Home > Henkilöautot > PUMA > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Suorituskyky ja taloudellisuus

Ympäristöystävällisempien hybridisähköautojen aikakausi on alkanut, ja Ford Puma itselatautuvalla kevythybridimoottorilla on sen ensimmäinen tulokas. Pumaan on saatavilla valikoima uusia edistyksellisiä EcoBoost-hybridibensiinimoottoreita, jotka ovat paitsi erittäin suorituskykyisiä, myös vaikuttavan polttoainetaloudellisia. Lisäksi CO2-päästöt ovat huomattavasti pienemmät kuin muissa perinteisissä polttomoottoreissa.

EcoBoost-hybriditeknologia

Puman EcoBoost-hybriditeknologia (kevythybridi) sisältää pienen 48 V:n sähkömoottorin ja perinteisen polttomoottorin. Hybridiautoa ei voi ajaa pelkällä sähköllä, vaan sähkömoottori tukee bensiinimoottoria tarvittaessa. Säästät polttoainekustannuksissa ja CO2-päästöt pienenevät. Pumaa ei tarvitse kytkeä ulkoiseen latauspisteeseen, sillä sähkömoottorille virtaa antava erillinen akkuyksikkö latautuu ajaessasi. Jarrutusenergian talteenotto ohjaa energiaa jarruista takaisin hybridiakkuun.

Palkittua suorituskykyä

Ympäristöystävällisyys ei tarkoita tinkimistä jostakin muusta. 1,0-litrainen Ford EcoBoost -bensiinimoottori on valittu kuudesti vuoden kansainväliseksi moottoriksi, eikä syyttä. Pumaan on saatavilla 125 tai 155 hv:n kevythybridimoottori, jossa on yhtä tinkimätön suorituskyky kuin tavallisessa 1,5 litran moottorissa. Polttoaineenkulutus on kuitenkin joka suhteessa pienempi ja CO2-päästöt matalammat, joten se on ympäristöystävällisempi ja myös käyttökustannukset ovat pienemmät.

New Puma powerful and fuel-efficient diesel engines
Ford Puma close up on manual transmission

6-vaihteinen manuaalivaihteisto

6-vaihteinen manuaalivaihteisto on optimoitu tekemään vaihteen vaihdosta helpompaa, täsmällisempää ja hiljaisempaa. Vaihteiston suunnittelussa on myös kiinnitetty erityistä huomiota ajettavuuden parantamiseen.

Auto-Start-Stop-järjestelmä pienentää polttoaineenkulutusta

Kun pysähdyt esimerkiksi liikennevaloihin tai ruuhkaan, tämä teknologia voi sammuttaa moottorin automaattisesti. Se antaa kuitenkin edelleen virtaa ajovalojen, ilmastoinnin, radion ja Ford SYNC -järjestelmän kaltaisille tärkeille toiminnoille. Kun haluat lähteä liikkeelle, paina kytkintä ja valitse ensimmäinen vaihde tavalliseen tapaan, niin moottori käynnistyy uudelleen. Auto-Start-Stop-järjestelmä on erityisen kätevä kaupunkiajossa, jossa se voi vähentää polttoaineenkulutusta merkittävästi. 

Ford Puma close up on manual transmission
Top