Ford Kuga being charged by woman

TÄYNNÄ VIRTAA JA VALMIS LÄHTÖÖN

FORD KUGA LADATTAVA HYBRIDI

Kuvassa Ford Kuga ST-Line X Ladattava Hybridi

UUDEN FORD KUGA LADATTAVAN HYBRIDIN LATAUSOPAS

Ford Kuga ladattavan hybridin pitäminen ladattuna on helppoa. Kun akku on ladattu täyteen, voit ajaa jopa 56 km (WLTP) puhtaasti sähköllä. Toimintamatka voi nousta jopa 69 kilometriin ajettaessa kaupunkialueilla, joilla tapahtuu runsaasti pysäytyksiä ja liikkeellelähtöjä. 

Tältä sivulta löydät kaiken, mitä sinun tulee tietää uuden Kuga ladattavan hybridisi lataamisesta, mukaan lukien tietoa latausajoista, sähköisestä toimintamatkasta ja CO2-päästöistä. 

KUINKA KAUAN KUGA LADATTAVAN HYBRIDIN LATAAMINEN KESTÄÄ?

Kuga ladattavan hybridin akun lataamiseen kuluva aika voi vaihdella, riippuen siitä, oletko kotona vai julkisella latausasemalla ja minkälaista latausyhteyttä käytät.

Kugan mukana toimitetaan vakiovarusteena kotikäyttöön sopiva latauskaapeli. Näin voit kytkeä Kugan kotitalouspistorasiaan lataamista varten. Lisäksi Fordin suosittelema kotilatausasema, EVBox+ Elvi Wallbox, on saatavilla kotilatauksen nopeuttamiseksi. Tämä on lisävaruste, joka on saatavilla lisämaksusta Ford-jälleenmyyjältäsi.

Alla olevasta taulukosta näet, kuinka kauan ladattavan hybridin akun lataaminen tyhjästä täyteen kestää tavallisella kotitalouskaapelilla, EVBox+ Elvi Wallbox -kotilatausasemassa ja julkisella latausasemalla.

Lataustapa Latausaika
Lataaminen kotitalouden pistorasiassa (230 V 3/2-piikkinen pistoke) 6 - 6,5 tuntia
Lataaminen Fordin suosittelemassa EV Wallbox -latausasemassa (7 kW) 3 - 3,5 tuntia
Lataus julkisella latausasemalla 3 - 3,5 tuntia
next
prev

KUGAN LATAUSKAAPELIT

Kuga ladattavan hybridin mukana toimitetaan vakiovarusteena kotikäyttöön sopiva latauskaapeli. Voit ostaa julkisille latausasemille sopivan latauskaapelin Ford-jälleenmyyjältä.

Ford Kuga PHEV home charging cable

KOTILATAUSKAAPELI

Toimii käyttäen 3-/2-piikkistä pistoketta toisessa päässä ja 7-nastaista pistoketta toisessa

Latausaika: 6 tuntia

Wallbox charging station close up

WALLBOX-KOTILATAUSASEMA

Mukana tyypin 2 kaapeli

Latausaika: 3–3,5 tuntia

Ford Kuga PHEV public charging cable

JULKISEN LATAUSPISTEEN KAAPELI

Tyypin 2 kaapeli uros- ja naaraspuolisilla päillä

Latausaika: 3–3,5 tuntia

KUGA LADATTAVAN HYBRIDIN LATAAMINEN KOTONA

Ladattavan hybridin lataaminen kotona on helppoa. 

Kugan mukana toimitetaan vakiona myös kotikäyttöön sopiva latauskaapeli. Toisessa päässä on perinteinen kotitalouspistoke ja toisessa päässä autoon sopiva pistoke. Kytke Kuga seinäpistorasiaan aloittaaksesi latauksen.

Jos asennat Wallbox-kotilatausaseman, latausnopeus on huomattavasti nopeampi. Wallbox-latausasemassa on myös tyypin 2 latauskaapeli, joka mahdollistaa paremmat latausnopeudet.

