Home > Henkilöautot > FIESTA > Ominaisuudet > Turvallisuus

Turvallisuus

Fiestassa on lukuisia uusia teknologioita, jotka suojaavat kuljettajaa, matkustajia ja autoa onnettomuustilanteessa. Tärkeitä turvaominaisuuksia ovat muun muassa törmäyksenestoavustin ja hätäjarrutusavustin. Fiestassa on myös monia muita turvajärjestelmiä, joista jotkut jopa ennaltaehkäisevät onnettomuuksia.

Parempaa turvaa jalankulkijoille

Törmäyksenestoavustin jalankulkijoiden tunnistuksella havainnoi jopa 130 metriä eteenpäin. Se havaitsee reitilläsi olevat ajoneuvot sekä jalankulkijat (jopa vasta ajoradalle astumassa olevat) ja varoittaa niistä. Jos et reagoi, järjestelmä jarruttaa automaattisesti. Näin mahdolliset onnettomuudet eivät johda yhtä vakaviin seurauksiin tai ne voidaan jopa estää kokonaan. Avustin toimii 80 km/h nopeuteen asti ja myös pimeällä.

Turvatyynyt suojaavat kaikista kulmista

Autossa on kuljettajaa ja matkustajaa suojaavat etuistuinten turvatyynyt sekä sivuturvatyynyt, jotka suojaavat rintakehää ja suuntaavat matkustajaa kauemmas törmäyskohdasta. Ne on suunniteltu nostamaan matkustajan käsivartta, jolloin hänen ja sisään painuvan rakenteen väliin jää enemmän tilaa. Turvaverhot tarjoavat parhaan mahdollisen suojan ja pääntuet suojaavat niskavammoilta. Lisäksi Fiestassa on etu- ja takaturvavöiden esikiristimet sekä turvavyömuistuttimet. Turvallisuutesi on siis aina etusijalla.

Top-down view Ford Fiesta with airbags visible
White Ford Fiesta side view

Kattava murtosuoja

Autoon on saatavilla murtosuojausjärjestelmä, johon kuuluu murtohälytin ja kaksoislukitus. Kaksoislukituksen ansiosta ovia ei voi avata sisäpuolelta, vaikka joku yrittäisi tunkeutua autoon rikkomalla sivuikkunan. Sen voi aktivoida helposti painamalla kauko-ohjaimen lukituspainiketta kahdesti.

Edistyksellisiä järjestelmiä hallitumpaan jarruttamiseen

Lukkiutumattomat jarrut (ABS) ja elektroninen jarrutusvoiman tasain (EBD) varmistavat, että jarruttaminen pysyy hallinnassa. Lisäksi EBA-hätäjarruassistentti auttaa autoa jarruttamaan tehokkaasti hätätilanteessa. Järjestelmä tunnistaa, kuinka paljon olet painanut jarrua itse ja lisää painetta tarvittaessa.

Red Ford Fiesta front view
Blue Ford Fiesta towing a water scooter

Perävaunu turvallisesti samassa linjassa

Perävaunun hallintajärjestelmä havaitsee perävaunun heittelehtimisen ja hidastaa auton nopeutta palauttaakseen perävaunun hallinnan. Järjestelmä hidastaa auton vauhtia pienentämällä moottorin vääntöä ja lisäämällä vähitellen jarruvoimaa kaikkiin pyöriin.

Varoitus takana ajaville, kun jarrutat voimakkaasti

Jos joudut jarruttamaan voimakkaasti, hätävilkut syttyvät automaattisesti muiden autoilijoiden varoittamiseksi. Myös jarruvalot vilkkuvat varoittaen perässä tulevia autoilijoita mahdollisesta vaaratilanteesta.

White Ford Fiesta taillights
Euro NCAP logo

5 tähden turvallisuutta

Euro NCAP on Euroopan suurin riippumaton autojen turvallisuutta testaava viranomainen. Testeissä arvioidaan auton törmäyskestävyyttä ja sitä, miten paljon autossa on uusimpia turvallisuusvarusteita. Euro NCAP antoi Fiestalle korkeat pisteet turvallisuudesta matkustamossa. Fiesta sai täydet pisteet sivutörmäystesteissä ja korkeat pisteet etu- ja sivutörmäystesteissä tolpan kanssa. Fiesta suojaa kaikkia matkustamossa olevia erittäin hyvin ja suojaa matkustajia tehokkaasti myös kaularankavammoilta.

Hallintaa kaikissa olosuhteissa

Ajovakauden hallintajärjestelmä valvoo jatkuvasti Fiestan kulkua. Se havaitsee, kun auto on menettämässä pitoa ja välittää automaattisesti jarruvoimaa yksittäisiin pyöriin vakauttaen auton. Järjestelmä valvoo auton käyttäytymistä hyödyntämällä ABS-jarrujen ja luistonestojärjestelmän antureita.

Red Ford Fiesta front view
Ford Fiesta x-ray view with focus on the airbags

Lisätehoa hätäjarrutukseen

Hätäjarrutusavustin (EBA) auttaa autoa saavuttamaan parhaan jarrutustehon hätätilanteessa. Sitä hallitsee automaattisesti ESP-järjestelmä, joka tunnistaa, kuinka paljon olet painanut jarrua itse, ja lisää painetta tarvittaessa.

Ennakkovaroitus tyhjenevästä renkaasta

Jos rengaspaineen valvontajärjestelmä havaitsee renkaan paineen laskevan matkan aikana, se varoittaa näyttämällä merkkivalon mittaristossa. Voit myös saada hälytyksiä suoraan puhelimeesi FordPass-sovelluksen kautta, joka seuraa mm. rengaspainetta ja lasinpesunesteen tasoa.

Ford Fiesta alloy wheel detail
Top