KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Useful Information > Yksityisyydensuoja ja käyttöehdot > Auto yksityisyydensuoja
Privacy

Yksityisyydensuoja ja tietosuoja

Verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvon yksityisyyden suoja ja tietosuoja

Älypuhelimien, tablettien ja tietokoneiden kautta olemme yhteydessä ympäröivään maailmaan langattomien viestintäteknologioiden välityksellä. Myös Ford-ajoneuvosi mahdollistaa tämän!

Varustuksestaan riippuen Ford-ajoneuvosi voi olla langattomasti yhteydessä mobiililaitteessasi olevien sovelluksiin ja meihin, kumppaneihimme ja palveluntarjoajiimme.

Ford-ajoneuvosi voi olla yhdistettynä Fordin SYNC-ohjelmiston, Wi-Fin, AppLinkin tai FordPass Connectin kautta. Ford.fi-sivuston teknologiat-kohdasta voit lukea lisää näistä teknologioista, ja ajoneuvon omistajan oppaasta voit selvittää mitä yhteysteknologioita ajoneuvossasi voidaan käyttää tai siihen on asennettu.

Kaikki digitaaliset tiet ovat sinulle avoinna, kun ostat verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvon.

Huomioithan, että sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä (mukaan lukien profilointia), joka perustuu oikeutettuun etuumme. Lisäksi sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä suoramarkkinointia varten, mukaan lukien profilointia silloin kun se liittyy tällaiseen suoramarkkinointiin (ks. ’Sitoumuksemme sinulle’ ja ’Oikeutesi’).

Fordista

Oy Ford Ab on vastuussa tiedoista, joita saadaan verkkoon liitettävästä Ford-ajoneuvosta ja on myös eurooppalaisen tietosuojalainsäädännön tarkoittama rekisterinpitäjä.

Oy Ford Ab on osa Ford Motor Company -konsernia. Luettelo Ford Motor Company -konserniin kuuluvista yrityksistä on saatavilla osoitteessa www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/all_eu/eu-data-controllers.html.

Osasta tässä ilmoituksessa kuvatusta tietojenkäsittelystä on ensisijaisesti vastuussa emoyhtiömme Ford Motor Company, joka on näiden tietojen osalta myös rekisterinpitäjä. Näissä tilanteissa Ford Motor Company tekee yhteistyötä kanssamme varmistaaksemme, että henkilötietosi ja niihin liittyvät oikeutesi ovat suojattuja.

Käyttäessämme termiä “me” viittaamme Oy Ford Ab:hen ja Ford Motor Companyyn, ellei toisin ilmoiteta.

 

Päätät itse

Verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvon tiedot ovat liitettyjä ajoneuvokohtaiseen tunnistenumeroon (‘VIN-numero’), joka voidaan yhdistää sinuun omistajana tai vuokraajana, sekä muihin ajoneuvokomponenttien tunnisteisiin. Lisätietoja saat tästä ilmoituksesta, ajoneuvosta, ajoneuvon omistajan oppaasta, FordPass-sovellusta käyttämällä (mikäli saatavilla) tai ottamalla yhteyttä meihin alla olevaan osoitteeseen.

Voit asettaa verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvon tietojen keräykselle tietyt mieltymykset ajoneuvon tietoviihdejärjestelmän asetuksissa. Voit myös soittaa tai lähettää sähköpostin asiakaspalveluumme kuullaksesi muista mahdollisista vaihtoehdoista.
09 725 22022 tai palvelut@ford.com

FordPass Connect

FordPass Connect on Fordin viimeisin ajoneuvosovellus. SYNC-järjestelmään pohjautuva FordPass Connect antaa sinulle pääsyn uusiin ominaisuuksiin ajoneuvoon rakennetun modeemin välityksellä. FordPass-sovellukseen älypuhelimen kautta yhdistettynä FordPass Connectista tulee vieläkin tehokkaampi. Tarkempia tietoja saat osoitteesta FordPass tai FordPass Terms.

FordPass Connect on matkapuhelinmodeemi, jonka avulla Ford-ajoneuvosi voi yhdistyä verkkoon, aivan kuten matkapuhelin SIM-kortin kanssa. Kuten muutkin ajoneuvosi osat, matkapuhelinmodeemi ja sen SIM-kortti asennetaan tehtaalla.

Useat eri teknologiat toimivat yhdessä tarjotakseen yhdistymisen myötä tulevan helppouden ja tuoreimman sisällön. Internet-palveluntarjoajat tai matkaviestinverkko-operaattorit ovat valtavassa osassa meille tärkeän langattoman viestinnän mahdollistamisessa. FordPass Connect ei ole tähän poikkeus, ja työskentelemmekin Elisan kanssa, joka toimii palveluntarjoajanamme FordPass Connectin langattoman verkon osalta.

Ollessasi yhdistettynä ajoneuvosi lähettää ajoittain meille ilmoituksia. Näillä ilmoituksilla on oma numeronsa, jonka avulla ajoneuvosi SIM-kortti, VIN-numero ja FordPass Connect -modeemin sähköinen sarjanumero voidaan tunnistaa. Aivan kuten matkapuhelimessakin, näiden ilmoitusten ansiosta saat nopean ja saumattoman kokemuksen kun olet valmis yhdistämään ajoneuvosi FordPass-sovellusta käyttämällä.

