Home > Henkilöautot > FOCUS > Ominaisuudet > Ajo ominaisuudet

Edistyksellistä teknologiaa

Focus on suunniteltu parantamaan ajokokemusta entisestään.
Tässä uuden sukupolven autossa on runsaasti älykkäitä kuljettajaa avustavia teknologioita ja muita edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten aktiivinen vakionopeudensäädin, sekä automaattinen pysäköintiavustin (automaattivaihteiston kanssa).

Ford Focus Ford Co-Pilot 360

Henkilökohtainen avustajasi ajomatkoilla

Ford Co-Pilot360:ssa yhdistyvät useat teknologiat, jotka tekevät ajamisesta entistäkin miellyttävämpää. Esimerkiksi aktiivinen vakionopeudensäädin Stop and Go -toiminnolla mukauttaa asettamaasi vakionopeutta automaattisesti edessä olevan auton nopeuden perusteella. Jos liikenne pysähtyy ruuhkassa, moottori sammuu ja sitten käynnistyy uudelleen, kun tie on selvä. Järjestelmä jopa tunnistaa nopeusrajoitusmerkit ja voi säätää vakionopeudensäätimeen asetettua nopeutta niiden perusteella. Myös Ajolinja-avustin helpottaa ohjausta: se seuraa tiemerkintöjä ja auttaa pysymään kaistan keskellä.

Vaivatonta pysäköintiä

Aktiivisen pysäköintiavustimen uusin sukupolvi tekee muutakin kuin ohjaa auton pysäköintiruutuun: se hallitsee myös kiihdytystä, vaihteiden vaihtoa ja jarrutusta. Tämä älykäs teknologia tekee pysäköinnistä vaivatonta ja on saatavilla automaattivaihteistolla varustettuihin Focus-malleihin. Aktivoinnin jälkeen valitset vain jommankumman puolen tiestä ja tasku- tai rinnakkaispysäköinnin. Sitten painat painiketta, niin auto pysäköi puolestasi.

Ajovalot, jotka parantavat näkyvyyttä kaarteissa

Mukautuvat LED-ajovalot ja päiväajovalot tuottavat tarkat ja intensiivisen kirkkaat valokeilat, jotka mukautuvat automaattisesti erilaisiin tie- ja ajo-olosuhteisiin. Lisäksi häikäisemättömät kaukovalot säätyvät automaattisesti, jotta muut autoilijat eivät häikäisty. Uusi järjestelmä jopa tunnistaa tien kaartumisen valaisten kaarteet ja risteykset hyvissä ajoin. 

Yksilöllistä ajodynamiikkaa

Focus Activessa on viisi eri ajotilaa. Niiden avulla voit mukauttaa ajo-ominaisuuksia, kuten kaasun vastetta, ohjausta ja vaihteiden vaihtoa. Ajotilat ovat Normal, ECO, Sport, Slippery ja Trail. Ajoitpa siis moottoritiellä tai kuraisessa maastossa, uudella Focus Activella saat kaiken irti joka ajomatkasta.

Ford Focus selectable drive mode
Ford Focus Electronic Handbrake

Fiksu, kätevä ja tilaa säästävä

Sähkötoiminen seisontajarru on yksinkertainen ominaisuus, joka tarjoaa yllättäviä etuja. Se esimerkiksi vapauttaa tilaa ohjaamosta ja on helppokäyttöisempi, eikä jarruja tarvitse huollattaa yhtä usein. Seisontajarrun voi laittaa päälle yksinkertaisesti painamalla keskikonsolissa olevaa painiketta.

Tärkeät tiedot yhdellä silmäyksellä

Heijastusnäyttö heijastaa auton mittariston tiedot näkökenttääsi, joten et joudu vilkuilemaan mittaristoa. Lisäksi voit muokata värinäytön tietoja täysin tarpeidesi mukaisiksi.

