Home > Henkilöautot > S-MAX > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ajo-ominaisuudet

S-MAX tarjoaa enemmän jokaisella matkalla. Kaupungissa ja maantiellä, kaikissa olosuhteissa, monet kehittyneet teknologiat avustavat sinua. S-MAX voi auttaa sinua pysäköimään tai varoittaa kuolleessa kulmassa lähestyvistä ajoneuvoista.

Mäkilähtöapu

Mäkilähtöapu estää tilapäisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2–3 sekuntia pidempään ja auto pysyy paikallaan, kun jalka siirretään jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Mäkilähtöapu on erittäin hyödyllinen liikkeellelähtötilanteessa.

Ford S-MAX rear view showing adaptive cruise control

Helpompaa ajamista ruuhkassa 

Stop and Go -toiminnolla varustetun aktiivisen vakionopeudensäätimen avulla voit asettaa vakionopeuden ja etäisyyden edellä ajavaan. Jos järjestelmä havaitsee liikenteen hidastuvan, se säilyttää asetetun etäisyyden, jos asetetulla vakionopeudella ei liikenneolosuhteiden vuoksi voida ajaa. Se voi myös pysäyttää auton kokonaan ruuhkassa. Kun tie on selvä, järjestelmä kiihdyttää automaattisesti takaisin valittuun nopeuteen. Näin ollen se helpottaa ajamista hitaasti eteenpäin nytkähtelevässä kaupunkiliikenteessä. 

Helpottaa nopeusrajoitusten noudattamista

Älykäs nopeusavustin toimii yhdessä liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän kanssa ja helpottaa nopeuden hallintaa, jotta voit keskittyä ajamiseen. Kun järjestelmä on aktivoitu, se tunnistaa paikallisen nopeusrajoituksen ja asettaa enimmäisnopeuden automaattisesti kyseiseen rajoitukseen.

Parempi hallinta mäkilähdöissä
Ford S-MAX close up of LED lights

Ajovalot, jotka parantavat näkyvyyttä kaarteissa

Mukautuvat LED-ajovalot ja päiväajovalot tuottavat tarkat ja intensiivisen kirkkaat valokeilat, jotka mukautuvat automaattisesti erilaisiin tie- ja ajo-olosuhteisiin. Lisäksi häikäisemättömät kaukovalot säätyvät automaattisesti, jotta muut autoilijat eivät häikäisty. Uusi järjestelmä jopa tunnistaa tien kaartumisen valaisten kaarteet ja risteykset hyvissä ajoin.

Entistä helpompaa pysäköintiä

Aktiivinen pysäköintiavustin osaa ohjata auton parkkipaikkoihin, jotka ovat vain 20 prosenttia sitä pidempiä tai leveämpiä. Painat vain painiketta, niin innovatiivinen teknologia etsii sopivan paikan, kun ajat sellaisen ohi. Sitten se ohjaa sinut automaattisesti pysäköintiruutuun. Käytät vain kaasua, vaihteita ja jarrua noudattaen näyttöön tulevia ohjeita ja merkkiääniä.

Ohjaustehostin reagoi kaikkiin tilanteisiin

Sähköinen ohjaustehostin (EPAS) mukautuu automaattisesti nopeuteen ja olosuhteisiin. Matalilla nopeuksilla järjestelmä saa ratin kääntymään kevyemmin ja helpommin, mikä parantaa ohjattavuutta. Korkeammilla nopeuksilla, joilla tarvitaan enemmän hallintaa, se vakauttaa ohjausta. EPAS-ohjaustehostimessa on nyt suunnanhallinta, ja se huomioi sivutuulen ja muut ajo-olosuhteet, kun taas aktiivinen tärinänhallinta vähentää ohjauspyörän tärinää.

Havaitsee liikennemerkit, jotka voivat jäädä huomaamatta

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa pysyvät ja väliaikaiset liikennemerkit, olivatpa ne sitten tien sivussa tai yläpuolella. Liikennemerkkien nopeusrajoitukset ja ohituskiellot näkyvät mittaristossa kuvakkeena, jotta huomaat rajoitusten muuttumisen. 

Ford S-MAX reversing from parking spot with Park Out Assist

Vaivatonta pysäköintiä

Aktiivinen pysäköintiavustin tekee muutakin kuin avustaa taskuparkkeerauksessa. Parkkiruudusta poistumisavustin auttaa poistumaan pysäköintiruudusta. Rinnakkaispysäköintiavustin tunnistaa, onko autollesi tilaa, ja sitten peruuttaa paikkaan puolestasi. Anturit tunnistavat myös esteet auton sivuilla.

Ford SYNC 2 with Emergency Assistance

Ford SYNC -hätäaputoiminto

Hätäaputoiminto on tärkeä osa Ford SYNC -järjestelmää. Onnettomuustilanteessa teknologia voi auttaa soittamaan järjestelmään yhdistetyllä Bluetooth-matkapuhelimella hätäkeskukseen, jos turvatyyny laukeaa tai polttoainepumppu sammuu. Voit halutessasi peruuttaa puhelun tai puhua hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Mikä tärkeintä, järjestelmä voi välittää elintärkeitä tietoja, kuten GPS-koordinaatit, vaikka et itse pystyisi siihen. FordPass-sovelluksen avulla voit muutamalla napautuksella soittaa tiepalveluun rengasrikon tai muun ongelmatilanteen sattuessa.

Clearview-tuulilasinpyyhkijät

Clearview Front Wiper System – Tuulilasinpyyhkijät, joissa pesusuuttimet on sijoitettu pyyhkijään koko sulan pituudelta. Seurauksena on parempi puhdistustulos ja pienempi lasinpesunesteen kulutus, mikä tarkoittaa parempaa näkyvyyttä ja harvempaa lasinpesunesteen täyttötarvetta.

Ford S-MAX wipers close up
Top