Ford Focus driving on a bridge

AJO-OMINAISUUDET

ÄLYKKÄÄT LED-AJOVALOT

Uudet, valinnaisvarusteiset mukautuvat Matrix LED-ajovalot, joissa on integroidut sumuvalot ja tunnusomaiset päiväajovalot, tarjoavat erinomaisen näkyvyyden ja huomiota herättävän muotoilun. Mukautuva ajovalojärjestelmä optimoi Focuksen ajovalot eri ajo-olosuhteisiin. Esimerkiksi moottoritie-, kaupunki- ja maastoajoon sekä pysäköinti- ja kaarretoimintoihin.

LED headlights on a Ford Focus
Interior of Ford Focus

DIGIMITTARISTO

Focuksen 12,3" digitaalinen mittaristo näyttää kuljettajan tiedot intuitiivisina ja helppolukuisina kuvakkeina. Voit valita ensisijaisesti näytettävät tiedot, mukaan lukien navigointi-ilmoitukset, sekä ohjelmoida asetukset eri kuljettajille.

KUOLLEEN KULMAN VALVONTAJÄRJESTELMÄ 

Järjestelmä tunnistaa tutka-anturien avulla kuolleeseen kulmaan jääneet autot myös perävaunua vedettäessä. Kun toinen auto tulee kuolleeseen kulmaan, järjestelmä varoittaa sinua sivupeileihin sijoitetuilla varoitusvaloilla.

Detail on a side door mirror
Ford Focus car driving next to lake

KAISTAVAHTIJÄRJESTELMÄ 

Eteenpäin suunnatut kamerat havaitsevat, jos autosi on vahingossa ajautumassa väärälle kaistalle. Järjestelmä varoittaa tärisyttämällä ohjauspyörää, ja se voi jopa auttaa ohjauksessa, jotta pääset takaisin oikealle kaistalle. Järjestelmä on suunniteltu monikaistaisille teille. Se kytkeytyy automaattisesti pois päältä alle 65 km:n tuntinopeudella, ja sen voi myös poistaa käytöstä manuaalisesti.

Ford Focus cross traffic system indication

RISTEÄVÄN LIIKENTEEN VAROITUSJÄRJESTELMÄ

Auttaa lisäämään havaintokykyä peruutettaessa pois paikoista, joissa on rajallinen näkyvyys. Järjestelmä havaitsee, jos ajoneuvo lähestyy sivuilta, varoittaa äänimerkillä ja sytyttää varoitusvalon Focuksen ovipeileissä.

Ford Focus Ford Co-Pilot 360

KULJETTAJAA AVUSTAVAT TEKNOLOGIAT

Focuksessa yhdistyvät useat teknologiat, jotka tekevät ajamisesta entistäkin miellyttävämpää ja nautinnollisempaa. Esimerkiksi aktiivinen vakionopeudensäädin mukauttaa nopeuttasi automaattisesti edessä olevan auton nopeuden perusteella. Järjestelmä jopa tunnistaa nopeusrajoitusmerkit ja voi säätää ajonopeutta niiden perusteella.

Screen with a menu of drive modes

VALITTAVISSA OLEVAT AJOTILAT

Valittavissa olevat ajotilat muuttavat auton asetuksia, kuten kaasun vastetta, ohjausta ja vaihteiden vaihtoa ajo-olosuhteiden mukaan. Uudessa Focuksessa on viis eri ajotilaa: Normal, ECO, Sport, SlipperyTooltip (Liukas) ja TrailTooltip (Maasto). Tärkeimmät tiedot näytetään digimittaristossa, joka vaihtaa väriteemaa valitun ajotilan mukaan.

AKTIIVINEN PYSÄKÖINTIAVUSTIN

Pysäköinti vilkkaalla kadulla tai ahtaaseen ruutuun voi olla hankalaa. Uuden Focuksen aktiivinen pysäköintiavustin tekee siitä kuitenkin helppoa. Järjestelmä tunnistaa sopivat pysäköintiruudut ja ohjaa auton niihin automaattisesti. Sinun tarvitsee vain painaa painiketta, niin auto pysäköi puolestasi.

Ford Focus Active Park Assist
Ford Focus detecting another car with Stop&Go

STOP & GO -TOIMINNOLLA VARUSTETTU AKTIIVINEN VAKIONOPEUDENSÄÄDIN

Focuksen aktiivinen vakionopeussäädin tekee ajamisesta helppoa ruuhkassa. Aseta haluamasi vakionopeus, ja järjestelmä säilyttää automaattisesti asetetun etäisyyden edellä kulkevaan ajoneuvoon ja pysäyttää auton tarvittaessa. Kun tie on avoinna, järjestelmä kiihdyttää takaisin valitsemaasi nopeuteen. Saatavilla automaattivaihteistolla varustettuihin malleihin.

