Ford Explorer front three quarter view

AJO-OMINAISUUDET

Asetu Ford Explorerin ohjaamoon ja ympäröi itsesi uusimmalla teknologialla. Ajotilavalinnoilla saat täydellisen ajotuntuman kaupunkiajoon, vuoristoteille ja kaikkeen siltä väliltä. Rentoudu pitkillä ajomatkoilla aktivoimalla aktiivinen vakionopeudensäädin Stop and Go -toiminnolla. Voit valita, ajatko sähköllä, polttomoottorilla vai näiden kahden yhdistelmällä. Kaikki nämä järjestelmät toimivat saumattomasti yhdessä ja varmistavat ajamisen nautinnon aina, kun hyppäät rattiin.

TÄYDELLISTÄ HALLINTAA KAIKISSA OLOSUHTEISSA

Tasaiset kaupungin kadut tai kiviset polut: missä tahansa ajatkin, Ford Explorerin Terrain Management System tarjoaa parhaan hallinnan. Voit valita seitsemästä ajotilasta, jotka säätävät ajoasetukset täydellisesti olosuhteisiin sopiviksi. Järjestelmä säätää kiihdytystä, ohjausta ja jousituksen herkkyyttä sekä työstää myös pitoa ja ajovakautta optimoidakseen hallittavuuden kaikissa olosuhteissa. Käytettävissä on seuraavat ajotilat: Normaali, Maasto, Pehmeä maasto (syvä lumi/pehmeä hiekka), Liukas, Sport, Veto ja taloudellisuuden maksimoiva Eco-tila. Tärkeimmät tiedot näytetään Explorerin 12,3 tuuman digitaalimittaristossa, jonka väri ja teema vaihtuvat ajotilan mukaan.

VARMUUTTA VAIHTELEVISSA OLOSUHTEISSA

Uudistettu älykäs nelivetojärjestelmä osaa määrittää sopivan pidon, kaarretasapainon ja reagoivuuden märissä, kuivissa tai jäisissä olosuhteissa ja vaihtelevassa maastossa. Teknologia siirtää tehoa etupyöriin optimoidakseen taloudellisuuden, kun nelivetoa ei tarvita. Se voi siirtää lisätehoa takapyöriin havaitessaan epäsuotuisia olosuhteita. Tämä mahdollistaa erinomaisen ohjattavuuden ja lisää taloudellisuutta. Kun nelivetojärjestelmä ei ole käytössä, Explorer hyödyntää takavetojärjestelmää.

Ford Explorer PHEV logo close up
Ford Explorer cruising behind another car with Adaptive Cruise Control engaged

HELPOMPAA AJAMISTA RUUHKASSA

Aktiivisen vakionopeudensäätimen avulla voit asettaa nopeuden ja etäisyyden edellä ajavaan. Jos järjestelmä havaitsee edessä olevan liikenteen hidastuvan, se hidastaa säilyttäen asetetun etäisyyden. Tarvittaessa Stop&Go -ruuhkatoiminto pysäyttää auton kokonaan ruuhkassa. Kun tie on selvä, järjestelmä kiihdyttää automaattisesti takaisin valittuun nopeuteen. Tämä helpottaa ajamista hitaasti eteenpäin kulkevassa, nytkähtelevässä kaupunkiliikenteessä.

Ford Explorer driving on mountain road bird's eye view

HELPOTTAA NOPEUSRAJOITUSTEN NOUDATTAMISTA

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa pysyvät ja tilapäiset liikennemerkit, olivatpa ne sitten tien sivussa tai yläpuolella. Liikennemerkkien nopeusrajoitukset ja ohituskiellot näkyvät mittaristossa kuvakkeena, jotta huomaat rajoitusten muuttumisen. Älykäs nopeudenrajoitin toimii yhdessä liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän kanssa. Järjestelmä tunnistaa alueellisen nopeusrajoituksen ja säätää auton nopeuden vastaamaan tätä.

