Home > Henkilöautot > FIESTA ST > Ominaisuudet > Turvallisuus

Turvallisuutesi on meille ensisijaisen tärkeää.

Fiesta ST:ssä on edistyksellisiä teknologioita, jotka suojaavat kuljettajaa, matkustajia ja autoa onnettomuustilanteessa. Lisäksi autossa on muita järjestelmiä, jotka auttavat ennaltaehkäisemään onnettomuuksia.

Hallintaa kaikissa olosuhteissa

Ajovakauden hallintajärjestelmä valvoo jatkuvasti Fiestan kulkua. Se havaitsee, kun auto on menettämässä pitoa ja välittää automaattisesti jarruvoimaa yksittäisiin pyöriin vakauttaen auton. Järjestelmä valvoo auton käyttäytymistä hyödyntämällä ABS-jarrujen ja luistonestojärjestelmän edistyksellisiä antureita.

Turvatyynyt suojaavat kaikista kulmista

Autossa on kuljettajaa ja matkustajaa suojaavat etuistuinten turvatyynyt sekä sivuturvatyynyt, jotka suojaavat rintakehää ja suuntaavat matkustajaa kauemmas törmäyskohdasta. Ne on suunniteltu nostamaan matkustajan käsivartta, jolloin hänen ja sisään painuvan rakenteen väliin jää enemmän tilaa. Turvaverhot tarjoavat parhaan mahdollisen suojan ja pääntuet suojaavat piiskaniskuvammoja. Lisäksi Fiestassa on etu- ja takaturvavöiden esikiristimet ja kuormituksenrajoittajat sekä turvavyömuistuttimet. Turvallisuutesi on siis aina etusijalla.

Aerial view of Ford Fiesta with inflated airbags
Blue Ford Fiesta front wheel close up

Edistyksellisiä järjestelmiä hallitumpaan jarruttamiseen

Lukkiutumattomat jarrut (ABS) ja elektroninen jarrutusvoiman tasain (EBD) varmistavat, että jarruttaminen pysyy hallinnassa. Lisäksi EBA-hätäjarruassistentti auttaa autoa jarruttamaan tehokkaasti hätätilanteessa. Järjestelmä tunnistaa, kuinka paljon olet painanut jarrua itse ja lisää painetta tarvittaessa.

Kattava murtosuoja

Autoon on saatavilla murtosuojausjärjestelmä, johon kuuluu murtohälytin ja kaksoislukitus. Kaksoislukituksen ansiosta ovia ei voi avata sisäpuolelta, vaikka joku yrittäisi tunkeutua autoon rikkomalla sivuikkunan. Sen voi aktivoida helposti painamalla kauko-ohjaimen lukituspainiketta kahdesti.

Blue Ford Fiesta parked near industrial estate
Euro NCAP logo

5 tähden turvallisuutta

Euro NCAP on Euroopan suurin riippumaton autojen turvallisuutta testaava viranomainen. Testeissä arvioidaan auton törmäyskestävyyttä ja sitä, miten paljon autossa on uusimpia turvallisuusvarusteita. Euro NCAP antoi Fiestalle korkeat pisteet turvallisuudesta matkustamossa. Fiesta ST sai täydet pisteet sivutörmäystesteissä ja korkeat pisteet etu- ja sivutörmäystesteissä tolpan kanssa. Fiesta ST suojaa kaikkia matkustamossa olevia erittäin hyvin ja suojelee matkustajia tehokkaasti myös kaularankavammoilta.

Varoitus renkaan paineen laskemisesta

Renkaissa on tärkeää pitää oikea paine, jotta voit säästää polttoainetta ja renkaita sekä ajaa turvallisesti. Siksi anturit valvovat jatkuvasti kutakin pyörää ja ilmoittavat ongelmista, jotta voit pysähtyä ja tarkistaa pyörän. Sitten voit joko täyttää renkaan uudelleen tai vaihtaa sen.

Ford Fiesta ST tyre pressure
Top