AJO-OMINAISUUDET

Ford Pumassa on innovatiivisia ajonautintoa parantavia ominaisuuksia, kuten valittavissa olevat ajotilat ja kuljettajaa avustavia teknologioita jotka toimivat yhdessä ja auttavat kiihdytyksessä, jarrutuksessa ja jopa ohjauksessa. Esimerkkeinä mainittakoon aktiivinen vakionopeudensäädin, törmäyksenestoavustin ja törmäyksenväistöavustin – kaikki nämä tarkkailevat tietä ja varoittavat mahdollisista vaaroista.

HENKILÖKOHTAINEN AVUSTAJASI AJOMATKOILLA

Fordin kuljettajaa avustavat teknologiat tekevät ajamisesta entistäkin miellyttävämpää ja nautinnollisempaa. Esimerkiksi aktiivinen vakionopeudensäädin mukauttaa asettamaasi vakionopeutta automaattisesti edessä olevan auton nopeuden perusteella. Järjestelmä jopa tunnistaa nopeusrajoitusmerkit ja voi mukauttaa vakionopeudensäätimeen asetettua nopeutta niiden perusteella.

ÄLYKÄS VAKIONOPEUDENSÄÄDIN

Aktiivinen vakionopeudensäädin mukauttaa asettamaasi vakionopeutta edessä olevan auton nopeuden perusteella. Aseta nopeus sekä etäisyys edellä kulkevaan ajoneuvoon, niin aktiivinen vakionopeudensäädin säilyttää etäisyyden automaattisesti, jos asetetulla vakionopeudella ei voida ajaa liikenneolosuhteiden vuoksi.

Ford Puma driving in city rear 3/4 view
Ford Puma interior detail of dashboard

REAGOIVAMPAA OHJAUSTA HÄTÄTILANTEISSA

Törmäyksenväistöavustin auttaa ohjaamaan pysähtyneiden tai hitaampien ajoneuvojen ohi törmäysten välttämiseksi. Järjestelmä käyttää tutkaa ja kameraa reitilläsi olevien hitaammin liikkuvien ja pysähtyneiden ajoneuvojen tunnistamiseen ja avustaa ohjaamisessa, jos törmäys uhkaa. Teknologia aktivoituu, jos törmäyksen välttämiseen jarruttamalla ei ole riittävästi tilaa ja aloitat väistöliikkeet.

Ford Puma selectable drive mode close up

YKSILÖLLISTÄ AJODYNAMIIKKAA

Voit mukauttaa ajokokemusta käyttämällä ajotiloja, jotka muuttavat Puman kaasun vastetta, ohjausta ja jopa vaihteiden vaihtoa ajotavan mukaan. Tiloja on viisi: Normal, ECO, Sport, Liukas ja Pehmeä maasto. 12,3" digitaalimittaristossa näkyvien tärkeimpien tietojen väriteema vaihtuu ajotilan mukaan. 

Ford Puma dashboard showing wrong way alert

AUTTAA AJAMAAN OIKEAAN SUUNTAAN

Väärän suunnan varoitus tunnistaa eteenpäin suunnatun kameran ja navigointijärjestelmän tietojen avulla, ajatko väärään suuntaan muuhun liikenteeseen nähden. Jos ajat väärään suuntaan, järjestelmä näyttää merkkivalon ja antaa merkkiäänen, jotta voit pysähtyä ja korjata tilanteen.

Ford Puma detail on SYNC 3

HELPOTTAA PYSÄKÖINTIÄ…

Betoniporsaita, polkupyöriä, matalia muureja… Peruutuskamera näyttää näkymän auton takaa keskikonsoliin integroidulla näytöllä. Järjestelmä näyttää kohteet, jotka voisivat muuten jäädä huomaamatta, ja lisäksi se näyttää virtuaaliset apuviivat, joiden avulla peruuttaminen pienimpiinkin tiloihin onnistuu huolettomammin. Kamera aktivoituu automaattisesti, kun valitset peruutusvaihteen.