Ford Explorer rear view camera close crop

KOKONAISVALTAISTA HAVAINNOINTIA

Ford Explorerin näytölle saa 360 asteen näkymän autosta ja sen ympäristöstä ylhäältäpäin katsottuna. Tekniikassa käytetään neljää erillistä kameraa, jotka on sijoitettu ajoneuvon ympärille (etusäleikköön, takaluukkuun ja molempiin sivupeileihin). Niiden tarjoamat kuvat yhdistetään ja näytetään SYNC 3 -näytöllä, jotta saat kattavan kuvan ympäristöstäsi. Peruutuskamera tuottaa myös 180 asteen näkymän auton takaa (tai edestä valintasi mukaan). Järjestelmä tuottaa kuvaan lisäksi virtuaaliset viivat, jotka helpottavat pysäköintiä ahtaissa paikoissa.

Ford Explorer parking up close to another car

ANNA EXPLORERIN HOITAA PYSÄKÖINTI

Pysäköinti vilkkailla tai ahtailla kaduilla voi olla hankalaa. Aktiivinen pysäköintiavustin auttaa pysäköimään auton sopivaan pysäköintipaikkaan hallitsemalla kiihdytystä, vaihteiden vaihtoa ja jarrutusta. Aktivoinnin jälkeen valitset kummalle puolelle tietä pysäköit, ja valitsetko tasku- vai rinnakkaispysäköinnin. Sitten painat painiketta ja annat järjestelmän tehdä kaiken työn puolestasi.

PAREMPI HALLINTA MÄKILÄHDÖISSÄ

Mäkilähtöapu estää autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2–3 sekuntia pidempään, mikä antaa lisää aikaa ja hallintaa, kun siirrät jalan jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Tämä on hyödyllistä myös liukkailla pinnoilla pysähtyessä ja liikkeelle lähtiessä.

Ford Explorer driving on mountain road bird's eye view
Ford Explorer in motion driving through forest

PAREMPI HALLINTA ALAMÄESSÄ

Alamäkihidastin on suunniteltu helpottamaan ajoa jyrkissä ja epätasaisissa alamäissä. Alamäkihidastin säätelee nopeutta alamäessä ilman että joudut painamaan jarrua tai kaasua. Se toimii myös peruutusvaihteella. Voit keskittyä ohjaamaan autoa hankalissa olosuhteissa pelkäämättä nopeuden kiihtyvän liikaa.

Ford Explorer driving in sun drenched countryside

PAREMPI KONTROLLI TUULISELLA SÄÄLLÄ

Ajovakauden hallintajärjestelmään sisältyvä sivutuulenvakautus auttaa pysymään kaistalla puuskaisissa olosuhteissa. Järjestelmä tunnistaa voimakkaat sivutuulet ja säätää ohjausta, jotta pysyt kurssissa.

Ford Explorer close crop of front lights

HYVÄ NÄKYVYYS MUITA HÄIKÄISEMÄTTÄ

Automaattiset kaukovalot helpottavat pimeällä ajamista. Auto vaihtaa tilapäisesti lähivaloille, kun se havaitsee vastaantulevaa liikennettä tai edessä ajavan auton. Näin valot eivät häikäise muita kuljettajia. Sen jälkeen kaukovaloihin palataan automaattisesti, jotta näkyvyys olisi paras mahdollinen.

Ford Explorer interior cockpit view

MUKAVUUS JA KÄTEVYYS

Jokainen kojelaudan kaarre. Jokainen tikki ylellisissä nahkaistuimissa. Kaikki sisätiloissa käytetyt materiaalit. Yksikään yksityiskohta ei ole unohtunut Explorerin monipuolisten sisätilojen viimeistelyssä. B&O-äänentoistojärjestelmä, langaton älypuhelimen lataus ja edistyksellinen FordPass Connect -modeemi. Et malta odottaa seuraavaa ajokertaa.

HYÖDYNNÄ ÄLYKKÄITÄ OMINAISUUKSIA

FordPass-sovelluksen avulla olet saumattomasti yhteydessä Exploreriisi. Voit seurata autosi sijaintia ja ovien lukitseminen etäyhteydellä tuo mielenrauhaa. Live Traffic –liikennetietojen avulla vältät ruuhkat, ja auton kuntovaroitukset suoraan kännykkääsi pitävät sinut ajan tasalla polttoaineen ja akun tasosta, rengaspaineista ja monista muista asioista. FordPass tekee ladattavan hybridin omistamisen entistäkin helpommaksi, kun voit muokata latausasetuksia suoraan älypuhelimestasi.