Käytitpä tavallista kotitalouspistorasiaa tai Wallbox-latausasemaa, voit hallita latausasetuksia auton SYNC-näytöllä tai FordPass-sovelluksella. Näin voit ohjelmoida Kugan latautumaan haluttuna aikana, jotta se on valmiina lähtöön silloin, kun sinäkin.

KUGA LADATTAVAN HYBRIDIN LATAAMINEN JULKISELLA LATAUSPISTEELLÄ

Jos olet vaikkapa matkalla ja ladattavan hybridisi akku tarvitsee latausta, voit hyödyntää julkisia latausasemia. Ne ovat ovat helppo ja kätevä ratkaisu.

Ladataksesi Kugan julkisella latausasemalla, sinun täytyy hankkia kaapeli julkisia latausasemia varten. Nämä kaapelit käyttävät tyypin 2 liitintä, jossa on sekä uros- että naaraspistoke. 

WALLBOX-KOTILATAUSASEMAN ASENNUS

Jos haluat ladata ladattavan hybridisi mahdollisimman nopeasti kotona, suosittelemaan asennuttamaan Wallbox-latausaseman. Ford-jälleenmyyjäsi voi neuvoa sinua sopivan latausaseman löytämisessä ja avustaa myös asennuksessa (Fordin yhteistyökumppani on Eltel Networks Oy). Asennuksen jälkeen voit ladata Kugan tyhjästä täyteen 3–3,5 tunnissa.

KUGA LADATTAVAN HYBRIDIN TIEDOT

Seuraavassa taulukossa esitetään Kuga ladattavan hybridin toimintamatka, suorituskyky ja päästötiedot. 

Kaikki tiedot on WLTP-mittaustavalla saatuja. Jos ajat lyhyitä matkoja ja käytät pelkästään sähköenergiaa, CO2-päästöt vähenevät nollaan.

Toimintamatka sähköllä (täyteen ladattuna) 56 km
Toimintamatka kaupunkiajossa (täyteen ladattuna) 69 km
Suurin teho 225 hv
CO2-päästöt 22 g/km
Polttoaineenkulutus (EU-yhdistetty) 1,0 l/100km
next
prev

PALJONKO KUGA LADATTAVAN HYBRIDIN LATAAMINEN MAKSAA?

Kuga ladattavan hybridin latauskustannukset vaihtelevat sen mukaan, oletko kotona vai käytätkö julkista latauspistettä. 

HYVIÄ SYITÄ HANKKIA KUGA LADATTAVA HYBRIDI

Kuga ladattavan hybridin omistajana hyödyt monin tavoin. Polttoainekuluissa tulee säästöjä ja CO2-päästöt ovat pienemmät kuin bensiinimoottorilla varustetussa autossa. Voit ajaa puhtaasti sähköllä jopa yli 50 kilometriä. Ja vaikka sähkömoottorin akku tyhjenisi kesken matkan, voit jatkaa matkaa bensiinimoottorin avulla - joka samalla lataa sähkömoottorin akkua. 

Jos asut taloyhtiössä, voitte mahdollisesti saada latausinfraan tukea Aralta.

Ford Kuga side view

OTA HALTUUSI UUDET YHTEYSOMINAISUUDET

FordPass-sovellus muodostaa saumattoman yhteyden Kuga ladattavaan hybridiisi. FordPassin avulla saat käyttöösi useita käteviä ominaisuuksia, kuten navigaatio ja auton kuntovaroitukset. FordPass tarjoaa ladattavaan hybridiin myös useita erityisominaisuuksia, kuten julkisten latausasemien sijainnit, kotilatauksen aikataulutus ja jopa lähdön ajastus. Katso videomme, joka kertoo, kuinka FordPass helpottaa arkea ja parantaa kokemustasi Kuga ladattavalla hybridillä.