Home > Henkilöautot > PUMA > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Suorituskyky ja taloudellisuus

Ympäristöystävällisempien hybridisähköautojen aikakausi on alkanut. Ford Pumaan on saatavilla valikoima uusia edistyksellisiä EcoBoost-hybridibensiinimoottoreita, jotka ovat paitsi erittäin suorituskykyisiä, myös vaikuttavan polttoainetaloudellisia. Lisäksi CO2-päästöt ovat huomattavasti pienemmät kuin muissa perinteisissä polttomoottoreissa. Puma ottaa jälleen askeleen eteenpäin ja tarjoaa edistyneen 7-vaihteisen Powershift-kaksoiskytkinautomaatin. Powershift tekee ajamisesta entistäskin helpompaa erityisesti pysähtelevässä kaupunkiliikenteessä.

Mikä on kevythybridi?

Puma EcoBoost Hybrid -kevythybriditeknologia optimoi tehokkuuden yhdistämällä bensiinimoottorin 48 voltin akkuun. Kevythybridi ei käytä pelkkää sähköä ajoon vaan sähköinen voimanlähde tukee bensiinimoottoria, tarjoten lisävoimaa siellä missä sitä kaivataan. Ylimääräiset 16 hevosvoimaa takaavat jopa 20% nopeamman kiihdytyksen ja vähäisemmän tarpeen vaihteiden vaihdolle. Moottori hyödyntää myös muuten hukkaan menevän jarrutusenergian ottamalla sen talteen. Polttoainekustannukset pienenevät ja ympäristö kiittää. Pumaa ei tarvitse ladata ulkoisesta voimalähteestä, sillä 48-volttinen akku latautuu ajon aikana.

Palkittua suorituskykyä

Ympäristöystävällisyys ei tarkoita tinkimistä jostakin muusta. 1,0-litrainen Ford EcoBoost -bensiinimoottori on valittu kuudesti vuoden kansainväliseksi moottoriksi, eikä syyttä. Pumaan on saatavilla 125 tai 155 hv:n kevythybridimoottori, jossa on yhtä tinkimätön suorituskyky kuin tavallisessa 1,5 litran moottorissa. Polttoaineenkulutus on kuitenkin joka suhteessa pienempi ja CO2-päästöt matalammat, joten se on ympäristöystävällisempi ja myös käyttökustannukset ovat pienemmät.

New Puma powerful and fuel-efficient diesel engines
Ford Puma close up on manual transmission

Hienostunut automaattivaihteisto

Ford Puma on nyt saatavilla 7-vaihteisena Powershift-kaksoiskytkinautomaattina 125- ja 155-hevosvoimaisten 1.0-litraisten EcoBoost-hybridimoottorien kanssa. Isompi määrä vaihteita, kevyt rakenne ja edistynyt kaksoiskytkinmekanismi tuottavat tehokkaat, saumattomat vaihteenvaihdot. Powershift tekee ajamisesta entistäskin helpompaa erityisesti pysähtelevässä kaupunkiliikenteessä. Loistavan polttoainetaloudellisuuden ja hauskan ajokokemuksen lisäksi 1.0-litrainen 155-hevosvoimainen moottori kiihdyttää Puman 0-100 km/h vain 8,7 sekunnissa.

Auto-Start-Stop-järjestelmä pienentää polttoaineenkulutusta

Kun pysähdyt esimerkiksi liikennevaloihin tai ruuhkaan, tämä teknologia voi sammuttaa moottorin automaattisesti. Se antaa kuitenkin edelleen virtaa ajovalojen, ilmastoinnin, radion ja Ford SYNC -järjestelmän kaltaisille tärkeille toiminnoille. Kun haluat lähteä liikkeelle, paina kytkintä ja valitse ensimmäinen vaihde tavalliseen tapaan, niin moottori käynnistyy uudelleen. Auto-Start-Stop-järjestelmä on erityisen kätevä kaupunkiajossa, jossa se voi vähentää polttoaineenkulutusta merkittävästi. 

Ford Puma close up on manual transmission
Top