Lue lisää

Hands holding mobile with FordPass App
Ford Explorer interior with steering wheel and SYNC screen

HANDSFREE SYNC 3:N AVULLA

SYNC 3 pitää sinut yhteydessä. Ohjaa puhelinta, musiikkia ja navigointia edistyneillä puhekomennoilla. Lähetä määränpää FordPass-sovelluksella suoraan auton navigointijärjestelmään. Langattomien OTA-karttapäivitysten ja Live Traffic -tietojen ansiosta reittisi säätyy automaattisesti liikennetilanteen mukaan, joten saavut perille ilman stressiä. Voit ohjata 8” kosketusvärinäyttöä intuitiivisesti nipistys- ja pyyhkäisyelein, ja voit yhdistää sen joko Applen CarPlayhin tai Android Autoon. AppLinkin avulla voit käyttää suosittuja älypuhelinsovelluksia.

MUSIIKKIA SELLAISENA KUIN SE ON TARKOITETTU

Kuuntelitpa millaista musiikkia tahansa, se ansaitsee tulla kuulluksi sellaisena kuin artisti sen tarkoitti. Erikoissuunnitellun B&O-audiojärjestelmän ansiosta tämä on mahdollista Ford Explorerissa. B&O:n ääniteknikot ovat kehittäneet ja virittäneet tämän edistyksellisen 14 kaiuttimen ja 980 watin kokoonpanon varta vasten Exploreriin. Käynnistä laite ja nauti lempiartisteistasi ja -kappaleistasi kuin olisit konsertissa.

Ford Explorer B&O sound system close up
Ford Explorer close crop on Wireless charging

KAIKKI ON HUOMIOITU

Pidä kaikki laitteesiTooltip ladattuina ja käyttövalmiina Ford Explorerin keskikonsolin langattoman latauslevyn ja tilavan medialokeron avulla. Täydellinen esimerkki siitä, miten siistit sisätilat on suunniteltu maksimoimaan tila, kätevyys ja mukavuus.

Ford Explorer close crop on back of the car and leg opening load hands free

HANDS-FREE-TAKALUUKKU

Nokkelan järjestelmän ansiosta kuorman lastaaminen ja purkaminen on mahdollisimman helppoa. Kun Explorer tunnistaa kauko-ohjaimen, takaluukku avautuu ja sulkeutuu automaattisesti, kun heilautat jalkaa takapuskurin alla. Kätevää, kun kädet ovat täynnä etkä yllä kahvaan.

Ford Explorer close up on open sun roof

MAAILMA ON AVOINNA

Ford Explorerista käsin voit nauttia paremmin myös maisemista. Sähkökäyttöisen kaksiosaisen panoraamakaton ansiosta luonto on käsinkosketeltavan lähellä. Ensimmäisen ja toisen istuinrivin yläpuolella olevasta panoraamakatosta tulvii sisätiloihin luonnonvaloa ja avattuna myös raitista ilmaa. Liukulasissa on aurinkoa heijastava pinnoite, joka pitää sisätilat viileinä lasin ollessa kiinni. Integroitu aurinkosuoja puolestaan tarjoaa lisää varjoa tarvittaessa.

Ford Explorer electronic parking brake close up

FIKSU, KÄTEVÄ JA TILAA SÄÄSTÄVÄ

Sähkötoiminen seisontajarru on yksinkertainen ominaisuus, joka tarjoaa yllättäviä etuja. Se esimerkiksi vapauttaa tilaa ohjaamoon ja on helppokäyttöisempi, eikä jarruja tarvitse huollattaa yhtä usein. Seisontajarrun voi laittaa päälle yksinkertaisesti painamalla keskikonsolissa olevaa painiketta.

ÄLYPUHELIN APUNA LATAAMISESSA

Olemme tehneet Ford Explorerin plug-in-hybridijärjestelmän lataamisesta mahdollisimman helppoa. Ford tekee yhteistyötä Euroopan suurimman julkisen latausverkoston NewMotionin kanssa. Kumppanuuden myötä voit käyttää lataukseen liittyviä lisäpalveluja älypuhelimellasi. Voit etsiä lähimmän julkisen latauspisteen, saada reittiohjeet sinne ja jopa maksaa latauksen käyttämällä sovellusta.