Ford Puma parked near the pavement

…TAI HOITAA PYSÄKÖINNIN PUOLESTASI

Pysäköinti vilkkaalla kadulla tai ahtaaseen ruutuun voi olla hankalaa. Ford Pumassa on aktiivinen pysäköintiavustin, joka tekee pysäköinnistä uskomattoman helppoa. Kun järjestelmä on aktivoitu, se tunnistaa sopivan pysäköintiruudun ja ohjaa auton siihen automaattisesti. Järjestelmä myös auttaa poistumaan pysäköintiruudusta. Sinun tarvitsee vain käyttää kaasua, vaihteita ja jarrua.

Ford Puma close up on LED lights

AJOVALOT, JOTKA PARANTAVAT NÄKYVYYTTÄ KAARTEISSA

Puman LED-ajovalot tuottavat tarkan ja intensiivisen kirkkaan valokeilan. Niihin kuuluvat myös yksilölliset tunnusomaisesti muotoillut LED-päiväajovalot sekä staattiset kaarreajovalot, jotka valaisevat sisäkaarteen kääntäessäsi ohjauspyörää yli 30 astetta.

Ford Puma detail on the side door mirror

YLIMÄÄRÄINEN SILMÄPARI

Kuolleen kulman valvontajärjestelmä tunnistaa tutka-anturien avulla muut autot, jotka voivat jäädä katveeseen jommallekummalle puolelle autoasi. Järjestelmä varoittaa oranssilla valolla, joka näkyy selkeästi Puman sivupeileissä.

SUORITUSKYKY JA TALOUDELLISUUS

Uuden sukupolven puhtaammat sähköiset ajoneuvot ovat täällä. Ford Puma on saatavilla EcoBoost Hybrid -kevythybridinä, jossa vaikuttava polttoainetaloudellisuus ja huomattavasti pienemmät CO2-päästöt yhdistyvät hauskaan ajokokemukseen ja suorituskykyyn. Valittavissasi on nyt myös EcoBoost Hybrid PowerShift, jonka 7-vaihteinen kaksoiskytkin-automaattivaihteisto (DCT) tarjoaa saumattomat vaihteenvaihdot ja ensiluokkaisen ajomukavuuden.

MIKÄ ON KEVYTHYBRIDI?

Puma EcoBoost Hybrid -kevythybriditeknologia optimoi tehokkuuden yhdistämällä bensiinimoottorin 48 voltin akkuun. Kevythybridi ei käytä pelkkää sähköä ajoon vaan sähköinen voimanlähde tukee bensiinimoottoria, tarjoten lisävoimaa siellä missä sitä kaivataan. Ylimääräiset 16 hevosvoimaa takaavat jopa 20% nopeamman kiihdytyksen ja vähäisemmän tarpeen vaihteiden vaihdolle. Moottori hyödyntää myös muuten hukkaan menevän jarrutusenergian ottamalla sen talteen. Polttoainekustannukset pienenevät ja ympäristö kiittää. Pumaa ei tarvitse ladata ulkoisesta voimalähteestä, sillä 48-volttinen akku latautuu ajon aikana.

PALKITTUA SUORITUSKYKYÄ

Ympäristöystävällisyys ei tarkoita tinkimistä jostakin muusta. 1,0-litrainen Ford EcoBoost -bensiinimoottori on valittu kuudesti vuoden kansainväliseksi moottoriksi, eikä syyttä. Pumaan on saatavilla 125 tai 155 hv:n kevythybridimoottori, jossa on yhtä tinkimätön suorituskyky kuin tavallisessa 1,5 litran moottorissa. Polttoaineenkulutus on kuitenkin joka suhteessa pienempi ja CO2-päästöt matalammat, joten se on ympäristöystävällisempi ja myös käyttökustannukset ovat pienemmät.

