Home > Henkilöautot > FOCUS ST > Ominaisuudet > Turvallisuus

Älykästä turvallisuusteknologiaa

Focus ST:n älykkäät teknologiat parantavat turvallisuutta. Ajovakauden hallintajärjestelmä valvoo jatkuvasti auton kulkua. Jos järjestelmä havaitsee pidon heikkenevän, se voi automaattisesti välittää jarruvoimaa yksittäisiin pyöriin, jotta auto pysyy vakaana. Suuremmat jarrukomponentit puolestaan parantavat jarrutustehoa. Lisäksi autossa on törmäyksenestoavustin jalankulkijoiden tunnistuksella, joka voi varoittaa esteistä tiellä ja jopa jarruttaa tarvittaessa.

Blue Ford Focus ST driving on wet surface

Vaikuttavaa jarrutustehoa

Focus ST:ssä on parannettu performance-jarrujärjestelmä, jossa on kaksimäntäiset etujarrusatulat sekä suuremmat etu- ja takalevykomponentit kuin muissa Focus-malleissa. Focus ST:n testauksessa on käytetty samoja vaativia kriteerejä kuin Ford GT -superauton testauksessa, ja sen jarruvoiman häipymisvastus onkin lähes nelinkertainen aiemman sukupolven ST:hen verrattuna.

Sähkötoiminen seisontajarru

Sähkötoiminen seisontajarru on yksinkertainen ominaisuus, joka tarjoaa yllättäviä etuja. Se esimerkiksi vapauttaa tilaa ohjaamosta ja on helppokäyttöisempi, eikä jarruja tarvitse huollattaa yhtä usein. Seisontajarrun voi laittaa päälle yksinkertaisesti painamalla keskikonsolissa olevaa painiketta.

Blue Ford Focus ST parked on wet surface
Red Ford Focus demonstrating pre-collision assist

Parempaa turvaa jalankulkijoille

Törmäyksenestoavustin jalankulkijoiden tunnistuksella tarkkailee tietä tutkan ja kamerateknologian avulla. Järjestelmä varoittaa, jos olet vaarassa törmätä toiseen ajoneuvoon, jalankulkijaan tai pyöräilijään. Jos et reagoi varoitukseen ajoissa, järjestelmä voi jarruttaa automaattisesti jopa täydellä voimalla. Tämä auttaa lieventämään tai jopa välttämään auton etuosaan kohdistuvia törmäyksiä.

Hallintaa kaikissa olosuhteissa

Ajovakauden hallintajärjestelmä valvoo jatkuvasti Focus ST:n kulkua. Se havaitsee, kun ST on menettämässä pitoa ja välittää automaattisesti jarruvoimaa yksittäisiin pyöriin auttaen vakauttamaan auton. 

Blue Ford Focus ST in motion cornering road
Top