Man approaching Ford Explorer being charged
Ford Explorer side view while charging

SUORITUSKYKY JA TALOUDELLISUUS

Ford Explorer on yhdistelmä vahvaa suorituskykyä ja edistyksellistä hybriditaloudellisuutta. Hybriditeknologian, sähkömoottorin ja 3.0-litraisen V6 Ecoboost -bensiinimoottorin ansiosta ajaminen on taloudellisempaa kuin koskaan. Edistyksellinen 10-vaihteinen automaattivaihteisto pyörivällä vaihteenvalitsimella varmistaa, että käytössä on aina oikea vaihde oikeaan aikaan. Tämä katumaasturi on suunniteltu tarjoamaan uskomattoman ajotuntuman ja äärimmäistä hallittavuutta.

PUHDAS. HILJAINEN. SUORITUSKYKYINEN

Sopii yhtä lailla kaupungin ruuhkiin kuin haastavaan maastoajoon. Ford Explorerin edistyksellinen Plug-in Hybrid (PHEV) -teknologia yhdistää akkukäyttöisen sähkömoottorin ja vaikuttavan 3.0-litraisen turboahdetun EcoBoost-bensiinimoottorin parhaat puolet. Tuloksena on 457 hevosvoimaa yhdistettyä hybriditehoa, matala polttoaineenkulutus ja 71 g/km CO2-päästöt. Käytettävissä on neljä eri sähköistä ajomoodia: voit käyttää tarpeen mukaan sähkömoottoria, bensiinimoottoria, näiden yhdistelmää tai käyttää moottoria hybridiakun lataamiseen ajon aikana. Näin matkanteko on vaivatonta kaikissa olosuhteissa ja kaupunkiajo aina puhdasta ja hiljaista.

SÄHKÖISTÄ TALOUDELLISUUTTA

Akun ollessa täyteen ladattu, ajat Ford Explorerilla puhtaasti sähköllä jopa 40km. Näin taitat kauppareissut, koulumatkat, piipahdukset golfkentällä ja muut arjen ajot täysin päästöttömästi. Ford Explorer hyödyntää ajon aikana myös jarrutusenergian talteenottoa ja EcoBoost-moottorin tuottamaa energiaa pidentääkseen akunkestoa. Voit tarkistaa akun toimintamatkan kätevästi FordPass-sovelluksella,milloin ja mistä tahansa.

Ford Explorer dashboard close up showing electric range
Ford Explorer charging point close up

VAIVATON LATAUS

Auton mukana toimitetaan kotikäyttöön sopiva latausjohto, joka sopii kaikkiin tavallisiin pistorasioihin. Sen avulla auton lataus sujuu näppärästi vaikkapa yön aikana. Valinnaisvarusteena on saatavilla kiinteä, seinään kiinnitettävä latausasema, joka mahdollistaa nopeamman lataamisen kotona. Sen avulla tyhjän akun voi ladata täyteen noin 3,5 tunnissaTooltip. Voit myös asettaa FordPass-sovelluksessa latausajat, jotta saat hyödynnettyä esimerkiksi yösähköä. Ladattavan hybridin akkua voi ladata myös useimmilla julkisilla latauspisteillä.

Ford Explorer Rotary Gear Shift Dial

SAUMATON VAIHTEEN VALINTA

Ford Explorer -malleissa on pyöreä vaihteenvalitsin, joka mahdollistaa edistyksellisen 10-vaihteisen automaattivaihteiston täydellisen hallinnan. Sen ansiosta voit valita vaihteen yksinkertaisesti kääntämällä valitsinta. Kun perinteistä vaihdekeppiä ei tarvita, tilaa säästyy, joten sisätilat ovat siistimmät ja viimeistellymmät.

Ford Explorer interior with steering wheel and paddle shifters

VAIHDA VAIHTEITA NOPEASTI SORMILLA

Kilpa-autoilusta innoituksensa saaneen teknologian ansiosta vaihteiden vaihto on sujuvaa ja vaivatonta myös manuaalisesti. Koska painikkeet ovat ohjauspyörässä, vaihteiden vaihto onnistuu nyt sujuvammin kaarteissa.