New Puma powerful and fuel-efficient diesel engines
Ford Puma automatic transmission close up

SIVISTYNYTTÄ AUTOMAATTISTA TEKNOLOGIAA

Ford Pumaan on nyt saatavilla myös EcoBoost Hybrid Powershift eli seitsemänvaihteinen tuplakytkin-vaihteisto (DCT). Vaihteiden suurempi määrä, kevyt paino sekä kehittynyt tuplakytkin takaavat saumattomat sekä vaivattomat vaihteiden vaihdot, erityisesti pysähtelevässä kaupunkiliikenteessä. Erinomaisen polttoainetalokkuuden lisäksi Puma tarjoaa hauskan ajokokemuksen: 1.0-litraisella (155hv) moottorilla kiihdytät nollasta sataan vain 8,7 sekunnissa. 

AUTO-START-STOP-JÄRJESTELMÄ PIENENTÄÄ POLTTOAINEENKULUTUSTA

Kun pysähdyt esimerkiksi liikennevaloihin tai ruuhkaan, tämä teknologia voi sammuttaa moottorin automaattisesti. Se antaa kuitenkin edelleen virtaa ajovalojen, ilmastoinnin, radion ja Ford SYNC -järjestelmän kaltaisille tärkeille toiminnoille. Kun haluat lähteä liikkeelle, paina kytkintä ja valitse ensimmäinen vaihde tavalliseen tapaan, niin moottori käynnistyy uudelleen. Auto-Start-Stop-järjestelmä on erityisen kätevä kaupunkiajossa, jossa se voi vähentää polttoaineenkulutusta merkittävästi.

New Puma showing auto start stop

MUKAVUUS JA KÄTEVYYS

Kaunis mutta älykäs. Ford Puman sisätiloissa nautit tyylikkäästä muotoilusta ja hienostuneesta viimeistelystä. Etuistuimissa on ristiselän tuki ja hierontatoiminto, joten ne ovat vieläkin mukavammatTooltip. Sisätilojen kiiltäväpintaiset yksityiskohdat korostavat hienostunutta tyyliä. Älykkäät ominaisuudet ja innovatiiviset teknologiat puolestaan varmistavat, että ohjat pysyvät käsissäsi. Kaiken taustalla on pyrkimys tehdä matkanteosta mahdollisimman vaivatonta ja miellyttävää – olipa kyseessä 12,3" digitaalimittaristo, edistyksellinen 8" kosketusvärinäyttö tai ne monet lisäpalvelut ja - ominaisuudet, jotka ovat käytettävissä SYNC 3 - navigointi & tietoviihdejärjestelmän sekä integroidun FordPass Connect - modeemin avulla.

Ford Puma close up on screen showing info from FordPass Connect

ENTISTÄ PAREMPAA YHTEYDENPITOA

Ford Pumaan on saatavilla FordPass ConnectFordPass Connect -modeemi. Järjestelmä tarjoaa monia hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten jopa 4G LTE Wi-FiWi-Fi 4G LTE-yhteyden kymmenelle laitteelle sekä reaaliaikaiset liikennetiedotLive Trafficia suoraan auton navigointijärjestelmään toimitettuina. Paikalliset vaaratiedot näytetään varoitusmerkkeinä mittaristossa, jotta olet tietoinen mahdollisista matkaa hidastavista tekijöistä. Onnettomuustilanteessa FordPass Connect voi automaattisesti soittaa eCall-puhelun hätäkeskukseen ja välittää auton sijainnin.

LATAA FORDPASS-SOVELLUS, NIIN SAAT KÄYTTÖÖSI LISÄÄ OMINAISUUKSIA

FordPass-sovellus yhdistää sinut saumattomasti uuteen Pumaasi. Se pitää sinut liikkeessä entistäkin fiksummin ja innovatiivisemmin. Etäyhteydet tuovat mielenrauhaa; tarkistat autosi sijainnin sekä avaat ja lukitset ovet niin läheltä kuin kauempaakin. Navigointiisi reaaliajassa päivittyvät liikennetiedot auttavat sinua välttämään yllättävät viivästykset. Saat ilmoitukset mahdollisista vikatiloista suoraan puhelimeesi, jotta voit hoitaa huoltotoimenpiteet vaivattomasti.

