedot sinusta tai mielenkiinnonkohteistasi, sosioekonomisesta ja sosiodemografisesta asemastasi, verkkotunnistetiedoistasi sekä nykyisistä yhteystiedoistasi.
  • Kun viet ajoneuvosi huoltoon tai korjaukseen, keräämme vianmääritystietoja ajoneuvostasi sekä pidämme kirjaa suoritetusta työstä ja toimitetuista lisävarusteista. Lisätietoja siitä, miten käytämme ajoneuvosi huollon tai korjauksen aikana keräämiämme henkilötietoja, löytyy alla olevasta osiosta 'Ford-Ajoneuvosi korjaus, vianmääritys ja huolto’.

Miten henkilötietojasi käytetään?

Käytämme Verkkosivustosta keräämiämme henkilötietoja:

  • täyttääksemme pyyntösi (esimerkiksi MyFord -tilisi luomiseksi, tai koeajopyyntöjen tai esitetilausten mahdollistamiseksi);
  • hoitaaksemme ja kehittääksemme liiketoimintaamme ja suhdettamme sinuun;
  • käsitelläksemme tiedustelujasi;
  • tutkimuksen tekemiseksi;
  • lähettääksemme markkinointimateriaalia viestintämieltymystesi mukaisesti; ja
  • noudattaaksemme laillisia velvollisuuksiamme, vastataksemme oikeusprosessiin tai viranomaisilta tai muilta kolmansilta osapuolilta tulleisiin tietopyyntöihin, sekä estääksemme ja tunnistaaksemme rikoksia ja petoksia tai suojellaksemme sinun, meidän tai muiden oikeuksia; ja
  • operoidaksemme Verkkosivustoa, personalisoidaksemme Verkkosivustoa sinulle, sekä ymmärtääksemme, miten Verkkosivustoa käytetään, jotta pystymme parantamaan sitä.

Voimme yhdistää ja analysoida henkilötietojasi:

  • ymmärtääksemme, kehittääksemme ja parantaaksemme tuotteitamme, prosessejamme, palveluitamme ja markkinointistrategioitamme;
  • personalisoidaksemme viestintäämme, tuotteitamme ja palveluitamme sinulle;
  • ymmärtääksemme paremmin asiakkaitamme; ja
  • hoitaaksemme ja kehittääksemme suhdettamme sinuun.

Tämä voi sisältää esimerkiksi jakelustrategiastamme tiedottamista, markkinoinnin ja asiakaspalvelun tehokkuuden arvioimista, markkina-analyysin suorittamista sekä kannaltasi kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden tunnistamista ja yhteydenottoa sinuun näistä tuotteista ja palveluista.

Haluaisimme varmistaa, että viestintämme ja kanssakäymisemme kanssasi ovat näkökulmastasi mahdollisimman merkityksellisiä. Tästä syystä saatamme aika ajoin käyttää kolmansilta osapuolilta sinusta saatavia tietoja (ylhäällä osiossa ’Mitä henkilötietoja käytetään’ kuvatulla tavalla) selvittääksemme, mistä Fordin tuotteista ja palveluista saattaisit olla kiinnostunut. Voimme sitten lähettää sinulle tietoja näistä tuotteista ja palveluista markkinointimieltymystesi mukaisesti, ja antaa asiakaspalvelullemme hallussa pitämäämme tietoa sinusta, mikäli otat heihin yhteyttä. Voimme myös toimia yhteistyössä kolmansien osapuolien kanssa tarjotaksemme sinulle kohdennettua mainontaa sosiaalisen median alustoilla tai, jos olet suostunut evästeiden käyttöön, selatessasi internetiä tai vieraillessasi muilla sivustoilla (lisätietoja tästä saat Fordin evästekäytännöstä). Tietoa siitä, miten lopetat markkinointimme vastaanottamisen, saat alla olevasta osiosta ’Oikeutesi’ .