Ford Explorer driving in sun drenched country

ENTISTÄ PAREMPI AERODYNAMIIKKA PARANTAA TALOUDELLISUUTTA

Aktiivisen säleikön sulkijan ansiosta säleikön ilmanottoaukko pysyy auki ja jäähdyttää moottoria, kun ajat hitaasti. Kun lisäät nopeutta, se sulkeutuu automaattisesti, mikä parantaa aerodynamiikkaa ja auttaa pienentämään polttoaineenkulutusta. Ajan myötä ero on merkittävä polttoainetaloudellisuuden kannalta.

blue bubble low emissions

MATALAMMAT PÄÄSTÖT

Vaikuttavilla CO2-päästöarvoillaan – vain 71 g/km  –  Ford Explorerin plug-in-hybridimoottori täyttää tiukat Euro 6.2 -päästöstandardit. Nämä standardit on suunniteltu parantamaan ilmanlaatua ja vähentämään kasvihuonekaasujen määrää.

Ford Explorer interior SYNC4A screen

TURVALLISUUS JA SUOJAUS

Ford Explorerissa on lukuisia edistyksellisiä teknologioita, jotka on suunniteltu suojaamaan sinua, perhettäsi ja muita tienkäyttäjiä. Järjestelmät, kuten törmäyksenestoavustin jalankulkijoiden tunnistuksella ja kuljettajan vireystilan valvonta, auttavat aktiivisesti ehkäisemään onnettomuuksia. Toiset järjestelmät, kuten törmäyksen jälkeinen jarrutus, taas voivat lieventää seurauksia onnettomuuden sattuessa.

Ford Explorer with trailer parked near lake

PERÄVAUNU TURVALLISESTI SAMASSA LINJASSA

Ford Explorerissa on perävaunun hallintajärjestelmä, joka tekee hinauksesta turvallisempaa. Jos teknologia havaitsee ”kiemurtelua” tai perävaunun heilumista, se vähentää automaattisesti nopeuttasi. Järjestelmä hidastaa auton vauhtia pienentämällä moottorin vääntöä ja lisäämällä vähitellen jarruvoimaa, jolloin kontrolli paranee.

PAREMPAA TURVAA JALANKULKIJOILLE

Törmäyksenestoavustin jalankulkijoiden tunnistuksella tarkkailee tietä tutkan ja kamerateknologian avulla. Järjestelmä varoittaa, jos olet vaarassa törmätä toiseen ajoneuvoon, jalankulkijaan tai pyöräilijään. Jos et reagoi varoitukseen ajoissa, järjestelmä voi automaattisesti jarruttaa jopa täydellä voimalla. Tämä auttaa lieventämään tai jopa välttämään auton etuosaan kohdistuvia törmäyksiä.

Ford Explorer trailing another car with pre collision assist engaged
Ford Explorer driving on mountain road with sun set

HALLINTAA KAIKISSA OLOSUHTEISSA

Ajovakauden hallintajärjestelmä (ESC) valvoo jatkuvasti auton kulkua. Järjestelmä havaitsee, kun auto on menettämässä pitoa, ja välittää automaattisesti jarruvoimaa yksittäisiin pyöriin auttaen vakauttamaan auton. Kaatumisenesto toimii ESC-järjestelmän kanssa ja on suunniteltu pitämään kaikki Explorerin pyörät turvallisesti maassa. Järjestelmä valvoo korin kallistumista, ja jos se havaitsee, että kallistelu on liian suurta, se voi säätää kaasua ja käyttää yksittäisiä jarruja. Tämä auttaa estämään ajoneuvon kaatumisen äärimmäisissä liikkeissä, kuten odottamattomia esteitä väistettäessä.

Ford Explorer driving on mountain road

LISÄÄ HALLINTAA KAARTEISSA

Curve Control auttaa säilyttämään auton hallinnan, jos ajat kaarteeseen liian suurella nopeudella tien olosuhteisiin tai mutkaisuuteen nähden. Jos järjestelmä havaitsee aliohjauksen ja että saatat olla vaarassa menettää ajoneuvon hallinnan, se vähentää ensin moottorin vääntöä ja sitten jarruttaa, jolloin nopeus laskee hallitusti. Tämä teknologia on erityisen tehokas (ja vakuuttava) kallistetuissa kaarteissa, kuten moottoriteiden rampeissa.

