Home > Henkilöautot > MONDEO > Ominaisuudet > Turvallisuus

Edistyksellistä teknologiaa – turvallisuus

Uudessa Ford Mondeossa on edistyneitä turvallisuusvarusteita, jotka varmistavat kuljettajan, matkustajien ja muiden tielläliikkujien turvallisuuden. Teknologiat, kuten mm. törmäyksenestoavustin jalankulkijatunnistuksella lieventävät tai jopa ennaltaehkäisevät onnettomuuksia.

 

White Ford Mondeo in front of zebra crossing with a pedestrian walking across

Järjestelmä, joka auttaa lieventämään onnettomuuksia tai estämään ne

Törmäyksenestoavustin havaitsee reitilläsi olevat tai sinne mahdollisesti pyrkivät autot ja jalankulkijat ja varoittaa niistä. Jos et reagoi, järjestelmä jarruttaa automaattisesti. Tämä teknologia on kehitetty lieventämään onnettomuuksia tai jopa estämään niitä (toimii enintään 80 km:n tuntinopeudessa).

Hallintaa kaikissa olosuhteissa

Ajovakauden hallintajärjestelmä valvoo jatkuvasti esimerkiksi ajoneuvon kunkin pyörän nopeutta, ajoneuvon mutkittelunopeutta (sen kulmaa ja suuntaa) ja ohjauskulmaa. Se tunnistaa, kun ajoneuvo on lähdössä luisuun ja välittää automaattisesti jarruvoimaa yksittäisin pyöriin auttaen vakauttamaan auton.

White Ford Mondeo driving through city with glass building behind
Blue Metallic Ford Mondeo trailing anther car in the tunnel

Lisäteho hätäjarrutukseen

Hätäjarruavustin auttaa saavuttamaan suurimman jarrutustehon hätätilanteessa. Jarrutustehoa kontrolloiva ajovakauden hallintajärjestelmä tunnistaa, kuinka paljon painetta käytät jarruun, ja lisää sitä tarvittaessa.

Nopeampi ja lyhyempi hätäpysäytys

Kun järjestelmä havaitsee hätäpysäytystilanteen, ajovakauden hallintajärjestelmä ennakoi tilanteen sulkemalla jarrupalojen ja -levyjen välisen ilmaraon. Tämä auttaa lyhentämään jarrutusmatkaa.

 

Metallic Ford Mondeo driving on bridge
White Ford Mondeo detail of door handle

Voit valita, mitkä ovet lukitaan ja avataan

Mondeossa on kauko-ohjattu keskuslukitus, jonka avulla voit halutessasi avata vain yhden oven. Muut ovet pysyvät turvallisesti lukittuna, kunnes aktivoit kuljettajan ovessa olevan kytkimen. Sama kytkin ohjaa kaikkien ovien lukitusta ja avaamista.

 

Top