KUINKA VOIMME AUTTAA?

Home > Henkilöautot > MONDEO > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Tien valtias

Uudessa Ford Mondeossa on tehokkaat ja taloudelliset moottorivaihtoehdot ja runsaasti älykkäitä teknologioita. Tuloksena on innostava suorituskyky ja tarkka ohjattavuus. Saat tehoa ja taloudellisuutta samassa paketissa, valitsitpa hybridimoottorin tai dieselmoottorin. Älykkään muotoilun ja edistyksellisen teknisen suunnittelun yhdistelmä tuottaa erinomaisen taloudellisuuden ja pienet CO2-päästöt, valitsitpa minkä moottorin tahansa.

Ford Mondeo front part showing regenerative braking

Lataa akkua tehokkaammin

Regenerative Braking –jarrutusenergian taltennottojärjestelmä lataa akkua vain tarvittaessa ja pyrkii välttämään sitä, kun kuljettajan jalka on kaasupolkimella. Tämä pienentää kulutusta ja vähentää päästöjä.

Auto-Start-Stop-järjestelmä pienentää polttoaineenkulutusta

Kun pysähdyt esimerkiksi liikennevaloihin tai ruuhkaan, tämä teknologia sammuttaa moottorin automaattisesti. Se antaa kuitenkin edelleen virtaa ajovalojen, ilmastoinnin, radion ja Ford SYNC -järjestelmän kaltaisille tärkeille toiminnoille. Kun haluat lähteä liikkeelle, paina kytkintä ja valitse ensimmäinen vaihde tavalliseen tapaan (tai jos käytössä on automaattivaihteisto, paina kaasua), niin moottori käynnistyy uudelleen. Auto-Start-Stop on erityisen tehokas kaupunkiajossa, jossa se voi vähentää polttoaineenkulutusta jopa 10 prosenttia (kaupunkiajo).

White Ford Mondeo standing on zebra crossing viewed from top
Ford Mondeo active grille shutter close up

Aktiivinen etusäleikkö

Kun ajetaan hitaasti, aktiivinen etusäleikkö pysyy auki, jolloin moottori jäähtyy. Kun nopeus kasvaa, säleikkösulkeutuu automaattisesti parantaen aerodynamiikkaa ja alentaa näin polttoaineenkulutusta.

EcoBlue -dieselmoottorit

Uudet 2.0-litraiset EcoBlue –dieselmoottorit täyttävät Euro 6.2 –päästövaatimukset ja ovat saatavana Uuteen Mondeoon 150hv tai 190 hv versiona.

Ford Focus mode of EcoBlue Diesel engine
Ford Mondeo close crop of e-shifter

Pyöritettävä vaihteenvalitsin

Automaattivaihteistolla ja EcoBlue-moottorilla varustetuissa autoissa on perinteisen vaihdekepin sijaan pyöritettävä vaihteenvalitsin, jonka avulla voit hallita uutta automaattivaihteistoa, jossa on entistä parempi kiihdytys ja erittäin tasaiset vaihteiden vaihdot. Vaihteenvalitsimen ansiosta ohjaamo on selkeälinjaisempi ja tilavampi.

Top