Ford Explorer avoiding another car one the road

AUTTAA ESTÄMÄÄN JATKOTÖRMÄYKSIÄ

Törmäyksen jälkeinen jarrutus vähentää jatkotörmäyksen riskiä onnettomuustilanteessa. Jos järjestelmä havaitsee onnettomuuden, se aktivoi hätäjarrut automaattisesti ja pysäyttää auton mahdollisimman nopeasti. Tämä auttaa estämään auton törmäämisen vastaantulevaan liikenteeseen tai muihin tiellä oleviin esteisiin, jos olet menettänyt auton hallinnan onnettomuuden seurauksena.

Close up on emergency eCall button in Ford Explorer

TUO MIELENRAUHAA

Onnettomuustilanteessa FordPass Connect voi automaattisesti soittaa eCall-puhelun hätäkeskukseen ja välittää auton sijainnin. Voit myös itse ottaa yhteyttä hätäkeskukseen painamalla auton SOS-painiketta, jos näet onnettomuuden tai tarvitset kiireellistä apua. Vähemmän kiireellisissä tilanteissa, kuten vaikkapa rengasrikon sattuessa, voit soittaa tiepalveluun suoraan FordPassista (palvelu on veloitukseton asiakkaille, jotka ovat tilanneet Ford Liikkumisturvan).

Ford Explorer interior side view of seats

HYÖDYLLISIÄ OMINAISUUKSIA

Ford Explorer on suunniteltu alusta alkaen luotettavuutta ja viimeistelyä painottaen. Auto tarjoaa mukavat tilat jopa seitsemälle hengelle. Toisen ja kolmannen rivin penkkien ollessa alhaalla, käytettävissä on jopa 2 274 litraa lastaustilaa. Yli 800 Nm vääntöä taas mahdollistaa jopa 2 500 kg:n vetokyvyn. Oli edessä sitten golf-viikonloppu tai pitkä perhereissu, tilaa riittää aina.

Ford Explorer viewed from above showing 7 seats / power fold

YLELLISET JA MUKAUTUVAT SISÄTILAT

Ford Explorerissa on erittäin hyvät tilat jopa seitsemälle hengelle. Toisen penkkirivin istuimissa on toiminto, joka varmistaa vaivattoman pääsyn kolmannelle riville. Kolmannen rivin Power Fold -teknologian avulla voit parantaa matkatavaratilaa taittamalla istuimet täysin tasaisiksi napinpainalluksella.

TILAA KAIKELLE

Vaikka kaikki 7 istuinpaikkaa olisivat käytössä, kolmannen penkkirivin taakse jää edelleen tilaa vaikka kahdelle golfmailasetille. Kaikki toisen ja kolmannen rivin penkit voidaan taittaa tasaisiksi yksittäin, mikä tarjoaa hyvin monipuoliset muokkausmahdollisuudet. Kun kaikki takaistuimet ovat alhaalla, säilytystilaa on jopa 2 274 litraa.

Ford Explorer interior showing boot capacity with luggage
Ford Explorer with boat on tow bar parking by the lake

VAIKUTTAVA VETOKYKY

Kun Ford Exploreriin on asennettu vetokoukku, auto tarjoaa vaikuttavan 2 500 kg:n vetokyvyn. Näin hinaat helposti asuntovaunua, hevoskärryä, venettä tai mitä viikonloppuusi sitten tarvitsetkin.

Ford Explorer viewed from above to show roof rails

TARVITSETKO VIELÄ ENEMMÄN KULJETUSKAPASITEETTIA?

Lisävarusteena saat taakkatelineet ja/tai kätevän irrotettavan vetokoukun.

Ford Explorer interior with person folding seats

HUOLEHDI ETTÄ LAITTEILLESI RIITTÄÄ VIRTAA

USB-pistokkeiden ja 12 V -virtapistokkeiden ansiosta saat laitteesi ladattua, missä ikinä istutkin. Auton takaosasta löytyy jopa 220 V virtapistoke, jonka kautta voit ladata myös enemmän virtaa vaativia laitteita.