Home > Henkilöautot > FIESTA > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ajo-ominaisuudet

Teknologialla tulisi aina olla tarkoitus. Kun käynnistät Fiestan, saat käyttöösi lukuisia älykkäitä ominaisuuksia ja järjestelmiä. Esimerkiksi aktiivinen pysäköintiavustin, aktiivinen vakionopeudensäädin, kaistanpitoavustin, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä.
Kun tutustut näihin fiksuihin ja hyödyllisiin teknologioihin, ihmettelet, miten olet pärjännyt ilman niitä.

Mukauttaa asettamaasi ajonopeutta automaattisesti edessä olevan ajoneuvon nopeuden perusteella.

Aktiivinen vakionopeudensäädin Stop and Go -toiminnolla säilyttää asettamasi ajonopeuden. Jos liikenne hidastuu, järjestelmä mukauttaa ajonopeuden siten, että ennalta asetettu turvaväli edellä menevään ajoneuvon säilyy. Liikenteen pysähtyessä kokonaan järjestelmä pysäyttää auton ja moottori sammuu. Kun tie on taas selvä, järjestelmä käynnistää moottorin ja kiihdyttää auton asetettuun ajonopeuteen.

Vaivatonta pysäköintiä

Pysäköinti voi joskus olla työlästä. Mutta ei Fiestassa. Aktiivinen pysäköintiavustin hyödyntää eri teknologioita ja tekee muutakin kuin auttaa ohjaamaan auton pysäköintiruutuun: Ruudustapoistumisavustin nimittäin auttaa poistumaan siitä. Tasku- ja rinnakkaispysäköintiavustin tunnistaa, onko autollesi tilaa, ja sitten peruuttaa paikkaan puolestasi. Parkkitutkat varoittavat myös mahdollisista esteistä sivusuunnassa.

Teknologia huomaa sen, mitä sinulta jää pimentoon

Kuolleen kulman valvontajärjestelmän anturit tarkistavat kuolleet kulmat Fiestan molemmilla puolilla. Jos ne havaitsevat ajoneuvon jota et itse huomaa, vastaavan puolen sivupeiliin syttyy oranssi varoitusvalo. Kun peruutat pois pysäköintiruudusta ja näkyvyys muuhun liikenteeseen on rajallinen, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä havaitsee lähestyvät autot ja antaa äänimerkin. Lisäksi järjestelmä sytyttää valon vasempaan tai oikeaan sivupeiliin lähestyvän auton suunnasta riippuen.

Edistyksellinen järjestelmä auttaa pysymään kaistalla

Kaistavahti havaitsee eteenpäin suunnatun kameran avulla, jos autosi on vahingossa ajautumassa väärälle kaistalle. Tämän jälkeen se varoittaa tärisyttämällä ohjauspyörää ja näyttämällä merkkivalon mittaristossa. Jos reagoit hitaasti tai et ollenkaan, kaistanpitoavustin kääntää ohjauspyörää, jotta pääset oikealle kaistalle. Teknologia on käytössä maantienopeuksissa ja poistuu automaattisesti käytöstä alle 65 km:n tuntinopeuksilla. Kaistavahdin ja -avustimen voi myös poistaa käytöstä manuaalisesti.

Selectable Driving Mode

Sinulle sopiva ajodynamiikka

Ajotilavalinnoilla voit mukauttaa Fiestaasi juuri omaan ajotyyliisi ja -olosuhteisiin sopivaksi. Active-mallissa on käytettävissä viisi eri ajotilaa - Normal, Eco, Sport sekä Slippery ja Trail, joista voit valita ajotilan sen mukaan, haluatko suorituskykyä, tehoa vai taloudellista ajoa. Vai ajatko liukkailla teillä.

LED-ajovalot ovat tyylikkäät ja takaavat hyvän näkyvyyden

Erittäin energiatehokkaat LED-päiväajovalot (lähivalot) takaavat hyvän näkyvyyden.

Ford Fiesta front LED light close up
Top-down vie on red Ford Fiesta with call sign within green circles

Ford SYNC hätäaputoiminnolla: soittaa apua tarvittaessa

HätäaputoimintoTooltip on Ford SYNC -järjestelmän tärkeä ominaisuus, joka voi osoittautua elintärkeäksi. Onnettomuustilanteessa tämä teknologia voi automaattisesti soittaa järjestelmän kanssa paritetulla ja siihen yhdistetyllä Bluetooth®-matkapuhelimella hätäkeskukseen, jos turvatyyny laukeaa tai polttoainepumppu sammuu. Voit halutessasi lopettaa puhelun tai keskustella hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Mikä tärkeintä, järjestelmä antaa elintärkeitä tietoja, kuten GPS-koordinaatit, vaikka olisit tajuton.Tooltip

Helpompaa peruuttamista

Betoniporsaita, polkupyöriä, matalia muureja. Peruutuskameran avulla näet, mitä auton takana on. Järjestelmä aktivoituu automaattisesti, kun valitset peruutusvaihteen, ja näyttää virtuaaliset apuviivat, joiden avulla peruuttaminen ahtaisiin paikkoihin onnistuu.

Ford Fiesta using Adaptive cruise control
Ford Fiesta using Adaptive cruise control

Parempi hallinta mäkilähdöissä

Mäkilähtöapu estää tilapäisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2,5 sekuntia pidempään, mikä antaa lisää aikaa ja hallintaa, kun siirrät jalan jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Se on hyödyllinen myös liukkailla pinnoilla pysähtyessä ja liikkeelle lähtiessä.

Mukava ajaa, entistä taloudellisemmin

Fiestan vakionopeudensäädin säädettävällä ajonopeudenrajoittimella säilyttää asettamasi ajonopeuden. Ominaisuus voi säästää polttoainetta, vähentää ylinopeuden riskiä ja kaikkien vakionopeudensäädinjärjestelmien tavoin pitää asettamasi nopeuden, jotta et joudu pitämään jalkaa kaasulla.

Ford Fiesta behind another Ford car
Top