FordPass Connectin avulla verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvon tietoja (joista kerrotaan enemmän alla) voidaan lähettää ajoneuvostasi meille, ja sen ansiosta Ford Motor Company voi päivittää ajoneuvon ohjelmistoa ja järjestelmiä langattomasti (ns. ”over-the-air updates”).

Ostaessasi uuden verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvon jälleenmyyjäsi kertoo sinulle, kuinka ajoneuvosi yhdistetään ja kuinka saat yhteydestä kaiken hyödyn irti. Toimitusta vastaanottaessasi jälleenmyyjä varmistaa, että ajoneuvosi yhteysasetukset ovat toivomallasi tavalla ja kertoo sinulle, kuinka voit halutessasi kytkeä yhteyden pois päältä.

Miten haluatkaan olla yhdistettynä, SYNC-järjestelmäsi pitää sinut hallinnassa. Voit asettaa mieltymyksesi ajoneuvosi yhteysasetuksissa milloin tahansa, mukaan lukien sen, mitä verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvosi tietoja kanssamme jaetaan. Lisätietoja ajoneuvoon asennetuista ohjaimista saat ajoneuvon omistajan oppaasta.

Huomioithan, että ajoneuvon yhteyden kytkeminen pois päältä tai tietojenjakoasetusten muuttaminen saattaa vaikuttaa tiettyjen palvelujen laatuun tai saatavuuteen.

Koska ajoneuvo tallentaa yhteysmieltymyksesi ja kaikki tuomasi tiedot, kuten osoitekirjasi, ja koska ajoneuvoon saattaa olla liittyneenä FordPass-tilejä, ethän unohda tehdä master-nollausta, jos myyt ajoneuvosi tai ostat FordPassilla varustellun käytetyn ajoneuvon! Ajoneuvon omistajan opas kertoo, kuinka tämä tehdään.

Wi-Fi-tukiasema

Saadaksesi Wi-Fi-tukiaseman FordPass Connectilla varustettuun autoon, tarvitset datasopimuksen Elisa-operaattorilta. Wi-Fi-tukiaseman aktivoimiseksi tiettyjä tietoja, mukaan lukien ajoneuvosi VIN-numero ja SIM-kortin tunniste, annetaan Elisalle. Lisätietoja siitä, kuinka Elisa käyttää henkilötietojasi, saat sen tietosuojailmoituksesta tehdessäsi tilin Wi-Fi-tukiasemalle. Vaikka Elisa tarjoaa Wi-Fi-tukiaseman ja käsittelee tilausmaksut, Elisa ilmoittaa meille, kun tietyt datan käytön kynnykset ylittyvät. Jos olet liittänyt FordPass Connectin FordPass-sovellukseen voit, tarkastella dataliikenteen määrää FordPass-sovelluksessa ja ajoneuvossasi.

SYNC WI-FI

Olemme sitoutuneet tehostamaan ja kehittämään SYNC-ajokokemusta. Tehdäksemme siitä entistäkin paremman julkaisemme ajoittain ohjelmistopäivityksiä, jotta saisit SYNC & Maps -järjestelmän viimeisimmän version ja pysyt ajan tasalla.

Jos ajoneuvosi ei ole varusteltu FordPass Connectilla, voit päivittää SYNC-ohjelmiston yhdistämällä sen kotisi tai muuhun Wi-Fi-verkkoon. Vaihtoehtoisesti myös jälleenmyyjäsi voi huolehtia SYNC-ohjelmistopäivityksistä.

Käytäthän luotettavia verkkoja, koska SYNC muistaa verkot joihin olet yhdistynyt. Ethän unohda tehdä master-resetointia mikäli ikinä myyt ajoneuvosi!

AppLink

Vaikka ajoneuvosi ei olisikaan varusteltu FordPass Connectilla, voit yhdistyä suosikkisovelluksiisi SYNC:llä käyttääksesi niitä turvallisesti ja kätevästi samalla kun ajat. Mobiililaitteesi tarjoaa datayhteyden (jonka vuoksi datankäyttömaksut soveltuvat) ja SYNC pitää sinut tietoviihdejärjestelmän yhdistämisen, mukaan lukien ääniohjauksen, hallinnassa.

SYNC muistaa mobiililaitteesi, joten ethän unohda tehdä master-resetointia mikäli myyt ajoneuvosi tai ostat käytetyn Ford-ajoneuvon.

Jos muutat mielesi ajoneuvotietojen jakamisesta mobiilisovelluksessa tai haluat lopettaa SYNC-järjestelmän käytön, voit aina muuttaa mieltymyksiäsi ajoneuvosi SYNC-järjestelmän mobiilisovellus-asetuksissa.

Mistä tiedät oletko yhdistettynä?

Ajoneuvossasi on muutamia asioita, jotka voit tarkistaa, jos pohdit ajoneuvon yhteysasetuksia.

Voit tarkistaa ajoneuvon tietoviihdejärjestelmän näytössä olevasta tilapalkista hälytyksiä ja ilmoituksia, mukaan lukien lähellä olevien Wi-Fi-verkkojen vahvuuden tai mobiililaitteestasi tulevan yhteyden vahvuuden.

Tietyissä ajoneuvoissa näet kuvakkeita, jotka näyttävät, että ajoneuvo lähettää verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvon tietoja, joihin saattaa sisältyä sijaintitietoja.