LIIKENNEMERKKIEN TUNNISTUSJÄRJESTELMÄ JA AKTIIVINEN VAKIONOPEUDENSÄÄDIN

Ensin liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän kamera tunnistaa nopeusrajoituksen, minkä jälkeen se (jos päällä) asettaa enimmäisnopeuden kyseiseen rajoitukseen.

Ford Focus passing traffic signs on a country road
Driver Alert warning

DRIVER ALERT -HÄLYTYSTOIMINTO 

Järjestelmä varoittaa, jos se havaitsee väsymyksestä johtuvia muutoksia ajokäyttäytymisessä. Jos valppaustasosi heikkenee entisestään, viesti toistuu äänimerkin kera. 

TÖRMÄYKSENVÄISTÖAVUSTIN

Uuden Focuksen törmäyksenväistöavustin käyttää tutkaa ja kameratekniikkaa reitilläsi olevien hitaammin liikkuvien ja pysähtyneiden ajoneuvojen tunnistamiseen ja avustaa ohjaamisessa, jos törmäys uhkaa.

Steering wheel being guided to the right
Ford Focus on the hill

MÄKILÄHTÖAVUSTIN

Mäkilähtöavustin säilyttää jarruvoiman 2,5 sekuntia pidempään ja siten parantaa hallintaa mäkilähdössä. Se helpottaa ajamista alamäkeen, kun jalkasi liikkuu jarrupolkimen ja kaasupolkimen välillä.

RISTEYSAVUSTIN

Havaitsee vastaantulevaan suuntaan ajavat autot ja voi jarruttaa, jos olet joutumassa vastaantulevan ajoneuvon reitille. Se kytkeytyy automaattisesti pois päältä alle 30 km:n tuntinopeudella, ja sen voi myös poistaa käytöstä manuaalisesti.

Close-up to intersection
Ford Focus parked front view

MOOTTORIT JA VAIHTEISTOT

FOCUS KEVYTHYBRIDI

Focus EcoBoost Hybrid on kevythybridi, jossa on 48 voltin akkukäyttöinen sähkömoottori, joka tukee moottoria, parantaa taloudellisuutta ja vähentää päästöjäTooltip. Uusi Focus kevythybridimoottori tuottaa 16 hv:n lisätehon ja jopa 20 % paremman kiihtyvyyden. Jarrutusenergian talteenotto lataa akkua ajon aikana, joten autoa ei tarvitse kytkeä ulkoiseen virtalähteeseen.

POWERSHIFT-AUTOMAATTIVAIHTEISTO

Uusi Focus EcoBoost Hybrid on saatavilla Powershift-automaattivaihteistollaTooltip (DCT). Tässä 7-vaihteisessa automaattivaihteistossa on enemmän välityssuhteita, kevyt paino ja edistynyt kaksoiskytkin. Ne tarjoavat pehmeää ja saumatonta vaihteiden vaihtoa vähemmän vaativaan ja tehokkaampaan käyttöön.

PowerShift Automatic Transmission
Ford Focus paddle shifters

VAIHTEENVAIHTOPAINIKKEET

Urheiluhenkiset, ohjauspyörään asennetut vaihteenvaihtopainikkeet mahdollistavat vaihteiden vaihdon nopeasti, saumattomasti ja helposti. Saatavana uusiin Ford Focus ST-Line- ja ST-automaattimalleihin.

Hand reaching for manual transmission

MANUAALIVAIHTEISTO

Ford Focuksen 6-vaihteinen manuaalivaihteisto on optimoitu tekemään vaihteen valinnasta helpompaa, täsmällisempää ja hiljaisempaa. Se on erityisesti suunniteltu parantamaan ajettavuutta ja vähentämään myös polttoaineenkulutusta.

Woman looking at a smartphone

YHDISTETTÄVYYS

FORD SYNC 4

Esittelyssä täysin uudet yhteysominaisuudet. Ford SYNC 4, jossa on yhdistetty navigointijärjestelmäTooltip ja Ford Secure, integroituvat saumattomasti älypuhelimeesi FordPass-sovelluksen kautta, jolloin voit hallita kaikkea puheluista etälukitukseen, musiikkiin ja navigointiin. 13,2" kosketusnäytössä on intuitiivinen uusi käyttöliittymä, edistyksellisempi reittisuunnittelu, Live Traffic -liikennepäivitykset, Software Update -päivitys sekä tähän mennessä edistyksellisin puheohjaus.