Ford Focus Heads-Up Display detail
Ford Focus Traffic Sign Recognition

Havaitsee liikennemerkit, jotka voivat jäädä huomaamatta

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa pysyvät ja väliaikaiset liikennemerkit, olivatpa ne sitten tien sivussa tai yläpuolella. Liikennemerkkien nopeusrajoitukset ja ohituskiellot näkyvät mittaristossa kuvakkeena, jotta huomaat rajoitusten muuttumisen.

Reagoivampaa ohjausta hätätilanteissa

Törmäyksenväistöavustin auttaa ohjaamaan pysähtyneiden tai hitaampien ajoneuvojen ohi törmäysten välttämiseksi. Järjestelmä käyttää tutkaa ja kameraa reitilläsi olevien hitaammin liikkuvien ja pysähtyneiden ajoneuvojen tunnistamiseen ja avustaa ohjaamisessa, jos törmäys uhkaa. Teknologia aktivoituu, jos törmäyksen välttämiseen jarruttamalla ei ole riittävästi tilaa ja aloitat väistöliikkeet.

Emergency Steer Assist diagram

Edistyksellinen järjestelmä auttaa pysymään kaistalla

Kaistavahti havaitsee eteenpäin suunnatun kameran avulla, jos autosi on vahingossa ajautumassa väärälle kaistalle. Kaistan pitoavustin auttaa ohjauksen väännössä, jotta pääset takaisin omalle kaistalle. Jos auton rengas koskettaa keskiviivaa tai tien reunaa, kaistavahti varoittaa tärisyttämällä ohjauspyörää ja näyttämällä merkkivalon. Tämä teknologia poistuu automaattisesti käytöstä alle 64 km:n tuntinopeuksilla, ja sen voi myös poistaa käytöstä manuaalisesti.

Teknologiaa, joka voi estää jatkotörmäykset

Törmäyksen jälkeinen jarrutusjärjestelmä vähentää jatkotörmäyksen riskiä onnettomuustilanteessa. Jos järjestelmä havaitsee onnettomuuden, se aktivoi hätäjarrut automaattisesti. Tämä auttaa estämään auton törmäämisen vastaantulevaan liikenteeseen tai muihin tiellä oleviin esteisiin.

Ford Focus on the motorway

Auttaa ajamaan oikeaan suuntaan

Väärän suunnan varoitus tunnistaa eteenpäin suunnatun kameran ja navigointijärjestelmän tietojen avulla, ajatko väärään suuntaan muuhun liikenteeseen nähden. Jos ajat väärään suuntaan, järjestelmä näyttää merkkivalon ja antaa merkkiäänen, jotta voit pysähtyä ja korjata tilanteen.

Parempi hallinta mäkilähdöissä

Mäkilähtöapu estää tilapäisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2–3 sekuntia pidempään, mikä antaa lisää aikaa ja hallintaa, kun siirrät jalan jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Se on hyödyllinen myös liukkailla pinnoilla pysähtyessä ja liikkeelle lähtiessä.

Ford Focus on the hill
Ford Focus on the road in green countryside

Maksimoi hallinta kaarteissa

Dynaaminen kaarreajon hallintajärjestelmä lukee tienpintaa 100 kertaa sekunnissa (33 kertaa silmänräpäystä nopeammin) ja säätää etupyörien tehojakaumaa saamiensa tietojen perusteella. Näin saavutetaan paras pito ja terävämpi ajettavuus, joilla selviydyt kaarteista ja tien töyssyistä helpommin.

5 tähden Euro NCAP turvallisuutta

Ford Focus tarjoaa erittäin kehittynyttä turvatekniikkaa. Jotkin järjestelmät on suunniteltu vähentämään törmäysten vakavuutta, kun taas osa järjestelmistä voi auttaa estämään niitä kokonaan. Osoituksena siitä, että se kykenee suojaamaan sinua, matkustajia ja muita tienkäyttäjiä, uusi Focus on saanut Euro NCAP korkeimman viiden tähden luokituksen uudella tiukennetulla vuonna 2018 toteutettavalla testaus- ja arviointimenetelmillä”.

Ford Focus on the road in green countryside
Top