Lisätietoja siitä, miten käytämme ajoneuvosi huollon tai korjauksen aikana keräämiämme henkilötietoja, löytyy alla olevasta osiosta ’Ford-Ajoneuvosi korjaus, vianmääritys ja huolto’ .

Pidämme henkilötietosi tunnistettavassa muodossa niin kauan kuin se on tarpeellista sen tarkoituksen täyttämiseksi, johon tiedot on kerätty, ja laillisten velvoitteiden noudattamiseksi. Yleensä tämä tarkoittaa tietojen säilyttämistä niin kauan kuin jokin seuraavista pätee:

  • henkilötietojasi tarvitaan kohtuudella pyytämiesi palvelujen tarjoamiseksi;
  • henkilötietojasi tarvitaan oikeuksiemme tai omaisuutemme suojaamiseksi tai puolustamiseksi (tämä on yleensä asiaan soveltuva vanhentumisaika); tai
  • soveltuva lainsäädäntö muutoin edellyttää henkilötietojesi säilyttämistä.

Mihin laillisiin perusteisiin nojaamme käyttäessämme henkilötietojasi?

Nojaamme erilaisiin laillisiin perusteisiin käsitelläksemme henkilötietojasi. Keräämme ja käytämme henkilötietojasi seuraavissa tilanteissa:

  • henkilötietojesi käsittely on tarpeen sellaisen sopimuksen tai sopimusten täytäntöön panemiseksi, jossa olet osapuolena, tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi pyynnöstäsi. Nämä sopimukset voivat esimerkiksi koostua sellaisista ehdoista, joiden mukaan osallistut kilpailuun tai sopimuksista, jotka solmit palveluista tai tuotteista;
  • henkilötietojesi käsittely on tarpeen meidän oikeutettujen etujemme toteuttamiseksi tai organisaation, jolle olemme luovuttaneet henkilötietosi, oikeutettujen etujen toteuttamiseksi, ja olemme varmistaneet, että henkilötietosi ja oikeutesi kyseisen tiedon suhteen ovat turvatut. Saatamme nojata tähän lailliseen perusteeseen esimerkiksi tilanteissa, joissa me käytämme ja/tai Ford-konserniyritykset käyttävät henkilötietojasi: tuotteiden, palveluiden ja/tai liiketoiminta- tai markkinointistrategioiden ymmärtämiseksi ja kehittämiseksi; tutkimustarkoituksiin; hoitaessa ja kehittäessä suhdettamme sinuun sekä hallinnollisiin tarkoituksiin; sen selvittämiseksi, mitkä tiedot, tuotteet tai palvelut todennäköisimmin kiinnostaisivat sinua ja näitä koskevien tietojen, tarjousten ja verkkomainosten lähettämiseksi tai näyttämiseksi sinulle; tuote- ja palvelukokemuksesi personalisoimiseksi; sen varmistamiseksi, että tuotteemme ja palvelumme toimitetaan ja käytetään niihin soveltuvien lainsäädännön ja käyttöehtojen mukaisesti; ja mikäli tarpeellista, oikeuksiemme tai omaisuutemme tai muiden oikeuksien tai omaisuuden suojelemiseksi, tai petoksen, turvallisuus- tai yksityisyydensuojaongelman tunnistamiseksi, estämiseksi tai muuten käsittelemiseksi;
  • käsittely on mielestämme tarpeen lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi;
  • tietyissä tilanteissa saatamme käyttää henkilötietojasi yleiseen etuun liittyvissä tarkoituksissa; ja
  • kun olet antanut meille suostumuksesi. Nojaamme suostumukseesi esimerkiksi kerätäksemme teknisiä tietoja evästeiden tai vastaavien teknologioiden kautta Fordin evästekäytännössä kuvatulla tavalla ja käyttääksemme henkilötietojasi sähköpostin tai tekstiviestin kautta tapahtuvaan markkinointiin. Mikäli nojaamme henkilötietojesi käytössä suostumukseesi, sinulla on oikeus perua suostumuksesi milloin tahansa. Lisätietoja saat ’Oikeutesi’.