A woman holding mobile phone with FordPass App
Ford Puma close up showing digital cluster

MÄÄRITTELE NÄYTÖN TIEDOT

Ainutlaatuinen uusi digitaalimittaristo on Puman sisätilojen keskipiste. Nokkelassa 12,3" LCD-värinäytössä on käytetty teknologiaa, jonka ansiosta näyttö kaareutuu auton kojelaudan mukaan. Näin sisätilat ovat virtaviivaisemmat. Tiedot esitetään intuitiivisina ja helppolukuisina HD-kuvakkeina. Lisäksi niiden väri ja asettelu muuttuvat ajotilan mukaan. 

Voit myös valita ensisijaisesti näytettävät tiedot, mukaan lukien navigointi-ilmoitukset.

Ford Puma close up on SYNC 3 screen

LANGATTOMIA YHTEYKSIÄ

Ford SYNC 3 –tietoviihdejärjestelmä auttaa sinua pysymään yhteydessä. Hallitset puhelintasi, musiikkiasi ja navigointia puhekomentojen avulla. Käytä FordPass-sovellusta kohteiden jakamiseen puhelimestasi. Over-the-air-karttapäivityksillä ja reaaliaikaisilla liikennetiedoilla reittisi päivittyvät, auttaen sinut kohteeseesi ajallaan ilman huolia. 8” värikosketusnäytön pinch-and-swipe-komentojen avulla hallinnoit autoasi intuitiivisesti. Yhdistä puhelimesi autoosi Apple CarPlayn, Android auton tai AppLinkin kautta ja saat käyttöösi lempisovelluksesi myös autossasi.

Ford Puma close up on speakers

MUSIIKKIA SELLAISENA KUIN SE ON TARKOITETTU

Kuuntelitpa millaista musiikkia tahansa, se ansaitsee tulla kuulluksi sellaisena kuin artisti sen tarkoitti. Ja juuri sitä voit odottaa uudelta Ford Pumalta. B&O:n audioasiantuntijat ovat suunnitelleet ja virittäneet premium-luokan 575 W audiojärjestelmän varta vasten Pumaan. Täyteläisen voimakkaan äänen tuottavassa 10 kaiuttimen kokoonpanossa on subwoofer, joka on nokkelasti integroitu takaväliseinään. Näin Puman tavaratilasta ei ole tarvinnut tinkiä. Voit valita tunnetilasi mukaan neljästä audiotilasta: rento, energinen, lämmin tai kirkas. Käännä siis nupit kaakkoon ja nauti lempiartisteistasi ja -kappaleistasi autossasi, kuin olisit konsertissa.

Ford Puma close up on massage seats

RISTISELKÄÄ HIEROVAT ISTUIMET

Ford Puman etuistuimissa on ristiselän hierontatoiminto, joka tarjoaa mukavuutta ja tukea. Kolmella tavalla säädettävät hieronta-asetukset aktivoituvat napin painalluksella ja elvyttävät väsyneitä lihaksia – kätevää pitkillä ajomatkoilla.Tooltip

Ford Puma close up on removable seat covers

LÄIKKYNEITÄ JUOMIA TAI MUTAISIA TASSUJA? EI HÄTÄÄ.

Urbaani elämä on usein kiireistä. Joskus juomaa läikkyy ja märissä tassuissa tai kengissä kulkeutuu kuraa ja likaa, eikä joka tahraa ehdi heti puhdistaa. Siksi Pumassa on uudenlaiset etu- ja takaistuimet, joissa on kokonaan irrotettavat suojukset. Suojukset ovat konepestäviä ja niissä on vetoketju, joten ne on helppo irrottaaTooltip. Ja jos kaipaat vaihtelua, Ford-jälleenmyyjältä on saatavilla erilaisia vetoketjullisia istuinsuojuksia lisävarusteina. Jos kaipaat vaihtelua, valikoimastamme löytyy useita helposti vaihdettavia vetoketjullisia istuinsuojuksia.

Ford Puma view of panoramic roof

ANNA AURINGON PAISTAA

Pumaan on saatavilla täyspitkä panoraama-lasikatto teräksisen kattopaneelin tilalle. Näin luonnonvalo pääsee autoon tehden sisätiloista valoisat ja avaran tuntuiset. Etummainen puolikas on sähkötoiminen ja voidaan kallistaa tai liu’uttaa taaksepäin. Täyspitkän ja sisään työnnettävän aurinkosuojan ansiosta voit avata lasikaton ja saada raikasta ilmaa, mutta olet silti suojassa auringolta.

