KUINKA VOIMME AUTTAA?

Home > Henkilöautot > MONDEO > Ominaisuudet > Turvallisuus

Edistyksellistä teknologiaa – turvallisuus

Uudessa Ford Mondeossa on edistyneitä turvallisuusvarusteita, jotka varmistavat kuljettajan, matkustajien ja muiden tielläliikkujien turvallisuuden. Teknologiat, kuten mm. törmäyksenestoavustin jalankulkijatunnistuksella lieventävät tai jopa ennaltaehkäisevät onnettomuuksia.

 

White Ford Mondeo in front of zebra crossing with a pedestrian walking across

Järjestelmä, joka auttaa lieventämään onnettomuuksia tai estämään ne

Törmäyksenestoavustin havaitsee reitilläsi olevat tai sinne mahdollisesti pyrkivät autot ja jalankulkijat ja varoittaa niistä. Jos et reagoi, järjestelmä jarruttaa automaattisesti. Tämä teknologia on kehitetty lieventämään onnettomuuksia tai jopa estämään niitä (toimii enintään 80 km:n tuntinopeudessa).

Hallintaa kaikissa olosuhteissa

Ajovakauden hallintajärjestelmä valvoo jatkuvasti esimerkiksi ajoneuvon kunkin pyörän nopeutta, ajoneuvon mutkittelunopeutta (sen kulmaa ja suuntaa) ja ohjauskulmaa. Se tunnistaa, kun ajoneuvo on lähdössä luisuun ja välittää automaattisesti jarruvoimaa yksittäisin pyöriin auttaen vakauttamaan auton.

White Ford Mondeo driving through city with glass building behind
Blue Metallic Ford Mondeo trailing anther car in the tunnel

Lisäteho hätäjarrutukseen

Hätäjarruavustin auttaa saavuttamaan suurimman jarrutustehon hätätilanteessa. Jarrutustehoa kontrolloiva ajovakauden hallintajärjestelmä tunnistaa, kuinka paljon painetta käytät jarruun, ja lisää sitä tarvittaessa. Kun järjestelmä havaitsee hätäpysäytystilanteen, ajovakauden hallintajärjestelmä ennakoi tilanteen sulkemalla jarrupalojen ja -levyjen välisen ilmaraon. Tämä auttaa lyhentämään jarrutusmatkaa.

Valitse, mitkä ovet haluat lukita ja avata

Mondeon kauko-ohjattava keskuslukitus on turvallisempi kuin koskaan. Voit halutessasi avata vain tietyn oven, jolloin muut ovet pysyvät lukossa, kunnes aktivoit kuljettajan ovessa olevan kytkimen. Samalla kytkimellä voit hallita kaikkien auton ovien lukitusta ja avaamista. Turvallisuuden lisäämiseksi FordPass-sovellus lähettää sinulle ilmoituksen autosi hälytyksen aktivoituessa, missä sitten oletkin. SecuriAlert-suojaustila varoittaa sinua kaikista yrityksistä päästä autoon, myös silloin kun tunkeutujat käyttävät varastettua tai kopioitua avainta.

White Ford Mondeo detail of door handle
Top