Ford Fiesta ST driving

AJO-OMINAISUUDET

Uusi Fiesta on täynnä älykkäitä ominaisuuksia ja järjestelmiä, kuten uudet älykkäät LED-ajovalot, aktiivinen pysäköintiavustin, aktiivinen vakionopeudensäädin, kaistavahtijärjestelmä, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä ja paljon muuta (vakiona tai valinnaisvarusteena). Kun tutustut hyödyllisiin teknologioihin, ihmettelet, miten olet pärjännyt ilman niitäDriver-assist features.

Ford Fiesta rear three quarter view

KAISTAVAHTI

Eteenpäin suunnatut kamerat havaitsevat, jos autosi on vahingossa ajautumassa väärälle kaistalle. Järjestelmä varoittaa tärisyttämällä ohjauspyörää, ja se voi jopa auttaa ohjauksessa, jotta pääset takaisin oikealle kaistalle. Suunniteltu monikaistaisille teille. Kytkeytyy automaattisesti pois päältä alle 65 km/h:n ajonopeuksissa, ja sen voi myös poistaa käytöstä manuaalisestiDriver-assist features.

Ford Fiesta interior digital cluster close up

ÄLYKÄS NOPEUDENRAJOITIN JA LIIKENNEMERKKIEN TUNNISTUS

Mahdollistaa halutun maksiminopeuden asettamisen. Järjestelmä skannaa myös liikennemerkit ja tiemerkinnät paikallisten nopeusrajoitusten tunnistamiseksi. Jos jompikumpi näistä rajoista ylittyy, järjestelmä varoittaa sinua mittariston kautta. Väärän suunnan varoitus varoittaa myös, jos ohitat kielletty ajosuunta -liikennemerkinDriver-assist features.

Ford Fiesta rear view in motion

ETÄISYYDEN ILMAISIN

Auttaa seuraamaan etäisyyttä edellä kulkevaan ajoneuvoon. Mittaristossa näkyvä kolmivärinen, koodattu grafiikka kertoo, kuinka lähellä olet – harmaa ilmaisee suurimman etäisyyden ja punainen lyhimmän etäisyyden sinun ja edessä olevan ajoneuvon välilläDriver-assist features.

PARKKITUTKAT

Parkkitutkat auttavat arvioimaan auton ja sen ympärillä olevan esteen välistä välimatkaa. Havaitessaan esteen ne laukaisevat merkkiäänen, joka voimistuu, kun estettä lähestytäänDriver-assist features.

Parking distance sensors graphic
Ford Fiesta front three quarter view

MOOTTORIT JA VAIHTEISTOT

Miksi valita tehon ja taloudellisuuden välillä? Ford Fiestalla saat molemmat. Palkittu 1,0-litrainen EcoBoost-bensiinimoottori tarjoaa saumattoman yhdistelmän tehoa ja polttoaineenkulutusta. Uudessa Fiesta EcoBoost Hybrid -kevythybridissä on sähkömoottori, joka tehostaa entisestään ja minimoi päästöt. Edistyksellisen ajodynamiikan ansiosta tämä auto tarjoaa palkitsevan ajonautinnon.

ECOBOOST-HYBRIDITEKNOLOGIA

Fiesta EcoBoost Hybridissä on 48 voltin akkukäyttöinen sähkömoottori, joka tukee moottoria, parantaa taloudellisuutta ja vähentää päästöjäTooltip. Kevythybridimoottori tuottaa 16 hv:n lisätehon ja jopa 20 % paremman kiihtyvyyden. Hyötyjarrutus lataa akkua ajon aikana, joten autoa ei tarvitse kytkeä ulkoiseen virtalähteeseen.

EDISTYKSELLINEN AUTOMAATTIVAIHTEISTO

EcoBoost Hybrid Powershift on seitsemänvaihteinen kaksoiskytkinautomaattivaihteisto (DCT). Useammat välityssuhteet, kevyt paino ja edistynyt kaksoiskytkintoiminto tarjoavat pehmeää ja saumatonta vaihteiden vaihtoa vähemmän vaativaan kaupunkiajoon. Erinomaisen polttoainetaloudellisuuden ja hauskan ajotehon lisäksiTooltip.