Ford Puma close up of heated steering wheel

ASETA TÄYDELLINEN LÄMPÖTILA

Voit säätää etuistuimien lämmityksen yksilöllisesti kolmesta eri lämmitysasetuksesta. Lämmitettävä ohjauspyörä pitää kätesi lämpimänä kylminä päivinä. FordPass-sovelluksella voit lämmittää Pumasi valmiiksi. EtäkäynnistäTooltip vain moottori varmistaaksesi että tuulilasi on sula ja auto lämmin lähtöäsi varten.

Ford Puma showing power fold wing mirror

VÄLTÄ SIVUPEILIEN KOLHIINTUMISTA

Vahinkojen välttämiseksi sähkötoimiset sivupeilit taittuvat sisäänpäin, kun auto pysäköidään. Taitettuna ne myös suojaavat tyylikkäitä integroituja suuntavilkkuja. Ne ovat myös lämmitettävät, joten pääset nopeammin liikkeelle pakkasaamuina.

TURVALLISUUS

Huolehdimme turvallisuudestasi, olipa kyseessä varoittaminen törmäysvaarasta tai älykkäät järjestelmät, jotka auttavat säilyttämään pidon ja vakauden. Siksi Ford Pumassa on lukuisia älykkäitä kuljettajaa avustavia teknologioita, jotka suojaavat sinua, perhettäsi ja muita tienkäyttäjiä.

New Ford Transit Courier in motion on a street

PAREMPAA TURVAA JALANKULKIJOILLE

Törmäyksenestoavustin jalankulkijoiden tunnistuksella tarkkailee tietä kamerateknologian avulla. Järjestelmä varoittaa, jos olet vaarassa törmätä toiseen ajoneuvoon, jalankulkijaan tai pyöräilijään. Jos et reagoi varoitukseen ajoissa, järjestelmä voi automaattisesti jarruttaa jopa täydellä voimalla. Tämä auttaa lieventämään tai jopa välttämään auton etuosaan kohdistuvia törmäyksiä.

MAKSIMAALINEN JARRUTUSTEHO HÄTÄTILANTEESSA

Hätäjarruassistentti tunnistaa hätäjarrutustilanteen ja optimoi jarrujärjestelmän paineen, jotta jarrutusteho on mahdollisimman hyvä.

Ford Puma emergency braking
Tyre Pressure Monitoring

VAROITUS RENGASPAINEEN LASKIESSA

Jos rengaspaine laskee ajon aikana, rengaspaineentunnistusjärjestelmä ilmoittaa sinulle siitä merkkivalolla mittaristossa. Saat rengaspaineen lisäksi tiedon monesta muusta teknisestä tilasta kuten tuulilasinpesunesteen määrästä.

JOTTA OHJAT PYSYVÄT KÄSISSÄSI

Ajovakauden hallintajärjestelmä valvoo jatkuvasti auton kulkua. Se käyttää ABS-jarrujen ja luistonestojärjestelmän edistyksellisiä antureita ja havaitsee, kun auto on menettämässä pitoa. Tällöin järjestelmä välittää automaattisesti jarruvoimaa yksittäisiin pyöriin auttaen vakauttamaan auton.

Ford Puma with electronic stability diagram shown
Ford Puma driving in city

PARAS PITO PIENELLÄ VAIVALLA

Edistyksellinen luistonestojärjestelmä antaa parhaan pidon, suorituskyvyn ja vakauden juuri oikealla hetkellä. Järjestelmä tarkkailee jatkuvasti auton yksittäisiin pyöriin välittyvää tehoa ja mukauttaa sitä.

Seat belt reminder logo

TURVAVYÖ EI UNOHDU

Kuljettajan ja etumatkustajan turvavyömuistutin muistuttaa, jos turvavyötä ei ole kiinnitetty.

