Home > Henkilöautot > FOCUS ST > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Suorituskyky ja taloudellisuus

Uusi Focus ST on suunniteltu erittäin suorituskykyiseksi autoksi, josta voit nauttia myös arjessa. Siinä on 2,0-litrainen 250 hv:n EcoBoost-bensiinimoottori tai uusi 2,0-litrainen 185 hv:n TDCi-moottori.

Molemmat tarjoavat tinkimättömän yhdistelmän suorituskykyä ja taloudellisuutta. Näin käyttökustannukset pysyvät pieninä, mutta voit nauttia ST-luokan tehosta ja suorituskyvystä.

Ford Focus ST 2.0-litre TDCi engine

Koe EcoBoost

Turboahdin, muuttuva venttiilien ajoitus ja korkeapaineistettu polttoaineen suoraruiskutus: näiden tekniikoiden avulla 2,0-litrainen 250 hv:n EcoBoost-bensiinimoottori (5-ovisessa mallissa) kiihtyy nollasta sadan kilometrin tuntinopeuteen vain 6,5 sekunnissa ja voi saavuttaa 248 km/h huippunopeuden (rajoitetusti). Kevyt alumiinimoottori on erittäin reagoiva ja poikkeuksellisen taloudellinen: vaihteisto kiihtyy nopeasti ja huippuvääntö on käytettävissä jo 2 000 rpm:stä alkaen.

Luotu tehokkaaksi

Uuden Focus ST:n dieselmoottori pystyy tuottamaan jopa 185 hv:n tehon 400 Nm:n väännöllä. Bensiinimoottori puolestaan tuottaa 250 hv:n tehon ja 345 Nm:n väännön. Uudet moottorin kiinnikkeet on erityisesti suunniteltu välittämään tämä teho saumattomasti, joten etupyörien pito on poikkeuksellisen hyvä jopa kiihdytettäessä rajusti.

Ford Focus ST 2.0-litre EcoBoost engine

Auto-Start-Stop-järjestelmä pienentää polttoaineenkulutusta

Kun pysähdyt esimerkiksi liikennevaloihin tai ruuhkaan, tämä teknologia voi sammuttaa moottorin automaattisesti. Se antaa kuitenkin edelleen virtaa ajovalojen, ilmastoinnin, radion ja Ford SYNC -järjestelmän kaltaisille tärkeille toiminnoille. Kun haluat lähteä liikkeelle, paina kytkintä ja valitse ensimmäinen vaihde tavalliseen tapaan (tai jos käytössä on automaattivaihteisto, paina kaasua), niin moottori käynnistyy uudelleen. Auto-Start-Stop on erityisen tehokas kaupunkiajossa, jossa se voi vähentää polttoaineenkulutusta jopa 10 prosenttia (kaupunkiajo).

Jotta voisit ajaa taloudellisemmin

Innovatiivinen Ford Eco Mode -järjestelmä arvioi jatkuvasti ajotapasi vaikutusta polttoaineenkulutukseen. Järjestelmä analysoi nopeutta, vaihteiden vaihtoa, jarruvoimaa ja ennakointia sekä lyhyiden ja pitkien matkojen määrää. Tämän jälkeen älykäs ohjelmisto kertoo, miten voit pienentää polttoaineenkulutusta.

Ford Focus ST close-up on tachometer with Ford EcoMode
Ford Focus ST battery

Lataa akku taloudellisemmin

Tavallisista järjestelmistä poiketen älykäs uudelleenlataus lataa akun vain tarvittaessa. Se välttää mahdollisuuksien mukaan uudelleenlatausta silloin kun kaasua painetaan. Näin voidaan saavuttaa lisävähennyksiä polttoaineenkulutuksessa ja päästöissä.

Vähemmän polttoainetta kuluttavat vaihteiden vaihdot

Vaihteen merkkivalo mittaristossa kertoo, milloin on polttoaineenkulutuksen kannalta paras hetki vaihtaa vaihdetta. Se on yksinkertainen mutta tehokas tapa tehdä jokaisesta matkasta vieläkin taloudellisempi.

Ford Focus ST close-up on tachometer with gear shift indicator
Top