Esimerkiksi jos ajoneuvoosi on asennettu FordPass Connect ja SYNC-järjestelmä ajoneuvonsisäisen SYNC-näytön kanssa:

alt

kertoo, että modeemi on päällä ja että verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvon tietoja, sijaintitietoja pois lukien, välitetään

alt

kertoo, että ajoneuvon sijaintitietoja välitetään

alt

kertoo, että modeemi on päällä ja sekä verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvon tietoja että ajoneuvon sijaintitietoja välitetään.

Kaikki tilanteet eivät ole samanlaisia, joten varmista, että tiedät kuinka ajoneuvosi on varusteltu. Saat selville mitä yhdistettäviä laitteistoja ajoneuvoosi on asennettu ja lähetetäänkö ajoneuvostasi tietoja omistajan oppaasta tai kysymällä jälleenmyyjältä.

Ajoneuvon omistajan opas kertoo myös sinulle, kuinka kytkeä ajoneuvosi irti yhteydestä. Huomioithan, että ajoneuvon irrottaminen yhteydestä tai tietojenjakoasetusten muuttaminen saattaa vaikuttaa tiettyjen palvelujen laatuun tai saatavuuteen.

Jakaminen on välittämistä! Ajoneuvosi jakaminen ja jaetulla ajoneuvolla ajaminen

Jos jaat ajoneuvosi muiden kanssa, kerro heille yhteysasetuksistasi. Selitä heille esimerkiksi mistä he saavat ajoneuvon Wi-Fi tukiaseman yhdistämiseksi tarvittavat tiedot ja kuinka he voivat kytkeä sijainnin ja muun tietojenjaon pois päältä.

FordPass-sovellukseen voidaan luoda monia tilejä ja yhteen ajoneuvoon voi olla liitettynä useampi kuin yksi tili. Jos ajat ajoneuvoa, johon on liitetty enemmän kuin yksi tili, jokaisen tilin käyttäjällä on pääsy:

 • ajoneuvon sijaintiin;
 • palveluihin, joiden avulla ajoneuvo voidaan käynnistää (joissain maissa), lukita ja avata etänä; ja
 • palveluihin, jotka antavat tietoja ajoneuvon tilasta (esimerkiksi polttoainetason).

Samoin jos ajat ajoneuvoa, johon on liitetty FordPass-sovellus, sovelluksen käyttäjillä on pääsy yllä esitettyihin tietoihin ja palveluihin.

Jos päätät yhdistää FordPass-sovelluksen tilin ajoneuvoon, johon on liitetty jo toinen tili, nimesi ja tieto siitä, että pyysit yhteyttä, jaetaan FordPass-sovelluksen kautta ajoneuvoon aikaisemmin yhdistyneiden käyttäjien kanssa. Tämä käyttäjä tai nämä käyttäjät voivat näin hyväksyä tai kieltää yhdistymisesi ajoneuvoon.

Lisätietoja tästä sekä ajoneuvon ja FordPass-sovelluksen välisen tietojenjaon lopettamisesta saat osoitteesta https://www.fordpass.com/content/ford_com/fp_app/fi_fi/terms.html.

Joissain ajoneuvoissa on ajoneuvonsisäisiä ponnahdusilmoituksia, jotka hälyttävät ajajia tietojenjakoasetuksista. Ajajat, joilla on tunnistamaton mobiililaite, saattavat nähdä ajoneuvonsisäisen ponnahdusilmoituksen, joka ilmoittaa heille ajoneuvon senhetkisistä tietojen- tai sijainninjakoasetuksista. Mobiililaite on “tunnistettu”, jos se on yhdistetty tietoviihdejärjestelmään, kuten SYNC-ohjelmistoon. Järjestelmä ilmoittaa näin senhetkisistä tietojenjakoasetuksista henkilöille, jotka eivät ole aiemmin käyttäneet ajoneuvoa tai eivät ole ajaneet sitä tarpeeksi yhdistääkseen mobiililaitettaan siihen. Ethän istuinasentoa palauttaessasi ja peilejä säätäessäsi siis unohda, että sinun täytyy mahdollisesti myös nollata data-asetukset. Huomioithan, että ajoneuvon yhteyden katkaiseminen tai tietojenjakoasetusten muuttaminen saattaa vaikuttaa tiettyjen palvelujen laatuun tai saatavuuteen.

Sitoumuksemme sinulle

Sitoudumme käsittelemään henkilötietojasi, mukaan lukien verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvon tietoja, reilusti ja tietosuojailmoituksiemme ja lain mukaisesti.

Lisätietoja Oy Ford Ab:n tietosuojakäytännöistä yleisemmin saat: www.ford.fi/lisatiedot/yksityisyydensuoja.

Lisätietoja siitä, mitä tietoja ajoneuvosi kerää ja käyttää saat myös omistajan oppaasta tai FordPass-sovelluksesta (mikäli saatavilla).

