Home > Henkilöautot > FIESTA ST > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Entistä parempi teknologian ansiosta.

Fiesta ST:n kaikilla älykkäillä ominaisuuksilla ja järjestelmillä on tarkoituksensa. Ne esimerkiksi helpottavat pysäköintiä, moottoritiellä ajamista sekä peruuttamista ja auttavat pysymään omalla kaistalla. Lisäksi ne helpottavat liikennemerkkien ja katveeseen jäävien ajoneuvojen havaitsemista. Ja koska auto on tehty suorituskykyä ajatellen, Launch Controlin kaltaiset ominaisuudet voivat myös korostaa omia ajotaitojasi.
 

Hienosäädetty ajonautinto

Fiesta ST:ssä on kolme valittavissa olevaa ajotilaa: Normal, Sport ja Track. Ajotilat vaikuttavat auton suorituskykyyn muuttamalla moottorin kartoitusta, kaasupolkimen asentoa, jarrupoljinta ja ohjausvastetta. Kun tähän yhdistetään dynaaminen kaarreajon hallinta, ajovakauden hallintajärjestelmä ja performance-viritetty alusta, tuloksena on optimaalinen ohjattavuus niin moottoritiellä kuin kilparadallakin.

Hienosäädetty hauskanpitoon

Fiesta ST:n alusta ja jousitus ovat Ford Performance -yksikön suunnittelutaitojen ja teknisen osaamisen innoittamia. Ne on viritetty maksimaalista tehoa ja poikkeuksellisen tarkkaa ohjausta ajatellen. Ohjattavuus- ja jousitusasetusten optimointiin vaikuttaa myös ajotilan valinta. Twist beam -takajousituksen ansiosta takapyörät toimivat aina synkronoidusti, kun taas alusta pysyy jäykkänä jyrkissä kaarteissa.

Ford Fiesta-ST driving in mountains

Edistyksellinen järjestelmä auttaa pysymään kaistalla

Kaistavahti havaitsee eteenpäin suunnatun kameran avulla, jos autosi on vahingossa ajautumassa väärälle kaistalle. Tämän jälkeen se varoittaa tärisyttämällä ohjauspyörää ja näyttämällä merkkivalon mittaristossa. Jos reagoit hitaasti tai et ollenkaan, kaistanpitoavustin kääntää ohjauspyörää, jotta pääset oikealle kaistalle. Teknologia on käytössä maantienopeuksissa ja poistuu automaattisesti käytöstä alle 65 km:n tuntinopeuksilla. Kaistavahdin ja -avustimen voi myös poistaa käytöstä manuaalisesti.

Havaitsee liikennemerkit, jotka voivat jäädä huomaamatta

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa pysyvät ja väliaikaiset liikennemerkit, olivatpa ne sitten tien sivussa tai yläpuolella. Liikennemerkin nopeusrajoitus tai ohituskielto näkyy mittaristossa kuvakkeena, joka muuttuu aina rajoitusten mukaan.

Ford Fiesta-ST side closeup at night

Hyvä näkyvyys muita häikäisemättä

Automaattiset kaukovalot helpottavat pimeällä ajamista. Ominaisuus vaihtaa tilapäisesti lähivaloille, kun se havaitsee vastaantulevaa liikennettä tai edessä ajavan auton. Näin valot eivät häikäise muita kuljettajia. Sen jälkeen kaukovaloihin palataan automaattisesti, jotta näkyvyys olisi paras mahdollinen. 

Teknologia huomaa sen, mitä sinulta jää pimentoon

Kuolleen kulman valvontajärjestelmän anturit tarkistavat kuolleet kulmat Fiestan molemmilla puolilla. Jos ne havaitsevat ajoneuvon jota et itse huomaa, vastaavan puolen sivupeiliin syttyy oranssi varoitusvalo. Kun peruutat pois pysäköintiruudusta ja näkyvyys muuhun liikenteeseen on rajallinen, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä havaitsee lähestyvät autot ja antaa äänimerkin. Lisäksi järjestelmä sytyttää valon vasempaan tai oikeaan sivupeiliin lähestyvän auton suunnasta riippuen.

Ford SYNC hätäaputoiminnolla: soittaa apua tarvittaessa

HätäaputoimintoTooltip on Ford SYNC -järjestelmän tärkeä ominaisuus, joka voi osoittautua elintärkeäksi. Onnettomuustilanteessa tämä teknologia voi automaattisesti soittaa järjestelmän kanssa paritetulla ja siihen yhdistetyllä Bluetooth®-matkapuhelimella hätäkeskukseen, jos turvatyyny laukeaa tai polttoainepumppu sammuu. Voit halutessasi lopettaa puhelun tai keskustella hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Mikä tärkeintä, järjestelmä antaa elintärkeitä tietoja, kuten GPS-koordinaatit, vaikka olisit tajuton.Tooltip

Helpompaa peruuttamista

Betoniporsaita, polkupyöriä, matalia muureja. Peruutuskameran avulla näet, mitä auton takana on. Järjestelmä aktivoituu automaattisesti, kun valitset peruutusvaihteen, ja näyttää virtuaaliset apuviivat, joiden avulla peruuttaminen ahtaisiin paikkoihin onnistuu.

Ford Fiesta rear view camera turned on
Ford Fiesta ST driver alert

Kuljettajan vireystilan valvonta -toiminto tunnistaa väsymyksen

Vireystilan valvonta -toiminto tarkkailee jatkuvasti ajokäyttäytymistä ja havaitsee väsymyksen merkit. Jos järjestelmä havaitsee merkkejä kuljettajan valppauden heikkenemisestä, mittaristoon tulee varoitusmerkki, joka ehdottaa taukoa. Jos valppaustasosi heikkenee entisestään, viesti toistuu ja kuulet äänimerkin.

Parempi hallinta mäkilähdöissä

Mäkilähtöapu estää tilapäisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2,5 sekuntia pidempään, mikä antaa lisää aikaa ja hallintaa, kun siirrät jalan jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Se on hyödyllinen myös liukkailla pinnoilla pysähtyessä ja liikkeelle lähtiessä.

Ford Fiesta parked up hill
Ford Fiesta with close up of power assisted steering

Ohjaustehostin reagoi kaikkiin tilanteisiin

Sähköinen ohjaustehostin (EPAS) mukautuu automaattisesti nopeuteen ja olosuhteisiin. Matalilla nopeuksilla järjestelmä saa ratin kääntymään kevyemmin ja helpommin, mikä parantaa ohjattavuutta. Korkeammilla nopeuksilla, joilla tarvitaan enemmän hallintaa, se vakauttaa ohjausta. EPAS-ohjaustehostimessa on nyt suunnanhallinta, ja se huomioi sivutuulen ja muut ajo-olosuhteet, kun taas aktiivinen tärinänhallinta vähentää ohjauspyörän tärinää.

Top