Home > Henkilöautot > FOCUS > Ominaisuudet > Turvallisuus

Turvallisuutesi on aina etusijalla

Auton älykkäät teknologiat on suunniteltu parantamaan sinun, perheesi ja muiden tienkäyttäjien turvallisuutta. Esimerkiksi aktiivinen jarrutusjärjestelmä ja törmäyksenestoavustin jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tunnistuksella varoittaa törmäysvaarasta. Järjestelmä voi jopa jarruttaa automaattisesti, jos et reagoi ajoissa.

Järjestelmä, joka auttaa lieventämään onnettomuuksia tai estämään ne

Törmäyksenestoavustin havaitsee reitilläsi olevat tai sinne mahdollisesti pyrkivät autot ja jalankulkijat ja varoittaa niistä. Jos et reagoi, järjestelmä jarruttaa automaattisesti. Tämä lieventää onnettomuuksia tai jopa estää ne (toimii enintään 80 km:n tuntinopeudella).

Ford Focus active brkaing

Auttaa jarruttamaan suuremmilla nopeuksilla

Aktiivinen jarrutusjärjestelmä on innovatiivinen turvaominaisuus, joka toimii yli 50 km:n tuntinopeuksilla. Se tarkkailee tietä tutkan avulla ja varoittaa törmäysvaarasta. Jos et reagoi varoitukseen, järjestelmä valmistelee jarrut ja aloittaa jarrutuksen hidastamisen helpottamiseksi. Alle 50 km:n tuntinopeuksilla apuna on Active City Stop. Yhdessä nämä teknologiat antavat jarrutusvarmuutta kaikilla nopeuksilla.

Turvatyynyt suojaavat joka suunnasta

Autossa on kuljettajaa ja matkustajaa suojaavat etuistuinten turvatyynyt sekä sivuturvatyynyt, jotka suojaavat rintakehää ja suuntaavat matkustajaa kauemmas törmäyskohdasta. Ne on suunniteltu nostamaan matkustajan käsivartta, jolloin hänen ja sisään painuvan rakenteen väliin jää enemmän tilaa. Turvaverhot tarjoavat parhaan mahdollisen suojan ja pääntuet suojaavat piiskaniskuvammoja. Lisäksi autossa on etu- ja takaturvavöiden esikiristimet ja kuormituksen rajoittajat, kaikkien istuimien turvavyömuistuttimet sekä kiinnittämättömien turvavöiden näyttö.

Ford Focus with deployed airbags
Ford Focus eCall detail with hand flipping the switch

Tuo mielenrauhaa

eCall on autojen hätäviestipalvelu, joka ilmoittaa törmäyksestä välittömästi hätäkeskukseen. Kun auton turvatyynyanturit aktivoivat järjestelmän, se lähettää tarkan tapahtumapaikan ja autossa olijoiden lukumäärän. Lisäksi teknologia mahdollistaa keskustelun hätäkeskuspäivystäjän kanssa.

 

Hallintaa kaikissa olosuhteissa

Ajovakauden hallintajärjestelmä valvoo jatkuvasti auton kulkua. Se havaitsee, kun auto on menettämässä pitoa ja välittää automaattisesti jarruvoimaa yksittäisiin pyöriin auttaen vakauttamaan auton.

Ford Focus driving around the bend
Ford Focus alloy wheel close up

Varoitus hyvissä ajoin ennen renkaan tyhjenemistä

Jos rengaspaineen valvontajärjestelmä havaitsee renkaan paineen laskevan matkan aikana, se varoittaa näyttämällä merkkivalon mittaristossa.

Lasten turvallisuutta ajatellen

Ford Focuksessa pienten lasten on turvallista matkustaa. Siinä on takana lastenistuimen ISOFIX-kiinnikkeet, joten voit helposti kiinnittää kaksi lastenistuinta.

Ford Focus isofix seat detail
Top