Home > Henkilöautot > EXPLORER > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Vaivattoman suorituskykyinen

Täysin uusi Ford Explorer on yhdistelmä vahvaa suorituskykyä ja edistyksellistä hybriditaloudellisuutta. Hybriditeknologian, sähkömoottorin ja 3.0-litraisen V6 Ecoboost -bensiinimoottorin ansiosta ajaminen on taloudellisempaa kuin koskaan. Edistyksellinen 10-vaihteinen automaattivaihteisto pyörivällä vaihteenvalitsimella varmistaa, että käytössä on aina oikea vaihde oikeaan aikaan. Tämä katumaasturi on suunniteltu tarjoamaan uskomattoman ajotuntuman ja äärimmäistä hallittavuutta.

Puhdas. Hiljainen. Suorituskykyinen

Sopii yhtä lailla kaupungin ruuhkiin kuin haastavaan maastoajoon. Täysin uuden Ford Explorerin edistyksellinen Plug-in Hybrid (PHEV) -teknologia yhdistää akkukäyttöisen sähkömoottorin ja vaikuttavan 3.0-litraisen turboahdetun EcoBoost-bensiinimoottorin parhaat puolet. Tuloksena on 457 hevosvoimaa yhdistettyä hybriditehoa, matala polttoaineenkulutus ja 71 g/km CO2-päästöt. Käytettävissä on neljä eri sähköistä ajomoodia: voit käyttää tarpeen mukaan sähkömoottoria, bensiinimoottoria, näiden yhdistelmää tai käyttää moottoria hybridiakun lataamiseen ajon aikana. Näin matkanteko on vaivatonta kaikissa olosuhteissa ja kaupunkiajo aina puhdasta ja hiljaista.

Sähköistä taloudellisuutta

Kun akku on ladattu täyteen, Ford Explorer voi ajaa jopa 40 km pelkällä sähkövirralla. Näin kauppareissut, koulumatkat, piipahdukset golfkentälle ja muut lyhyet matkat onnistuvat täysin päästöttömästi. Järjestelmä hyödyntää myös jarrutusenergian talteenottoa ja EcoBoost-bensiinimoottorin tuottamaa energiaa pidentääkseen akunkestoa ajon aikana.  

Ford Explorer dashboard close up showing electric range
Ford Explorer charging point close up

Vaivaton lataus

Auton mukana toimitetaan kotikäyttöön sopiva latausjohto, joka sopii kaikkiin tavallisiin pistorasioihin. Sen avulla auton lataus sujuu näppärästi yön aikana. Valinnaisvarusteena on saatavilla kiinteä, seinään kiinnitettävä latausasema, joka mahdollistaa nopeamman lataamisen kotona. Sen avulla tyhjän akun voi ladata täyteen noin 3,5 tunnissaTooltip. PHEV-akun voi ladata myös useimmilla julkisilla latauspisteillä.

Saumaton vaihteen valinta

Täysin uusissa Ford Explorer -malleissa on pyöreä vaihteenvalitsin, joka mahdollistaa edistyksellisen 10-vaihteisen automaattivaihteiston täydellisen hallinnan. Sen ansiosta voit valita vaihteen yksinkertaisesti kääntämällä valitsinta. Kun perinteistä vaihdekeppiä ei tarvita, tilaa säästyy, joten sisätilat ovat siistimmät ja viimeistellymmät.

Ford Explorer Rotary Gear Shift Dial
Ford Explorer interior with steering wheel and paddle shifters

Vaihda vaihteita nopeasti sormilla

Kilpa-autoilusta innoituksensa saaneen teknologian ansiosta vaihteiden vaihto on sujuvaa ja vaivatonta myös manuaalisesti. Koska painikkeet ovat ohjauspyörässä, vaihteiden vaihto onnistuu nyt sujuvammin kaarteissa.

Top