Home > Henkilöautot > FOCUS > Ominaisuudet > Turvallisuus

Turvallisuus

Ford Focus on voittanut ensimmäisenä neljä Euro NCAP:n Advanced Safety -mainintaa korin turvallisuudesta. Kiitos erityisten, uusien turvallisuusteknologioiden. Palkitut ominaisuudet ovat kuljettajan vireystilan valvonta, törmäyksenestoavustin (sis. mukautuvan vakionopeudensäätimen), Active City Stop ja Kaistavahti. Focus on saanut myös Best in Class -tunnustuksen pienten perheautojen luokassa 5 tähden kolariluokituksella ja neljällä keskeisellä turvallisuusmittarilla: aikuiset matkustajat, lapsimatkustajat, jalankulkijat ja turvavarusteet. Tutustu ominaisuuksiin, jotka lisäävät Focuksen turvallisuutta ja auttavat ajamaan entistä turvallisemmin.

Ford Focus Tyre Pressure System's information

Varoitus hyvissä ajoin ennen renkaan tyhjenemistä

Jos renkaan paine laskee matkan aikana, rengaspaineen valvontajärjestelmä varoittaa välittömästi renkaan puhkeamisesta näyttämällä merkkivalon mittaristossa.

Advanced-palkintoja turvatekniikkainnovaatioista

Active city stop -järjestelmä, kaistanpitoavustin ja kuljettajan vireystilan valvonta ovat kaikki saaneet Euro NCAP Advanced turvallisuuspalkinnon. Kyseessä on korkein palkinto, jonka Euroopan johtava riippumaton testiohjelma myöntää. Palkinnot myönnetään vain edistyksellisimmille autoteknologioille, jotka liittyvät törmäyksiin, niiden estämiseen sekä niiden jälkitoimenpiteisiin.

EURO NCAP logo

Auttaa välttämään törmäyksiä matalalla nopeudella

Innovatiivinen Active City Stop auttaa välttämään törmäyksen hitaasti etenevässä liikenteessä ja alle 50 km:n tuntinopeudella. Järjestelmä tekee tämän mittaamalla jatkuvasti etäisyyttä edessä ajavaan ajoneuvoon. Jos se havaitsee, että edessä kulkeva auto on yllättäen hidastanut, järjestelmä jarruttaa automaattisesti.

Koordinoidut turvajärjestelmät aktivoituvat sekunnin murto-osassa

Focuksen edistyksellinen, älykäs turvajärjestelmä (IPS) käyttää monia hienostuneita tekniikoita sinun ja matkustajiesi suojaamiseen, kuten eritäin lujasta teräksestä valmistettua turvakehikkoa, lukkiutumatonta jarrujäjestelmää elektronisella jarruvoiman jaolla sekä etuturvatyynyjä ja turvaverhoja.

IPS Safety for your Focus
Focus Control

Hallintaa kaikissa olosuhteissa

Ajovakauden hallintajärjestelmä valvoo jatkuvasti auton kulkua. Se tunnistaa poikkeamat ajolinjasta, esimerkiksi jos auto alkaa luisua, ja korjaa automaattisesti auton asemaa tiellä, jotta se pysyy hallinnassa.

Turvavyömuistutin parantaa turvallisuutta

Tämä ominaisuus pitää takaistuimen matkustajat turvassa tien päällä. Jos jonkin käytössä olevan istuimen turvavyötä ei ole kiinnitetty, järjestelmä näyttää merkkivalon ja antaa äänimerkin. (Valinnaisvaruste)

Seat Belt Warning
Focus on the road

Edistyksellisiä järjestelmiä hallitumpaan jarruttamiseen

ABS-jarrut ja elektroninen jarrutusvoiman tasain varmistavat, että jarruttaminen on hallitumpaa. 

Top