Home > Henkilöautot > TOURNEO CONNECT > Ominaisuudet > Turvallisuus

Turvallisuus

Ford Tourneo Connectissa on kattavat turvallisuus- ja murtosuojausominaisuudet, jotka suojaavat kuljettajaa, matkustajia ja kuljetettavia tavaroita. Jotkin teknologiat, kuten törmäyksenestoavustin jalankulkijoiden tunnistuksella ja EBA-hätäjarrutehostin, auttavat lieventämään onnettomuuden vaikutuksia tai jopa välttymään niiltä.

Ford Tourneo Connect detecting another car

Törmäyksenestoavustin jalankulkijatunnistuksella

Törmäyksenestoavustin jalankulkijatunnistuksella parantaa turvallisuutta. Jalankulkijatunnistus tunnistaa jopa ne jalankulkijat jotka mahdollisesti ovat astumassa ajotielle. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa ja tarvittaessa jarruttaa, ellei kuljettaja tee sitä itse, jotta vältytään törmäykseltä. Järjestelmä toimii alle 50 km/h nopeuksilla.

Luistonestojärjestelmä – TCS

Järjestelmä jakaa pitoa parhaiten pitäville pyörille jolloin suorituskyky ja ajettavuus ovat aina erinomaiset. Järjestelmä tarkkailee jatkuvasti auton yksittäisiin pyöriin välitettävää tehoa ja säätää sitä tarpeen mukaan. Erinomainen pito ja hallittavuus mm. liikkeellelähdöissä.

Ford Tourneo Connect with electronic stability control diagram
Ford Tourneo Connect with engaged airbags shown

Turvatyynyt

Tourneo Connectin vakiovarusteisiin kuuluvat turvatyynyt, turvaverhot sekä sivuturvatyynyt.

Perävaunun hallintajärjestelmä – TSC

Perävaunun hallintajärjestelmä tunnistaa perävaunun heilumisen ja järjestelmä hidastaa auton nopeutta palauttaakseen perävaunun hallinnan. Järjestelmä hidastaa auton vauhtia alentamalla moottorin vääntöä ja lisäämällä vähitellen pyöriin kohdistuvaan jarruvoimaa.

Ford Tourneo Trailer Sway Control detail
Ford Tourneo Connect front wheel close up

Lukkiutumaton jarrujärjestelmä – ABS

ABS-jarrut ja elektroninen jarruvoimantasaus toimivat yhdessä tehden jarruttamisesta tehokkaampaa. EBA-hätäjarrutehostin auttaa autoa saavuttamaan parhaan jarrutustehon hätätilanteessa. Järjestelmä tunnistaa elektronisen ajovakauden hallintajärjestelmän avulla, kuinka paljon kuljettaja on painanut jarrua ja lisää painetta tarvittaessa. Voimakkaassa jarrutuksessa hätäjarruvalot vilkkuvat varoitukseksi muille autoilijoille.

Hätäjarruvalot

Hätäjarruvalot vilkkuvat ja varoittavat näin muita kuljettajia vaaratilanteesta, kun jarrutetaan voimakkaasti.

Ford Tourneo Trailer Sway Control detail
Ford Tourneo Connect with engaged airbags shown

Rengaspaineen valvontajärjestelmä

Oikean rengaspaineen avulla voidaan parantaa polttoainetaloudellisuutta, estää renkaita liialliselta kulumiselta sekä säilyttää ajo-ominaisuudet hyvinä. Jokaisen renkaan venttiilissä on anturi, joka valvoo rengaspainetta ja sytyttää tarvittaessa varoitusmerkkivalon mittaristoon, jotta renkaat voidaan tarkastaa.

Turvavyömuistutin

Kuljettajan turvavyömuistutin muistuttaa, ellei turvavyö ole kiinnitetty, kun lähdetään liikkeelle.

Ford Tourneo Trailer Sway Control detail
Ford Tourneo Connect with engaged airbags shown

ISOFIX – turvaistuimen kiinnityspisteet

Tourneo Connectissa on lasten turvallista matkustaa. Toisen istuinrivin reunimmaisilla istuinpaikoilla on ISOFIX-kiinnikkeet, joihin voidaan kiinnittää ISOFIX-kiinnikkeillä varustettu lasten turvaistuin.

Kauko-ohjattava keskuslukitus murtosuojatuilla lukoilla

Kauko-ohjattava keskuslukitus on varmempi kuin koskaan, sillä voit halutessasi avata vain tietyn oven. Muut ovet pysyvät lukossa, kunnes aktivoidaan kuljettajan ovessa oleva kytkin. Samalla kytkimellä voit hallita kaikkien auton ovien lukitusta ja avaamista. Kaikissa ovien lukoissa on murtosuojaus, joka estää niiden avaamisen väkisin.

Ford Tourneo Trailer Sway Control detail
Ford Tourneo Connect with engaged airbags shown

Murtohälytin parantaa suojausta

Valinnaisvarusteena saatava murtohälytin suojaa autoasi hälyttämällä, jos ovet tai konepelti avataan väkisin.

EURO NCAP 4-tähteä

Ford Tourneo Connect on saanut neljä tähteä EuroNCAP-testissä, koska Tourneo Connect selvisi erinomaisesti sekä törmäysturvallisuustestissä että törmäyksenestoavustin-järjestelmien toiminnan osalta.

Ford Tourneo Connect with engaged airbags shown
Top