Home > Henkilöautot > S-MAX > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ajo-ominaisuudet

S-MAX tarjoaa enemmän jokaisella matkalla. Kaupungissa ja maantiellä, kaikissa olosuhteissa, monet kehittyneet teknologiat avustavat sinua. S-MAX voi auttaa sinua pysäköimään tai varoittaa kuolleessa kulmassa lähestyvistä ajoneuvoista.

Varmuutta vaihtelevissa olosuhteissa

Älykäs nelivetojärjestelmä osaa määrittää sopivan pidon, kaarretasapainon ja reagoivuuden märissä, kuivissa tai jäisissä olosuhteissa ja vaihtelevassa maastossa. Se pystyy välittämään vetoa etu- tai taka-akseliin tarpeen mukaan. Lisäksi tämä vääntöä tarpeen mukaan välittävä järjestelmä tarjoaa poikkeuksellisen hyvän ohjattavuuden ja on taloudellinen

Mäkilähtöapu

Mäkilähtöapu estää tilapäisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2–3 sekuntia pidempään ja auto pysyy paikallaan, kun jalka siirretään jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Mäkilähtöapu on erittäin hyödyllinen liikkeellelähtötilanteessa.

Entistä helpompaa pysäköintiä

Aktiivinen pysäköintiavustin osaa ohjata auton parkkipaikkoihin, jotka ovat vain 20 prosenttia sitä pidempiä tai leveämpiä. Painat vain painiketta, niin innovatiivinen teknologia etsii sopivan paikan, kun ajat sellaisen ohi. Sitten se ohjaa sinut automaattisesti pysäköintiruutuun. Käytät vain kaasua, vaihteita ja jarrua noudattaen näyttöön tulevia ohjeita ja merkkiääniä.

Ohjaustehostin reagoi kaikkiin tilanteisiin

Sähköinen ohjaustehostin (EPAS) mukautuu automaattisesti nopeuteen ja olosuhteisiin. Matalilla nopeuksilla järjestelmä saa ratin kääntymään kevyemmin ja helpommin, mikä parantaa ohjattavuutta. Korkeammilla nopeuksilla, joilla tarvitaan enemmän hallintaa, se vakauttaa ohjausta. EPAS-ohjaustehostimessa on nyt suunnanhallinta, ja se huomioi sivutuulen ja muut ajo-olosuhteet, kun taas aktiivinen tärinänhallinta vähentää ohjauspyörän tärinää.

Havaitsee sivuilta tulevan liikenteen

S-MAXin etuosassa on pieni kamera, joka välittää kuvan auton monitoiminäyttöön. Näet kummaltakin sivulta tulevat ajoneuvot, pyöräilijät tai jalankulkijat. Tämä uutta teknologiaa hyödyntävä valinnaisvaruste on korvaamaton, kun peruutat pois kapeasta pysäköintiruudusta tai vilkkaalle kadulle näkyvyyden ollessa rajallinen.

Vaivatonta pysäköintiä

Aktiivinen pysäköintiavustin tekee muutakin kuin avustaa taskuparkkeerauksessa. Parkkiruudusta poistumisavustin auttaa poistumaan pysäköintiruudusta. Rinnakkaispysäköintiavustin tunnistaa, onko autollesi tilaa, ja sitten peruuttaa paikkaan puolestasi. Anturit tunnistavat myös esteet auton sivuilla.

Ford S-MAX reversing from parking spot with Park Out Assist
Ford SYNC 2 with Emergency Assistance

Ford-hätäaputoiminto

HätäaputoimintoFord Emergency Assistance on Ford SYNC -järjestelmän tärkeä ominaisuus, joka voi osoittautua elintärkeäksi. Onnettomuustilanteessa tämä teknologia voi automaattisesti soittaa järjestelmän kanssa paritetulla ja siihen yhdistetyllä Bluetooth®Bluetooth Trademark-matkapuhelimella hätäkeskukseen, jos turvatyyny laukeaa tai polttoainepumppu sammuu. Voit halutessasi lopettaa puhelun tai keskustella hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Mikä tärkeintä, järjestelmä antaa elintärkeitä tietoja, kuten GPS-koordinaatit, vaikka olisit tajuton.

Clearview-tuulilasinpyyhkijät

Clearview Front Wiper System – Tuulilasinpyyhkijät, joissa pesusuuttimet on sijoitettu pyyhkijään koko sulan pituudelta. Seurauksena on parempi puhdistustulos ja pienempi lasinpesunesteen kulutus, mikä tarkoittaa parempaa näkyvyyttä ja harvempaa lasinpesunesteen täyttötarvetta.

Ford S-MAX wipers close up
Top