Ford Fiesta ST driving

AJO-OMINAISUUDET

Uusi Fiesta on täynnä älykkäitä ominaisuuksia ja järjestelmiä, kuten uudet älykkäät LED-ajovalot, aktiivinen pysäköintiavustin, aktiivinen vakionopeudensäädin, kaistavahtijärjestelmä, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä ja paljon muuta (vakiona tai valinnaisvarusteena). Kun tutustut hyödyllisiin teknologioihin, ihmettelet, miten olet pärjännyt ilman niitäDriver-assist features.

STOP & GO -TOIMINNOLLA VARUSTETTU AKTIIVINEN VAKIONOPEUDENSÄÄDIN

Tekee Fiesta Powershift -automaattivaihteella ajamisesta helppoa ruuhkassa. Aseta haluamasi vakionopeus, ja Stop & Go -toiminnolla varustettu aktiivinen vakionopeudensäädin säilyttää automaattisesti asetetun etäisyyden edellä kulkevaan ajoneuvoon ja pysäyttää auton tarvittaessa. Kun tie on avoinna, järjestelmä kiihdyttää takaisin valitsemaasi nopeuteenDriver-assist features.

Ford Fiesta using Adaptive cruise control
Ford Fiesta rear three quarter view

KAISTAVAHTI

Eteenpäin suunnatut kamerat havaitsevat, jos autosi on vahingossa ajautumassa väärälle kaistalle. Järjestelmä varoittaa tärisyttämällä ohjauspyörää, ja se voi jopa auttaa ohjauksessa, jotta pääset takaisin oikealle kaistalle. Suunniteltu monikaistaisille teille. Kytkeytyy automaattisesti pois päältä alle 65 km/h:n ajonopeuksissa, ja sen voi myös poistaa käytöstä manuaalisestiDriver-assist features.

AKTIIVINEN/AUTOMAATTINEN PYSÄKÖINTIAVUSTIN

Pysäköinti vilkkaalla kadulla tai ahtaaseen ruutuun voi olla hankalaa. Ford Fiesta tekee siitä helppoa pysäköintiavustimen avulla. Järjestelmä tunnistaa sopivat pysäköintiruudut ja ohjaa auton niihin automaattisesti. Pysäköintiavustin auttaa poistumaan pysäköintiruudusta. Sivupysäköintiavustin puolestaan varoittaa esteistä sivusuunnassaDriver-assist features.

Ford Fiesta using active park assist
Ford Fiesta interior digital cluster close up

ÄLYKÄS NOPEUDENRAJOITIN JA LIIKENNEMERKKIEN TUNNISTUS

Mahdollistaa halutun maksiminopeuden asettamisen. Järjestelmä skannaa myös liikennemerkit ja tiemerkinnät paikallisten nopeusrajoitusten tunnistamiseksi. Jos jompikumpi näistä rajoista ylittyy, järjestelmä varoittaa sinua mittariston kautta. Väärän suunnan varoitus varoittaa myös, jos ohitat kielletty ajosuunta -liikennemerkinDriver-assist features.

Ford Fiesta rear view in motion

ETÄISYYDEN ILMAISIN

Auttaa seuraamaan etäisyyttä edellä kulkevaan ajoneuvoon. Mittaristossa näkyvä kolmivärinen, koodattu grafiikka kertoo, kuinka lähellä olet – harmaa ilmaisee suurimman etäisyyden ja punainen lyhimmän etäisyyden sinun ja edessä olevan ajoneuvon välilläDriver-assist features.

Ford Fiesta displaying selectable drive modes

VALITTAVISSA OLEVAT AJOTILAT 

Valittavissa olevat ajotilat muuttavat auton asetuksia, kuten kaasun vastetta, ohjausta ja vaihteiden vaihtoa ajo-olosuhteiden mukaan. Fiestassa on kolme eri ajotilaa: Normal, ECO ja Sport. Valitse Fiesta Active, jossa voit myös valita liukkaan pinnan Liukas- ja maastoon soveltuvan Trail-tilan. Tärkeimmät tiedot näytetään digitaalimittaristossa, joka vaihtaa väriteemaa valitun tilan mukaanDriver-assist features.

Ford Fiesta front LED light close up

ÄLYKKÄÄT LED-AJOVALOT

Uuden Fiestan matriisi-LED-ajovalot, joissa on integroidut sumuvalot ja tunnusomaiset päiväajovalot, tarjoavat erinomaisen näkyvyyden ja ovat muotoilultaan huomiotaherättävät. Mukautuva ajovalojärjestelmä optimoi ajovalot eri ajo-olosuhteisiin. Esimerkiksi moottoritie-, kaupunki- ja maastoajoon sekä pysäköinti- ja kaarretoimintoihin.

