Home > Henkilöautot > UUSI EDGE > Ominaisuudet > Turvallisuus

Edistykselliset turvajärjestelmät

Uudessa Edgessä on älykkäitä turvajärjestelmiä, jotka suojaavat sinua, perhettäsi ja muita tienkäyttäjiä. Esimerkiksi ilmalla täyttyvät takaistuimen turvavyöt suojaavat matkustajia onnettomuustilanteessa. Törmäyksenestoavustin puolestaan voi jopa ennaltaehkäistä onnettomuuksia.

Ford Edge animation of an Edge car detecting another vehicle

Parempaa turvaa jalankulkijoille

Jalankulkijoiden tunnistuksella varustettu törmäyksenestoavustin tarkkailee tietä tutkan ja kamerateknologian avulla. Järjestelmä varoittaa, jos olet vaarassa törmätä toiseen ajoneuvoon, jalankulkijaan tai pyöräilijään. Jos varoitukseen ei reagoida ajoissa, järjestelmä voi automaattisesti jarruttaa jopa täydellä voimalla. Tämä auttaa lieventämään tai jopa välttämään auton etuosaan kohdistuvia törmäyksiä.

Helpottaa perävaunun hallintaa

Perävaunun hallintajärjestelmä havaitsee perävaunun heittelehtimisen ja hidastaa auton nopeutta palauttaakseen perävaunun takaisin hallintaan. Auton nopeutta vähennetään pienentämällä moottorin vääntöä ja lisäämällä vähitellen jarruvoimaa kaikkiin pyöriin.

Ford Edge driving next to the lake with a big city at the background
Ford Edge with electronic stability control badge

Hallintaa kaikissa olosuhteissa

Ajovakauden hallintajärjestelmä valvoo jatkuvasti auton kulkua. Jos auto on menettämässä pitoa, järjestelmä välittää automaattisesti jarruvoimaa yksittäisiin pyöriin auttaen vakauttamaan auton.

Paras pito joka tilanteeseen

Edistyksellinen luistonestojärjestelmä estää pyöriä pyörimästä liikaa ja antaa parhaan pidon, suorituskyvyn ja vakauden juuri oikealla hetkellä. Järjestelmä tarkkailee jatkuvasti auton yksittäisiin pyöriin välittyvää tehoa ja mukauttaa sitä. Näin taataan paras kontakti ja pito kiihdyttäessä.

Ford Edge driving on the road above fields
Ford Edge driving on the road viewed from above

Jatkuva suoja kaatumiselta

Fordin ainutlaatuinen kallistusanturi auttaa kaatumisenestojärjestelmää pitämään renkaat tien pinnassa, etenkin jos painopiste on korkealla tai kaarre viettää ulospäin.

Auttaa jarruttamaan suuremmilla nopeuksilla

Aktiivinen jarrutusjärjestelmä on turvaominaisuus, joka toimii yli 50 km/h nopeuksilla. Se tarkkailee tietä ja varoittaa törmäysvaarasta. Jos kuljettaja ei reagoi varoitukseen, järjestelmä aloittaa jarrutuksen ja tarvittaessa pysäyttää auton.

Ford Edge detail of an alloy wheel
Top