Home > Henkilöautot > TÄYSIN UUSI PUMA > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Suorituskyky ja taloudellisuus

Ford Puma näyttää suuntaa ympäristöystävällisempien hybridiautojen aikakaudelle. Pumaan on saatavilla valikoima uusia edistyksellisiä EcoBoost-bensiinimoottoreita kevythybriditeknologialla, jotka ovat paitsi erittäin suorituskykyisiä, myös vaikuttavan polttoainetaloudellisia. Lisäksi CO2-päästöt ovat huomattavasti pienemmät kuin muissa perinteisissä ei-hybridimoottoreissa.

EcoBoost-hybriditeknologia

Puman EcoBoost-hybriditeknologia (kevythybridi) sisältää pienen 48 V:n sähkömoottorin ja perinteisen polttomoottorin. Hybridiautoa ei voi ajaa pelkällä sähköllä, vaan sähkömoottori tukee bensiinimoottoria tarvittaessa. Säästät polttoainekustannuksissa ja CO2-päästöt pienenevät. Pumaa ei tarvitse kytkeä ulkoiseen latauspisteeseen, sillä sähkömoottorille virtaa antava erillinen akkuyksikkö latautuu ajaessasi. Jarrutusenergian talteenotto ohjaa energiaa jarruista takaisin hybridiakkuun.

Palkittua suorituskykyä

1.0-litrainen Ford EcoBoost -bensiinimoottori on valittu kuudesti vuoden kansainväliseksi moottoriksi, eikä syyttä. Pumaan on saatavilla 125 tai 155 hv:n hybridimoottori, jossa on yhtä tinkimätön suorituskyky kuin tavallisessa 1.5 litran moottorissa. Polttoaineenkulutus on kuitenkin joka suhteessa pienempi ja CO2-päästöt matalammat, joten se on ympäristöystävällisempi ja myös käyttökustannukset ovat pienemmät.

New Puma powerful and fuel-efficient diesel engines
Ford Puma close up on manual transmission

6-vaihteinen manuaalivaihteisto

6-vaihteinen manuaalivaihteisto on optimoitu tekemään vaihteen vaihdosta helpompaa, täsmällisempää ja hiljaisempaa. Vaihteiston suunnittelussa on myös kiinnitetty erityistä huomiota ajettavuuden parantamiseen.

Top