Ford Creditille luovuttamasi henkilötiedot

Voit myös käyttää www.ford.fi-sivustoa tarkastellaksesi rahoitustuotteita ja ollaksesi yhteydessä Ford Creditiin. Ford Credit voi kerätä henkilötietoja tämän tietosuojailmoituksen mukaisesti. Ford Credit käyttää henkilötietoja rahoitusta haettaessa ja rahoitussopimuksen voimassaoloaikana Ford Creditin henkilötietojen käsittely selosteessa sekä rahoitussopimuksessa kuvatulla tavalla. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä saat Fordin nettisivuilta Rahoituksen ”Asiakaspalvelu ja tuki” osiosta.

Oikeutesi

Pääsy tietoihin. Sinulla on oikeus saada meiltä vahvistus siitä, että sinua koskevia henkilötietoja käsitellään tai että niitä ei käsitellä. Jos käsittelemme henkilötietojasi, sinulla on oikeus saada pääsy henkilötietoihin sekä seuraavat tiedot: käsittelyn tarkoitukset; kyseessä olevat henkilötietoryhmät; vastaanottajat tai vastaanottajaryhmät, joille henkilötietoja on luovutettu tai on tarkoitus luovuttaa; mahdollisuuksien mukaan henkilötietojen suunniteltu säilytysaika tai jos se ei ole mahdollista, tämän ajan määrittämiskriteerit; oikeutesi pyytää meiltä sinua koskevien henkilötietojen oikaisemista tai poistamista taikka henkilötietojen käsittelyn rajoittamista, tai vastustaa tällaista käsittelyä; oikeutesi tehdä valitus valvontaviranomaiselle; jos henkilötietoja ei kerätä sinulta, kaikki tietojen alkuperästä käytettävissä olevat tiedot; sekä automaattisen päätöksenteon olemassaolo ja vaikutukset. Sinulla on oikeus saada jäljennös käsiteltävistä henkilötiedoista, ellei se vaikuta haitallisesti muiden oikeuksiin ja vapauksiin. Lisäjäljennöksistä saatamme periä hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun.

Oikeus tietojen oikaisemiseen. On tärkeää, että hallussamme olevat henkilötietosi ovat virheettömiä ja ajan tasalla. Sinulla on oikeus vaatia, että oikaisemme ilman aiheetonta viivytystä sinua koskevat epätarkat ja virheelliset henkilötiedot. Sinulla on myös oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä.

Oikeus tietojen poistamiseen. Sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan sinua koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, edellyttäen että jokin seuraavista perusteista täyttyy: henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä muutoin käsiteltiin; peruutat suostumuksesi, johon käsittely on perustunut, eikä käsittelyyn ole muuta laillista perustetta; vastustat käsittelyä eikä käsittelyyn ole olemassa perusteltua syytä; henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti; tai henkilötiedot on poistettava meihin sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi. Meillä on tietyissä tapauksissa lainmukainen oikeus käsitellä tietojasi, edellä mainitusta huolimatta. Ilmoitamme tarvittaessa siitä sinulle erikseen.

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen. Sinulla on oikeus pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä, jos: kiistät henkilötietojen paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka kuluessa voimme varmistaa niiden paikkansapitävyyden; käsittely on lainvastaista ja vastustat henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan niiden käytön rajoittamista; emme enää tarvitse kyseisiä henkilötietoja käsittelyn tarkoituksiin, mutta sinä tarvitset niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi; tai käsittelemme henkilötietojasi oikeutetun edun perusteella ja vastustat henkilötietojen käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella, jolloin henkilötietojen käsittelyä rajoitetaan sinä aikana kun tarkistetaan syrjäyttävätkö meidän oikeutetut perusteemme sinun perusteesi. Jos käsittely on rajoitettu, ilmoitamme sinulle, ennen kuin rajoitus poistetaan.

