Home > Henkilöautot > FOCUS ST > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ajo-ominaisuudet

Nokkelaa tekniikkaa, älykästä muotoilua ja tarkkaa suunnittelua: uuden Focus ST:n ratissa pysyt turvallisesti tien päällä ja voit samalla kuunnella musiikkia sekä hoitaa viestit ja puhelut.

Red Ford Focus ST in motion cornering left, driving down the hill

Maksimoi hallinta kaarteissa

Dynaaminen kaarreajon hallinta reagoi tiehen 100 kertaa sekunnissa. (Se on 33 kertaa nopeampi kuin silmänräpäys.) Saamillaan tiedoilla järjestelmä tasapainottaa etupyöriin välitettävää tehoa. Tämä maksimoi pidon ja terävöittää käsiteltävyyttä, jolloin selviydyt kaarteista ja tien töyssyistä helpommin.

Kilpa-autoilutyylinen urheilujousitus

Parannetussa jousituksessa on jäykemmät alemman etutukivarren ja takajousivarren holkit sekä täysin uusittu kallistuksenvakain. Tämä kokoonpano madaltaa alustaa tuoden painopisteen lähemmäs tietä, mikä antaa paremmat kaarreajo-ominaisuudet.

Ford Sports Suspension

Huomaa vaikeasti havaittavat ajoneuvot

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä kuuluu kuolleen kulman valvontajärjestelmään. Kun peruutat pois pysäköintiruudusta ja näkyvyys muuhun liikenteeseen on rajallinen, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä havaitsee lähestyvät autot ja antaa äänimerkin. Lisäksi järjestelmä sytyttää valon sivupeiliin (vasemmalle tai oikealle lähestyvän auton suunnasta riippuen).

Havaitsee liikennemerkit, jotka voivat jäädä huomaamatta

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa pysyvät ja väliaikaiset liikennemerkit, olivatpa ne sitten tien sivussa tai yläpuolella. Liikennemerkin nopeusrajoitus tai ohituskielto näkyy mittaristossa kuvakkeena, joka muuttuu aina rajoitusten mukaan.

Silver Ford Focus ST at night showing the traffic sign recognition
Red Ford Focus ST black alloy wheel in detail

Hallitut kaistanvaihdot

Uudessa Focus ST:ssä on uusi Electronic Transitional Stability -tekniikka, joka kuuluu edistykselliseen kolmivaiheiseen ESP-ajovakaudenhallintajärjestelmään. Se tarkkailee auton vakautta ja kuljettajan toimenpiteitä ja reagoi tarvittaessa, jotta säilytät ajotarkkuuden ja hallinnan vaihtaessasi kaistaa tai ohittaessasi.

Kaistanpitoavustin

Kaistavahti havaitsee eteenpäin suunnatun kameran avulla, jos autosi on vahingossa ajautumassa väärälle kaistalle. Tämän jälkeen se varoittaa tärisyttämällä ohjauspyörää ja näyttämällä merkkivalon mittaristossa. Jos reagoit hitaasti tai et ollenkaan, kaistanpitoavustin kääntää ohjauspyörää, jotta pääset oikealle kaistalle. Teknologia on käytössä maantienopeuksissa ja poistuu automaattisesti käytöstä alle 65 km:n tuntinopeuksilla. Kaistavahdin ja -avustimen voi myös poistaa käytöstä manuaalisesti.

Red Ford Focus ST smart light

Erittäin kirkkaat ja energiatehokkaat bi-xenon-ajovalot

Mukautuvat bi-xenon-ajovalot mukauttavat valokeilaa automaattisesti, jotta valaistus on paras mahdollinen ajo-olosuhteisiin nähden. Tämän ansiosta mahdollisimman tehokas valokeila on automaattisesti käytössä kaikissa olosuhteissa, ajoitpa sitten moottoritiellä tai kaupungissa. Teknologia sisältää ominaisuuden, joka vaihtaa ajovalojen tilaa automaattisesti, kun vastaantuleva ajoneuvo on havaittu.

Parempi hallinta mäkilähdöissä

Mäkilähtöapu estää tilapäisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2–3 sekuntia pidempään, mikä antaa lisää aikaa ja hallintaa, kun siirrät jalan jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Se on hyödyllinen myös liukkailla pinnoilla pysähtyessä ja liikkeelle lähtiessä.

Red Ford Focus ST red car
Red Ford Focus ST yellow car alert system

Kuljettajan vireystilan valvonta tunnistaa väsymyksen

Kuljettajan vireystilan valvonta, Driver Alert -toiminto, tarkkailee jatkuvasti ajokäyttäytymistä ja havaitsee mahdollisesti väsymyksestä johtuvat poikkeamat. Jos järjestelmä havaitsee kuljettajan valppaustason heikkenevän, mittaristoon tulee varoitusmerkki, joka ehdottaa taukoa. Jos valppaustaso heikkenee entisestään, viesti toistuu äänimerkin kera.

Tekniikkaa, joka varoittaa katveeseen jäävistä autoista

Kuolleen kulman valvontajärjestelmä tunnistaa tutka-anturien avulla muut autot, jotka voivat jäädä katveeseen jommallekummalle puolelle autoasi. Järjestelmä varoittaa vaaratilanteista oranssilla valolla, joka näkyy selkeästi jommassakummassa sivupeilissä.

Red Ford Focus ST driver station

Aseta nopeus, niin Focus ST pysyy siinä

Nopeusrajoitin integroidulla vakionopeudensäätimellä mahdollistaa huippunopeuden asettamisen. Auto pitää asettamasi nopeuden, joten voit pitää katseen tiessä. Kun haluat ajaa nopeammin, voit ohittaa järjestelmän painamalla kaasua.

Top