Home > Henkilöautot > EXPLORER > Ominaisuudet > Turvallisuus

Älykästä turvateknologiaa

Ford Explorerissa on lukuisia edistyksellisiä teknologioita, jotka on suunniteltu suojaamaan sinua, perhettäsi ja muita tienkäyttäjiä. Järjestelmät, kuten törmäyksenestoavustin jalankulkijoiden tunnistuksella ja kuljettajan vireystilan valvonta, auttavat aktiivisesti ehkäisemään onnettomuuksia. Toiset järjestelmät, kuten törmäyksen jälkeinen jarrutus, taas voivat lieventää seurauksia onnettomuuden sattuessa.

Ford Explorer with trailer parked near lake

Perävaunu turvallisesti samassa linjassa

Ford Explorerissa on perävaunun hallintajärjestelmä, joka tekee hinauksesta turvallisempaa. Jos teknologia havaitsee ”kiemurtelua” tai perävaunun heilumista, se vähentää automaattisesti nopeuttasi. Järjestelmä hidastaa auton vauhtia pienentämällä moottorin vääntöä ja lisäämällä vähitellen jarruvoimaa, jolloin kontrolli paranee.

Parempaa turvaa jalankulkijoille

Törmäyksenestoavustin jalankulkijoiden tunnistuksella tarkkailee tietä tutkan ja kamerateknologian avulla. Järjestelmä varoittaa, jos olet vaarassa törmätä toiseen ajoneuvoon, jalankulkijaan tai pyöräilijään. Jos et reagoi varoitukseen ajoissa, järjestelmä voi automaattisesti jarruttaa jopa täydellä voimalla. Tämä auttaa lieventämään tai jopa välttämään auton etuosaan kohdistuvia törmäyksiä.

Ford Explorer trailing another car with pre collision assist engaged
Seat belt reminder icon

Muistutus turvavyön kiinnittämisestä

Hyödyllinen näyttö kertoo, minkä istuimien turvavyöt eivät ole kiinni, joten voit helposti tarkistaa, että kaikki matkustajat ovat vöissä. Kaikissa turvavöissä on myös esikiristimet ja kuormanrajoittimet, jotka parantavat turvallisuutta törmäystilanteessa.

Murtohälytin parantaa suojausta

Ford Explorerin murtosuojausjärjestelmään kuuluu murtohälytin ja kaksoislukitus. Jos aktivoit kaksoislukituksen kauko-ohjaimella, ovia ei voi avata sisäpuolelta, vaikka tunkeilija olisi rikkonut sivuikkunan päästäkseen autoon. FordPass-sovelluksen SecuriAlert-suojaustila ilmoittaa suoraan kännykkääsi, jos hälytys laukeaa, tai autoon yritetään päästä sisään.

Ford Explorer with circles around it symbolising alarm
Ford Explorer detail of an alloy wheel and a tyre

Varoitus hyvissä ajoin ennen renkaan tyhjenemistä

Jos renkaan paine laskee matkan aikana, rengaspaineen valvontajärjestelmä varoittaa välittömästi renkaan puhkeamisesta näyttämällä merkkivalon mittaristossa. FordPass-sovelluksessa voit seurata rengaspaineita, moottoriöljyn tilaa ja monia muita asioita. FordPass myös ilmoittaa kuntovaroituksilla, jos rengaspaine laskee.

Lasten turvallisuutta ajatellen

Pienten lasten on turvallista matkustaa Explorerissa. Keskimmäisellä rivillä on lastenistuimien ISOFIX-kiinnikkeet, joten voit helposti kiinnittää kaksi lastenistuinta.

Ford Edge interior with ISOFIX seats
Euro NPAP logo

Viiden tähden turvallisuutta

Erinomaisista turvaominaisuuksista kertoo se, että Ford Explorer on saanut viiden tähden Euro NCAP -luokituksen.

Top