KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Oma Ford > Hyödyllistä Tietoa > Polttoaineenkulutus

Polttoaineenkulutus ja CO2-päästöt

Polttoaineenkulutuslukema kertoo paljonko ajoneuvo kuluttaa polttoainetta tietyllä matkalla. Kehittynyt moottori- ja vaihteistoteknologia, aerodynamiikka ja alhaisempi ajoneuvon paino auttavat pitämään polttoaineenkulutusta ja CO2-päästöjä pienempänä. Samalla myös suorituskyky on parempi.

Moottoriperheeseemme kuuluu useita kertoja palkittu, taloudellinen ja turboahdettu Ford EcoBoost -bensiinimoottori Auto Start-Stop -toiminnolla. Sekä bensiini- että dieselmoottorimme täyttävät viimeisimmät tiukat eurooppalaiset ympäristövaatimukset. 

Fuel consumption graph

CO2-päästöjen ja polttoaineenkulutuksen välinen suhde

Polttomoottorikäyttöisten ajoneuvojen pakokaasut sisältävät hiilidioksidia ja muita aineyhdisteitä. Ympäristövaikutustensa takia hiilidioksidi (CO2) on perustana nykyiselle ja tulevalle päästölainsäädännölle. Lisäksi CO2-päästö vaikuttaa auto- ja ajoneuvoveroihin monissa maissa, kuten Suomessa. 

Kaikki moottorit eivät käytä samaa määrää polttoainetta. Polttoaineenkulutukseen vaikuttavat mm. moottorin tyyppi, ajoneuvon mitat ja massat sekä ajotyyli.

Ajoneuvon CO2-päästön määrä on suoraan riippuvainen ajoneuvon kuluttaman polttoaineen määrästä. Mitä suurempi polttoaineenkulutus on, sitä suurempi on myös CO2-päästö.

Fuel economy video

Virallinen kulutusmittaustapa muuttuu

Syyskuussa 2017 uusi virallinen kulutusmittausmenetelmä otettiin käyttöön Euroopassa. Sen nimi on Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure eli lyhennettynä WLTP. Uusi testausmenetelmä on kehitetty vastaamaan paremmin todellisia ajo-olosuhteita ja -tapoja. Se korvaa vanhan testijakson (NEDC). Uuden testausmenetelmän tuottamat julkaistut polttoaineenkulutustiedot ovat lähempänä todellisessa ajossa saavutettuja lukemia.

Uuden testin muutoksia:

Realistisempi ajokäyttäytyminen (nopeampi, dynaaminen, enemmän lämpötilavaihtelua)

Korkeampi keskinopeus ja huippunopeus

Enemmän ajotilanteita

Huomioon otetaan valinnaisvarusteet ja kantavuus, moottorit, vaihteistot ja pyörien koot

Ajoneuvoyksilökohtainen CO2-arvo

Uudet tiedot eivät tarkoita sitä, että autosi taloudellisuus on huonontunut. Uudella tavalla mitatut julkaistut arvot ovat lähempänä todellista polttoaineenkulutusta.

6 vinkkiä taloudellisempaan ajoon

Fuel saving tips from Ford
Service your car icon

Huolla auto ja tarkasta öljymäärän taso säännöllisesti. Hyvin huolletut autot ovat polttoainetaloudellisempia.

tyre pressure icon

Tarkista ja tarvittaessa aseta rengaspaineet oikeiksi kuukausittain. Liian pienet rengaspaineet voivat nostaa polttoaineenkulutusta jopa neljä prosenttia.

Vehicle weight icon

Ajoneuvon massalla on suuri vaikutus polttoainetaloudellisuuteen. Ylimääräistä lastia ei kannata kuljettaa mukana.

Empty roof rack icon

Irrota kattoteline jos sillä ei ole käyttöä ja pidä ikkunat suljettuna. Tämä pienentää ilmanvastusta ja vähentää polttoaineenkulutusta jopa 10 prosenttia.

Drive smoothly icon

Aja tasaisesti ja ennakoivasti. Äkillinen kiihdyttäminen ja jarruttaminen heikentää polttoainetaloudellisuutta.

Gears icon

Kiihdytyksen aikana vaihda suuremmalle vaihteelle niin aikaisin kuin mahdollista. Fordin vaihteenvaihdon merkkivalo näyttää parhaan hetken vaihtaa vaihdetta.

Top