Oikeus siirtää tietoja järjestelmästä toiseen. Sinulla on oikeus saada sinua koskevat henkilötiedot, jotka olet toimittanut meille, jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa, ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, jos: henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseen tai käsittely on tarpeen sellaisen sopimuksen täytäntöönpanemiseksi, jossa olet osapuolena; käsittely suoritetaan automaattisesti; ja siirto-oikeuden toteuttaminen ei vaikuta haitallisesti muiden oikeuksiin ja vapauksiin. Sinulla on myös oikeus saada henkilötiedot siirrettyä meiltä suoraan toiselle rekisterinpitäjälle, jos se on teknisesti mahdollista.

Oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä. Sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä (mukaan lukien profilointia), joka perustuu oikeutettuun etuumme. Mikäli vastustat henkilötietojen käsittelyä, emme enää käsittele henkilötietojasi, paitsi jos voimme osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää etusi, oikeutesi ja vapautesi tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi. Jos käsittelemme henkilötietojasi suoramarkkinointia varten, sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä tällaista markkinointia varten, mukaan lukien profilointia silloin kun se liittyy tällaiseen suoramarkkinointiin (mikäli olet kuluttaja, emme kuitenkaan lähetä sähköisiä suoramarkkinointiviestejä sinulle ilman suostumustasi).

Ilmoitamme henkilötietojen oikaisusta, poistosta tai käsittelyn rajoituksista jokaiselle vastaanottajalle, jolle henkilötietoja on luovutettu, paitsi jos tämä osoittautuu mahdottomaksi tai vaatii kohtuutonta vaivaa. Ilmoitamme sinulle näistä vastaanottajista, jos sitä pyydät.

Jos olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön (ks. ‘Mihin laillisiin perusteisiin nojaamme käyttäessämme henkilötietojasi’ -osio), sinulla on oikeus perua suostumuksesi milloin tahansa.

Ryhdymme kaikkiin käytännön toimiin, jotta voimme kunnioittaa toiveitasi. Tietty lainsäädäntö – erityisesti turvallisuuskysymyksiin tai rahoitukseen liittyvä lainsäädäntö (esimerkiksi asioidessasi Ford Creditin kanssa) – voi kuitenkin estää tämän.

Yhteydenotot ja valitukset

Jos haluat lopettaa markkinointiviestinnän vastaanottamisen Fordilta, tai jos sinulla on kysymyksiä tai huolenaiheita Fordin henkilötietojesi käyttöön liittyen, tai haluaisit päästä käsiksi Fordin hallussa pitämiin henkilötietoihisi, tai käyttää muita henkilötietoihin liittyviä oikeuksiasi, olethan yhteydessä Fordin asiakaspalveluun:

Oy Ford Ab, Asiakaspalvelu, PL 33 / Äyritie 24, 01511 Vantaa, puh. 09 725 22022 (puhelun hinta on soittajan oman operaattorin sopimuksen mukainen paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksu)

Tai sähköpostitse osoitteeseen:

palvelut@ford.com (suomeksi) / dpeurope@ford.com (englanniksi)

Jos haluat lopettaa markkinointiviestinnän vastaanottamisen Ford Creditiltä, tai jos sinulla on kysymyksiä tai huolenaiheita Ford Creditin henkilötietojesi käyttöön liittyen, tai haluaisit päästä käsiksi Ford Creditin hallussa pitämiin henkilötietoihisi, tai käyttää muita henkilötietoihin liittyviä oikeuksiasi, olethan yhteydessä Ford Creditin asiakaspalveluun:

Forso Finance Oy/Ford Credit, Asiakaspalvelu, Äyritie 24, 01510 Vantaa, puh. 09 725 22022 (puhelun hinta on soittajan oman operaattorin sopimuksen mukainen paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksu)

 

Tai sähköpostitse osoitteeseen:

dpeurope@ford.com (englanniksi)

Fordilla ja Ford Creditillä on velvollisuus tarkistaa henkilöllisyytesi ja he voivat joutua pyytämään lisätietoja sinulta tätä toimintaa varten. Tämä on turvatoimenpide, jolla varmistetaan, ettei henkilötietojasi luovuteta väärälle henkilölle.