Ford Fiesta showing dual-cluth automatic transmission
Render of Ford engine

PALKITTUA SUORITUSKYKYÄ

1,0-litrainen Ford EcoBoost -bensiinimoottori on valittu kuudesti vuoden kansainväliseksi moottoriksi, Fiestassa on 125 tai 155 hv:n kevythybridivaihtoehdot, joiden suorituskyky on tinkimätön ja polttoaineenkulutus pienempi ja CO2-päästöt matalammat.

Ford Fiesta displaying auto start-stop on road

AUTO-START-STOP-JÄRJESTELMÄ

Kun pysähdyt punaisiin valoihin tai ruuhkaan, automaattinen käynnistys-/pysäytysjärjestelmä sammuttaa moottorin automaattisesti. Se antaa kuitenkin edelleen virtaa tärkeille järjestelmille, kuten ajovaloille, ilmastoinnille ja Ford SYNC 3 -järjestelmälleOverall SYNC disclaimer. Kun haluat lähteä liikkeelle, paina kytkintä (tai jos käytössä on automaattivaihteisto, paina kaasua), niin moottori käynnistyy uudelleen.

Ford Fiesta manual transmission

MANUAALIVAIHTEISTO

Fiestan 6-vaihteinen manuaalivaihteisto on optimoitu tekemään vaihteen valinnasta helpompaa, täsmällisempää ja hiljaisempaa. Vaihteiston suunnittelussa on myös kiinnitetty erityistä huomiota ajettavuuden parantamiseen ja polttoaineenkulutuksen vähentämiseen. Näin ajaminen on entistä miellyttävämpää, etkä joudu tankkaamaan yhtä usein.

Ford Fiesta showing heated steering wheel

LÄMMITETTÄVÄT ISTUIMET JA OHJAUSPYÖRÄ

Auton lämmitetty ohjauspyörä pitää kädet lämpiminä talvisina pakkasaamuina, ja lämmitettävät etuistuimet tuovat lisämukavuutta.

Ford Fiesta with man in driving seat

TURVALLISUUS JA MURTOSUOJAUS

Ford Fiestassa on lukuisia edistyksellisiä teknologioita, jotka suojaavat kuljettajaa, matkustajia ja autoa onnettomuustilanteessa. Tärkeitä toimintoja ovat törmäyksenestoavustin, hätäjarrutusjärjestelmä ja perävaunun vakautusjärjestelmä. Fiestassa on myös monia muita turvajärjestelmiä, joista jotkut jopa ennaltaehkäisevät onnettomuuksiaTooltip.

Ford Fiesta displaying emergency brake assist

HÄTÄJARRUJÄRJESTELMÄ 

Auttaa autoa saavuttamaan parhaan jarrutustehon hätätilanteissa. Sitä hallitsee automaattisesti ajovakaudenhallintajärjestelmä, joka tunnistaa, kuinka voimakkaasti olet painanut jarrupoljinta, ja lisää jarrutuspainetta tarvittaessa.

AJOVAKAUDEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ 

Järjestelmä käyttää ABS-jarrujen ja luistonestojärjestelmän antureita. Järjestelmä havaitsee, kun Fiestasi on menettämässä pitoa ja välittää automaattisesti jarruvoimaa yksittäisiin pyöriin auttaen vakauttamaan auton.

Ford Fiesta front three quarter view
Euro NCAP five star safety logo

VIIDEN TÄHDEN TURVAA SUOJANASI

Euro NCAP on Euroopan johtava riippumaton testiohjelma, joka arvioi uusien autojen turvallisuutta tiukoilla mittareilla. Fordin sitoutumisesta turvallisuuteen kertoo se, että Fiestalle on myönnetty täydet viisi tähteä.