Käsittelemme henkilötietojasi, mukaan lukien verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvon tietoja, vain silloin, kun meillä on siihen eurooppalaisen tietosuojalainsäädännön mukaiset oikeudelliset perusteet, kuten:

 • Suostumuksesi. Joissain tilanteissa tarvitsemme suostumuksesi käyttääksemme henkilötietojasi. Nojatessamme suostumukseen henkilötietojesi käytössä sinulla on oikeus perua suostumuksesi milloin tahansa.
 • Sopimuksen solmiminen kanssasi tai sen täytäntöönpaneminen. Näihin sopimuksiin sisältyy esimerkiksi ehtoja, joiden mukaan Oy Ford Ab tarjoaa FordPass-sovelluksen.
 • Uskoessamme, että henkilötietojesi käyttö on tarpeen lakisääteisten velvoitteidemme noudattamiseksi.
 • Henkilötietojesi käytön ollessa oikeutettujen etujemme mukaista tai organisaation, jolle olemme luovuttaneet henkilötietosi, oikeutettujen etujen mukaista ja olemme varmistaneet, että henkilötietosi ja niihin liittyvät oikeutesi ovat suojattuja. Nojaamme tähän perusteeseen esimerkiksi: personoidaksemme kokemuksesi ja vastaanottamasi markkinoinnin; ennakoidaksemme, mistä Ford-tuotteista ja -palveluista saattaisit olla kiinnostunut; hallinnoidaksemme ja kehittääksemme liiketoimintaamme sekä suhdettamme sinuun; arvioidaksemme meidän ja jälleenmyyjiemme tarjoamien palveluiden laatua, sekä toimittajiemme meille tai meidän puolestamme tarjoamien palveluiden laatua; tarjotaksemme langattomia päivityksiä ajoneuvojärjestelmiin ja etsiäksemme vikoja; joissain tilanteissa suorittaaksemme etädiagnostiikkaa; kehittääksemme uusia ja paranneltuja tuotteita, palveluita ja liiketoiminta- ja markkinointistrategioita; tehdäksemme tutkimusta; suojellaksemme ja puolustaaksemme meidän tai muiden oikeuksia tai omaisuutta, tai havaitaksemme, estääksemme tai muuten vastataksemme petokseen, turvallisuus-, tietosuoja- tai yksityisyysongelmiin.
 • Tietyissä tilanteissa saatamme joutua käyttämään henkilötietojasi uskoessamme sen olevan tarpeen lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi, jonkun henkilön turvallisuutta tai elintärkeitä etuja suojataksemme tai yleiseen etuun liittyvien syiden vuoksi.

Verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvon tiedot

Verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvon tiedot ovat tietoja ajoneuvosi suorituksesta, sen komponenttien ja osien tilasta, sekä siitä, kuinka ajoneuvoasi käytetään, mukaan lukien kuinka sitä ajetaan, sen sijainnista ja siitä, missä ympäristössä sitä ajetaan (esimerkiksi tietoja lämpötilasta ajoneuvon ulkopuolella). Tiedot liittyvät yleensä ajoneuvosi VIN-numeroon, joka voi olla yhdistettynä sinuun ajoneuvon omistajana tai vuokraajana. Seuraavassa kerrotaan mitä verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvon tietoja keräämme ja mihin tarkoituksiin niitä käytämme, silloin kun meillä on siihen oikeudelliset perusteet.

Yhteyden tason ja joissain tilanteissa verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvon tietoihin liittyvien valintojesi perusteella kaikkia verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvon tietojen luokkia ei voida kerätä ja käyttää kuvattuihin tarkoituksiin. Ford saattaa anonymisoida tiedot ja käyttää niitä mihin tahansa tarkoitukseen.

Käsittelemme verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvon tietoja käyttämällä huippuluokan data-analytiikkaa varmistaaksemme palvelujen laadun ja saadaksemme käyttökelpoisia käsityksiä alla kuvattuihin tarkoituksiin.

Verkkoon
liitettävän Ford-ajoneuvon tietojen luokka
Esimerkkejä tiedoista
Kuinka Ford käyttää tietoja?
Ajoneuvon
tiedot
Ajoneuvon
valmistenumero (VIN), laitteistomalli ja osanumerot, ajoneuvojärjestelmien
tilat (esim. nestetasot, rengaspaine ja lukot), matkamittari, sekä muita
tietoja ajoneuvosi toiminnasta

Yhteyspalveluja
tarjotakseen; ymmärtääkseen paremmin ja ratkaistakseen ajoneuvon suoritusongelmia;
etädiagnostiikkatarkoituksiin; tuotetutkimus- ja kehittämistarkoituksiin; sekä
sinulle räätälöityjen tuotteiden ja palveluiden tarjoamiseksi.

Ajoneuvon tietoja voidaan lähettää meille etänä
FordPass Connectin, AppLinkin tai Wi-Fin kautta, ja saamme niitä myös suoraan ajoneuvosta
huoltojen aikana.

Ajo-ominaisuudet ja -tapa
Nopeus;
kaasupolkimen, jarrujen, ohjauksen ja turvavöiden käyttö; sekä muuta
samankaltaista tietoa ajoneuvon käytöstä

Yhteyspalveluja tarjotakseen;
tuotetutkimus- ja kehittämistarkoituksiin; ymmärtääkseen paremmin ratkaistakseen
ajoneuvon suoritusongelmia; tarjotakseen palveluita, jotka edellyttävät
kyseistä tietoa, kuten vakuutuksenantajasi kustantamat ajoneuvovakuutuksen
tarjousalennukset (missä saatavilla); sekä sinulle räätälöityjen tuotteiden
ja palveluiden tarjoamiseksi.
Ajo-ominaisuuksia voidaan lähettää
meille etänä FordPass Connectin tai AppLinkin kautta.

