Home > Henkilöautot > FOCUS > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ajo-ominaisuudet

Fiksun teknologian ja älykkään muotoilun ansiosta jokainen uudessa Focuksessa vietetty hetki on mahdollisimman miellyttävä, turvallinen ja nautinnollinen. 

Innovatiivisten tekniikoiden ansiosta pysyt turvallisesti tien päällä ja voit samalla kuunnella musiikkia sekä hoitaa viestit ja puhelut.

Huomaa vaikeasti havaittavat ajoneuvot

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä kuuluu kuolleen kulman valvontajärjestelmään. Kun peruutat pois pysäköintiruudusta ja näkyvyys muuhun liikenteeseen on rajallinen, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä havaitsee lähestyvät autot ja antaa äänimerkin. Lisäksi järjestelmä sytyttää valon sivupeiliin (vasemmalle tai oikealle lähestyvän auton suunnasta riippuen).

Entistä helpompaa pysäköintiä

Aktiivinen pysäköintiavustin osaa ohjata auton parkkipaikkoihin, jotka ovat vain 20 prosenttia sitä pidempiä tai leveämpiä. Painat vain painiketta, niin innovatiivinen järjestelmä etsii sopivan paikan, kun ajat sellaisen ohi. Sitten se ohjaa sinut automaattisesti pysäköintipaikkaan. Käytät vain kaasua, vaihteita ja jarrua noudattaen näyttöön tulevia ohjeita ja merkkiääniä.

Kaistanpitoavustin

Kaistavahti havaitsee eteenpäin suunnatun kameran avulla, jos autosi on vahingossa ajautumassa väärälle kaistalle. Tämän jälkeen se varoittaa tärisyttämällä ohjauspyörää ja näyttämällä merkkivalon mittaristossa. Jos reagoit hitaasti tai et ollenkaan, kaistanpitoavustin kääntää ohjauspyörää, jotta pääset oikealle kaistalle. Teknologia on käytössä maantienopeuksissa ja poistuu automaattisesti käytöstä alle 65 km:n tuntinopeuksilla. Kaistavahdin ja -avustimen voi myös poistaa käytöstä manuaalisesti.

Auttaa pitämään turvavälin

Mittaristossa on etäisyyden ilmaisin, joka näyttää jatkuvasti etäisyyden edessä ajavaan ajoneuvoon. Ilmaisimeen syttyy värillisiä kuvakkeita valitsemiesi etäisyysasetusten mukaan. Lisäksi etäisyyden ilmaisin voi varoittaa punaisella varoitusmerkillä, jos olet liian lähellä edessä ajavaa ajoneuvoa.

Ford Focus from bird's perspective
Traffic Sign Recognition scans signs on the road ahead

Havaitsee liikennemerkit, jotka voivat jäädä huomaamatta

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa pysyvät ja väliaikaiset liikennemerkit, olivatpa ne sitten tien sivussa tai yläpuolella. Liikennemerkin nopeusrajoitus tai ohituskielto näkyy mittaristossa kuvakkeena, joka muuttuu aina rajoitusten mukaan.

Auttaa jarruttamaan suuremmilla nopeuksilla

Aktiivinen jarrutusjärjestelmä on innovatiivinen turvaominaisuus, joka toimii yli 50 km/h nopeuksilla (esimerkiksi moottoritiellä). Se tarkkailee tietä tutkan avulla ja varoittaa törmäysvaarasta. Jos et reagoi varoitukseen, järjestelmä valmistelee jarrut ja aloittaa jarrutuksen, jotta hidastaminen on helpompaa. Alle 50 km:n tuntinopeuksilla apunasi on toinen teknologia: Active City Stop. Yhdessä nämä teknologiat antavat jarrutusvarmuutta kaikilla nopeuksilla.

Focus on the road
Hands on the steering wheel with dashboard visible in Ford Focus

Aktiivinen vakionopeudensäädin

Aktiivisen vakionopeudensäätimen ansiosta voit valita ajonopeuden, ja järjestelmä ylläpitää sen. Jos sisäänrakennettu anturi havaitsee edessä ajoneuvon, se hidastaa, jotta asetettu ajoetäisyys säilyy. Kun tie on selvä, järjestelmä kiihdyttää valitsemaasi nopeuteen.

Visual showing Ford Bi-Xenon Headlights

Erittäin kirkkaat ja energiatehokkaat bi-xenon-ajovalot

Mukautuvat bi-xenon-ajovalot mukauttavat valokeilaa automaattisesti, jotta valaistus on paras mahdollinen ajo-olosuhteisiin nähden. Tämän ansiosta mahdollisimman tehokas valokeila on automaattisesti käytössä kaikissa olosuhteissa, ajoitpa sitten moottoritiellä tai kaupungissa. Teknologia sisältää ominaisuuden, joka vaihtaa ajovalojen tilaa automaattisesti, kun vastaantuleva ajoneuvo on havaittu.

Peilit huomaavat sen, mitä sinulta jää pimentoon

Kuolleen kulman valvontajärjestelmä auttaa vaihtamaan kaistaa turvallisemmin. Sen tutka-anturit tarkistavat kuolleet kulmat auton molemmilla puolilla. Jos ne havaitsevat ajoneuvon, jota et itse huomaa, vastaavan puolen sivupeiliin syttyy oranssi varoitusvalo. Kuolleen kulman valvontajärjestelmässä on myös täysin uusi Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä.

Visual showing Ford Bi-Xenon Headlights

Hyvä näkyvyys muita häikäisemättä

Automaattiset kaukovalot helpottavat pimeällä ajamista. Ominaisuus vaihtaa tilapäisesti lähivaloille, kun se havaitsee vastaantulevaa liikennettä tai edessä ajavan auton. Näin valot eivät häikäise muita kuljettajia. Sen jälkeen kaukovaloihin palataan automaattisesti, jotta näkyvyys olisi paras mahdollinen. 

Kuljettajan vireystilan valvonta tunnistaa väsymyksen

Kuljettajan vireystilan valvonta, Driver Alert -toiminto, tarkkailee jatkuvasti ajokäyttäytymistä ja havaitsee mahdollisesti väsymyksestä johtuvat poikkeamat. Jos järjestelmä havaitsee kuljettajan valppaustason heikkenevän, mittaristoon tulee varoitusmerkki, joka ehdottaa taukoa. Jos valppaustaso heikkenee entisestään, viesti toistuu äänimerkin kera.

Hands holding Ford Focus steering wheel
Ford Focus cars going up a road

Mäkilähtöapu

Mäkilähtöapu estää tilapäisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2–3 sekuntia pidempään ja auto pysyy paikallaan, kun jalka siirretään jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Mäkilähtöapu on erittäin hyödyllinen liikkeellelähtötilanteessa.

Top