Home > Henkilöautot > FOCUS ST > Ominaisuudet > Turvallisuus

Turvallisuus

Mitä suorituskykyisempi auto on, sitä turvallisempi sen täytyy myös olla. Uudessa Focus ST:ssä on useita edistyksellisiä ominaisuuksia, jotka antavat suojaa ja varmuutta.

Auttaa välttämään törmäyksiä matalalla nopeudella

Innovatiivinen Active City Stop auttaa välttämään törmäyksen hitaasti etenevässä liikenteessä ja alle 50 km:n tuntinopeudella. Järjestelmä tekee tämän mittaamalla jatkuvasti etäisyyttä edessä ajavaan ajoneuvoon. Jos se havaitsee, että edessä kulkeva auto on yllättäen hidastanut, järjestelmä jarruttaa automaattisesti.

Vaihda sport-tilaan

ESP-ajovakaudenhallintajärjestelmässä on kaksi tilaa, joiden välillä voit vaihdella. Sport-tilassa voit itse täysin hallita moottorin vääntöä, ja ESP-järjestelmä puuttuu vähemmän jarrutukseen urheilullisemman ajotavan mahdollistamiseksi. Lisäksi luistonesto on pois päältä, jotta pyörät pyörivät nopeammin parantaen vetoa tietyissä vaativissa tilanteissa. Off-tilassa ESP ja luistonesto ovat kokonaan pois päältä.

Red Ford Focus ST rear view close-up
Ford Focus ST showing airbags' positions

Koordinoidut turvajärjestelmät aktivoituvat sekunnin murto-osassa

Focus ST:ssä on edistyksellinen IPS-turvajärjestelmä, joka koordinoi useita turvajärjestelmiä, jotta sinä ja matkustajasi olisitte turvassa. Törmäyksiä vaimentavan korirakenteen lisäksi autossa olijoita suojaavat useat turvatyynyt. Ohjauspylväs ja polkimet painuvat kokoon poispäin kuljettajasta ja siten vähentävät loukkaantumisriskiä onnettomuustilanteessa.

Edistyksellisiä järjestelmiä hallitumpaan jarruttamiseen

ABS-jarrut ja elektroninen jarrutusvoiman tasain varmistavat, että jarruttaminen on hallitumpaa. 

Red Ford Focus ST black alloy wheel in detail
Black Ford Focus ST Tyre system

Varoitus hyvissä ajoin ennen renkaan tyhjenemistä

Jos renkaan paine laskee matkan aikana, rengaspaineen valvontajärjestelmä varoittaa välittömästi renkaan puhkeamisesta näyttämällä merkkivalon mittaristossa.

Top