Ford ja Ford Credit ovat nimittäneet tietosuojavastaavan. Voit ottaa tietosuojavastaavaan yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: dpeurope@ford.com (englanniksi).

Mikäli sinulla on valitettavaa Fordin tai Ford Creditin toimesta tapahtuvaan henkilötietojesi käyttöön liittyen, toivomme, että olet ensikädessä yhteydessä meihin tai Ford Creditiin. Voit kuitenkin tehdä valituksen myös tietosuojavaltuutetulle, joka vastaa Suomessa tietosuojan valvonnasta.

Muut verkkosivustot ja sosiaalinen media

Tämä Verkkosivusto voi sisältää linkkejä muihin verkkosivustoihin, jotka eivät kuulu hallintaamme ja joita tämä tietosuojailmoitus ei kata. Jos vierailet muilla verkkosivustoilla käyttämällä annettuja linkkejä, kyseisten verkkosivustojen ylläpitäjät saattavat kerätä sinusta tietoja, joita he käyttävät heidän omien tietosuojailmoitustensa mukaisesti, jotka voivat erota meidän tietosuojailmoituksesta.

Verkkosivusto voi myös tarjota sinulle mahdollisuuden jakaa tai seurata tietoja Fordista, Verkkosivustosta tai Verkkosivuston kautta saatavilla olevista tuotteista ja/tai palveluista käyttämällä kolmannen osapuolen sosiaalisen median toimintoa (kuten “jaa” tai “tykkää” -painikkeiden kautta).

Tarjoamme tämän toiminnon herättääksemme kiinnostusta Verkkosivustoon sosiaalisissa medioissasi olevien jäsenten kesken, ja salliaksemme sinut seuraamaan ja jakamaan mielipiteitä, uutisia ja suosituksia Verkkosivustosta kontaktiesi kanssa. On kuitenkin syytä huomioida, että mikäli jaat tietoja sosiaalisessa mediassa, sosiaalisen median tarjoaja voi kerätä kyseiset tiedot ja tiedot voidaan saattaa julkisesti saataville, mukaan lukien hakukoneiden kautta.

Sinun tulisi aina lukea vierailemasi verkkosivuston tai sosiaalisen median, jonka kautta jaat tietoja, tietosuojailmoitus huolellisesti ymmärtääksesi heidän tietosuojakäytäntöjään.

Muutokset tähän tietosuojailmoitukseen

Voimme aika ajoin muokata tai päivittää tätä tietosuojailmoitusta. Mikäli teemme olennaisia muutoksia tapaamme, jolla haluamme käyttää henkilötietojasi, ilmoitamme siitä lisäämällä näkyvän ilmoituksen Verkkosivustolle tai ottamalla sinuun suoraan yhteyttä. Mikäli et suostu muutoksiin, älä jatka Verkkosivuston käyttöä.

Ford-ajoneuvosi korjaus, vianmääritys ja huolto

Ford-ajoneuvollesi annettiin oma numero (ajoneuvon tunnistenumero tai ”VIN-numero”) silloin, kun se valmistettiin. Ajoneuvon VIN-numeron perusteella saamme selville tiettyjä tietoja ajoneuvostasi, mukaan lukien sen mallin, iän, sen käyttämän ohjelmiston sekä sen tekniset tiedot.

Suorittaaksemme vianmäärityksen tai analysoidaksemme, korjataksemme tai huoltaaksemme ajoneuvosi on sen parissa työskentelevien mekaanikoiden kerättävä ajoneuvon tietoja, kuten VIN-numero sekä tiettyjä vianmääritystietoja ja tietoja ajoneuvon nykytilasta (esimerkiksi mitä ohjelmistoversioita se käyttää, kilometrimäärä yms.).