Ford Fiesta rear view camera

PERUUTUSKAMERA

Betoniporsaat, polkupyörät, matalat muurit… Peruutuskamera helpottaa pysäköintiä näyttämällä auton takana olevat paikat näytöllä. Järjestelmä näyttää kohteet, jotka voisivat muuten jäädä huomaamatta, ja lisäksi se näyttää virtuaaliset apuviivat, joiden avulla peruuttaminen pienimpiinkin tiloihin onnistuu huolettomammin. Kamera aktivoituu automaattisesti, kun valitset peruutusvaihteenDriver-assist features.

PARKKITUTKAT

Parkkitutkat auttavat arvioimaan auton ja sen ympärillä olevan esteen välistä välimatkaa. Havaitessaan esteen ne laukaisevat merkkiäänen, joka voimistuu, kun estettä lähestytäänDriver-assist features.

Parking distance sensors graphic
Ford Fiesta front three quarter view

MOOTTORIT JA VAIHTEISTOT

Miksi valita tehon ja taloudellisuuden välillä? Ford Fiestalla saat molemmat. Palkittu 1,0-litrainen EcoBoost-bensiinimoottori tarjoaa saumattoman yhdistelmän tehoa ja polttoaineenkulutusta. Uudessa Fiesta EcoBoost Hybrid -kevythybridissä on sähkömoottori, joka tehostaa entisestään ja minimoi päästöt. Edistyksellisen ajodynamiikan ansiosta tämä auto tarjoaa palkitsevan ajonautinnon.

ECOBOOST-HYBRIDITEKNOLOGIA

Fiesta EcoBoost Hybridissä on 48 voltin akkukäyttöinen sähkömoottori, joka tukee moottoria, parantaa taloudellisuutta ja vähentää päästöjäTooltip. Kevythybridimoottori tuottaa 16 hv:n lisätehon ja jopa 20 % paremman kiihtyvyyden. Hyötyjarrutus lataa akkua ajon aikana, joten autoa ei tarvitse kytkeä ulkoiseen virtalähteeseen.

SEE IT IN ACTION

Ford Fiesta front three quarter view from behind, showing the technology inside the vehicle chassis.

EDISTYKSELLINEN AUTOMAATTIVAIHTEISTO

EcoBoost Hybrid Powershift on seitsemänvaihteinen kaksoiskytkinautomaattivaihteisto (DCT). Useammat välityssuhteet, kevyt paino ja edistynyt kaksoiskytkintoiminto tarjoavat pehmeää ja saumatonta vaihteiden vaihtoa vähemmän vaativaan kaupunkiajoon. Erinomaisen polttoainetaloudellisuuden ja hauskan ajotehon lisäksiTooltip.

Ford Fiesta showing dual-cluth automatic transmission
Render of Ford engine

PALKITTUA SUORITUSKYKYÄ

1,0-litrainen Ford EcoBoost -bensiinimoottori on valittu kuudesti vuoden kansainväliseksi moottoriksi, Fiestassa on 125 tai 155 hv:n kevythybridivaihtoehdot, joiden suorituskyky on tinkimätön ja polttoaineenkulutus pienempi ja CO2-päästöt matalammat.

Ford Fiesta displaying auto start-stop on road

AUTO-START-STOP-JÄRJESTELMÄ

Kun pysähdyt punaisiin valoihin tai ruuhkaan, automaattinen käynnistys-/pysäytysjärjestelmä sammuttaa moottorin automaattisesti. Se antaa kuitenkin edelleen virtaa tärkeille järjestelmille, kuten ajovaloille, ilmastoinnille ja Ford SYNC 3 -järjestelmälleOverall SYNC disclaimer. Kun haluat lähteä liikkeelle, paina kytkintä (tai jos käytössä on automaattivaihteisto, paina kaasua), niin moottori käynnistyy uudelleen.

Ford Fiesta manual transmission

MANUAALIVAIHTEISTO

Fiestan 6-vaihteinen manuaalivaihteisto on optimoitu tekemään vaihteen valinnasta helpompaa, täsmällisempää ja hiljaisempaa. Vaihteiston suunnittelussa on myös kiinnitetty erityistä huomiota ajettavuuden parantamiseen ja polttoaineenkulutuksen vähentämiseen. Näin ajaminen on entistä miellyttävämpää, etkä joudu tankkaamaan yhtä usein.

Ford Fiesta showing interior design around driver

LIITETTÄVYYS

Uudistuneessa Ford Fiestassa on käyttäjäystävällisiä liitettäviä ominaisuuksia, jotka parantavat jokaista ajokokemusta. Niihin kuuluvat uusi digitaalimittaristo, Ford SYNC 3.2 varustettuna 8" kosketusnäytöllä, ja FordPass-sovellus, joka yhdistyy autoosi saumattomasti, missä ikinä oletkaan.

