KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Oma Ford > Hyödyllistä Tietoa > Auton turvallisuus
Grey Ford Transit Connect parked

Vinkkejä auton murtosuojaukseen

                                                                                                                                        Seuraavien vinkkien avulla voit vähentää riskiä siitä, että autoosi murtaudutaan tai että se varastetaan.

 

  • Useimmissa markkinoilla olevissa Ford-ajoneuvoissa on kaksoislukitus vakiona. Käytä kaksoislukitusta painamalla kauko-ohjaimen lukituspainiketta kahdesti. Tällä yksinkertaisella toimenpiteellä estät murtautujaa avaamasta ovea sisältäpäin, jos hän rikkoo ikkunan. Älä koskaan käytä kaksoislukitusta, jos autossa on joku sisällä, sillä se hankaloittaa autosta pois pääsyä hätätilanteessa. 
  • Varmista, että kaikki ikkunat, aurinkokatto, avattava katto ja ovet on lukittu poistuessasi auton luota. (Huom. Älä koskaan jätä eläintä lukittuun autoon ikkunoiden ollessa suljettuna, sillä seurauksena voi olla lämpöhalvaus.) 
  • Kun lukitset auton, odota, että saat vahvistuksen lukittumisesta. Yleensä hätävilkut vilkkuvat ja joissakin autoissa sähkötoimiset peilit taittuvat. Jos et näe vahvistusta ovien lukittumisesta, palaa autolle ja vedä ovenkahvasta varmistaaksesi, että ovet ovat lukossa. Varkaiden tiedetään käyttävän radiotaajuuden häirintälaitteita autojen lukittumisen estämiseen. Tällaista tapahtuu erityisesti ostoskeskuksissa ja huoltoasemilla, kun asiakkaat yrittävät lukita auton kaukaa. 
 • Auton ja lisävarusteiden tunnistemerkinnät vähentävät auton haluttavuutta varkaiden silmissä.

   

  • Tarkista, voitko tallentaa audiojärjestelmään VIN-numeron, postinumeron, rekisterinumeron tai muita tietoja. Jos tällainen toiminto on käytettävissä, se voi auttaa varastetun audiojärjestelmän tai auton takaisin saamisessa. 
  • Varusta autosi ikkunat ja audio-/navigointijärjestelmä auton turvamerkintäsarjan merkinnöillä. Turvamerkintäsarjoja voi ostaa Ford-jälleenmyyjiltä. Ne voidaan asentaa mihin tahansa autoon merkistä tai mallista riippumatta. (Audiojärjestelmän merkitseminen edellyttää, että audiojärjestelmä voidaan irrottaa helposti. Jälleenmyyjä voi irrottaa Fordin vakioaudiojärjestelmän.) 
  • Turvamerkitse kannettava navigaattori Fordin merkintäsarjalla. Älä jätä kannettavaa navigaattoria autoon pysäköidessäsi. Irrota pidike näkyvistä ja pyyhi tuulilasi kiinnityskohdasta, jotta saat imukupeista mahdollisesti jääneet jäljet pois. 
  • Katalysaattoreita varastetaan niiden sisältämien jalometallien romuarvon vuoksi. Myös Ford-katalysaattorien varkaussuojia on saatavilla Ford-jälleenmyyjiltä. Niistä on hyötyä erityisesti Transit Connectissa, Transitissa ja Rangerissa, sillä auton korkeuden vuoksi katalysaattoriin pääsee helpommin käsiksi kuin henkilöautoissa. 
  • Älä jätä käynnissä olevaa autoa vartioimatta, kun lämmität tai jäähdytät sitä ennen matkan alkua. Varkaat voivat käyttää tilaisuutta hyväkseen ja viedä käynnissä olevan vartioimattoman auton, eikä autovakuutus kata sitä.
  • Älä koskaan jätä autoa lukitsematta, kun avain tai avaimettoman järjestelmän kaukosäädin on sisällä. Älä koskaan säilytä vara-avainta hansikaslokerossa. Varkaat käyttävät tilaisuutta hyväkseen, eikä vakuutusyhtiö välttämättä korvaa varkautta.
  • Autoon näkyville jätetyt arvoesineet houkuttelevat varkaita. Laita esimerkiksi laukut, kannettavat tietokoneet ja työkalupakit tavaratilaan. Tee tämä mieluiten ennen matkan alkua. Varas saattaa nähdä, kun laitat arvoesineitä tavaratilaan huoltoasemalla tai ostoskeskuksen pysäköintihallissa, ja ottaa autosi kohteekseen.
  • Älä koskaan jätä työkaluja yöksi autoon, vaan vie ne sisälle. Vaikka tämä vie jonkin verran aikaa joka ilta, näin vältät kaikkien työkalujesi menettämisen. Autovakuutus ei usein kata työkaluja. Harkitse täydentäviä hyötyajoneuvojen lukitusratkaisuja, joita on saatavilla Ford-jälleenmyyjältä. Näin voit parhaiten suojautua työkaluvarkaudelta työpäivän aikana.
  • Suojaa hatchback- tai farmariauton tavaratilan sisältö ylimääräisiltä katseilta käyttämällä aina pakettihyllyä / tavaratilan suojusta.
  • Jos asennat autoosi muita murtosuojausjärjestelmiä, varmista, että ne täyttävät Thatcham- tai Sold Secure -standardit. Varmista lisäksi, että sähköjärjestelmät asennetaan Ford-liikkeen tai Thatcham-hyväksytyn asentajan toimesta, jotta asennus tapahtuu turvallisesti.
  • Jos autossa on kevytmetallivanteet, asenna lukkomutterit, ellei niitä ole asennettu valmistajan toimesta. Säilytä lukkomutterien avainta turvallisessa paikassa. Älä säilytä sitä hansikaslokerossa tai samassa paikassa kuin tunkkia, sillä varkaat etsivät näistä paikoista ensin.
  • Jos autossa on muita murtosuojauslaitteita, kuten ratti- tai vaihdekepin lukko, käytä niitä poistuessasi autosta.
   
  • Varkaiden tiedetään ”kalastelevan” autonavaimia asunnoista käyttämällä keppiä, jonka päähän on ruuvattu koukku. Keppi pujotetaan auki olevasta ikkunasta tai postilaatikosta avaimien saamiseksi. Laita avaimet laatikkoon tai kaappiin pois ikkunoiden ja ovien lähettyviltä ja pois ulottuvilta/näkyviltä.
  • Asenna verkkorakennelma oven sisäpuolelle postiluukun ympärille, niin postit jäävät siihen ja avaimet on vaikea saada.
  • Varkaiden tiedetään asuntomurtojen yhteydessä käyttäneen voimaa auton avainten saamiseksi, joten älä vaaranna omaa turvallisuuttasi. Älä ota auton avaimia mukaan sänkyyn. Jätä ne alakerrassa olevaan huoneeseen pois näkyviltä ja pois ovien ja ikkunoiden luota siten, että ne vain löytää kohtalaisella vaivalla.
   
Top