SOFTWARE UPDATE -OHJELMISTOPÄIVITYKSET 

Software Update -ohjelmistopäivitysten ansiosta Focuksesi kehittyy jatkuvasti. Pilvipalveluun liitetty teknologia mahdollistaa langattomat ohjelmistopäivitykset, jotka parantavat asiakaskokemusta ajan mittaan uusilla ominaisuuksilla ja parannelluilla toiminnoilla. Langattomat päivitykset ovat nopeita ja helppoja, ja tapahtuvat usein taustalla. 

A screen showing a menu with automatic software updates
Interior view of driver driving on country road

PUHEOHJAUS

SYNC 4 -järjestelmässä on tähän mennessä edistynein puheentunnistusteknologiamme. Pilvipalveluyhteyden ansiosta sen sanasto kehittyy jatkuvasti. Näin ollen puhekomentosi voivat olla keskustelunomaisempia, kun kysyt SYNC-järjestelmältä ajo-ohjeita, pyydät sitä soittamaan musiikkia tai hallitset puheluja ja tekstiviestien lähetystä.  

Lue lisää

Screen next to a driving wheel showing a map

YHDISTETTY NAVIGOINTI

Pilvipohjainen liitettävyys mahdollistaa SYNC 4 navigointijärjestelmän kattavammat kohteen hakutulokset sekä reaaliaikaiset liikennetiedot, jotka mahdollistavat edistyneemmän reittisuunnittelun. Lisäksi SYNC 4:ssä on enemmän toimintoja, kuten huomio siitä, että matkan pituus ylittää arvioidun polttoainemäärän. Näin reittisi voidaan suunnitella huoltoasemille reitin varrella.

Man looking at a smartphone with FordPass App

FORDPASS-SOVELLUS

Avaa useita yhteysominaisuuksia FordPass-sovelluksella7. Voit seurata auton sijaintia ja ajotietoja, saada reaaliaikaisia liikennetietoja sekä älypuhelimeesi lähetettyjä ajoneuvon kuntovaroituksia. Voit myös tarkistaa, onko autosi lukittu ja lukita tai avata ovet etänä, missä tahansa oletkin.

Screen inside a car showing a menu with apps

APPLE CARPLAY™ JA ANDROID AUTO™   

Käytä puhelintasi SYNC 4 -järjestelmän kosketusnäytön tai uskomattoman yksinkertaisten puhekomentojen avulla. Apple CarPlay®- ja Android Auto™ -yhteensopivuuden ansiosta voit muodostaa langattoman yhteyden älypuhelimeesi.Tooltip

LANGATON LATAUS

Suunniteltu maksimoimaan tilankäyttö ja kätevyys. Uuden Focuksen sisätiloissa on kätevä keskitetty säilytystila, jossa on langaton lataustoiminto yhteensopivia älypuhelimia varten.

Smartphone being charged inside a car's compartment
Ford Focus in side view parked on a beach

HYÖDYLLISIÄ OMINAISUUKSIA

WAGON-TAVARATILA

Focus Wagon-mallin tavaratilan lattian valaistusta on parannettu, ja sen verhoilut on helppo puhdistaa. Saranoitu pystysuora jakaja mahdollistaa säädettävän säilytystilan. Uudessa märkätilassa on kuminen lattiamatto, joten voit kuljettaa märät tai kuraiset esineitä erikseen.

HANDSFREE-TAKALUUKKU

Jos kätesi ovat täynnä tavaraa, heilauta jalkaa takapuskurin alla. Kun Focus Wagon tunnistaa kauko-ohjaimen, takaluukku avautuu ja sulkeutuu automaattisesti.

View of front upholstered seats of a Ford Focus
Man sitting in the passenger seat of Ford Focus with open front door

MUKAVUUS JA KÄTEVYYS

Woman driving a Ford Focus seen from an open panoramic roof

PANORAAMAKATTO

Sähkökäyttöisen panoraamakaton ansiosta voit nauttia ympäröivistä maisemista. Kaksisuuntaisesti säädettävä katto voidaan joko kallistaa tai vetää kokonaan sisään. Aurinkoa heijastava pinnoite pitää sisätilat viileinä ja mukavina. Sähkötoimisen kaihtimen ansiosta katon saa peittoon tai näkyviin napinpainalluksella.

