KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Henkilöautot > PUMA > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Suorituskyky ja taloudellisuus

Uuden sukupolven puhtaammat sähköiset ajoneuvot ovat täällä. Ford Puma on saatavilla EcoBoost Hybrid -kevythybridinä, jossa vaikuttava polttoainetaloudellisuus ja huomattavasti pienemmät CO2-päästöt yhdistyvät hauskaan ajokokemukseen ja suorituskykyyn. Valittavissasi on nyt myös EcoBoost Hybrid PowerShift, jonka 7-vaihteinen kaksoiskytkin-automaattivaihteisto (DCT) tarjoaa saumattomat vaihteenvaihdot ja ensiluokkaisen ajomukavuuden.

Mikä on kevythybridi?

Puma EcoBoost Hybrid -kevythybriditeknologia optimoi tehokkuuden yhdistämällä bensiinimoottorin 48 voltin akkuun. Kevythybridi ei käytä pelkkää sähköä ajoon vaan sähköinen voimanlähde tukee bensiinimoottoria, tarjoten lisävoimaa siellä missä sitä kaivataan. Ylimääräiset 16 hevosvoimaa takaavat jopa 20% nopeamman kiihdytyksen ja vähäisemmän tarpeen vaihteiden vaihdolle. Moottori hyödyntää myös muuten hukkaan menevän jarrutusenergian ottamalla sen talteen. Polttoainekustannukset pienenevät ja ympäristö kiittää. Pumaa ei tarvitse ladata ulkoisesta voimalähteestä, sillä 48-volttinen akku latautuu ajon aikana.

Palkittua suorituskykyä

Ympäristöystävällisyys ei tarkoita tinkimistä jostakin muusta. 1,0-litrainen Ford EcoBoost -bensiinimoottori on valittu kuudesti vuoden kansainväliseksi moottoriksi, eikä syyttä. Pumaan on saatavilla 125 tai 155 hv:n kevythybridimoottori, jossa on yhtä tinkimätön suorituskyky kuin tavallisessa 1,5 litran moottorissa. Polttoaineenkulutus on kuitenkin joka suhteessa pienempi ja CO2-päästöt matalammat, joten se on ympäristöystävällisempi ja myös käyttökustannukset ovat pienemmät.

New Puma powerful and fuel-efficient diesel engines
Ford Puma close up on manual transmission

Sivistynyttä automaattista teknologiaa

Ford Pumaan on nyt saatavilla myös EcoBoost Hybrid Powershift eli seitsemänvaihteinen tuplakytkin-vaihteisto (DCT). Vaihteiden suurempi määrä, kevyt paino sekä kehittynyt tuplakytkin takaavat saumattomat sekä vaivattomat vaihteiden vaihdot, erityisesti pysähtelevässä kaupunkiliikenteessä. Erinomaisen polttoainetalokkuuden lisäksi Puma tarjoaa hauskan ajokokemuksen: 1.0-litraisella (155hv) moottorilla kiihdytät nollasta sataan vain 8,7 sekunnissa. 

Auto-Start-Stop-järjestelmä pienentää polttoaineenkulutusta

Kun pysähdyt esimerkiksi liikennevaloihin tai ruuhkaan, tämä teknologia voi sammuttaa moottorin automaattisesti. Se antaa kuitenkin edelleen virtaa ajovalojen, ilmastoinnin, radion ja Ford SYNC -järjestelmän kaltaisille tärkeille toiminnoille. Kun haluat lähteä liikkeelle, paina kytkintä ja valitse ensimmäinen vaihde tavalliseen tapaan, niin moottori käynnistyy uudelleen. Auto-Start-Stop-järjestelmä on erityisen kätevä kaupunkiajossa, jossa se voi vähentää polttoaineenkulutusta merkittävästi. 

Ford Puma close up on manual transmission
Top