KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Oma Ford > Hyödyllistä Tietoa > SYNC ja Bluetooth > Ford SYNC 1.1 ja AppLink
Ford SYNC 1.1 with AppLink - find new apps

Ford SYNC 1.1 ja AppLink

Ford SYNC ja AppLink on Ford SYNC -järjestelmän edistyneempi versio. Sen avulla voit käyttää ja hallita älypuhelinsovelluksia ääniohjauksella (englanniksi) sekä auton audiojärjestelmästä, ohjauspyörän painikkeista, monitoiminäytöstä ja keskikonsolista käsin. 

Järjestelmä luo hands-free-yhteyden mobiililaitteen ja Ford-ajoneuvon välille, joten voit pitää yhteyttä, saat tarvitsemasi tiedot ja voit nauttia viihteestä ajaessasi. 

Tässä osiossa kerrotaan tarkemmin järjestelmän toiminnasta, jotta saat siitä mahdollisimman paljon hyötyä.

 • Ford SYNC ja AppLink -järjestelmän käyttäminen edellyttää, että lataat SYNC AppLink -yhteensopivan sovelluksen älypuhelimeesi, muodostat laitteesta parin autosi kanssa ja yhdistät laitteen autoosi. 

  Tukeeko puhelimeni järjestelmää? Selvitä asiae Fordin mobiililaitteiden yhteensopivuustyökalusta.

  Huomautus: iPhonesta ei tarvitse muodostaa paria Bluetoothin kautta, jotta se toimisi Ford SYNC ja AppLinkin kanssa. iPhone täytyy yhdistää SYNC-järjestelmän USB-porttiin Applen USB-kaapelilla. 


  Vaiheittaiset ohjeet:
   

  • Lataa AppLinkia tukeva sovellus (esimerkiksi Spotify) älypuhelimeesi kaupasta, josta tavallisesti hankit sovellukset.
  • Yhdistä älypuhelimesi Ford SYNC ja AppLink -järjestelmään käyttämällä Bluetoothia® (Android-laitteet) tai USB-kaapelia (Applen laitteet).
  • Valitse sovellus Mobile Apps (Mobiilisovellukset) -valikosta tai painamalla Voice (Puhe) -painiketta ja sanomalla sovelluksen nimen.
  • Sovellus lisää komennot Ford SYNC ja AppLink -järjestelmään, jonka jälkeen niitä voi käyttää puheella tai auton audiojärjestelmän tai ohjauspyörän painikkeilla.
  • Jos esimerkiksi käytät Spotifyta, voit valita soittolistan käyttämällä SYNC-järjestelmän puheentunnistusta. Sano "Choose Playlist" ("Valitse soittolista") ja soittolistan nimi, niin Spotify aloittaa toiston. Kappaleiden tiedot näkyvät SYNC-järjestelmän näytöllä. Jos tarvitset ohjeita, voit milloin tahansa sanoa "Spotify Help" ("Spotify ohje"), niin Ford SYNC kertoo muut käytettävissä olevat puhekomennot.
  • Annat vain luvan:

  AppLinkin aktivointi edellyttää, että annat datayhteyden käyttöön luvan näytöllä, joka avautuu käyttäessäsi järjestelmää ensimmäistä kertaa jonkin laitteen kanssa.

 • Näin muodostat puhelimesta parin:

  1. Varmista, että puhelimen Bluetooth®-toiminto on päällä, ennen kuin aloitat haun.
  2. Paina Phone (Puhelin) -painiketta. Kun audiojärjestelmän näytöllä näkyy, että mistään puhelimesta ei ole muodostettu paria, valitse Add (Lisää).
  3. Kun audiojärjestelmän näytöllä näkyy viesti parinmuodostuksen aloittamisesta, aloita parinmuodostus etsimällä SYNC-järjestelmää puhelimellasi.
  4. Vahvista Ford SYNCin radion näytöllä antama kuusinumeroinen PIN-koodi, kun puhelimen näytöllä pyydetään sitä. Näyttöön tulee ilmoitus, kun parinmuodostus on suoritettu.

  *Puhelimen ominaisuuksista ja markkina-alueesta riippuen järjestelmä saattaa kysyä, haluatko asettaa nykyisen puhelimen ensisijaiseksi laitteeksi. (Ford SYNC yrittää automaattisesti yhdistää ensimmäiseen puhelimeen, jonka se tunnistaa auton käynnistyessä.)

 • Monet puhekomennot ovat samoja kaikissa sovelluksissa. Sovellukset esimerkiksi avataan ja suljetaan samalla tavalla.
  Muut puhekomennot ja auton hallintakomennot vaihtelevat sovelluskohtaisesti, koska kukin kehittäjä määrittää, mihin komentoihin AppLink reagoi. Lisätietoja aiheesta on Fordin sovellusluettelossa.


