KUINKA VOIMME AUTTAA?

Home > Henkilöautot > S-MAX > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ajo-ominaisuudet

Nopea visiitti keskustaan tai koko perheen reissu maalle – Ford S-MAX takaa nautinnollisen kokemuksen. Edistyneet kuljettajaa avustavat toiminnot auttavat joka käännöksessä. Aktiivinen pysäköintiavustin luotsaa sinut ahtaisiinkin pysäköintipaikkoihin. Aktiivinen vakionopeudensäädin Stop & Go –toiminnolla poistaa stressin niin pysähtelevästä kaupunkiajosta, kuin pitkistä moottoritiematkoistakin. Eikä varustelista pääty siihen.

Mäkilähtöapu

Mäkilähtöapu estää tilapäisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2–3 sekuntia pidempään ja auto pysyy paikallaan, kun jalka siirretään jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Mäkilähtöapu on erittäin hyödyllinen liikkeellelähtötilanteessa.

Parempi hallinta mäkilähdöissä
Ford S-MAX rear view showing adaptive cruise control

Helpompaa ajamista ruuhkassa 

Stop and Go -toiminnolla varustetun aktiivisen vakionopeudensäätimen avulla voit asettaa vakionopeuden ja etäisyyden edellä ajavaan. Jos järjestelmä havaitsee liikenteen hidastuvan, se säilyttää asetetun etäisyyden, jos asetetulla vakionopeudella ei liikenneolosuhteiden vuoksi voida ajaa. Se voi myös pysäyttää auton kokonaan ruuhkassa. Kun tie on selvä, järjestelmä kiihdyttää automaattisesti takaisin valittuun nopeuteen. Näin ollen se helpottaa ajamista hitaasti eteenpäin nytkähtelevässä kaupunkiliikenteessä. 

Helpottaa nopeusrajoitusten noudattamista

Älykäs nopeusavustin toimii yhdessä liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän kanssa ja helpottaa nopeuden hallintaa, jotta voit keskittyä ajamiseen. Kun järjestelmä on aktivoitu, se tunnistaa paikallisen nopeusrajoituksen ja asettaa enimmäisnopeuden automaattisesti kyseiseen rajoitukseen.

Parempi hallinta mäkilähdöissä
Ford S-MAX close up of LED lights

Ajovalot, jotka parantavat näkyvyyttä kaarteissa

Mukautuvat LED-ajovalot ja päiväajovalot tuottavat tarkat ja intensiivisen kirkkaat valokeilat, jotka mukautuvat automaattisesti erilaisiin tie- ja ajo-olosuhteisiin. Lisäksi häikäisemättömät kaukovalot säätyvät automaattisesti, jotta muut autoilijat eivät häikäisty. Uusi järjestelmä jopa tunnistaa tien kaartumisen valaisten kaarteet ja risteykset hyvissä ajoin.

Entistä helpompaa pysäköintiä

Aktiivinen pysäköintiavustin osaa ohjata auton parkkipaikkoihin, jotka ovat vain 20 prosenttia sitä pidempiä tai leveämpiä. Painat vain painiketta, niin innovatiivinen teknologia etsii sopivan paikan, kun ajat sellaisen ohi. Sitten se ohjaa sinut automaattisesti pysäköintiruutuun. Käytät vain kaasua, vaihteita ja jarrua noudattaen näyttöön tulevia ohjeita ja merkkiääniä.

Ohjaustehostin reagoi kaikkiin tilanteisiin

Sähköinen ohjaustehostin (EPAS) mukautuu automaattisesti nopeuteen ja olosuhteisiin. Matalilla nopeuksilla järjestelmä saa ratin kääntymään kevyemmin ja helpommin, mikä parantaa ohjattavuutta. Korkeammilla nopeuksilla, joilla tarvitaan enemmän hallintaa, se vakauttaa ohjausta. EPAS-ohjaustehostimessa on nyt suunnanhallinta, ja se huomioi sivutuulen ja muut ajo-olosuhteet, kun taas aktiivinen tärinänhallinta vähentää ohjauspyörän tärinää.

S-MAX auttaa sinua näkemään

Laajakulmakamera S-MAX:in keulassa auttaa sinua näkemään risteävän liikenteen, niin autot, pyöräilijät kuin jalankulkijatkin. Kameran kuva näkyy SYNC-näytössä, ja se auttaa sinua lähtemään ahtaasta pysäköintipaikasta, tai kääntymään kulmasta, jossa on huono näkyvyys.

Ford S-MAX reversing from parking spot with Park Out Assist

Teknologia huomaa sen, mitä sinulta jää pimentoon

Kuolleen kulman valvontajärjestelmä (BLIS) tunnistaa tutka-anturien avulla autot, jotka voivat jäädä katveeseen, ja tekee näin kaistainvaihdot turvallisemmiksiTooltip. Kun järjestelmä havaitsee auton kuolleessa kulmassa, merkkivalo syttyy sivupeilissä. BLIS toimii yhdessä risteävän liikenteen varoitusjärjestelmän kanssa ja auttaa sinua peruuttamaan ulos pysäköintipaikasta, kun näkyvyys on huono. Järjestelmä havaitsee lähestyvät autot molemmilta puolilta ja ilmoittaa niistä varoitusäänellä.

Ford SYNC 2 with Emergency Assistance

Ford SYNC -järjestelmä hätäaputoiminnolla

Hätäaputoiminto on tärkeä osa Ford SYNC -järjestelmää. Onnettomuustilanteessa tämä teknologia auttaa sinua soittamaan Bluetoothilla järjestelmään yhdistetyllä matkapuhelimella hätäkeskukseen, jos turvatyyny laukeaa tai polttoainepumppu sammuu. Voit halutessasi lopettaa puhelun tai keskustella hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Mikä tärkeintä, järjestelmä voi välittää elintärkeitä tietoja, kuten GPS-koordinaatit, vaikka et itse pystyisi siihen. FordPass-sovelluksen avulla voit muutamalla napautuksella soittaa tiepalveluun rengasrikon tai muun pienen ongelmatilanteen sattuessa ja seurata avun saapumista kartalta reaaliajassa.

Clearview-tuulilasinpyyhkijät

Clearview Front Wiper System – Tuulilasinpyyhkijät, joissa pesusuuttimet on sijoitettu pyyhkijään koko sulan pituudelta. Seurauksena on parempi puhdistustulos ja pienempi lasinpesunesteen kulutus, mikä tarkoittaa parempaa näkyvyyttä ja harvempaa lasinpesunesteen täyttötarvetta.

Ford S-MAX wipers close up
Top