Nämä tiedot siirretään Fordin ylläpitämään järjestelmään niin, että ajoneuvosi parissa työskenteleville mekaanikoille voidaan toimittaa ajoneuvokohtaisia korjaus-, huolto- ja vianmääritystietoja (kuten kytkentäkaavioita ja ohjelmistopäivityksiä) sekä tietoja ajoneuvoon aiemmin suoritetuista toimenpiteistä, jotta he voivat saada apua vianmääritykseen, korjaukseen ja/tai huoltoon sekä voivat ylläpitää rekistereitään.

Kattavan vianmääritysrekisterin varmistamiseksi tiedot ajoneuvolle huollon tai korjauksen aikana suoritetuista toimenpiteistä liitetään ajoneuvosi VIN-numeroon. Nämä tiedot siirretään järjestelmään ja tallennetaan niin, että Ford (tai kolmas osapuoli, jonka Ford valtuuttaa käyttämään järjestelmää tällä tavalla) voi asettaa saataville tietoja aiemmista korjauksista tai huolloista kenelle tahansa ja missä tahansa maailmassa olevalle jälleenmyyjälle tai korjaajalle, joka korjaa tai huoltaa ajoneuvoasi.

Myös Ford käyttää järjestelmässä olevaa tietoa ajoneuvosi vianmääritykseen tai huoltoon, hallinnoidakseen ja myöntääkseen takuita ja samankaltaisia tuotteita ja palveluita, tuoteturvallisuus-, tutkimus- ja kehitystarkoituksiin sekä laillisten velvoitteidensa noudattamiseen.

Yllä kuvattujen tiedonsiirtojen lisäksi Ford saattaa välittää kyseiset tiedot myös:

  • Ford-konserniyrityksille tutkimus-, kehitys- ja analytiikkatarkoituksiin; ja/tai
  • Ford-konserniyrityksille ja/tai kolmansille osapuolille tilanteissa, joissa Ford uskoo sen olevan tarpeellista lainsäädännön noudattamiseksi, tai muuten Fordin tai muiden Ford-konserniyritysten oikeuksien suojelemiseksi, tai kolmannen osapuolen oikeuksien suojelemiseksi.

Lisätietoja laillisista perusteista, joihin nojaamme henkilötietojesi käytössä, saatte ylhäällä olevasta ‘Mihin laillisiin perusteisiin nojaamme käyttäessämme henkilötietojasi -osiosta.

Maailmanlaajuisesta järjestelmästämme johtuen Ford siirtää ajoneuvon VIN-tietoja myös ETA:n ulkopuolella sijaitseviin maihin. Lisätietoja henkilötietojen kansainvälisistä siirroista saatte yllä olevasta ‘Henkilötietojesi kansainvälinen siirto’.

Koska nämä tiedot ovat osa ajoneuvoasi koskevaa virallista rekisteriä, säilytämme ne 20 vuotta.      

Mikäli sinulla on kysymyksiä, tai haluaisit päästä käsiksi järjestelmässä olevaan tietoon ajoneuvosi VIN-numerosta, tai käyttää muita henkilötietoihin liittyviä oikeuksiasi (lisätietoja näistä saat ylhäältä ”Oikeutesi”-osioon), pyydämme sinua olemaan yhteydessä Fordiin:

Oy Ford Ab, Asiakaspalvelu, PL 33 / Äyritie 24, 01511 Vantaa, puh. 09 725 22022 (puhelun hinta on soittajan oman operaattorin sopimuksen mukainen paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksu)

palvelut@ford.com (suomeksi)

dpeurope@ford.com (englanniksi)

Oy Ford Ab. Rekisteröity Suomessa (y-tunnus 0108254-6), Äyritie 24, 01511 Vantaa.

Oy Ford Credit/Forso Finance Oy. Rekisteröity Suomessa (y-tunnus 0628941-5), Äyritie 24, 01510 Vantaa.

Top