Ajoneuvonsisäiset
palvelutiedot

Wi-Fi ja
mobiiliverkkoyhteys; ohjelmisto- ja laiteohjelmaversiot ajoneuvojärjestelmistä
kuten SYNC:stä; järjestelmä- ja ohjaamoteknologian kuten navigoinnin, tietoviihdejärjestelmien,
matkapuhelin/Bluetooth-yhteenliittymien, ilmastoinnin, istuinasennon ja
SYNC-ohjelmiston suorituskyky ja käyttö; yhteysasetusten muutokset

Yhteyspalveluja
tarjotakseen; ymmärtääkseen paremmin ja ratkaistakseen ajoneuvon suoritusongelmia;
etädiagnostiikkatarkoituksiin; tuotetutkimus- ja kehittämistarkoituksiin; sekä
sinulle räätälöityjen tuotteiden ja palveluiden tarjoamiseksi.

Ajoneuvonsisäisiä palvelutietoja voidaan lähettää
meille etänä FordPass Connectin, AppLinkin tai Wi-Fin kautta, ja saamme niitä
myös suoraan ajoneuvosta huoltojen aikana.

Tarkka sijaintitieto  

Ajoneuvosi
reaaliaikaiset leveys- ja pituusasteet

Tätä tietoa voidaan käyttää laitteesi tai ajoneuvosi
senhetkisen sijainnin, ajosuunnan ja nopeuden määrittämiseen. 

Yhteyspalveluja tarjotakseen (esim. Live
Traffic); ymmärtääkseen paremmin ja ratkaistakseen ajoneuvon suoritusongelmia; etädiagnostiikkatarkoituksiin; tuotetutkimus- ja kehittämistarkoituksiin; sekä sinulle räätälöityjen tuotteiden ja palveluiden tarjoamiseksi.
 
Tarkkaa sijaintitietoa voidaan käyttää sinulle räätälöityjen tuotteiden ja palveluiden tarjoamiseksi. Tarkkoja sijaintitietoja voidaan lähettää meille etänä FordPass Connectin tai AppLinkin kautta.

Ilmoitukset
yhteyden tilasta
Modeemi lähettää säännöllisesti viestejä
pysyäkseen yhteydessä televiestintäverkkoon. Nämä viestit sisältävät tietoja,
joiden perusteella ajoneuvosi sekä sen SIM-numero ja modeemin sähköinen
sarjanumero voidaan tunnistaa. Verkkopalvelujen tarjoajilla saattaa olla
pääsy muihinkin tietoihin, kuten esimerkiksi matkapuhelinverkkotornin tunnistustietoihin.
 
Huom.: FordPass Connect lähettää näitä
tietoja, ellei SIM ole kytketty pois päältä. Lisätietoja saat ottamalla
yhteyttä paikalliseen asiakaspalveluun.

Vahvistaakseen,
että FordPass Connect pystyy lähettämään ja vastaanottamaan data
televiestintäverkon kautta.

Yhteystilahälytyksiä lähetetään Fordille etänä
FordPass Connectin kautta.

Langattomat
päivitystiedot
FordPass Connectin senhetkiset ohjelmisto- ja laiteohjelmaversiot sekä muut tekniset eritelmät, jotka liittyvät tiettyyn modeemiin tai muihin
ajoneuvomoduuleihin/-järjestelmiin

Varmistaakseen,
että FordPass Connectilla, ajoneuvomoduuleilla ja -järjestelmillä on kaikki tarpeelliset ja ajankohtaiset päivitykset ja ohjelmistoversiot.

Langattomia päivitystietoja lähetetään meille etänä
FordPass Connectin tai Wi-Fin kautta.

Saatamme käyttää edellä kuvattuja verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvon tietoja myös:

 • määrittääksemme onko FordPass Connect yhdistettynä ja mikäli ei ole, ottaaksemme sinuun yhteyttä kertoaksemme sinulle yhteyspalveluistamme. Teemme kuitenkin näin vain, jos olet hyväksynyt markkinointiviestinnän vastaanottamisen meiltä;
 • täyttääksemme pyyntösi (esimerkiksi huolehtiaksemme siitä, että voit vastaanottaa palveluja FordPass-sovelluksen kautta);
 • hallinnoidaksemme ja kehittääksemme liiketoimintaamme ja asiakassuhdettamme kanssasi;
 • arvioidaksemme tarjoamiamme palveluiden laatua ja toimittajiemme meille tai meidän puolestamme tarjoamien palveluiden laatua;
 • vastataksemme tiedusteluihisi; ja
 • ymmärtääksemme, kehittääksemme ja parantaaksemme tuotteitamme, menettelyjämme, palveluitamme ja markkinointistrategioitamme;
 • noudattaaksemme lakisääteisiä velvollisuuksiamme, vastataksemme oikeusprosessissa tai täyttääksemme viranomaisten tai muiden kolmansien osapuolten tietopyyntöjä, tunnistaaksemme ja torjuaksemme rikoksia ja petoksia, tai suojellaksemme sinun, meidän tai muun tahon oikeuksia.