SEE IT IN ACTION

Cockpit view of the Ford Fiesta showing the steering wheel and dashboard modules
Ford Fiesta interior SYNC 3.2 touchscreen close up

FORD SYNC 3.2

Ford SYNC 3.2Overall SYNC disclaimer integroituu saumattomasti älypuhelimeesi Android Auton tai Apple CarPlayn kauttaOverall SYNC disclaimer. Voit hallita kaikkea puheluista ja tekstiviesteistä aina sisätilojen lämpötilaan, musiikkiin, navigointijärjestelmään ja Live Traffic -päivityksiin. Ohjauksessa voit käyttää 8"" HD-värikosketusnäyttöä tai yksinkertaisia puhekomentoja.

DIGITAALIMITTARISTO

Uuden Fiestan 12,3" digitaalinen mittaristo näyttää kuljettajan tiedot HD-laatuisina intuitiivisina ja helppolukuisina kuvakkeina. Voit myös valita ensisijaisesti näytettävät tiedot, mukaan lukien navigointi-ilmoitukset, sekä ohjelmoida asetukset eri kuljettajille.

Ford Fiesta digital instrument cluster close up
Ford Fiesta B&O sound system close up

B&O-AUDIOJÄRJESTELMÄ 

Erinomainen äänenlaatu ja tyylikäs muotoilu. B&O:n audioasiantuntijat ovat suunnitelleet ja virittäneet tämän ensiluokkaisen 10 kaiuttimen audiojärjestelmän uuteen Fiestaan. Sisältää siististi takaväliseinämään yhdistetyn bassovahvistimen sekä tunnusomaiset Bang & Olufsen -kaiuttimet, jotka täydentävät täydellisesti auton omaleimaista muotoilua.

Mobile phone showing FordPass App

FORDPASS-SOVELLUS

Avaa useita yhteysominaisuuksia älypuhelimellasi. FordPass-sovelluksenFordPass pro avulla voit seurata ajoneuvon sijaintia ja ajotietoja, saada reaaliaikaisia liikennetietoja sekä puhelimeesi lähetettyjä ajoneuvon kuntovaroituksia. Voit myös tarkistaa, onko autosi lukittu ja lukita tai avata ovet etänä, missä tahansa oletkin.

FordPass Connect

FORDPASS CONNECT

Uuden Fiestan sisäänrakennetussa FordPass ConnectFordpass Connect -modeemissa on useita muita liitettävyysominaisuuksia. Nauti WiFi-yhteydestä jopa kymmenelle laitteelle. Ja kun se yhdistetään FordPass-sovellukseenFordPass pro , voit lähettää määränpäät älypuhelimestasi auton navigointijärjestelmään. Edistyksellisten etäominaisuuksien ansiosta voit myös hallita ja valvoa Fiestaa missä tahansa oletkin.

Ford Fiesta showing wireless charging port

LANGATON LATAUS

Suunniteltu maksimoimaan tilankäyttö ja kätevyys. Uuden Fiestan sisätiloissa on kätevä keskitetty säilytystila ja langaton lataustoiminto älypuhelimesi avullaTooltip.

Ford Fiesta showing interior design around driver seat

MUKAVUUTTA JA KÄTEVYYTTÄ

Älykkäitä teknologioita on helppo käyttää kotonasi, joten eikö sen pitäisi olla mahdollista myös autossasi? Siksi Fiestassa on SYNC 3.2Overall SYNC disclaimer , joka helpottaa elämää. B&O tekee ajomatkoista viihdyttävämpiä ja avattava panoraamakatto lisää ajonautintoa entisestään. Tutustu näihin ja moniin muihin ominaisuuksiin, jotka ovat saatavilla Fiestan uskomattoman mukaviin ja käytännöllisiin tiloihin.

Ford Fiesta overhead view of panorama roof

PANORAAMAKATTO

Fiestan sähkökäyttöisen panoraamakaton ansiosta sinä ja matkustajasi voitte nauttia ympäröivistä maisemista. Kaksisuuntaisesti säädettävä katto voidaan joko kallistaa tai vetää kokonaan sisään. Aurinkoa heijastava pinnoite pitää sisätilat viileinä ja mukavina. Sähkötoimisen kaihtimen ansiosta katon saa peittoon tai näkyviin napinpainalluksella.