Ford Puma interior airbag layout

TURVATYYNYT SUOJAAVAT JOKA SUUNNASTA

Autossa on kuljettajaa ja matkustajaa suojaavat etuistuinten turvatyynyt sekä sivuturvatyynyt, jotka suojaavat rintakehää ja suuntaavat matkustajaa kauemmas törmäyskohdasta. Ne on suunniteltu nostamaan matkustajan käsivartta, jolloin hänen ja sisään painuvan rakenteen väliin jää enemmän tilaa. Turvaverhot tarjoavat parhaan mahdollisen suojan ja pääntuet suojaavat vaarallisilta vammoilta.

Ford Puma close up of ISOFIX badge

LASTEN TURVALLISUUTTA AJATELLEN

Pienten lasten on turvallista matkustaa Pumassa. Siinä on takana lastenistuimen ISOFIX-kiinnikkeet, joten voit helposti kiinnittää kaksi lastenistuinta.

Ford Puma with red alarm ring graphic

SUOJAA PUMASI VARKAUKSILTA

Edistyksellinen murtohälytin aktivoituu, kun tupla-lukitset autosi. Äänekäs hälytysjärjestelmä ilmoittaa, mikäli autoon yritetään sisälle, autoa nostetaan tai sen liikesensorit tunnistavat liikettä auton sisällä. Lisäksi, tämän teknologian avulla vältät ei-toivotut hinaukset. Asetuksistasi riippuen, saat ilmoituksen FordPass-sovellukseen mikäli hälytin aktivoituu.

HYÖDYLLISIÄ OMINAISUUKSIA

Moderni elämäntyyli vaatii usein kekseliästä näkökulmaa tilankäyttöön. Ford Pumassa tämä on otettu huomioon, sillä tavaratila on luokkansa suurin. Kiitos innovatiiviselle Ford MegaBox:lle joka tarjoaa 80 litraa säilytystilaa lisänä.

Pumassa tyylikäs veistoksellinen ulkoasu ja vaikuttava olemus yhdistyvät harkittuun käytännöllisyyteen. Huolella suunnitellut yksityiskohdat tekevät autosta aidosti monipuolisen.

SIISTIÄ!

Puman tavaratilassa on innovatiivinen uusi matalalle sijoitettu MegaBox-tavaratila. MegaBoxissa on 80 litraa lisää säilytystilaa, ja siihen mahtuu enintään 115 cm korkeita esineitä. Lisäksi siinä on vedenpitävä vuoraus ja tyhjennystulppa, joten se on helppo puhdistaa vedellä ja sopii siten märkien saappaiden tai kuraisten urheiluvaatteiden säilyttämiseen. 

RIITTÄVÄSTI TILAA

Valitsitpa minkä mallin tahansa, Ford Pumassa riittää säilytystilaa kaikkiin tarpeisiisi. Takaistuimet jakautuvat 60/40-suhteessa, jotta tilat ovat mahdollisimman monipuolisesti käytettävissä. Ne voidaan myös taittaa tasaisiksi, jolloin käytettävissä on enemmän matkatavaratilaa.

Ford Puma interior showing rear seats
Ford Puma close up on adaptive parcel shelf

MUKAUTUVA PAKETTIHYLLY

Ford Pumassa on mukautuva pakettihylly, jota ei ole kiinnitetty toiseen istuinriviin. Se nousee takaluukun mukana siirtyen eri kohtaan, jotta autoon mahtuu suurempia tavaroita.

Ford Puma with a couple opening booth hands free

EI ENÄÄ AVAINTEN ETSISKELYÄ

Puman HandsFree-takaluukku on helppo avata, vaikka kädet olisivat täynnä tavaraa. Kun KeyFree-kauko-ohjain on laukussa tai taskussa, voit avata ja sulkea takaluukun heilauttamalla jalkaa kevyesti takapuskurin keskikohdan alla. Takaluukun voi avata ja sulkea myös auton sisältä käsin.

Ford Puma close up on Tow Bar

KULJETATKO SUURIA KUORMIA?

Suurempien esineiden kuljettamiseen on saatavilla valinnaisvarusteena kattokaiteet ja/tai kätevä irrotettava vetokoukku.