Jotta voimme noudattaa meitä koskevaa lakisääteistä päästötietojen ilmoittamisvelvollisuutta, ajoneuvosi valmistenumero (VIN) ja ajoneuvosi elinkaarenaikainen polttoaineen-/energiankulutukseen liittyvä tieto kerätään autosi modeemia hyödyntäen (jos kyseessä on yhdistetty ajoneuvo) ja/tai aina, kun ajoneuvosi on huollettavana tai korjattavana. Tämä tieto jaetaan Euroopan komission ja Euroopan ympäristökeskuksen kanssa. Mikäli et halua jakaa näitä tietoja, pyydämme ottamaan yhteyttä Ford-asiakaspalveluun sähköpostitse palvelut@ford.com tai puhelimella (09) 7252 2022.

Lainsäädännön salliessa saatamme yhdistää verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvosi tietoja muihin hallussamme pitämiin sinua koskeviin tietoihin ja analysoida niitä automaattisia päätöksentekoprosesseja käyttäen. Tämän tarkoituksena on edistää yllä kuvattuja tarkoituksia. Tämä saattaa sisältää esimerkiksi ajoneuvon diagnostiikkatietojen analysointia, tuotteiden vetämistä pois markkinoilta, markkinointimme ja asiakaspalvelumme tehokkuuden arvioimista, markkina-analyysin suorittamista ja sinua mahdollisesti kiinnostavien tuotteiden tai palveluiden tunnistamista ja sinulle näistä tiedottamista.

Rajoitetuissa tilanteissa tekemillämme automatisoiduilla päätöksillä saattaa olla sinuun oikeudellinen tai vastaava vaikutus. Teemme tällaisia automatisoituja päätöksiä sinusta vain, mikäli:

 • ne ovat välttämättömiä, jotta kanssasi solmittu sopimus voidaan panna täytäntöön tai jotta kanssasi voidaan solmia sopimus;
 • päätökset ovat laissa sallittuja; tai
 • annat meille suostumuksesi automaattiseen päätöksentekoon.

Voit pyytää meiltä lisätietoja automatisoidusta päätöksenteosta ja joissakin olosuhteissa vastustaa automatisoidun päätöksenteon käyttämistä toimestamme. Voit myös pyytää, että luonnollinen henkilö tarkistaa automatisoidun päätöksenteon.

 

Tieto- ja ajoneuvoturvallisuus

Internetissä tapahtuvaa tietojensiirtoa ei voida taata turvalliseksi, mutta me, palveluntarjoajamme ja kumppanimme suhtaudumme tieto- ja verkkoturvallisuuteen erittäin vakavasti.

Käytämme useita eri teknisiä, hallinnollisia ja fyysisiä turvatoimenpiteitä suojellaksemme ja ylläpitääksemme verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvon tietojen turvallisuutta, loukkaamattomuutta ja saatavuutta.

Ajoneuvon verkkoturvallisuus

Fordilla on turvallisuustiimi verkkoon liitettäville ajoneuvoille, ja se on asettanut useita eri teknisiä ja organisatorisia turvatoimenpiteitä verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvon tietoja suojellakseen, mukaan lukien pääsyrajoituksia tietoihin tarpeettomia ja luvattomia pääsyjä estääkseen, sekä verkkoturvallisuustoimenpiteitä kuten hash-algoritmeja ja kryptausta.

Osallistumme aktiivisesti useisiin eri toimialojen yhteisiin foorumeihin, jotka käsittelevät näitä monimutkaisia teknisiä kysymyksiä. Ajoneuvojen tietoturva-ammattilaisten lisäksi työskentelemme laaja-alaisempien verkkoturvallisuusammattilaisten, mukaan lukien BITS Information Systems Audit and Control and Manufacturing -työryhmän kanssa ja sovellamme näitä yleisempiä käytänteitä ajoneuvoihimme mikäli ne ovat sopivia.

Ford on myös ylpeä ollessaan perustava osanottaja koko toimialan yhteisessä hankkeessa käsitellä ajoneuvojen tietoturvallisuudesta nousevia kysymyksiä Ajoneuvojen tietojenjakoanalyysi -keskuksessa (Automotive Information Sharing Analysis Center, ‘Auto-ISAC’). Auto-ISAC toimii ajoneuvonvalmistajien, tavarantoimittajien ja muiden sidosryhmien keskeisenä kohtaamispaikkana verkkotiedustelun jakamisessa, koordinoimisessa, ja ajoneuvojen sähköisiin verkkouhkiin vastaamisessa.

Tietojensiirto ja jakaminen

Voimme luovuttaa verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvon tietoja seuraaville tahoille:

 • yhtiöille tai muille organisaatioille, jotka tarjoavat puolestamme palveluita kuten internet-palveluiden tarjoajat ja muut tietotekniikan palveluntarjoajat;
 • yhtiöille ja muille organisaatioille silloin, kun olet pyytänyt meitä luovuttamaan henkilötietojasi tai suostunut henkilötietojesi luovuttamiseen heille;
 • jälleenmyyjille ja kumppaneillemme silloin, kun se on tarpeellista tuotteen tai palvelun tarjoamiseksi, mukaan lukien esimerkiksi verkkopalvelujentarjoajamme Elisa;
 • neuvonantajille;
 • lainvalvontavirastolle, tuomioistuimelle, valvojalle, viranomaiselle tai muulle kolmannelle osapuolelle silloin, kun uskomme sen olevan tarpeellista lain tai säädöksen noudattamiseksi, tai muutoin oikeuksiemme, kolmannen osapuolen oikeuksien tai yksilöiden henkilökohtaisen turvallisuuden suojaamiseksi, tai tunnistaaksemme, estääksemme tai muutoin käsitelläksemme petoksia tai turvallisuusuhkia
 • kolmannelle osapuolelle, joka ostaa tai jolle siirrämme kaikki varamme ja liiketoimintamme tai olennaisen osan varoistamme ja liiketoiminnastamme; ja
 • Ford Motor Company -konserniin kuuluville yhtiöille, joista löytyy luettelo täältä http://corporate.ford.com/global-links.html#s1f13.