  Sovellusten hallinta yleisillä puhekomennoilla

  • Paina ohjauspyörässä sijaitsevaa Voice (Puhe) -painiketta. Sano "Mobile Apps" ("Mobiilisovellukset") -komento.
  • Ford SYNC ja AppLink vastaa: "Mobile apps, please say a command." ("Mobiilisovellukset, sano komento.")
  • Sano sovelluksen nimi.
  • Näet puhelimeesi asennetut yhteensopivat mobiilisovellukset painamalla Voice (Puhe) -painiketta ja sanomalla "List mobile apps" ("Listaa mobiilisovellukset"). Ford SYNC listaa käytettävissä olevat sovellukset.
  • Sano sen sovelluksen nimi, jonka haluat avata.
  • Paina ohjauspyörässä sijaitsevaa Voice (Puhe) -painiketta ja sano sovelluksen nimi.
   Kun sovellus on käynnissä, paina Voice (Puhe) -painiketta ja sano jokin komento, jolla tavallisesti hallitset sovellusta.

  Kun sovellus on käynnissä, paina Voice (Puhe) -painiketta ja sano jokin komento, jolla tavallisesti hallitset sovellusta. 

  Kun käytät sovellusta Ford SYNC -järjestelmän kautta, voit siirtyä toiseen sovellukseen painamalla Voice (Puhe) -painiketta ja sanomalla avattavan sovelluksen nimen.

  Lopeta sovellus painamalla Voice (Puhe) -painiketta ja sanomalla "Exit <sovelluksen nimi>" ("Lopeta <sovelluksen nimi>"). Sovellus suljetaan vain SYNC-järjestelmässä, ei puhelimessa.

 • Veloitetaanko AppLinkin käytöstä?
  Ei. Jos älypuhelimessasi on AppLink-yhteensopiva sovellus, Ford ei peri lisämaksuja.

  Mitä mobiilidatamaksuja AppLinkin käytöstä peritään?
  Normaalit datasiirtomaksut ovat voimassa. Ford ei vastaa operaattorisi mahdollisesti veloittamista lisämaksuista, jotka aiheutuvat auton lähettäessä tai vastaanottaessa dataa yhdistetyn laitteen kautta. Tämä koskee myös lisämaksuja, joka aiheutuvat ajaessasi alueilla, joilla verkkovierailet muun operaattorin verkossa.
  Joskus AppLinkista täytyy lähettää taustapalvelimeen tietoja (esimerkiksi ajoneuvon valmistenumero, SYNC-moduulin numero, nimettömiä käyttötietoja ja virheenkorjaustietoja). Nämä päivitykset saatetaan suorittaa automaattisesti, ja niistä voi aiheutua vähäisiä maksuja.

  Vaikuttaako AppLink sovellusten toimintaan tai datayhteyden nopeuteen?
  Ei. Jos puhelimesi datayhteys on hidas käyttäessäsi sovelluksia muualla kuin autossasi tai jos ne toimivat silloin huonosti, niiden suorituskyky on todennäköisesti sama AppLinkin kanssa. AppLink on vain yhdyskäytävä, jonka kautta sovellukset yhdistetään autoon. Se ei paranna eikä heikennä puhelimen sovellusten suorituskykyä tai toimintaa.

  Miten Ford SYNC ja AppLink yhdistetään puhelimen kanssa?

  Helposti: AppLink yhdistetään Android-laitteisiin Bluetoothin® kautta ja Applen iOS-laitteisiin langallisella yhteydellä USB-portin kautta.

  Tukeeko nykyinen Ford SYNC -järjestelmäni AppLinkia?
  Kyseessä on parannettu järjestelmä, joten alkuperäinen Ford SYNC -laitteisto ei ole AppLink-yhteensopiva eikä sitä voi päivittää.

  Ketkä luovat AppLink-sovelluksia?
  Riippumattomat sovelluskumppanit kehittävät aluksi sovelluksia Fordin ohjelmankehityspaketin avulla. Sovelluskumppanien tulee noudattaa Fordin AppLinkia tukeville sovelluksille asettamia keskeisiä ohjeistuksia ja vaatimuksia.

  Mistä sovelluksia saa?
  Hyväksyttyjä AppLink-sovelluksia voi ladata suoraan Applen iTunesista ja Google Playsta. Lisäksi sovellukset ovat Fordin sovellusluettelossa.

  Minkätyyppisiä sovelluksia SYNC ja AppLink -järjestelmän kanssa voi käyttää?
  AppLink-sovelluksia on seitsemää tyyppiä:

  • musiikki/äänikirjat
  • navigointi, matkailu, liikenne
  • tuottavuus
  • uutiset
  • urheilu
  • viestintä
  • sää.

  Miten voin tarkistaa, mitkä puhelimessani olevat sovellukset tukevat järjestelmää?
  Näet puhelimeesi asennetut yhteensopivat mobiilisovellukset painamalla Voice (Puhe) -painiketta ja sanomalla "List mobile apps" ("Listaa mobiilisovellukset"). Luettelossa ei näy sovelluksia, jotka eivät ole käynnissä iPhonessa tai joita ei ole koskaan käynnistetty Androidissa.

  Voinko soittaa puhelun käyttäessäni jotakin sovellusta Ford SYNC -järjestelmän kanssa?
  Kyllä. Voit soittaa puhelun sovelluksen ollessa käynnissä painamalla Voice (Puhe) -painiketta ja sanomalla "Call <yhteyshenkilön nimi>" ("Soita <yhteyshenkilön nimi>") tai "Dial" ("Valitse") ja numero.

Top