KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Henkilöautot > PUMA > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ajo-ominaisuudet

Ford Pumassa on innovatiivisia ajonautintoa parantavia ominaisuuksia, kuten valittavissa olevat ajotilat ja kuljettajaa avustavia teknologioita jotka toimivat yhdessä ja auttavat kiihdytyksessä, jarrutuksessa ja jopa ohjauksessa. Esimerkkeinä mainittakoon aktiivinen vakionopeudensäädin, törmäyksenestoavustin ja törmäyksenväistöavustin – kaikki nämä tarkkailevat tietä ja varoittavat mahdollisista vaaroista.

Henkilökohtainen avustajasi ajomatkoilla

Fordin kuljettajaa avustavat teknologiat tekevät ajamisesta entistäkin miellyttävämpää ja nautinnollisempaa. Esimerkiksi aktiivinen vakionopeudensäädin mukauttaa asettamaasi vakionopeutta automaattisesti edessä olevan auton nopeuden perusteella. Järjestelmä jopa tunnistaa nopeusrajoitusmerkit ja voi mukauttaa vakionopeudensäätimeen asetettua nopeutta niiden perusteella.

Älykäs vakionopeudensäädin

Aktiivinen vakionopeudensäädin mukauttaa asettamaasi vakionopeutta edessä olevan auton nopeuden perusteella. Aseta nopeus sekä etäisyys edellä kulkevaan ajoneuvoon, niin aktiivinen vakionopeudensäädin säilyttää etäisyyden automaattisesti, jos asetetulla vakionopeudella ei voida ajaa liikenneolosuhteiden vuoksi.

Ford Puma driving in city rear 3/4 view
Ford Puma interior detail of dashboard

Reagoivampaa ohjausta hätätilanteissa

Törmäyksenväistöavustin auttaa ohjaamaan pysähtyneiden tai hitaampien ajoneuvojen ohi törmäysten välttämiseksi. Järjestelmä käyttää tutkaa ja kameraa reitilläsi olevien hitaammin liikkuvien ja pysähtyneiden ajoneuvojen tunnistamiseen ja avustaa ohjaamisessa, jos törmäys uhkaa. Teknologia aktivoituu, jos törmäyksen välttämiseen jarruttamalla ei ole riittävästi tilaa ja aloitat väistöliikkeet.

Yksilöllistä ajodynamiikkaa

Voit mukauttaa ajokokemusta käyttämällä ajotiloja, jotka muuttavat Puman kaasun vastetta, ohjausta ja jopa vaihteiden vaihtoa ajotavan mukaan. Tiloja on viisi: Normal, ECO, Sport, Liukas ja Pehmeä maasto. 12,3" digitaalimittaristossa näkyvien tärkeimpien tietojen väriteema vaihtuu ajotilan mukaan. 

Ford Puma detail on SYNC 3

Helpottaa pysäköintiä…

Betoniporsaita, polkupyöriä, matalia muureja… Peruutuskamera näyttää näkymän auton takaa keskikonsoliin integroidulla näytöllä. Järjestelmä näyttää kohteet, jotka voisivat muuten jäädä huomaamatta, ja lisäksi se näyttää virtuaaliset apuviivat, joiden avulla peruuttaminen pienimpiinkin tiloihin onnistuu huolettomammin. Kamera aktivoituu automaattisesti, kun valitset peruutusvaihteen.

…Tai hoitaa pysäköinnin puolestasi

Pysäköinti vilkkaalla kadulla tai ahtaaseen ruutuun voi olla hankalaa. Ford Pumassa on aktiivinen pysäköintiavustin, joka tekee pysäköinnistä uskomattoman helppoa. Kun järjestelmä on aktivoitu, se tunnistaa sopivan pysäköintiruudun ja ohjaa auton siihen automaattisesti. Järjestelmä myös auttaa poistumaan pysäköintiruudusta. Sinun tarvitsee vain käyttää kaasua, vaihteita ja jarrua.

Ford Puma parked near the pavement
Top