Kun luovutamme henkilötietojasi varmistamme, että niitä käytetään vain tässä ilmoituksessa kuvattuihin tarkoituksiin.

Henkilötietosi saatetaan siirtää Euroopan talousalueen (“ETA”) sisällä, sekä ETA:n ulkopuolella sijaitseviin maihin (mukaan lukien Yhdysvalloissa sijaitsevaan Ford Motor Companyyn).

Maissa, joihin siirrämme henkilötietojasi, ei välttämättä ole Euroopan komission vaatimaa henkilötietojen suojan tasoa. Varmistamme, että siirtäessämme henkilötietojasi ETA:n ulkopuolelle teemme sen soveltuvan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Siirtäessämme tietojasi ETA:n ulkopuolelle otamme esimerkiksi käyttöön tarvittavat suojatoimet laillisten velvoitteidemme mukaisesti varmistaaksemme henkilötietojesi suojan, riippumatta siitä, mihin maahan tiedot siirretään. Nämä suojatoimet saattavat sisältää sopimusperusteisia varmistuksia henkilötietoihisi pääsevältä kolmannelta osapuolelta siitä, että henkilötietojesi suoja on ETA:n tasoa vastaava. Jos haluat tietää lisää siitä, kuinka Ford suojaa henkilötietojasi siirtäessään niitä ETA:n ulkopuolella, tai haluat saada kopion suojatoimista, ota yhteyttä Oy Ford Ab:hen alla olevaan osoitteeseen.

Säilyttäminen

Säilytämme henkilötietojasi tunnistettavassa muodossa vain niin kauan kuin se on yllä kuvattujen tarkoitusten kannalta tarpeellista. Tämä tarkoittaa yleensä, että tietoja säilytetään niin kauan kuin jokin seuraavista pätee:

 • tietojasi tarvitaan kohtuudella tietojen antamisen ja keräämisen tarkoitusten toteuttamiseksi;
 • tietojasi tarvitaan kohtuudella oikeuksiemme tai omaisuutemme suojaamiseksi tai puolustamiseksi (yleensä asiaan soveltuvan vanhentumisajan keston); tai
 • meillä on muu sovellettavaan lakiin tai asetukseen perustuva velvoite säilyttää tiedot.

Mikäli tietoja käytetään useampaan kuin yhteen tarkoitukseen, säilytämme tietoja niin kauan kunnes viimeisin säilytysaika päättyy.

Kun verkkoon liitettävän Ford-ajoneuvon tietoja ei enää tarvita, ne joko muutetaan peruuttamattomasti anonyymiksi tai tuhotaan.

Lisätietoja tietojensäilyttämiskäytännöistämme saat ottamalla meihin yhteyttä alla olevaan osoitteeseen.

Oikeutesi, ja kuinka ottaa meihin yhteyttä

Pääsy tietoihin. Sinulla on oikeus saada meiltä vahvistus siitä, että sinua koskevia henkilötietoja käsitellään tai että niitä ei käsitellä. Jos käsittelemme henkilötietojasi, sinulla on oikeus saada pääsy henkilötietoihin sekä seuraavat tiedot: käsittelyn tarkoitukset; kyseessä olevat henkilötietoryhmät; vastaanottajat tai vastaanottajaryhmät, joille henkilötietoja on luovutettu tai on tarkoitus luovuttaa; mahdollisuuksien mukaan henkilötietojen suunniteltu säilytysaika tai jos se ei ole mahdollista, tämän ajan määrittämiskriteerit; oikeutesi pyytää meiltä sinua koskevien henkilötietojen oikaisemista tai poistamista taikka henkilötietojen käsittelyn rajoittamista, tai vastustaa tällaista käsittelyä; oikeutesi tehdä valitus valvontaviranomaiselle; jos henkilötietoja ei kerätä sinulta, kaikki tietojen alkuperästä käytettävissä olevat tiedot; sekä automaattisen päätöksenteon olemassaolo ja vaikutukset. Sinulla on oikeus saada jäljennös käsiteltävistä henkilötiedoista, ellei se vaikuta haitallisesti muiden oikeuksiin ja vapauksiin. Lisäjäljennöksistä saatamme periä hallinnollisiin kustannuksiin perustuvan kohtuullisen maksun.

Oikeus tietojen oikaisemiseen. On tärkeää, että hallussamme olevat henkilötietosi ovat virheettömiä ja ajan tasalla. Sinulla on oikeus vaatia, että oikaisemme ilman aiheetonta viivytystä sinua koskevat epätarkat ja virheelliset henkilötiedot. Sinulla on myös oikeus saada puutteelliset henkilötiedot täydennettyä.