SENSICO©-VERHOILU

Uuden Focuksen kestävät Sensico©-keinonahkaverhoillut istuimetTooltip tarjoavat ensiluokkaista mukavuutta ja hienostunutta tyyliä. 

View of front upholstered seats of a Ford Focus
Close-up of seat adjustment controls

18 TAVALLA SÄÄDETTÄVÄT ETUISTUIMET

Ford Focuksen etuistuimet on suunniteltu ergonomisesti, ja ne antavat parhaan mahdollisen tuen. Voit liikuttaa istuimia ylös, alas, eteen- ja taaksepäin sekä kallistaa niitä. Voit myös säätää istuintyynyn pituutta, istuimen selkänojaa ja nelisuuntaista ristiselän tukea.

B&O-AUDIOJÄRJESTELMÄ

Erinomainen äänenlaatu ja tyylikäs muotoilu. B&O:n audioasiantuntijat ovat suunnitelleet ja virittäneet tämän ensiluokkaisen 10 kaiuttimen audiojärjestelmän uuteen Focukseen. 

Ford Focus B&O
Hand reaching for the handle of front door on a blue Ford Focus

FORDIN AVAIMETON JÄRJESTELMÄ

Havaitsee, jos kauko-ohjain tai FordPassiin kytketty laite on mukanasi. Fordin avaimettoman järjestelmän avulla voit lukita auton ja avata lukituksen ottamatta avainta taskusta tai laukusta.

MYKEY

Ford MyKey® lisää mielenrauhaa, kun lainaat Focusta toiselle kuljettajalle. Sen avulla voit asettaa nopeusrajoituksia ja turvavyömuistutuksia tai jopa hallita audiojärjestelmän äänenvoimakkuutta.

Ford MyKey
Ford Focus front screen and wipers

SATEEN TUNNISTAVAT TUULILASINPYYHKIJÄT

Sateen tunnistavat tuulilasinpyyhkijät aktivoituvat, kun tuulilasissa havaitaan kosteutta. Voit jopa valita useasta herkkyystasosta, kuinka paljon kuinka paljon kosteutta voi kertyä, ennen kuin pyyhkijät käynnistyvät. 

Closeup of a door mirror with a man standing behind it

SÄHKÖTOIMISET TAITTUVAT SIVUPEILIT

Sähkötoimisesti taitettavat sivupeilit auttavat välttämään ei-toivottuja vaurioita pysäköitäessä ahtaisiin tiloihin. Peileissä on myös lämmitys, joten pääset liikkeelle nopeammin ja turvallisemmin pakkasaamuina.

Car door leaning against a wall, protected by a protector

OVEN REUNASUOJUKSET

Ahtaisiin paikkoihin pysäköitäessä esiin ponnahtaa ovenreunuksia suojaava reunasuojus, joka suojaa maalipintaa.Tooltip

Woman looking out of a driver's window

TURVALLISUUS

Red Ford Focus trailing another car with pre-collision assist indicating

TÖRMÄYKSENESTOAVUSTIN JALANKULKIJOIDEN TUNNISTUKSELLA

Törmäyksenestoavustin havaitsee mahdolliset törmäysvaarat jalankulkijoiden ja muiden ajoneuvojen kanssa jopa 130 metriä eteenpäin ja varoittaa niistä. Jos et reagoi, järjestelmä jarruttaa automaattisesti. Tämä auttaa lieventämään mahdollisia törmäyksiä tai jopa estämään onnettomuudet kokonaan.

AUTOMAATTINEN HÄTÄJARRUTUS

Kamera tarkkailee tietä ja varoittaa törmäysvaarasta. Jos et reagoi, järjestelmä voi jarruttaa automaattisesti

Red Ford Focus trailing another car with active braking indicating
Front three quarter view of a blue Ford Focus driving on a road

AJOVAKAUDEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ

Ajovakauden hallintajärjestelmä valvoo jatkuvasti auton kulkua. Se havaitsee, kun auto on menettämässä pitoa ja välittää automaattisesti jarruvoimaa yksittäisiin pyöriin auttaen vakauttamaan auton.

Five-Star Safety logo

VIIDEN TÄHDEN TURVALLISUUTTA

Euro NCAP on Euroopan johtava riippumaton testiohjelma, joka arvioi uusien autojen turvallisuutta tiukoilla mittareilla. Fordin sitoutumisesta turvallisuuteen kertoo se, että Focukselle on myönnetty täydet viisi tähteä.

Left front wheel of a blue Ford Focus

RENGASPAINEEN SEURANTA

Havaitsee renkaan paineen laskun ja varoittaa siitä mittariston kautta.