Home > Henkilöautot > EDGE > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Suorituskyky ja taloudellisuus

Ford Edgessä yhdistyvät fiksu muotoilu, nokkela suunnittelu ja pitkälle kehitetty aerodynamiikka. Lopputuloksena on täydellisen tasapainoinen yhdistelmä suorituskykyä, polttoainetaloudellisuutta ja tarkkaa ohjattavuutta.

Huippuluokan dieseltehoa

Edistyksellisestä 2,0 litran TDCi-moottorista on saatavilla 210 hv:n kaksoisturbo. Moottorissa käytetään viimeisintä teknologiaa, joka parantaa tehoa, vääntöä ja taloudellisuutta, mutta pienentää päästöjä. 

  • 210 hv. 450 Nm vääntöä. 5,8 l / 100 km. CO2-päästöt 149 g/km. 

Moottorissa on kaksi turboahdinta, joten se on vieläkin suorituskykyisempi ja taloudellisempi. 

Ensimmäinen turbo toimii matalammilla nopeuksilla ja antaa lisätehoa tarvittaessa, esimerkiksi kun käännyt risteyksestä liikenteen sekaan. Toinen turbo puolestaan toimii suuremmilla nopeuksilla, esimerkiksi kun ohitat hitaasti etenevän ajoneuvon. 

Lisäksi kaksoisturbomoottori lämmittää ohjaamon tavallista moottoria nopeammin. Tämä vähentää osien kulumista, pienentää polttoaineenkulutusta ja nopeuttaa liikkeellelähtöä pakkasaamuina.

Edistyksellisen jousituksen ansiosta ajaminen on miellyttävää ja ohjaus tarkka

Täysin uusi edistyksellinen monivarsitakajousitusjärjestelmä yhdistettynä parannettuun McPherson-etujoustintukeen tuottaa erinomaisen pyörien hallinnan ja viimeistellyn ajonautinnon. 

Jousitus on erityisen sopiva korkeaan ja leveään Edgeen sekä sen suorituskykyominaisuuksiin, ja parantaa auton erittäin reagoivaa ohjausta entisestään.

Ford suspension
Ford Paddle shift buttons

Nauti nopeista vaihdoista automaattivaihteistolla

Automaattisia vaihtopainikkeita näkee tavallisesti vain huippuluokan urheiluautoissa, mutta nyt ne ovat saatavilla Edgeen PowerShift-vaihteiston kanssa. Kilpa-autoilusta innoituksensa saaneen teknologian ansiosta vaihteiden vaihto on sujuvaa ja vaivatonta. Koska painikkeet ovat ohjauspyörässä, vaihteiden vaihto sujuu kaarteissa tehokkaammin.

Auto-Start-Stop-järjestelmä pienentää polttoaineenkulutusta

Kun pysähdyt esimerkiksi liikennevaloihin tai ruuhkaan, tämä teknologia voi sammuttaa moottorin automaattisesti. Se antaa kuitenkin edelleen virtaa ajovalojen, ilmastoinnin, radion ja Ford SYNC -järjestelmän kaltaisille tärkeille toiminnoille. Kun haluat lähteä liikkeelle, paina kytkintä ja valitse ensimmäinen vaihde tavalliseen tapaan (tai jos käytössä on automaattivaihteisto, paina kaasua), niin moottori käynnistyy uudelleen. Auto-Start-Stop on erityisen tehokas kaupunkiajossa, jossa se voi vähentää polttoaineenkulutusta jopa 10 prosenttia (kaupunkiajo).

Edge parked on the street
Top