Oikeus tietojen poistamiseen. Sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan sinua koskevat henkilötiedot ilman aiheetonta viivytystä, edellyttäen että jokin seuraavista perusteista täyttyy: henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä muutoin käsiteltiin; peruutat suostumuksesi, johon käsittely on perustunut, eikä käsittelyyn ole muuta laillista perustetta; vastustat käsittelyä eikä käsittelyyn ole olemassa perusteltua syytä; henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti; tai henkilötiedot on poistettava meihin sovellettavan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi. Meillä on tietyissä tapauksissa lainmukainen oikeus käsitellä tietojasi, edellä mainitusta huolimatta. Ilmoitamme tarvittaessa siitä sinulle erikseen.

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen. Sinulla on oikeus pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä, jos: kiistät henkilötietojen paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka kuluessa voimme varmistaa niiden paikkansapitävyyden; käsittely on lainvastaista ja vastustat henkilötietojen poistamista ja vaadit sen sijaan niiden käytön rajoittamista; emme enää tarvitse kyseisiä henkilötietoja käsittelyn tarkoituksiin, mutta sinä tarvitset niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi; tai käsittelemme henkilötietojasi oikeutetun edun perusteella ja vastustat henkilötietojen käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella, jolloin henkilötietojen käsittelyä rajoitetaan sinä aikana kun tarkistetaan syrjäyttävätkö meidän oikeutetut perusteemme sinun perusteesi. Jos käsittely on rajoitettu, ilmoitamme sinulle, ennen kuin rajoitus poistetaan.

Oikeus siirtää tietoja järjestelmästä toiseen. Sinulla on oikeus saada sinua koskevat henkilötiedot, jotka olet toimittanut meille, jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa, ja oikeus siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, jos: henkilötietojesi käsittely perustuu suostumukseen tai käsittely on tarpeen sellaisen sopimuksen täytäntöönpanemiseksi, jossa olet osapuolena; käsittely suoritetaan automaattisesti; ja siirto-oikeuden toteuttaminen ei vaikuta haitallisesti muiden oikeuksiin ja vapauksiin. Sinulla on myös oikeus saada henkilötiedot siirrettyä meiltä suoraan toiselle rekisterinpitäjälle, jos se on teknisesti mahdollista.

Oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä. Sinulla on oikeus henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella milloin tahansa vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä (mukaan lukien profilointia), joka perustuu oikeutettuun etuumme. Mikäli vastustat henkilötietojen käsittelyä, emme enää käsittele henkilötietojasi, paitsi jos voimme osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää etusi, oikeutesi ja vapautesi tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi. Jos käsittelemme henkilötietojasi suoramarkkinointia varten, sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä tällaista markkinointia varten, mukaan lukien profilointia silloin kun se liittyy tällaiseen suoramarkkinointiin (mikäli olet kuluttaja, emme kuitenkaan lähetä sähköisiä suoramarkkinointiviestejä sinulle ilman suostumustasi).

Ilmoitamme henkilötietojen oikaisusta, poistosta tai käsittelyn rajoituksista jokaiselle vastaanottajalle, jolle henkilötietoja on luovutettu, paitsi jos tämä osoittautuu mahdottomaksi tai vaatii kohtuutonta vaivaa. Ilmoitamme sinulle näistä vastaanottajista, jos sitä pyydät.

Jos olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön, sinulla on oikeus perua suostumuksesi milloin tahansa.

Rohkaisemme sinua ottamaan meihin yhteyttä päivittääksesi tai korjataksesi henkilötietojasi, mikäli ne muuttuvat tai hallussa pitämämme ovat epätarkkoja tai virheellisiä.

Jos et ole tyytyväinen siihen, kuinka käytämme henkilötietojasi, toivomme että kerrot siitä ensikädessä meille, jotta voimme käsitellä huolenaiheitasi. Sinulla kuitenkin on myös oikeus tehdä valitus kansalliselle tietosuojaviranomaiselle (Suomessa tietosuojavaltuutetulle).

Jos sinulla on kysymyksiä tai huolenaiheita toimestamme tapahtuvaan henkilötietojesi käyttöön liittyen tai haluaisit käyttää oikeuksiasi, olethan ensisijaisesti yhteydessä Oy Ford Ab:hen. Oy Ford Ab:n yhteystiedot saat täältä www.ford.fi/lisatiedot/ota-yhteytta. Voit ottaa yhteyttä myös Ford Motor Companyyn numerossa +001- 800-392-3673, 800-232-5952 (TDD for the hearing impaired), tai osoitteessa

Customer Relationship Center

P.O. Box 6248

Dearborn, MI 48126 USA

Voit ottaa Fordin eurooppalaiseen tietosuojavastaavaan yhteyttä myös suoraan osoitteeseen:

DPeurope@ford.com

Fordilla voi olla velvollisuus tarkistaa henkilöllisyytesi ja voi joutua pyytämään lisätietoja sinulta tätä toimintaa varten. Tämä on turvatoimenpide, jolla varmistetaan, ettei henkilötietojasi luovuteta väärälle henkilölle.

 

Muutokset

Saatamme ajoittain muokata tai päivittää näitä tietoja. Mikäli muutoksilla on perustavanlaatuinen vaikutus käsittelyn luonteeseen tai sinuun muuten, ilmoitamme sinulle niistä riittävästi etukäteen, jotta saat mahdollisuuden käyttää henkilötietoihisi liittyviä oikeuksiasi (kuten oikeutta vastustaa tietojen käsittelyä).

Top