TEE FIESTASTA OMANLAISESI

Laaja valikoima muotoiluvaihtoehtoja tekee uudesta Fiestasta todella omanlaisesi. Saatavilla on yksivärisiä, metallivärisiä, kaksisävyisiä ja erikoisvärisiä korin värivaihtoehtoja, erilaisia sisätilojen yksityiskohtia, verhoiluja ja tikkauksia sekä erilaisia vanteita… Yksilöintipakettien avulla teet autostasi täsmälleen omaan tyyliisi sopivan.

Ford Fiesta interior view from passenger side
Ford Fiesta showing heated steering wheel

LÄMMITETTÄVÄT ISTUIMET JA OHJAUSPYÖRÄ

Auton lämmitetty ohjauspyörä pitää kädet lämpiminä talvisina pakkasaamuina, ja lämmitettävät etuistuimet tuovat lisämukavuutta.

Ford Fiesta showing KeyFree system

FORDIN AVAIMETON JÄRJESTELMÄ 

Fordin avaimettoman järjestelmän avulla voit lukita auton ja avata lukituksen ottamatta avainta taskusta tai laukusta. Voit myös avata oven, vaikka avain on auton sisällä, tai käyttää FordPass-sovellustaOverall SYNC disclaimer ja lukita ja avata sen etänä mistä tahansa.

Ford MyKey

MYKEY

Ford MyKey® lisää mielenrauhaa, kun lainaat autoa toiselle kuljettajalle. Sen avulla voit asettaa nopeusrajoituksia ja turvavyömuistutuksia tai jopa hallita audiojärjestelmän äänenvoimakkuutta.

Ford Fiesta with man in driving seat

TURVALLISUUS JA MURTOSUOJAUS

Ford Fiestassa on lukuisia edistyksellisiä teknologioita, jotka suojaavat kuljettajaa, matkustajia ja autoa onnettomuustilanteessa. Tärkeitä toimintoja ovat törmäyksenestoavustin, hätäjarrutusjärjestelmä ja perävaunun vakautusjärjestelmä. Fiestassa on myös monia muita turvajärjestelmiä, joista jotkut jopa ennaltaehkäisevät onnettomuuksiaTooltip.

SEE IT IN ACTION

Three Ford Fiesta's in an outdoor location demonstrating the safety features
Ford Fiesta showing pre-collision assist

TÖRMÄYKSENESTOAVUSTIN JALANKULKIJOIDEN TUNNISTUKSELLA

Havaitsee mahdolliset törmäysvaarat jalankulkijoiden ja muiden ajoneuvojen kanssa jopa 130 metriä eteenpäin ja varoittaa niistä. Jos et reagoi, järjestelmä jarruttaa automaattisesti. Näin mahdolliset onnettomuudet eivät johda yhtä vakaviin seurauksiin tai ne voidaan jopa estää kokonaanDriver-assist features are supplemental.

PERÄVAUNU TURVALLISESTI SAMASSA LINJASSA

Perävaunun hallintajärjestelmä havaitsee perävaunun kiemurtelun ja hidastaa auton nopeutta, jotta ongelma poistuu. Näin hinaus pysyy hallinnassa. Järjestelmä hidastaa auton vauhtia pienentämällä moottorin vääntöä ja lisäämällä vähitellen jarruvoimaa kaikkiin pyöriinTooltip.

Ford Fiesta towing jet ski
Ford Fiesta displaying emergency brake assist

HÄTÄJARRUJÄRJESTELMÄ 

Auttaa autoa saavuttamaan parhaan jarrutustehon hätätilanteissa. Sitä hallitsee automaattisesti ajovakaudenhallintajärjestelmä, joka tunnistaa, kuinka voimakkaasti olet painanut jarrupoljinta, ja lisää jarrutuspainetta tarvittaessa.

AJOVAKAUDEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ 

Järjestelmä käyttää ABS-jarrujen ja luistonestojärjestelmän antureita. Järjestelmä havaitsee, kun Fiestasi on menettämässä pitoa ja välittää automaattisesti jarruvoimaa yksittäisiin pyöriin auttaen vakauttamaan auton.

Ford Fiesta front three quarter view
Euro NCAP five star safety logo

VIIDEN TÄHDEN TURVAA SUOJANASI

Euro NCAP on Euroopan johtava riippumaton testiohjelma, joka arvioi uusien autojen turvallisuutta tiukoilla mittareilla. Fordin sitoutumisesta turvallisuuteen kertoo se, että Fiestalle on myönnetty täydet viisi tähteä.

New Ford Fiesta front tyre close up

RENGASPAINEEN SEURANTA

Havaitsee renkaan paineen laskun ja varoittaa siitä mittariston kautta. Voit myös saada hälytyksiä FordPass-älypuhelinsovelluksen kautta, joka seuraa rengaspainetta, pesunesteen tasoa ja paljon muuta.